beni gören olacak mı bilmiyorum ama forumda hiç bir mevzunun son sayfasına giremiyorum 502 Bad Gateway diyor.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
" cahil ameleler " ( bu arada kullandığın benzetmeye tepkiler gelebilir, rencide edici olmuş, motorları eleştirebiliriz, yerden yere vurabiliriz ama insanlara bu şekilde yakıştırma hoş değil - benim düşüncem)genelde SS leri beğeniyor, hayabusanın kitlesi hızı ve uzun yolu seven adamlar daha çok
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez
Tarayıcınızın çerezlerini siliniz,sorun devam ederse farklı bir tarayıcıdan deneyebilirsiniz.
Not: Aynı sorundan muzdarip olan başka üyelermizde varsa, çözüm bulabilmesi için konunun akışında cevaplanmak durumunda kaldık.
Tartışma bütünlüğünü bozduğumuz ve konuyu dağıttımız için özür dileriz..
Keyifli Forumlar...
hayabusa bence ss motor degıl olsa olsa buyuk bır sport tourıng suzukının ss motoru gsxr serısıdır ...
bu arada celıkat her zaman bılen taraftır ona bısey ogretemessınız cok ugrasmayın
sizi siyaset bölümüne alsak, burada epey çinli motor sahiplerine çemkiriyorsunuz (şakadan takılıyorum), siyaset bölümümüzde nezih, orijinal, değişik, absürd arkadaşlar var, sizi onlarla aşık atmaya davet ediyorum, haydi buyrun, polemik, münakaşa, tehdit ne ararsanız var orada orada renginizi belli edin ve savaşa girin
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
benim yazdıklarım hoşuna gitmiyorsa görmezden gelir gider başka başlıklara yazarsın. gelipte aklınca laf çarpmaya kalkarsan da cevabını alırsın. bozuk saat bile günde iki kere doğru gösterir, sende o da yok. boş lakırtı peşindesin sürekli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
ya ben kimse ile aşık maşık atmam. bana cevap verene bende cevap veririm. nezaketen cevap verdiyse nezaketen cevap veririm, yok kaşınıyorsa da kaşırım.
ayrıca çin'li motorlar ile alıp veremediğim yok. sadece bütçe doğrultusunda çin'liden kaçabilme imkanı varsa onu söylüyorum. yoksa adamın cebinde 3 bin lirası varsa, git japon al demiyorum.
şimdi böle cahil ameleler falan dıye insan ayırmaya gerek yok. burda motor vs hakkında tartışmalar yaşanabılır ortam gerilebilir ama cahil amele diye insanları sınıflandırmaya gerek yok. bu arada ne cahilim nede ameleyim ama hayabusa güzel motordur. he alırmısın dersen almam oda ben o tarz motorları sevmıyorum buda zevk ve renk meselesi. ama kalkıpta insanları sınıflandırmanın alemi yok. ayrıca barkın yani aea dedıgın kısıye saygım sonsuz coook faydalı bı ınsan motor severler için. her vıdeosunu izlemişimdir. ama hayabusayla dalga gectı dıye hayabusa gıbı bır motor kötülenemez. olayım hayabusa ıyı kötü mevzusu degıl. alan kişi memnunsa en ıyı motor onun için odur... ama lütfen bazı sözlerine dikkat et insanları kırmanın bir alemi yok.
beyler sadece okuyordum ama olay çirkinleşmeye başladı bence konuyu kapattın birbirinizi kırmaya gerek yok bi motor araba mevzusu için zevk meselesi
Barkın nirdi söylede ben duymadım diyenlere; altınlı gecelerin birinde aşağıladı motoru .
cahil amele lafına gelince, özür dilerim bende sonradan fark ettim. Çok ters bir ifade kullandığımı. İnsan cahil de olsa parayı da sonradan bulsa bu motora binmez. Alınan cahil arkadaşlardan özür dilerim.
Aea busaya süper sport gözüyle bakılmamalı virajlarda onlar kadar kıvrak değil busa düz yol tork motoru dedi aşağılayıcı bir yorum göremedik gören varsa söylesin
bu mu yani aşağılaması? doğru söylemiş. busa'nın virajı ss lere göre zayıftır. bu gizli saklı bir şey değil ki, bilinen bir gerçektir. çünkü busa ss değil st dir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------
hangi motora biner? hayır bir dahaki sefere motor alırken sana soralım, senden icazet alalım reis.
nedir dert kendi seçimlerimizin en iyisi olduğunu kanıtlamak mı? sen iyi yapmışsın linea yerine hayabusa almışsın, demek zevkin ihtiyacın o yöndeymiş, inşallah kazasız belasız uzun yıllar kullanırsın. ancak başkası da farklı bir seçim yapabilir gayet doğal olarak ve bu onun yanlış yaptığını göstermez.
büyük japon motorları çok pahalı değil, ülkemiz fakir ve cari açık/doğrudan vergi toplanamama sorunları nedeniyle vergiler de aşırı yüksek. Doğru düzgün dizel bir opel corsa bile 50.000 TL fiyata satılırken, bu fiyata çok çok iyi ve ciddi teknolojiler barındıran motosikletler satılıyor. bizdeki özellikle alt-orta, dar gelirli sınıf için hayal olan 300-500cc ve burada 15.000-20.000 TL arasına satılan motosikletleri ABD'de normal bir vatandaş tek maaşıyla alır. kısaca kimin için pahalı bu motorlar, bizim için pahalı çünkü kişi başına milli gelirimiz düşük ve gelir dağılımı çok bozuk. ayrıca bazı iddialar var yok efendim biz sıfır motor almasak fiyatları düşürürler vb diye, buna katılmak çok zor çünkü global bir piyasada tam rekabete çok yakın bir ortamda fiyatlar belirleniyor, ayrıca vergi öncesi fiyatlar da gayet makul. Bu da piyasada aşırı karın düşük olduğu ve fiyatın maliyete çok yakın oluştuğu anlamına gelir. dolayısıyla talepte azalma oldu diye fiyatın çok fazla aşağı düşmesi beklenemez, çünkü zararına satmak durumunda kalır.
herkes bütçesi ve ihtiyaçları ölçüsünde bir tercih yapacak, genel geçer kural olarak, büyük motora pahalı demek de saçma, linea yerine hayabusa alınır demek de, çünkü bunlar genelleme yapılacak konular değil. herkesin kendi koşulları içerisinde değerlendirilmesi gereken durumlar.
burada kime yaptığı seçimden dolayı laf etmişiz ki? tek yaptığım eğer alternatifi varsa çin malından uzak tutmak insanları.
elimizde çok basit bir örnek var aslında. honda cbf 150 5800 lira gibi çok acaip, deli saçması bir fiyattan satıyor. peki bu motor bu kadar eder mi hakikatten? bizim bilmediğimiz bir teknolojiye mi sahip? hayır değil. bildiğin sıradan bir commuter işte. peki neden 5800 lira etiketi var? dışarıda gördüğümüz kuryelerin pek çoğu bu motoru kullandığı ve peynir ekmek misali sattığı için olabilir mi? bugün kuryeler cbf 150 almasa başka marka ve modele yönelseler cbf 150 nin fiyatı sence ne olur? bu örnek tüm motorlar için aynen geçerlidir. sen parayı verdikten sonra adam daha da fazlasını isteyecek yüzü çok rahatça bulur kendisinde. sen bu ülkede ithal edilmiş motorlu bir taşıtın neredeyse maliyetine satıldığına inanıyorsan o zaman gelecekte bu fiyatları bile mumla ararsın.büyük japon motorları çok pahalı değil, ülkemiz fakir ve cari açık/doğrudan vergi toplanamama sorunları nedeniyle vergiler de aşırı yüksek. Doğru düzgün dizel bir opel corsa bile 50.000 TL fiyata satılırken, bu fiyata çok çok iyi ve ciddi teknolojiler barındıran motosikletler satılıyor. bizdeki özellikle alt-orta, dar gelirli sınıf için hayal olan 300-500cc ve burada 15.000-20.000 TL arasına satılan motosikletleri ABD'de normal bir vatandaş tek maaşıyla alır. kısaca kimin için pahalı bu motorlar, bizim için pahalı çünkü kişi başına milli gelirimiz düşük ve gelir dağılımı çok bozuk. ayrıca bazı iddialar var yok efendim biz sıfır motor almasak fiyatları düşürürler vb diye, buna katılmak çok zor çünkü global bir piyasada tam rekabete çok yakın bir ortamda fiyatlar belirleniyor, ayrıca vergi öncesi fiyatlar da gayet makul. Bu da piyasada aşırı karın düşük olduğu ve fiyatın maliyete çok yakın oluştuğu anlamına gelir. dolayısıyla talepte azalma oldu diye fiyatın çok fazla aşağı düşmesi beklenemez, çünkü zararına satmak durumunda kalır.
kimseye aa salağa bak gitmiş linea almış, hayabusa almamış demedim ki. bunu söylemek için gerizekalı olmak lazım. karşılaştırdığım birim para miktarında sana motor ve araba olarak ne verdikleriydi.herkes bütçesi ve ihtiyaçları ölçüsünde bir tercih yapacak, genel geçer kural olarak, büyük motora pahalı demek de saçma, linea yerine hayabusa alınır demek de, çünkü bunlar genelleme yapılacak konular değil. herkesin kendi koşulları içerisinde değerlendirilmesi gereken durumlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)