Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Ktm Duke 200/ Yamaha Mt 125

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim 2 motor arasında kaldım. Aslında supersport modellere bakıyodum cbr250 falan fakat sonra mt125e bindim daha sonra duke200 bindim bunlar daha çok hoşuma gitti fakat bu 2 motor arasında seçim yapamıyorum. Yamahanın görüntüsü falan daha hoşuma gidiyor ama duke daha kalite diyenler var çevremde sizin de görüşlerinizi almak istedim. Siz hangi motoru neden tercih ederdiniz? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorm.
    Bu arada ilk motorum olacak fakat İzmir'de eğitim aldım motor kullanmayı biliyorum. Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    ktm duke 200 al, rahat et diyecektim ki, ilk motorun olacakmış. orada duralım o zaman. motoru yatırma şansın çok yüksek. bu durumda parçası pahalı motor almanı asla tavsiye etmem. ha benim bütçem sağlam dersen o zaman ktm duke 200.

Cuhara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bana kalırsa Duke 200 ABS li modelinden al. İkisi de kaliteli motorlar ancak bir süre sonra 125 cc olmasından ötürü Yamaha yetmeyecektir. Duke uzun süre götürür seni. İkinci elde de Duke 'te zarar etmezsin. Çabuk satılır. Koruma demiri de taktırırsan düşmelerde masraf çıkarmayacaktır. Sonuç olarak Yamaha'nın da parçaları öyle çok ucuz değil. Belki tip olarak farklılar ama Suzuki İnazuma'ya da göz atmanı tavsiye edebilirim.

Şimdiden hayırlı olsun
    Pisman ve mithrelios bunu beğendiler.

Motosikleti
    KTM Duke 390
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ktm duke 200 al, rahat et diyecektim ki, ilk motorun olacakmış. orada duralım o zaman. motoru yatırma şansın çok yüksek. bu durumda parçası pahalı motor almanı asla tavsiye etmem. ha benim bütçem sağlam dersen o zaman ktm duke 200.
    yani ben anlamıyorum bu ilk motorun yatırma, kaldırmasından bahsedip duruyor herkes. Ne yani? Tecrübeli motorcular yatırmıyor mu motorlarını? Ben kaç tane kıdemli motorcu gördüm motoruyla lowside olmuş, durduğu yerde yatırmış. Yani bu küçük cc'li motorlar yatmıştır mantığıyla yaklaşıp büyük motorlarda bu olmaz mı demek lazım? Merakımdan soruyorum.

Benim önerim ktm duke 200 ile mt125i kıyaslamanız. 125lik motorla 125lik diğer motorları kıyaslamak daha doğru olur. 200-250 cc klasmanında şimdilik en iyisi bence duke200, fuardan sonra işler değişebilir diye düşünüyorum.[COLOR="Silver"]
    94CanRR bunu beğendi.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı ArdaAras adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yani ben anlamıyorum bu ilk motorun yatırma, kaldırmasından bahsedip duruyor herkes. Ne yani? Tecrübeli motorcular yatırmıyor mu motorlarını? Ben kaç tane kıdemli motorcu gördüm motoruyla lowside olmuş, durduğu yerde yatırmış. Yani bu küçük cc'li motorlar yatmıştır mantığıyla yaklaşıp büyük motorlarda bu olmaz mı demek lazım? Merakımdan soruyorum.

Benim önerim ktm duke 200 ile mt125i kıyaslamanız. 125lik motorla 125lik diğer motorları kıyaslamak daha doğru olur. 200-250 cc klasmanında şimdilik en iyisi bence duke200, fuardan sonra işler değişebilir diye düşünüyorum.
    herkes düşer, model, marka, cc önemli değil. o gün mutlaka gelecektir. ancak acemiye daha çabuk gelir. o bakımdan söyledim. paran kısıtlı ise parçası ucuz motora yönel. sonra parça fiyatlarını duyunca gözlerin yuvalarından fırlamasın.

Motosikleti
    KTM Duke 390
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkes düşer, model, marka, cc önemli değil. o gün mutlaka gelecektir. ancak acemiye daha çabuk gelir. o bakımdan söyledim. paran kısıtlı ise parçası ucuz motora yönel. sonra parça fiyatlarını duyunca gözlerin yuvalarından fırlamasın.
    Eyvallah ben zaten çok iyi biliyorum Duke200 parça fiyatlarını Birkaç güzel kazam var bana birşey olmadan atlattığım çok şükür. İnsan tam "ben oldum" dediğinde de kazanın onu bulması gerçekten evrenin verebileceği en güzel ders bence. En azından benim yaşadıklarımdan edindiğim tecrübe bu yönde.

Allah herkesin gönlüne göre istediği motorları sürmeyi nasip etsin. Ben çalıştım, kazandım ve amacım duke200dü, aldım. Şimdi duke200ü satmadan nasıl başka motor alırım diye düşünüyorum ve yavaş yavaş o yolda ilerliyorum. İnşallah Allah utandırmaz ve gönlümdeki Tenereye kavuşurum 1 sene sonra.

Başlangıç motoru olarak diğer markalarıda denemiş birisi olarak söylüyorum Duke200 ABSli modeli çok güzel bir motor. Kesinlikle açık kapatan, sürücüsünü seven ve onu korumak için herşeyi yapan bir motor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
    Cuhara ve celikat bunu beğendiler.

Duke 200 daha agir basmaya basladi absli olmasi da insani kendisine cekiyor. Tasarim olarak yamaha daha iyi fakat duke 200de guzel gibi. Ve duke 200un 2. el piyasasinin canli olmasi da bir arti

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Vakti zamanında senin durumundaydım, bütçem vardı, biraz Japon bir 125cc ile başlama isteğimden, asıl nedeniyse tasarımını daha çok beğendiğimden MT-125'i seçmiştim, yine aynı seçenekler olsa yine MT'yi seçerim. (çünkü en güzel motor kendininkidir ) ama, ABS'li bir motor bence çok daha avantajlı.

2015'te Yamaha, MT-125 ABS modelini çıkartıyor, MT'ye karar kılarsan dahi bence ABS'yi bekle.
    Cuhara bunu beğendi.

imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    125cc başlangıç olarak uygun ama ilerleyen zamanlarda yetmeyeceğine eminim. Bende CBR125R'ı mı bu sene aldığımda herkes aynısını söylüyordu.

Yeter dediğim zamanlar olmuştu sonuç olarak hız delisi değilim diyordum herkese. Otobanda 127 gördüğümde paniklediğim bile oldu

Gel gelelim cidden yetmiyor 125cc !. Nedenine gelince hız önemli değil ama serilik işin içine girince olmuyor bazen viraj'dan çıktığımda arkamdaki arabaların bana söylendiğini duyuyorum :D

Neyse 125CC ile öğrenirsin hata ve kusur kaldırır bence ama 200cc kaldırır mı bilemem

Ben seneye CBR'ı abs'li KTM 200RC ile değiştirmeyi düşünüyorum yaz boyu bindik yetti 125cc. CBR 250 düşünüyordum ama KTM 200 RC ABS'li hoşuma gitti.

3 ay önce iyi bir motosiklet'le ciddi bir kaza geçirdim 3 aydır yürüyemiyorum o kaza aklıma geldiğinde ABS olsa olmazdı diyorum. Eğitime gittiğim zamanda gördüm ABS'li motor cidden çok başka birşey bunu mutlaka göz önünde bulundurmalısın bence.

Haa ayrıca şu yan yatma mevzusuda bitmez cidden olmadık yerlerde ustada olsan acemide olsan yatıyorsun

Alıntı Darkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vakti zamanında senin durumundaydım, bütçem vardı, biraz Japon bir 125cc ile başlama isteğimden, asıl nedeniyse tasarımını daha çok beğendiğimden MT-125'i seçmiştim, yine aynı seçenekler olsa yine MT'yi seçerim. (çünkü en güzel motor kendininkidir ) ama, ABS'li bir motor bence çok daha avantajlı.

2015'te Yamaha, MT-125 ABS modelini çıkartıyor, MT'ye karar kılarsan dahi bence ABS'yi bekle.
    Bu bilgiyi nerden ogrendiniz acaba eger oyleyse gercekten beklerim. Zaten kış mevsiminde motor surmenin hosuma gidecegini dusunmuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Alıntı imtarky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125cc başlangıç olarak uygun ama ilerleyen zamanlarda yetmeyeceğine eminim. Bende CBR125R'ı mı bu sene aldığımda herkes aynısını söylüyordu.

Yeter dediğim zamanlar olmuştu sonuç olarak hız delisi değilim diyordum herkese. Otobanda 127 gördüğümde paniklediğim bile oldu

Gel gelelim cidden yetmiyor 125cc !. Nedenine gelince hız önemli değil ama serilik işin içine girince olmuyor bazen viraj'dan çıktığımda arkamdaki arabaların bana söylendiğini duyuyorum :D

Neyse 125CC ile öğrenirsin hata ve kusur kaldırır bence ama 200cc kaldırır mı bilemem

Ben seneye CBR'ı abs'li KTM 200RC ile değiştirmeyi düşünüyorum yaz boyu bindik yetti 125cc. CBR 250 düşünüyordum ama KTM 200 RC ABS'li hoşuma gitti.

3 ay önce iyi bir motosiklet'le ciddi bir kaza geçirdim 3 aydır yürüyemiyorum o kaza aklıma geldiğinde ABS olsa olmazdı diyorum. Eğitime gittiğim zamanda gördüm ABS'li motor cidden çok başka birşey bunu mutlaka göz önünde bulundurmalısın bence.

Haa ayrıca şu yan yatma mevzusuda bitmez cidden olmadık yerlerde ustada olsan acemide olsan yatıyorsun
    Bende suan sizinle ayni seyleri dusunuyorum biz meraklisi degil vsvs ama. mt absli modeli cikarticaksa hizi degilde tasarimi secicek gibiyim
    Darkin bunu beğendi.

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı bulut001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten kış mevsiminde motor surmenin hosuma gidecegini dusunmuyorum
    Eğer kışın motor kullanmayı sevmiyorsan bence bu işte bir yanlışlık var Ben en çok yağmur da kullanmayı severim.

Not: Lastiklerim Michelin pilot

Cuhara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Olayı pekte hız olarak düşünme

imtarky'nin söylediği gibi bazen seri olmasına çok ihtiyacın oluyor Özellikle otobanda veya E-5 te ;)

Alıntı imtarky adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer kışın motor kullanmayı sevmiyorsan bence bu işte bir yanlışlık var Ben en çok yağmur da kullanmayı severim.

Not: Lastiklerim Michelin pilot
    Bi arkadasim yuz felci olmustu digeri de yagmurda dusmustu fena sekilde dusmustude onlardan etkilendim sanirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

Alıntı Cuhara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olayı pekte hız olarak düşünme

imtarky'nin söylediği gibi bazen seri olmasına çok ihtiyacın oluyor Özellikle otobanda veya E-5 te ;)
    Dogru soyluyosunuz artilari eksileri tartip karar vermek gerekiyor

Ktm'yi tavsiye ederim.Öğrenme sürecin biraz sıkıntılı geçer ama öğrendikten sonra bile hoşuna gidebilir bence ki 125'lik motorun gücü performansı sonraları yetmeyebilir sana.

xbuky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim görüşüm mt 125'ten yana. Heleki aksesuarlarını da taktın mı tadından yenmez. Mesela:

Darkin bunu beğendi.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Mt125 i yakından inceledim çok kaliteli parçalar kullanılmış.lastikler michelin pilot street.15 hp. duke 200 26 hp çok daha güçlü bir motor.güç farkından dolayı duke 200 almanı öneririm.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    ktm duke 200 der geçerim. yamaha ve ktm kullanan birisi olarak...
    celikat bunu beğendi.

Gordugun kadariyla genel kanı duke200den yana.

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    Mt-125 çok kaliteli ve güzel görünen, 125 cc'ye göre hem gücü hem de yakıtı çok güzel bir motosiklet.

Ancak fiyat konusunda esneklik varsa, ben olsam Duke 200 ABS tercih ederdim. Uzun süre kullanabileceğiniz, şehiriçinde hiç güç problemi hissettirmeyecek güzel bir alet. Bence MT-125 çok daha şık ama KTM'nin de ayrı bir tarzı var. 125cc 4 zamanlı motorun en iyisi de olsa 100km/s üstünde sürekli gitmesi ve 80 km/s sonrası ivmelenmesi yetersiz olabiliyor. En azından 100bg civarı güce sahip olan standart otomobillerden rahatça kurtulabilmek adına, 25bg KTM avantaj sağlar. Mt-125'in de ABS lisi gelecek diyorlardı, MT 125 de seçseniz ABS'li modeli alırsanız iyi edersiniz görüşündeyim, ön frene umarsızca asılabilmek yeri geldiğinde kazadan koruyabilir, ekstra 1000 TL gibi fiyatlar oluyor, bence değer bir özellik.
    Darkin bunu beğendi.

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Alıntı bulut001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu bilgiyi nerden ogrendiniz acaba eger oyleyse gercekten beklerim. Zaten kış mevsiminde motor surmenin hosuma gidecegini dusunmuyorum

Yamaha EU sitesinde, "MT-125 ABS" modelini görebilirsiniz, 2015 model olarak çıkışı kesin bilgi olduğundan, yüksek ihtimalle Şubat'taki fuarla birlikte bizde olacak.
    http://www.yamaha-motor.eu/eu/produc...mt/mt-125.aspx

EICMA Milan'da ABS'li modeli de tanıtıldı, kanlı canlı görebilirsiniz. Avrupa fiyatı ABS'li model için €4590, ABS'sizden €400 farkı var, Türkiye'de bir miktar daha az olacaktır fark, kesinlikle değer.
    http://www.youtube.com/watch?v=Cc-Ez9WwjN4

Don't be afraid of the dark!

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)