Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

500 Km Bakım Ücret ve Motorda farklılık ??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YBR
    Merhaba arkadaşlar, bugün motorumu 500km bakıma verdim. Usta diyemiceğim adam yağını değiştirdi tamam dedi birde 30 tl ücret aldı. Garanti kağıdında ilk bakım ücretsiz yazıyor? Helali hoş olsun dedik işler böyle demek ki die geçiştirdik. Sonrasında motora bindim 10km yaptım eski motorum gitmiş yeni bir motor gelmiş(kötü anlamda) vites geçişleri, motor sesi, performansı vs. hepsi eskiye göre daha kötü durumda. Benim bildiğim yağ değişimi sonrası bunların hepsinin daha iyi bir seviyeye gelmesi lazım yanlış mıyım? Koyduğu yağın bidonundada hiç bir etiket yoktu nasıl bir yağ onuda bilmiyorum. En başta güvendiğimden sorma gereği duymadım.. Düşüncelerinizi alabilir miyim ne yapmalıyım?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    500 km bakım olmaz ki zaten? yeni mi çıkmış bu adet? ilk bakımda işçilik ücreti alınmaz, yağ ücretini alırlar. yağ filtresini değiştirdi mi peki? yağ ile birlikte yağ filtreside (bazı motorlarda olmaz) değiştirilir. motor eskisi gibi değilse ve sadece yağı değiştirdi ise demek ki saçma sapan viskozitesi olan bir yağ koydu içine. başka açıklaması yok.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 km bakım olmaz ki zaten? yeni mi çıkmış bu adet? ilk bakımda işçilik ücreti alınmaz, yağ ücretini alırlar. yağ filtresini değiştirdi mi peki? yağ ile birlikte yağ filtreside (bazı motorlarda olmaz) değiştirilir. motor eskisi gibi değilse ve sadece yağı değiştirdi ise demek ki saçma sapan viskozitesi olan bir yağ koydu içine. başka açıklaması yok.
    Çinlilerin biraz iyi motorlarında sanırım motor ömrünü uzatmak için 500 bakımı diye bir şey çıkardılar.

Sayın @umutk motora koyulan yağ kalitesine ve viskozitesine göre vites geçişleriniz - motorun sesi değişir bu iyi yönde'de bir değişim olabilir kötü yönde'de. Bir daha'ki bakıma giderken ( motorunuz ne bilmiyorum ama ) bir kilo Motul 5100 10w40 yada 10w50 yağ alın götürün ustaya motorunuza o yağı koysun farkı göreceksiniz.
    Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    bu yağ hikayesini kimse sallamaz ama çok önemlidir.

2006 senesinde zx-10 kullanan bir arkadaşım dert yanıyor bana.

- lan yağı değiştirdim bu motor 240 ı geçmez oldu, kafayı yiyeceğim.
    + ne yağı koydun?
    - en pahalısından koydum abi, tam sentetik.
    + ulan gerizekalı bu motora tam sentetik yağ konur mu? debriyaj hangi yağ ile yağlanıyor?
    - aaaa!!!???

bu hikaye aynen yaşanmıştır.
    umutk bunu beğendi.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    İçten yanmalı motorların ( özellikle motosikletin şamzımanla motor aynı yağ ile çalıştığı için ) sağlıklı çalışabilmesi için en önemli malzeme yağdır, insanlar için su neyse içten yanmalı motorlar içinde yağ odur

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    500 km bakimi nedir yaww?
    motorcu48 bunu beğendi.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bu kadar uzaydan gelmiş gibi şaşırmayın bayaa bayaa bildiğiniz 500 km de bakılan bakım, benim motoruma da yapıldı AEA da bir çok kez söyledi rodaj sırasında yağ değişimi çok önemlidir hatta yağı yakından incelerseniz içinde minik parıldayan metal tozları görebilirsiniz diye.

Bu yüzden 500 km de rodaj dan dolayı oluşan çapaklar silindirlere zarar vermesin çizmesin diye yağ ve yağ filtresi değiştirilir. Çok önemlidir ihmal edilmemelidir.

Konuya gelirsek ben de her bakıma gittiğimde yağ ve değişirse yağ filtresi ücreti ödüyorum işçilik dahil değil o garantiden.

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu yağ hikayesini kimse sallamaz ama çok önemlidir.

2006 senesinde zx-10 kullanan bir arkadaşım dert yanıyor bana.

- lan yağı değiştirdim bu motor 240 ı geçmez oldu, kafayı yiyeceğim.
    + ne yağı koydun?
    - en pahalısından koydum abi, tam sentetik.
    + ulan gerizekalı bu motora tam sentetik yağ konur mu? debriyaj hangi yağ ile yağlanıyor?
    - aaaa!!!???

bu hikaye aynen yaşanmıştır.
    2006 senesini bilmem de şu anki tam sentetik yağlar debriyajda kaydırma yapmıyor diye biliyorum

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    bence siz ustanın değiştirdiği yağı boşaltın kaliteli bir yağ koyun motora vitesler falan değişir hemen

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    öncelikle motorun ne marka ? sym 500 km de ılk bakımına girer ve sadece yagı degısır. fıltresı falan değişmez. honda 1000km de girer ktm 1000 km de yamaha 1000 de girer. ktm de yağ filtresi değişir mesela. o yuzden 500 km nedir ya dıyen arkadaslar var 500 km de ılk bakımına gıren motorlar var normaldır. bu arada sadece yagını degıstırmesı normal olabılır cunku benım arkadsımda sym var sadece yağ değişti.filtresi falan değişmiyor. bu arada senden 30 tl alması normal yağ koyuyor. senden işçilik parası almıyor. dedıgım gıbı motorun markasını bılmedıgım ıcın yag fıltresı degısmek zorundamı degılmı dıye bışi diyemem sana.

ayrıca bilgin olsun motordaki ilk yağ şuan koydugu yağ ile alakasız bır yağdır. o ilk sıvımsı motorun çalışmaya alışması butun parcaların yağlanması için yapılmış daha sıvımsı bir maddedir. bundan sonra artık senın motorunda bıldıgımız klasik yağ kullanılcaktır. ayrıca bence motorunda bu şekilde kötüleşme oldugunu dusunmuyorum bence sen usta olmayan ve adını bıle bılmedıgın yağdan dolayı nem kaptıgın ıcın psikolojik birşey olmuş bu arada ıstersen yarın servıse telefon aç siz buna hangi marka kaça kaç yağ koydunuz dıye sor aldıgın cevabı buraya yaz. o zaman evet kötü yağ yada evet iyi yağ koymuşlar dıyebılırız. içine sinmediği için bu şekilde hissediyo olabilirsin. istersende için rahatlamak istiyorsa başka bir yetkili servise götür orda tekrar yagını degıstırsınler.

he bu arada muhtemelen 1000 km bakımında var 500 km de ılk bakım yapıldı dıye onu unutma 1000 km de yağ filtren falan değişicek zaten.

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Şimdi CB 125E kitapçığına baktım mineral sentetik bir şey yazmıyor. SAE 10w 40 demiş, JASO (Japan Automobile Standarts Organization) Jaso MA yağdan bahsetmiş, neyse serviste zaten olmadı alırken sorarım.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

Motosikleti
    Kuba CR1
    ilk 500 km de yağ değişimi vardır vidaları falan sıkıştırır farı ayarlarlar yağ ücretini alırlar ama senden biraz fazla almışlar castrol yağ tavsiye ederim motoruna göre uygun olanını almalısın kendin değiştirirsin diye düşünüyorum biraz elin yatkınsa bu işlere 30 tl fazla almış en fazla alacağı 15 tl

Motosikleti
    V-Strom
    Bugün CB 125E motorumu servisten aldım. Servisteki ustayla konuştum yarı sentetik yağ kullanmışlar.

Birde ilginç bir şey öğrendim, benim motorda yağ filtresi yokmuş doğal olarak olmayan bir şey değişmiyor da

Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün CB 125E motorumu servisten aldım. Servisteki ustayla konuştum yarı sentetik yağ kullanmışlar.

Birde ilginç bir şey öğrendim, benim motorda yağ filtresi yokmuş doğal olarak olmayan bir şey değişmiyor da
    ilk defa duydum yağ filtresi olmadıgını senın motor ıcın sölemıyorum bı bılgımde yok ama yağ filtresi olmayan motoru ilk defa duydum doğrusu değişikmiş valla. ama vardır bi bildikleride koymamıslardır dıye dusunuyorum :D

Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk defa duydum yağ filtresi olmadıgını senın motor ıcın sölemıyorum bı bılgımde yok ama yağ filtresi olmayan motoru ilk defa duydum doğrusu değişikmiş valla. ama vardır bi bildikleride koymamıslardır dıye dusunuyorum :D
    Bende çok şaşırdım kayıt yapan kıza eminmisiniz dedim. Teknik servisi arayıp doğruladı bu modelde filtre yokmuş.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende çok şaşırdım kayıt yapan kıza eminmisiniz dedim. Teknik servisi arayıp doğruladı bu modelde filtre yokmuş.
    neyse böyle bir bilgi sahibi oldum sende motorun hakkında başka bir bilgiye sahip oldun diyelim
    ahmetkorkmaz bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)