yamaha mt-125 avrupa satış fiyatı 4590 avro..
Reklamlar
-
Param varsa ve beğendiysem değil 10000, 20000 tl dahi olsa alırım. Ayrıca serbest ekonomi piyasalarında o "Almazsanız fiyatı düşer" tezi pek tutmaz. Eğer bir ürün ilk fiyatından hedeflenen satış rakamına ulaşamaz ise fiyatta oynama tabiki yapılır. Ama 10000 tl lik bir ürünün fiyatını 8000 e falan çekmezler. Garantiyi uzatırlar, peşin alımlara indirimler uygularlar vs..
Yahu, adam neden ucuza satsınki Yamaha motoru? Sadece hacmi, gücü, özellikleri düşük diye mi? Unutmayın o markanın bir isim değeri var. Beklenenden ucuza satılsaydı bu seferde "bu kadar ucuzsa vardır bir bit yeniği" diyecektik değil mi?
Reklamlar
-
Motoru cc olarak değerlendirmek bence bilgisizliktir. Sadece son hız veya hızlanma değildir motosiklet. Öyle düşünüyorsanız almayın zaten MT-125 i.
-
Türkiye piyasasında satılan diğer motorlara bakarsak mt-125 bence ucuz : ) totosu b.klu mondial 180 cc için 6000 tl istiyor..
mt-125 gerçekten güzel yapılmış tasarlanmış,
bu açıdan bakılırsa boğazda içilen çayla mahalledeki kahvede içilen çayın fiyatı nasıl aynı değilse tasarımı ve donanımı piyasanın üzerine çıkan ürünlerde fiyat politikasının yukarıda seyretmesi normal, bu arada yamaha teknoloji firması şu anda mt-125 'in yakıt tüketimine ulaşmış başka 125 cc varsa bilmiyorum bende yzf-125 vardı 1,8 lt ile 2.0 lt arası gidip geliyordu bence rekor : )
bilgi: mt-125 ile yzf 125 aynı motor bloğunu kullanıyor
-
berkcigdem adlı üyeden alıntı
yok dıger konu kapanmış admın acıklamasına bunu yazmıstı bende ordan aklıma geldı buraya yazıyım dedım. ama ordaki mevzu farklıydı saygısızca bısı demıstı bırısı amele cahıl falan gıbı bıseyler demıstı ondan dolayı kapattı buyuk ıhtımalle.
hkn34 nikli bir obsesif var, bana taktı kafayı, onun yüzünden kapandı o başlık. her yazdığım mesajın altına ağzından salyalar saça saça koştu geldi ve kustu kinini. niye o kadar kinlendiyse artık bende anlamadım? kuyruğuna da basmadık, bir şey de yapmadık. adam sanıp efendi efendi konuştuk, hepsi o kadar.
o başlık yine açılacakmış, öyle söylendi. göreceğiz bakalım.
-
celikat adlı üyeden alıntı
hkn34 nikli bir obsesif var, bana taktı kafayı, onun yüzünden kapandı o başlık. her yazdığım mesajın altına ağzından salyalar saça saça koştu geldi ve kustu kinini. niye o kadar kinlendiyse artık bende anlamadım? kuyruğuna da basmadık, bir şey de yapmadık. adam sanıp efendi efendi konuştuk, hepsi o kadar.
o başlık yine açılacakmış, öyle söylendi. göreceğiz bakalım.
sana kafayı ne takıcam sen mılletle kafana gore dalga gec hep benım bıldıgım dogru de kımseye saygı duyma kucuk cc motor kullananı hakır gor butcesı ıle altan altan dalga gec ondan sonra bızım adamlıgımızı teste tabı tut ben o kapanan forumda sana cok guzel cevap vermıstım ama mdoratör sildi insallah okumussundur sılınmeden. aslında kufurde etmedım ama ıste ıs uzamasın dıye herhalde sonlandırdı yetkılı arkadas . sen ınternet dayılıgı yap azına gelenı soyle ondan sonra salya sacan bız olalım oh ne ala ...
-
celikat kardeşim veya abi her neyse 2 gündür bir trolluk pesindesin daha satış fiyatını bilmediğin bir makine hakkında saçma bir iddia attın ortaya forumu kirletmek yerine faydalı bir paylaşım yapsanız
-
RAMİREZ adlı üyeden alıntı
Param varsa ve beğendiysem değil 10000, 20000 tl dahi olsa alırım. Ayrıca serbest ekonomi piyasalarında o "Almazsanız fiyatı düşer" tezi pek tutmaz. Eğer bir ürün ilk fiyatından hedeflenen satış rakamına ulaşamaz ise fiyatta oynama tabiki yapılır. Ama 10000 tl lik bir ürünün fiyatını 8000 e falan çekmezler. Garantiyi uzatırlar, peşin alımlara indirimler uygularlar vs..
Yahu, adam neden ucuza satsınki Yamaha motoru? Sadece hacmi, gücü, özellikleri düşük diye mi? Unutmayın o markanın bir isim değeri var. Beklenenden ucuza satılsaydı bu seferde "bu kadar ucuzsa vardır bir bit yeniği" diyecektik değil mi?
Şimdi verdiğiniz örnekte Yamaha alınmassa boykot edililirse %90 motoru piyasadan çeker, Duke 125 in ise %90 fiyatı düşer. Arkadaşın verdiği ER-6N örneği gibi Yani arkadaşlarda haklı, sizde haklısınız ama motora modele göre.
MT-125 ile Duke 125 in almanya, fransa , italya fiyatlarına bakın sebebi açık
-
Moderatör
tuna_tour adlı üyeden alıntı
işte çizgiyi aşanı uyar, konuyu kapamanın manası ne ?
Okuduğunuzu anlayabildiğinizi umuyorum. Ben konuyu kapatmam, kapatsam kapandığını göremezsiniz, çünki forumda çöplük adı verilen bir kısıma taşınır. Yasaklamacı, ceza veren bir zihniyette olmadığımdan, insanlar birbirine hakaret edip küfretmeye başlayınca konuyu bir süreliğine kilitler, sonra tekrar açarım.
Umarım açıklayabilmişimdir?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
Aslında bu motor uzun süre kullanılıcak bir motor. Zaten motoru kullandıkça o parayı hak ettiğini anlarsın. Çünkü, motorun bakım aralıkları uzun, yakıtı az, sağlam, yani motorun çokta bi gideri yok eğer kronik sorunları yoksa tabi. Yani kullanış amacına göre motor seçilmeli. Motot pahalı ama hep aynı yönden gidilirse hep tartışma çıkar. Bu motoru aldığın zaman zaten ilerde hep artı yönlerinide görebiliriz.
-
Savunulan marka model ekmek veya boğazda ki çay değil bence üşenmedim hepsini tek tek okudum. Tabi ki sağlam olacak tabi ki emsallerine göre yukarı da olacak ama denilen fiyat olarak değil. Kalite her zaman daha pahalı olmak zorunda , bir manava girdiğiniz de iki tür domates vardır , bir tanesi 1 liraya satılıyorsa diğeri 4 liraya satılıyordur .. ( verdiğim örneğe takılmayın. ) Hangisini gönül almak ister pahalısını , peki hayatını kıt kanaat geçiren birisi hangisini almak ZORUNDA . Söz edilen nokta bence bu , neden 4 değilde 2 olmasın. Sizce çin malı alanlar çok mu memnun . Gönül evet markadan , kaliteden gösterişten yanadır ama her zaman herkese bu böyle olmaz. Parası olan adama bırakın 10 bini 100 bin deseler yine koymaz. Ama herkes zengin değil günlüğü 50 liraya çalışan adam şükrediyor. Ya aşıksa bu adam ! Kendisinden kısacak biriktirecek o parayı alacak motorunu ya gönlüne söz geçirecek. Kimseye lafım yok yanlış anlaşılmasın... Peki genele vurduğumuz da zaten alın terimizle kazandığımız paranın kaçı hakkıyla gidiyor ? Boğaz da içtiğin çay 10 lira kahvede içtiğin çay 50 kuruş. ikisi de çay diye bakmaz herkes, keyfine, zevkine, duruşuna, sevdasına düşkündür bizim halkımız. Ya motor değil mi ikisi de gidiyor gözüyle bakanlar diğer iyi olan motoru kötüler ezer. Ama burada öyle bir davranışta yok. Ben diyorum ki , boğazda biraz demli( aynası ), tek şeker (gücü olsun ) çayımı yudumlarım . Ama ' 10 lira bir çaya çok ' diyenlere de hak veririm , serbest ekonomi falan filan zart zurt her neyse artık yapılan eylem , satan da oraya gidip oturan da memnunsa kimse bir şey diyemez evet ama ucuz, hakkıdır diye bir kanı da olamaz.
Çin malı motor 3 lira mı 5 lira mı bilmem ama markalar pahalaştıkça mı yoksa ucuz mallar pahalaştığından mı bilemem ama ortada gerçekten bir artış söz konusu. Ve herkes gibi bende şikayetçiyim. Tabi ki verdiğin parayı hak ediyordur. Ama 10 değilde misal 5 versen de hak etse nasıl olur ? Daha iyi değil mi ? Bence de öyle , tabi ki genele vuruyoruz bu örneği hepsinde aynısı olsa.
Pahalı değilde şöyle yaklaşsaydı savunan abi,kardeş her neyse, Aldığımız maaşlarımız 2 veya 3 katına çıksa düz mantık motor fiyatları ucuzlamış olacak değil mi gözümüzde veya genele vurun her neyse, böyle gelselerdi , yine bu şekilde ters köşe yapmaya mı çalışacaktınız. Yoksa evet , olsun diye bir imza da siz mi atacaktınız.
-
celikat adlı üyeden alıntı
125cc motor 13 bin lira hemde avrupa satış fiyatı. doğru mu bu gerçekten? demin başlıkların birisinin içinde okudum. ulan bu motor bizim ülkede 15-16 bin arası satılır o zaman. iyicene manyadı bu sektör, yok harbiden şirazeden çıktılar. bu nedir arkadaş ya?
Motorun türkiye satış fiyatına bakmanız 2 dk bile sürmez. Neden sallamasyon fiyatlarla milletle dalga geçiyorsunuz ?
15-16 bin'e değil 10'dan az bir fiyata satılıyor o motor
O motor 10 bin edermicilere selamlar olsun. Eder güzel kardeşim eder, mondial olmuş 3-5 bin.
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
celikat kardeşim veya abi her neyse 2 gündür bir trolluk pesindesin daha satış fiyatını bilmediğin bir makine hakkında saçma bir iddia attın ortaya forumu kirletmek yerine faydalı bir paylaşım yapsanız
başlığı tekrar oku. orada türkiye'mi yazıyor yoksa avrupa'mı? okumadan sallamaya ne meraklısınız be kardeşim? milletin gazı ile çalıştırıyorsunuz saksıyı. gaz iyidir, ucuzdur ama performansı düşüktür ne yazık ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------
y.akan adlı üyeden alıntı
Motorun türkiye satış fiyatına bakmanız 2 dk bile sürmez. Neden sallamasyon fiyatlarla milletle dalga geçiyorsunuz ?
15-16 bin'e değil 10'dan az bir fiyata satılıyor o motor
O motor 10 bin edermicilere selamlar olsun. Eder güzel kardeşim eder, mondial olmuş 3-5 bin.
motorun türkiye fiyatına bakmadım ki ben, avrupa fiyatına baktım. bu ne demek biliyormusun, seneye avrupa fiyatından alacaksınız bu motorları demek. yani 12-13 bin liradan. ama önemli değil, siz buna da yarabbi şükür dersiniz nasılsa.
-
yamaha 950midnightstarida getirdi, satilmiyor diye kaldirdi, fiyatini indirmedi.arz talep diyorsunuzya, o arz talep mevzusunda mali problemleri olanlara ybr yi veriyor, ve bu motor gayette satiliyor turkiyede simdi. adamlar avrupanin altinda fiyatla motor getirmisler turkiyeye hala sikayet ediyorsunuz, almayin kardesim....
honda cruiser motor sokmuyor turkiyeye artik satilmiyor diye, fiyatmi indirip satmayi denediler? yoo...
parasi yeten alir yetmeyen almaz.
-
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Şimdi verdiğiniz örnekte Yamaha alınmassa boykot edililirse %90 motoru piyasadan çeker, Duke 125 in ise %90 fiyatı düşer. Arkadaşın verdiği ER-6N örneği gibi Yani arkadaşlarda haklı, sizde haklısınız ama motora modele göre.
MT-125 ile Duke 125 in almanya, fransa , italya fiyatlarına bakın sebebi açık
bunların anlamadıkları şu.
fiyatı piyasa değil, tüketici belirler.
kriz örneğini verdik, satışlar bıçak gibi kesilince otomotiv sektörü nasıl ağladı dedik ama kime dedik, ohoooooo?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:16 ----------
manners adlı üyeden alıntı
yamaha 950midnightstarida getirdi, satilmiyor diye kaldirdi, fiyatini indirmedi.arz talep diyorsunuzya, o arz talep mevzusunda mali problemleri olanlara ybr yi veriyor, ve bu motor gayette satiliyor turkiyede simdi. adamlar avrupanin altinda fiyatla motor getirmisler turkiyeye hala sikayet ediyorsunuz, almayin kardesim....
honda cruiser motor sokmuyor turkiyeye artik satilmiyor diye, fiyatmi indirip satmayi denediler? yoo...
parasi yeten alir yetmeyen almaz.
otomotiv sektöründe sadece indirimle satış yapamazsın ki? bu da nereden çıktı? insanlar belki de beğenmedi motoru. her ülkenin tarz yönünden kendi dinamikleri vardır. kimi ülkede peynir ekmek satan model başkasında satmaz. çok normaldir bu.
amerika'nın en ünlü araç modifikasyon şirketi olan west coast customs gitti berlin'de mağaza açtı. ne oldu o mağaza, kapandı gitti. neden? çünkü avrupa'lının tarzı ile amerika'lınınki aynı değil.
hadi bu çok uzak bir örnek oldu diyelim. türkiye'de station wagon araç kaç tane görüyorsunuz yollarda? neredeyse hiç. ama avrupa'da peynir ekmek gibi satılır. anlatabildim mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:21 ----------
hkn34 adlı üyeden alıntı
sana kafayı ne takıcam sen mılletle kafana gore dalga gec hep benım bıldıgım dogru de kımseye saygı duyma kucuk cc motor kullananı hakır gor butcesı ıle altan altan dalga gec ondan sonra bızım adamlıgımızı teste tabı tut ben o kapanan forumda sana cok guzel cevap vermıstım ama mdoratör sildi insallah okumussundur sılınmeden. aslında kufurde etmedım ama ıste ıs uzamasın dıye herhalde sonlandırdı yetkılı arkadas . sen ınternet dayılıgı yap azına gelenı soyle ondan sonra salya sacan bız olalım oh ne ala ...
diyelim ki milletle dalga geçtim? ama dalga filan geçmedim, hiç öyle bir niyetimde olmadı ve olmayacak ama diyelim ki dalga geçtim. sana ne? sen o insanların avukatı mısın? o insanların aklı yok mu? onlar çıkıp gerekli cevabı veremiyor mu bana? senle dalga geçmediğime göre neden yırtık dondan çıkar gibi atlıyorsun açtığım başlıklara, yazdığım mesajlara?
o yazdığın son mesajı silinmeden okudum. o mesajı mod arkadaş sildiğine göre bu da senin ne kadar rezil bir insan olduğunun açık bir göstergesidir. mod arkadaş sana çok büyük bir iyilik yapmış, yoksa tüm foruma rezil kepaze olacaktın.
ben madem senin dediğin gibi insanlarla bu kadar dalga geçiyorum, insanları bu kadar aşağılıyorum, peki neden benim tek bir mesajım silinmiyorda senin mesajın siliniyor diye otur düşün şimdi, tabi düşünecek aklın varsa.
-
@celikat sana pek çok konuda katılıyorum ama olaylara biraz yüzeysel baktığın kanaatindeyim. Türkiye için fiyatı tüketici belirler diyebilmek biraz iddialı bir cümle bence. bizim ülkemizde uygulanan satış ve vergi politikaları tüketici bazlı fiyatlandırmayı imkansız kılıyor. bu durumdan tabi ki hiç birimiz memnun değiliz ama bunun çözümü almayın o zaman gibi bir durum değil. bunun çözümü için olası ihtimaller var tabi ki ama bunlarında konuşulacağı platform burası değil bence. (bu arada verdiğin kriz örneği fazla ekstrem bir durum, onun haricinde bu ülkede büyük denilebilecek fiyat indirimi yapan bir firma yada sektör gördün mü bugüne kadar? (camel hariç ))
-
iduzen adlı üyeden alıntı
@celikat sana pek çok konuda katılıyorum ama olaylara biraz yüzeysel baktığın kanaatindeyim. Türkiye için fiyatı tüketici belirler diyebilmek biraz iddialı bir cümle bence. bizim ülkemizde uygulanan satış ve vergi politikaları tüketici bazlı fiyatlandırmayı imkansız kılıyor. bu durumdan tabi ki hiç birimiz memnun değiliz ama bunun çözümü almayın o zaman gibi bir durum değil. bunun çözümü için olası ihtimaller var tabi ki ama bunlarında konuşulacağı platform burası değil bence. (bu arada verdiğin kriz örneği fazla ekstrem bir durum, onun haricinde bu ülkede büyük denilebilecek fiyat indirimi yapan bir firma yada sektör gördün mü bugüne kadar? (camel hariç
))
serbest piyasa ekonomisine sahip ülkelerin hepsinde fiyatı tüketici belirler. türkiye'de bu ülkelere dahildir. kriz örneğini istemsiz olarak araç satışlarını düşürmesi dolayısı ile verdim. istemli olarak yani insanların boykot ederek araç satışlarının düştüğünü düşünelim, yine aynı sonucu alırız. fiyatlar baş aşağı gider. hatta üreticilerin baskısı ile ötv bile düşer. önemli olan tüketicidir. biz herşeye eyvallah dersek bize semer vuran çok olur.
-
almazsan fiyat düşmez adam modellerini türkiyeden çeker bu kadar basit yurt dışındada ucuz değil çünkü türkiyede satışlar düştü diye adam global olarak bütün fiyatlarını çekmez. ayrıca herşey ccden ibaret değildir motosiklette amortisörden maşaya ve cantlara kadar çok daha önemli parçalar var.
-
ichiroo adlı üyeden alıntı
almazsan fiyat düşmez adam modellerini türkiyeden çeker bu kadar basit yurt dışındada ucuz değil çünkü türkiyede satışlar düştü diye adam global olarak bütün fiyatlarını çekmez. ayrıca herşey ccden ibaret değildir motosiklette amortisörden maşaya ve cantlara kadar çok daha önemli parçalar var.
haa evet çeker. üç beş motor getirdiyse çeker. onlarca, yüzlerce getirdiyse çeksinde görelim hep beraber bakalım. napacak o motorları, turşusunu mu kuracak?
-
ilk mesajını bir daha oku daha ne yazdigini bilmiyorsun -ulan bu motor bizim ülkede 15-16 bin arası satılır o zaman.- laflarına dikkat et ne yazdigini iyi düşün
-
26 Kasım 2014, 11:47
shooter1 adlı üyeden alıntı
ilk mesajını bir daha oku daha ne yazdigini bilmiyorsun -ulan bu motor bizim ülkede 15-16 bin arası satılır o zaman.- laflarına dikkat et ne yazdigini iyi düşün
yoo çok iyi biliyorum. o motor bir iki sene içinde o fiyatlara satılacak zaten. sen hiç merak etme.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)