Motoru haftada bir ya da 10 günde bir kullanmak hakkında !!
Reklamlar
-
Cogu cinli motosikletlerin orijinal akusune sahipseniz kisin 5-6 gun kullanmadiginizda motoru calistiramamaniz cok muhtemeldir, kacis yok. Dolayisiyla cok basit, kaliteli bir aku alin 20-25 gun, gene kaliteye gore 45 gun bile motoru yatirabilirsiniz hic bir sey olmaz.
Reklamlar
-
motor soguk havada ilk çalıştıgında ( motor soğuk ise ) belirli bir süre beyaz duman atar ki buda normaldir. 5-6 dakika kadar kendi halinde çalıştıktan sonra yeterli sıcaklığa ulaşır zaten sonrada duman atmayı bırakır sonra binip gideriz zaten. fakat işiniz acele ise 5-6 dk çalıştırma vaktiniz yok ise. çalıştırın motoru ve sıkıştırmadan yolunuza devam edin hiç bir şey olmaz. ayrıca yeni motorlarda vurdurma yöntemi beyine çok zararlı. bunun yerine kendinize 100-200 tl arasında akü şarjı alabilirsiniz beyne zarar gelirse emin olun bunun en az 5 katını ödersiniz. eğer o kadar para veremem diyorsanızda şöyle birşey yapabilirsiniz. baktınız ki 10 gun 15 gun motora bınemıceksınız şehir dışındasınız. akü başları çıkartın akü 10-15 günde bitmicektir geri döndüğünüzde aküyü bağlayın ve çalıştırıp yola devam edin
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Cogu cinli motosikletlerin orijinal akusune sahipseniz kisin 5-6 gun kullanmadiginizda motoru calistiramamaniz cok muhtemeldir, kacis yok. Dolayisiyla cok basit, kaliteli bir aku alin 20-25 gun, gene kaliteye gore 45 gun bile motoru yatirabilirsiniz hic bir sey olmaz.
Üstünde TVR diye dandik bi akü var şarjını doldurup takınca ilk marş da çalışıyor 1gün durunca tık deyip kalıyor eski evde YUASA aküm vardı ama bi türlü bulamıyoruz yenisi de 100tl.
-
HSK isimli arkadaşa cevap(alıntı yapamadım)
Ben kendi yaptığımı söylüyorum.
Kontak açık,motor boşta, sol el debriyajı sıkıyor sağ el ise freni sıkıyor.Ayak marşı açılır ve sertçe basılır.Çalışınca hava soğuksa gaz verme, ya sabit tut yada vitese takıp yürüt yoksa istop ediyor.Hava normalse problem yok.
-
Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı
HSK isimli arkadaşa cevap(alıntı yapamadım)
Ben kendi yaptığımı söylüyorum.
Kontak açık,motor boşta, sol el debriyajı sıkıyor sağ el ise freni sıkıyor.Ayak marşı açılır ve sertçe basılır.Çalışınca hava soğuksa gaz verme, ya sabit tut yada vitese takıp yürüt yoksa istop ediyor.Hava normalse problem yok.
Cevap için teşekkür ederm gokhan bey benim ki Scooter olduğu için vites yok. Sabah iş çıkışı yine çalışmadı uyguladığım yöntem kontak açık hafif gaz ayak marşına ikinci basmada çalıştı bilgiler için tekrar teşekkürler
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Bugün motorum tam bir haftadan beri yatıyordu , hava şartlarının kötü olmasından dolayı . Bugün biraz gezeyim dedim , tek marşta jiklede istop etmeden aldı kerata .
-
Sj's adlı üyeden alıntı
hocam VLM marka akü taktım. motoru ilk aldığımda. 1 seneyi geçti neredeyse 1.5 sene. kışın bile (jikle yarım çekili, yazın hiç çekmeden) 10 15 günden sonra tek marşta çalışıyor. yani kaliteli diyince direkt yuasa falan geliyor
ki yuasa 400 lira
VLM aldım 100 lira
idare etsin diye aldım baya sağlam çıktı herkesin bilgisi de olsun
-
Tam olarak bugün 10. günde motorumu garajdan çıkarttım konu denk geldi malum İzmir sağanaktı 10 gündür. Çıkıp bir tur atayım hem motor hemde ben kendimize gelelim istedim. Garajda olmasına rağmen soğuktu ortalık ancak tek marşta çalıştı.
Ben ekipmanlarımı ağır ağır giyerken kendine geldi tahmini 5 dk.
Sürüşün ilk aşamalarında sesinde ufak değişiklik vardı. Ancak 10-15 km sonra her zamanki haline geldi. 40-45 km civarı ufak bir turlama ile 10 günlük özleme son verdik
Not: 10 günlük aradan sonra mutlaka ilk anda lastik havaları kontrol edilmeli. 2-3 psi düşmüştü.
-
benimde ortalama 10 gün oluyordu binmeyeli cuma günü öğlen tek marşta çalışmıştı çinli motorum mondial aküsü tabi abartılacak bir soğuk yoktu dışarıda ama motor bloğu biraz soğuktu yinede tek seferde çalışması beni memnun etti, çalışmasaydıda çinlidir olabilir öyle derdim :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)