Madem başlık güncellenmiş iki tane daha yazayım.
Her şehirlerarası yola çıkmadan önce annem kapının önüne bir demet gazere kağıdıyla çıkar;
-Oğlum bunları göğsüne koy da rüzgar çarpıp hasta etmesin.
-Yaw anne kaçyüz lira para verdik kotumalı mont pantolon aldık, bunlar rüzgar geçirmez.
-Oğluumm. Sen hiç sözümüzü tutmuyorsun, sana alma dedik şunu, sen gelene kadar elimiz karnımızda(elimiz yüreğimizde diyecekti heralde) bekliyoruz bari bu dediğiğmi yap.
-Peki anne.(Töbe töbee) Mont birgüzel açılarak gezeteler içerisine, mahalledeki alaylı bakışlar altında tıkıştırılır.
-Hah yavrum, hadi selametle.
altında race motor göğsünde gazeteyle annenin kapsama alanından çıkana kadar la havle modunda gidilir. Sonra ilk köşe dönüldüğünde gazete çıkarılarak bagaja kaldırılır. Tabi birde eve geri gelmeden önce aynı köşede durup gazeteleri tekrar göğüsleme durumu var ki daha vahim
Her evden ayrılışımda annem arkamdan su döker. Bir keresinde tam ilerleyecekken motor stop etti ve annem bir maşrafa suyu şarr diye kafamdan aşağı boşalmıştı. Sırtım hep su olmuştu
Gidene kadar K..m dondu
Canım annem. Yeterki senin için rahat olsun. Senin için koynumda ansiklopedi, sırtımda buz taşırım.
Az kalsın en güzelini unutuyordum...
Geçenlerde Tigermbz ile apar topar üniversitenin bahar şenliklerine gittik (üzerimizde motor monları var). Motoru şenlik alanı yakınına (Ortalık kalabalıklaşınca şenlik alanı içi oldu ya neyse). Bir yandan eğlenip bir yandan da motorun üzerine oturanları kışkışlıyorum. Derken bir hatunun bakışlarını üzerimde hissettim.
Hemen 6 nolu duruş ve 2 nolu bakış kombinasyonuna geçtim. Hatunla 15 dakika kadar kesiştikten sonra yanıma geldi (tabi bende o cesaret yok ya, kız bıktı artık salak salak bakışmaktan heralde)
-Pardn birşey sorabilir miyim ?
-Tabi, buyrun (ahada geldi lem çıtır)
-Sizin lakabınız tekteker mi ?
-Hayıır
-Haa tamam o zaman (kız yünü buruşturdu ve gitti
)
Evet demeliydim, evet demeliydim, evet demeliydim