Merhaba arkadaşlar,
Benim birkaç konuda artık sessizliğimi bozmam gerekecek. Ben mondial kullanıyorum. İlk motorumu almaya karar verip motor kullanan bir arkadaşa gittim. Hocam (meslek öğretmenlikti bıraktım) çin alma gel sana japon alalım dedi. Arkadaş ayda da 1000 tl ödemem var 20 ay sürecek. Valla kardeşim dedim 4000 bilemedin 4500 tl para çıkartırım. Sıfır dersen plaka ruhsat, ikinci el dersen alım-satım, vergi, sigorta her iki koşulda da ekipmanlar bu rakama dahil. Bana dedim motor öner. Honda 125 cc titan mı cg mi öyle birşeyler dedi. Kendisinde de var. Beğendim motoru, dedim ok, bul alalım. Arkadaşlar 2006 modeli en düşüğü 50.000 kmde paket motoru oda km doğruysa. Tecavüz edilmiş resmen motora. Vazgeçtik. ybr 125 dedi, baktık, apaçi motoru her yerlerine bişeyler takmışlar, yürüyen pavyon olmuş motorlar. Neyse japon malı bulamadık. Kore falan olsun dedik oda yok. Kanuni falan baktık ya çok para ya hurda. Alamadık bir motor. Neyse ben dayanamadım mr 150 vulture alalım dedim. O ne hocam elinde kalır, gitmez paslanır yolda masaj yapar falan dedi. İnat edince aldık. Bindi motoru ilçeye getirdi. Hızını beğendi. Titreşim yok. Yolda dökülmüyor emin olun. Alıyosunuz bir tork ayarlı cırcır, sıkıyosunuz kapının önünde yağ değişiminden yağ değişimine orasını burasını hiç sorun olmuyor. 5500km de şuan motor. Son 2000 kmsini ben yaptım. Daha tık demedi. Sibop ayarı kaçık olduğundan (motora sibop ayarı yaptığını zanneden bir sibop ayarlamıştı) biraz yakıyor ve biraz çiğ benzin atıyor. Bilene sordum, bindi, dinledi, kokladı, sibop ayarı yaptır sorun yok motorda sibop ayarı bozuk dedi. Dağ bayır geziyorum. En önemli nokta şu, 2013 model 3600 kmde motora 2250 tl ödedim. Satış ve sigorta dahil 2500 tlye almış oldum yani. Ehliyet ve ekipana 1500 tl para kaldı ki ehliyet tam maliyeti 500 tl burda.
Şimdi eyvallah çin malı çin malıdır ama, 8000 tlye msx125 honda almak çin malı almaktan mantıklımıdır?
Tamam bütçe uygunsa bende gidip mondialin 650 cc motoruna 25000 lira vermem ama bütçeniz uygun değilse ya paketten çıkma hurda, ya apaçiden çıkma ayaklı pardon tekerli pavyon ya çin malı arasında kalıyorsunuz. Adamlar kimseyi kazıklamıyor arkadaşlar, ne kadar ekmek o kadar köfte. 125 cc gerçek japon msx125 8000 tl iken adam 4000 tlye plaka dahil veriyordu benim motorun sıfırını. E hondanın kaliteli olması zaten zorunluluk o fiyatla. Ben şunu öğrendim, bakarsanız üzmüyor arkadaşlar, bakmazsanız japonda üzer. Biraz geç üzer ama muhakkak üzer.
O yüzden mh drift alayımmı diye soran üyelerimize repsol al diye akıl veren arkadaşlardan ricam, bedava aklı bende veririm. Sizce cebinde repsol alacak parası olsa drifte bakar mı? Ben Borcumu bitirince V-Storm almayı düşünüyorum. Sizce V-Storm alacak param olsa mondial alırmıydım?
Lütfen yorum yaparken fiyat kalite kıstasını kullanın sadece kalite kıstasını değil. İnazuma ile drifti kıyaslamanın herhangi bir mantığı yoktur. Bir inazuma 3, msx125 2 drift alabiliyor. Birzahmet kaliteli oluversinler.