Hocam öncelikle kask tavsiyesinden ziyade kendi kullandığım kaskı objektif bir şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Shark speed-r duke modelini kullanıyorum. Anesin indiriminden 730 liraya aldım. Bir önceki kullandığım kask ls2 351.
Speed-r'nin özelliklerine gelirsek:
-Naked motorlar için tasarlanmış bir kask.
- Dahili güneş vizörü var ve gayet başarılı.
- Double D kilit sistemi mevcut.
- Rüzgar perdesi var( hani şu çenenin altına takılan)
- Fiber kabuk.
- Sharptan 4 yıldız almış bir kask.
- Sessizlik olarak bir önceki kaskımla arasında baya bir fark var. Motorun sesini pek duymuyorsun. Uzun yolda ls2den sonra çok çok rahat ettim, kulaklarım dinlendi. Eylül gibi aldığım için rüzgarsız havada kullanma şansım pek olmadı. Rüzgar sesi var çok sessiz bir kask değil, ama bana ls2den sonra başarılı geldi...
- Pinlock deneme fırsatım olmadı nasıldır bilemem.
- Vizör kaydırma sistemini çok seviyorum. İstediğim seviyede bırakabiliyorsun. Tık tık hareket etmiyor yani.
- Gel gelelim kullandığım motor mondial drift. 90-100 hızlara çıkabiliyorum anca. O yüzden yüksek hızlarda nasıldır bilemem. Lakin en başta dediğim gibi naked motorlar için tasarlanmış bir kask. Sizi ses konusunda üzebilir. Bütçeniz de güzel bütçe yanlış kask tercihi yapmak istemezsiniz
ben olsam race-r modelini çok ciddi düşünürdüm. Ama onda dahili güneş vizörü yok, sharptan 5 yıldız.