Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu

büyük japon motorlar çok pahalı deniyor ama..

Motovento
    REKLAM ALANI
    tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes o kategoriye yazıya bakarak mı alıyor yahu?

Benım farklı bir motorum olsa ve bilgim olmasa burada yorum yapmam (he yukarıdaki gibi forumda hep kendi motoru övüyor ehehe diyecek var onlara sadece gülüyorum) Comuuter da kullandım (cbf ybr tvs ve bikaç çin malı denedim enazından, bu motor commuter felan değil bu işler o kadar basit değil karenaj koy yaz 8 bin millet o kategoride ohhoo alalım demiyor, bu motorda her ülkede çoook fazla satılıyor avrupada felan böyle desenir çok gülerler forumlarda çunku her motoru dogru şekilde kategorize etmek gereklidir.

Son olarak facebook ta cbr 125r sayfası var global, oraya böyle bir commuter yorumu yazın avrupadaki yabancılar çok komiklerine gider ve teknik/kullanım olarak çoook fazla bilgi verirler size neden bu motor commuter değil diye..
    cbr 125 e süper sport diyen avrupalılar benim daha çok komiklerime gider
    Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    y.akan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kız su motoruda, biz sütten çıkma ak kaşık mıyız peki?
    bilemem kaşık mısın, kepçe misin ? fakat linea ile hayabusa'yı kıyaslanmaz.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı y.akan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilemem kaşık mısın, kepçe misin ? fakat linea ile hayabusa'yı kıyaslanmaz.
    ben sana soruyorum? kız kısmına motor derken, senin rahip kıvamında olman lazım. aksi halde kendinle çelişirsin.

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    beni gören olacak mı bilmiyorum ama forumda hiç bir mevzunun son sayfasına giremiyorum 502 Bad Gateway diyor.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

ben sana soruyorum? kız kısmına motor derken, senin rahip kıvamında olman lazım. aksi halde kendinle çelişirsin.
    Bende sana soruyorum. Azcık gözlerin görüyor mu ?
    Aile arabasıyla, cahil amelelerin beğenisini kazanmaktan başka bir hikayesi olmayan hayabusayı kıyaslamak ne demek ?
    Kimse kusura bakmasın Altın elbiseli adam bile hayabusayla dalga geçti.

Bu arada pazar ayinine beklerim.
    MotorKafa bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayabusa
    Aile arabasıyla, cahil amelelerin beğenisini kazanmaktan başka bir hikayesi olmayan hayabusayı kıyaslamak ne demek ?

altın elbiseli adam bu ülkede lider filan mı? her söylediği ayet mi? gitsin fukara SS ine binsin o. size onunla mutluluklar dilerim.

tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE

" cahil ameleler " ( bu arada kullandığın benzetmeye tepkiler gelebilir, rencide edici olmuş, motorları eleştirebiliriz, yerden yere vurabiliriz ama insanlara bu şekilde yakıştırma hoş değil - benim düşüncem)genelde SS leri beğeniyor, hayabusanın kitlesi hızı ve uzun yolu seven adamlar daha çok
    berkcigdem bunu beğendi.
    Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beni gören olacak mı bilmiyorum ama forumda hiç bir mevzunun son sayfasına giremiyorum 502 Bad Gateway diyor.
    Tarayıcınızın çerezlerini siliniz,sorun devam ederse farklı bir tarayıcıdan deneyebilirsiniz.

Not: Aynı sorundan muzdarip olan başka üyelermizde varsa, çözüm bulabilmesi için konunun akışında cevaplanmak durumunda kaldık.

Tartışma bütünlüğünü bozduğumuz ve konuyu dağıttımız için özür dileriz..

Keyifli Forumlar...

hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    hayabusa bence ss motor degıl olsa olsa buyuk bır sport tourıng suzukının ss motoru gsxr serısıdır ...

bu arada celıkat her zaman bılen taraftır ona bısey ogretemessınız cok ugrasmayın

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı hkn34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayabusa bence ss motor degıl olsa olsa buyuk bır sport tourıng suzukının ss motoru gsxr serısıdır ...

bu arada celıkat her zaman bılen taraftır ona bısey ogretemessınız cok ugrasmayın
    Busa için ss motor diyen mi oldu ki? Ss leri deler geçer o ayrı mevzu.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Sen "serti" görmemişsin bu yaşına kadar. Çok gösterdim, görenlerden biliyorum.
    sizi siyaset bölümüne alsak, burada epey çinli motor sahiplerine çemkiriyorsunuz (şakadan takılıyorum), siyaset bölümümüzde nezih, orijinal, değişik, absürd arkadaşlar var, sizi onlarla aşık atmaya davet ediyorum, haydi buyrun, polemik, münakaşa, tehdit ne ararsanız var orada orada renginizi belli edin ve savaşa girin
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı hkn34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cok korktum ya la... valla burdan gostersen gostersen cıkartır resmını gosterırsın pek bısey ıfade etmez yanı. yok baska forumlardada tavrın hep aynı da hep bı sıdık yarısı hep bı kendını dev aynasında gormeler falan tanıdık psıkolog var bı gozuk ıstersen...
    benim yazdıklarım hoşuna gitmiyorsa görmezden gelir gider başka başlıklara yazarsın. gelipte aklınca laf çarpmaya kalkarsan da cevabını alırsın. bozuk saat bile günde iki kere doğru gösterir, sende o da yok. boş lakırtı peşindesin sürekli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizi siyaset bölümüne alsak, burada epey çinli motor sahiplerine çemkiriyorsunuz (şakadan takılıyorum), siyaset bölümümüzde nezih, orijinal, değişik, absürd arkadaşlar var, sizi onlarla aşık atmaya davet ediyorum, haydi buyrun, polemik, münakaşa, tehdit ne ararsanız var orada orada renginizi belli edin ve savaşa girin
    ya ben kimse ile aşık maşık atmam. bana cevap verene bende cevap veririm. nezaketen cevap verdiyse nezaketen cevap veririm, yok kaşınıyorsa da kaşırım.

ayrıca çin'li motorlar ile alıp veremediğim yok. sadece bütçe doğrultusunda çin'liden kaçabilme imkanı varsa onu söylüyorum. yoksa adamın cebinde 3 bin lirası varsa, git japon al demiyorum.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190

şimdi böle cahil ameleler falan dıye insan ayırmaya gerek yok. burda motor vs hakkında tartışmalar yaşanabılır ortam gerilebilir ama cahil amele diye insanları sınıflandırmaya gerek yok. bu arada ne cahilim nede ameleyim ama hayabusa güzel motordur. he alırmısın dersen almam oda ben o tarz motorları sevmıyorum buda zevk ve renk meselesi. ama kalkıpta insanları sınıflandırmanın alemi yok. ayrıca barkın yani aea dedıgın kısıye saygım sonsuz coook faydalı bı ınsan motor severler için. her vıdeosunu izlemişimdir. ama hayabusayla dalga gectı dıye hayabusa gıbı bır motor kötülenemez. olayım hayabusa ıyı kötü mevzusu degıl. alan kişi memnunsa en ıyı motor onun için odur... ama lütfen bazı sözlerine dikkat et insanları kırmanın bir alemi yok.

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi böle cahil ameleler falan dıye insan ayırmaya gerek yok. burda motor vs hakkında tartışmalar yaşanabılır ortam gerilebilir ama cahil amele diye insanları sınıflandırmaya gerek yok. bu arada ne cahilim nede ameleyim ama hayabusa güzel motordur. he alırmısın dersen almam oda ben o tarz motorları sevmıyorum buda zevk ve renk meselesi. ama kalkıpta insanları sınıflandırmanın alemi yok. ayrıca barkın yani aea dedıgın kısıye saygım sonsuz coook faydalı bı ınsan motor severler için. her vıdeosunu izlemişimdir. ama hayabusayla dalga gectı dıye hayabusa gıbı bır motor kötülenemez. olayım hayabusa ıyı kötü mevzusu degıl. alan kişi memnunsa en ıyı motor onun için odur... ama lütfen bazı sözlerine dikkat et insanları kırmanın bir alemi yok.
    barkın hangi videosunda hayabusa'ya laf çakmış merak ettim şimdi?

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    beyler sadece okuyordum ama olay çirkinleşmeye başladı bence konuyu kapattın birbirinizi kırmaya gerek yok bi motor araba mevzusu için zevk meselesi
    tuna_tour bunu beğendi.

Barkın nirdi söylede ben duymadım diyenlere; altınlı gecelerin birinde aşağıladı motoru .

cahil amele lafına gelince, özür dilerim bende sonradan fark ettim. Çok ters bir ifade kullandığımı. İnsan cahil de olsa parayı da sonradan bulsa bu motora binmez. Alınan cahil arkadaşlardan özür dilerim.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Aea busaya süper sport gözüyle bakılmamalı virajlarda onlar kadar kıvrak değil busa düz yol tork motoru dedi aşağılayıcı bir yorum göremedik gören varsa söylesin
    mithrelios bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aea busaya süper sport gözüyle bakılmamalı virajlarda onlar kadar kıvrak değil busa düz yol tork motoru dedi aşağılayıcı bir yorum göremedik gören varsa söylesin
    bu mu yani aşağılaması? doğru söylemiş. busa'nın virajı ss lere göre zayıftır. bu gizli saklı bir şey değil ki, bilinen bir gerçektir. çünkü busa ss değil st dir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------

Barkın nirdi söylede ben duymadım diyenlere; altınlı gecelerin birinde aşağıladı motoru .

İnsan cahil de olsa parayı da sonradan bulsa bu motora binmez. Alınan cahil arkadaşlardan özür dilerim.
    hangi motora biner? hayır bir dahaki sefere motor alırken sana soralım, senden icazet alalım reis.

mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mts 950
    nedir dert kendi seçimlerimizin en iyisi olduğunu kanıtlamak mı? sen iyi yapmışsın linea yerine hayabusa almışsın, demek zevkin ihtiyacın o yöndeymiş, inşallah kazasız belasız uzun yıllar kullanırsın. ancak başkası da farklı bir seçim yapabilir gayet doğal olarak ve bu onun yanlış yaptığını göstermez.

büyük japon motorları çok pahalı değil, ülkemiz fakir ve cari açık/doğrudan vergi toplanamama sorunları nedeniyle vergiler de aşırı yüksek. Doğru düzgün dizel bir opel corsa bile 50.000 TL fiyata satılırken, bu fiyata çok çok iyi ve ciddi teknolojiler barındıran motosikletler satılıyor. bizdeki özellikle alt-orta, dar gelirli sınıf için hayal olan 300-500cc ve burada 15.000-20.000 TL arasına satılan motosikletleri ABD'de normal bir vatandaş tek maaşıyla alır. kısaca kimin için pahalı bu motorlar, bizim için pahalı çünkü kişi başına milli gelirimiz düşük ve gelir dağılımı çok bozuk. ayrıca bazı iddialar var yok efendim biz sıfır motor almasak fiyatları düşürürler vb diye, buna katılmak çok zor çünkü global bir piyasada tam rekabete çok yakın bir ortamda fiyatlar belirleniyor, ayrıca vergi öncesi fiyatlar da gayet makul. Bu da piyasada aşırı karın düşük olduğu ve fiyatın maliyete çok yakın oluştuğu anlamına gelir. dolayısıyla talepte azalma oldu diye fiyatın çok fazla aşağı düşmesi beklenemez, çünkü zararına satmak durumunda kalır.

herkes bütçesi ve ihtiyaçları ölçüsünde bir tercih yapacak, genel geçer kural olarak, büyük motora pahalı demek de saçma, linea yerine hayabusa alınır demek de, çünkü bunlar genelleme yapılacak konular değil. herkesin kendi koşulları içerisinde değerlendirilmesi gereken durumlar.
    imtarky ve zapalka bunu beğendiler.

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nedir dert kendi seçimlerimizin en iyisi olduğunu kanıtlamak mı? sen iyi yapmışsın linea yerine hayabusa almışsın, demek zevkin ihtiyacın o yöndeymiş, inşallah kazasız belasız uzun yıllar kullanırsın. ancak başkası da farklı bir seçim yapabilir gayet doğal olarak ve bu onun yanlış yaptığını göstermez.
    burada kime yaptığı seçimden dolayı laf etmişiz ki? tek yaptığım eğer alternatifi varsa çin malından uzak tutmak insanları.

büyük japon motorları çok pahalı değil, ülkemiz fakir ve cari açık/doğrudan vergi toplanamama sorunları nedeniyle vergiler de aşırı yüksek. Doğru düzgün dizel bir opel corsa bile 50.000 TL fiyata satılırken, bu fiyata çok çok iyi ve ciddi teknolojiler barındıran motosikletler satılıyor. bizdeki özellikle alt-orta, dar gelirli sınıf için hayal olan 300-500cc ve burada 15.000-20.000 TL arasına satılan motosikletleri ABD'de normal bir vatandaş tek maaşıyla alır. kısaca kimin için pahalı bu motorlar, bizim için pahalı çünkü kişi başına milli gelirimiz düşük ve gelir dağılımı çok bozuk. ayrıca bazı iddialar var yok efendim biz sıfır motor almasak fiyatları düşürürler vb diye, buna katılmak çok zor çünkü global bir piyasada tam rekabete çok yakın bir ortamda fiyatlar belirleniyor, ayrıca vergi öncesi fiyatlar da gayet makul. Bu da piyasada aşırı karın düşük olduğu ve fiyatın maliyete çok yakın oluştuğu anlamına gelir. dolayısıyla talepte azalma oldu diye fiyatın çok fazla aşağı düşmesi beklenemez, çünkü zararına satmak durumunda kalır.
    elimizde çok basit bir örnek var aslında. honda cbf 150 5800 lira gibi çok acaip, deli saçması bir fiyattan satıyor. peki bu motor bu kadar eder mi hakikatten? bizim bilmediğimiz bir teknolojiye mi sahip? hayır değil. bildiğin sıradan bir commuter işte. peki neden 5800 lira etiketi var? dışarıda gördüğümüz kuryelerin pek çoğu bu motoru kullandığı ve peynir ekmek misali sattığı için olabilir mi? bugün kuryeler cbf 150 almasa başka marka ve modele yönelseler cbf 150 nin fiyatı sence ne olur? bu örnek tüm motorlar için aynen geçerlidir. sen parayı verdikten sonra adam daha da fazlasını isteyecek yüzü çok rahatça bulur kendisinde. sen bu ülkede ithal edilmiş motorlu bir taşıtın neredeyse maliyetine satıldığına inanıyorsan o zaman gelecekte bu fiyatları bile mumla ararsın.

herkes bütçesi ve ihtiyaçları ölçüsünde bir tercih yapacak, genel geçer kural olarak, büyük motora pahalı demek de saçma, linea yerine hayabusa alınır demek de, çünkü bunlar genelleme yapılacak konular değil. herkesin kendi koşulları içerisinde değerlendirilmesi gereken durumlar.
    kimseye aa salağa bak gitmiş linea almış, hayabusa almamış demedim ki. bunu söylemek için gerizekalı olmak lazım. karşılaştırdığım birim para miktarında sana motor ve araba olarak ne verdikleriydi.

REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)