Motoru haftada bir ya da 10 günde bir kullanmak hakkında !!
Reklamlar
-
Arkadaşlar,
Büyükçekmece'de yaşayan biriyim ve malum havalar soğudu.Bu sebeple sabahları motor yerine aracımı kullanıyorum ancak şöyle bir sorum olacak.Motoru haftada bir ya da 10 günde bir çalıştırıp kullansam akü bitmesi v.b sorunlarla karşılaşır mıyım ? Bir de,motorum bahçede durmaktadır ve ilerleyen aylarda deli gibi soğuk olacak ki bu soğuklarda sabah arabaların kapısı bile açılamıyor (denize yakın bir yerdeyim).Bu durumda motoru çalıştırırken problem yaşar mıyım ? Yaşarsam normal mi karşılamalıyım ? Elden değilde ayak marşı ile mi çalıştırmalıyım ?
Önerilerinizi bekliyorum.
Reklamlar
-
Benim de aynı sorular kafamdaydı. Tecrübeli arkadaşların cevaplarını takipteyim.
-
Akün sağlıklı ise 1 hafta-10 gün gibi kısa sürelerde motorun çalışması ile ilgili sorun yaşamazsın sanmıyorum. Soğuk havalara önlem olarak nem ve soğuğa karşı dayanıklı motosiklet örtüleri var, biraz pahalıdır ama motorunu bu sayede koruyabilirsin...
-
Kaliteli aküde sorun yaşamazsın. Bu aralar ben de kullanmıyorum. 2 ayda marş basmadığım oldu, sorun yaşamadım.
-
motor soğuk havada çalışmaz tabi kolay kolay. hele karbüratörlü motor. -5 derecede 20dk uğraştığımı bilirim. aküyü bitirdim. tepik marşına döndüm. motoru çalıştırınca akü kısa sürede doluyor. sorun olmuyor. bu arada bendeki akü en ucuzundandı
-
Skyrich lithium ion akü al 1 ay çalıştırma sonra ver marşı ilk seferde saat gibi çalışır.
-
en iyisi kapalı yer,benimkide 1 aydır yatıyor genelde uzun yatmalarda sorun yaşamıyorum kapalı yerde durduğundan
-
Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar,
Büyükçekmece'de yaşayan biriyim ve malum havalar soğudu.Bu sebeple sabahları motor yerine aracımı kullanıyorum ancak şöyle bir sorum olacak.Motoru haftada bir ya da 10 günde bir çalıştırıp kullansam akü bitmesi v.b sorunlarla karşılaşır mıyım ? Bir de,motorum bahçede durmaktadır ve ilerleyen aylarda deli gibi soğuk olacak ki bu soğuklarda sabah arabaların kapısı bile açılamıyor (denize yakın bir yerdeyim).Bu durumda motoru çalıştırırken problem yaşar mıyım ? Yaşarsam normal mi karşılamalıyım ? Elden değilde ayak marşı ile mi çalıştırmalıyım ?
Önerilerinizi bekliyorum.
merhaba,
öncelikle isterseniz bir tane branda alın kendınıze madem yatıcak motor. en azından her dakika yağmur yemez. eğer kullanmıcaksanız deponuzu ağzına kadar doldurun ki pas tutmasın içi. hatta eğer fırsatınız var ise motoru park edıcegınız alan müsaid ise bir tane tahtanın üzerine koyun motoru lastikler taşa değil tahtada olsun cok daha az hava kaybı ve cok daha az sertleşme yaşar lastıklerınız. haftada 1 motoru çalıştırınki akü bitmesin. ayrıca zannetmiyorum motorun çalışmamazlık yapıcagınıda. belki 1 - 2 kere tekler 3. de hertürlü alır o marşı (tabi akünüz bitmediyse) 15-20 dk kendi kendinede çalışsın ondan sonra. ama size çoook önemli başka bir tavsiyem haftada 1 kere motoru bi en az 5 km kadar yürütün çünkü yatan motorlarda büyün yürüyen aksam kaskatı oluyor.
-
benim nacizane fikrim kapalı otopark ama böyle bir imkan yoksa aşağıdaki cevap bence sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim.
berkcigdem adlı üyeden alıntı
merhaba,
öncelikle isterseniz bir tane branda alın kendınıze madem yatıcak motor. en azından her dakika yağmur yemez. eğer kullanmıcaksanız deponuzu ağzına kadar doldurun ki pas tutmasın içi. hatta eğer fırsatınız var ise motoru park edıcegınız alan müsaid ise bir tane tahtanın üzerine koyun motoru lastikler taşa değil tahtada olsun cok daha az hava kaybı ve cok daha az sertleşme yaşar lastıklerınız. haftada 1 motoru çalıştırınki akü bitmesin. ayrıca zannetmiyorum motorun çalışmamazlık yapıcagınıda. belki 1 - 2 kere tekler 3. de hertürlü alır o marşı (tabi akünüz bitmediyse) 15-20 dk kendi kendinede çalışsın ondan sonra. ama size çoook önemli başka bir tavsiyem haftada 1 kere motoru bi en az 5 km kadar yürütün çünkü yatan motorlarda büyün yürüyen aksam kaskatı oluyor.
KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE
-
Motorun marka model bilgisi paylaşabilirmisiniz?Yeni model çoğu motor zaten 72 saat içinde komple elektrik kesiyor marş basmasanızda 3 ay sonra akü kaldığı yerden devam edebilir durumda.
-
Bence de üstünü kesin örtmelisin. Deniz kenarı ise çiğ yağar sabaha karşı.
-
Uzun sure yattıktan sonra ilk çalıştırmada eğer varsa akuye çok yuklenmemek için ayak marşı kullanılabilir .
En az bir 5-10 dk rolantide çalıştırmak gerekebilir .
Mümkünse kısa bir tur atılabilir .
-
Arkadaşlar katılımınız için teşekkürler, yorumlarınız etkili oldu.Bir arkadaşım motor modelini sormuş " mondial mr vulture 150 " kullanıyorum.Brandam var ancak ne kadar kaliteli bilemiyorum ( 50 - 60 TL gibi bir fiyata almıştım ).Motor ne yazık ki taş bir zeminde duruyor bu sebeple genelde her kullanışta lastiklere hava basarım.Kapalı otopark imkanım yok fakat motor park yerimin çevresi ağaç ve bina ile korunaklı diyebilirim ( çardağın içinde duruyor motor ).Elden çalıştıramazsak ayak marşı deneyeceğiz sanırım.Anladığım kadarıyla çok hayati bir durum yok.
-
Ayni durum bendede var, paslanmasindan endise ediyorum
-
arkadaslar paslanmasından korkuyosun motor temel bakımında wd40 yatar )) çok basittir kullanımı sprey. ve öle pahalı birşey değildir nalburda bile bulursunuz. 15 gunde bir wd40 buldugun her hareketli parçaya sık gitsin. şahsen ben kontagın içine kadar sıkıyorum her zinciri yağlama yaparken.
-
Bende cb 125e honda var yağmurda deli gibi kullanıyorum, olduğu gibi suyuyla çamuruyla garaja koyuyorum, egzoz çıkışını saymazsak daha hiç pas yapmadı.
Ama şöyle bir dert var, 3 gün veya daha uzun süre kullanmazsam, 7 8 marştan önce çalışmıyor. Jikle de kar etmiyor. Ayak marşım da yok akü bitecek diye korkuyorum.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
Kardeş H.D sporster 1200 var şuan 3 aydır bende 3 ay daha duracak sahibi askerde . Üstündeki akü eurostar dıye bir çin malı akü 12 v 12 A , motor sıcak yerdeyse haftada 1 git bas marşa ısıt imkan varsa 1 tur at yoksa bırak çalışsın sende otur telefondan facebook a bak 1-2 dürt zaten 5 dk geçer kapat kontagı cık . He bu arada durdugu yerde akü sarj etmez bunu bılmıs olun imkan varsa turlayın .
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
Bende cb 125e honda var yağmurda deli gibi kullanıyorum, olduğu gibi suyuyla çamuruyla garaja koyuyorum, egzoz çıkışını saymazsak daha hiç pas yapmadı.
Ama şöyle bir dert var, 3 gün veya daha uzun süre kullanmazsam, 7 8 marştan önce çalışmıyor. Jikle de kar etmiyor. Ayak marşım da yok akü bitecek diye korkuyorum.
Pideci arkadaşa cb 125 alma alma dedim gitti aldı , her gün motora lanet okuyor . Titriyor ve ybr kadar gitmiyor diye . Ve zor çalışıyor her sabah
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
Benim ilk motorum çokta bilinçli almadım açıkçası, bilindik marka dedim, sorun yaşamayayım dedim.
Ybr kullanmadım tabii iyi olabilir ama ikisi de 125 cc olduklarından titreşim ve güç bakımından arada büyük fark yoktur diye düşünüyorum.
Benim tek derdim 3 4 gün yatınca zor çalışması
Bakalım bununla 20 30 bin devirip 750 cc almayı düşünüyorum.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
Benim ilk motorum çokta bilinçli almadım açıkçası, bilindik marka dedim, sorun yaşamayayım dedim.
Ybr kullanmadım tabii iyi olabilir ama ikisi de 125 cc olduklarından titreşim ve güç bakımından arada büyük fark yoktur diye düşünüyorum.
Benim tek derdim 3 4 gün yatınca zor çalışması
Bakalım bununla 20 30 bin devirip 750 cc almayı düşünüyorum.
hızlı koşan atın poku seyrek düşermiş diye bir laf vardır. 125 ccden 750 cc ye geçmek ne kdar doğrudur bilmem ama senıin 125 cc ile yaptıgın son sürat hıza 750 cc 4-5 saniyede ulaşıcak bunuda umarım biliyorsundur.750 cc yi kontrol etmek öle kolay değildir. ben 125 i 30 bin kullandım hadi 750 ye geçiyim değil olay... gazı sonuna kadar açıp kalk 750 cc de bak bakim altında motor varmı yok mu sonra. bu arada tek lafım sana değil yanlış anlama artık bu konuları 50 kere yazıldı bu forumda yavaş yavaş yükseltin motorlarınızı diye bazen böle yazılar dusunenler gorunce tutamıyorum kendımı... bende 125 den sonra 300 cc lerde bir motor kullan derim ben sana...
-
Arkadaslar bendede gt250r var. Karbüratörlu. Peki buu soğuk havalarda hareket etmek 'cin kac dakika sonra binebilrz? ısındigni nasil anliyoruz?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)