Ağzı olan olur olmadık konuşur konuşsunlarda. Kimin lafına sözüne dikkat edip inanılacağınıda bu sayede anlıyoruz
olayın birde su boyutu var,
ben bu motoru cross için aldım, her ne kadar şimdilerde yapamasamda.
cross dedim mi iş değişiyor, elbet arazide düşmeler kalkmalar vs oluyor,
istemeden de olsa araca zarar geliyor. japonda olsa bunlardan nasibini alıyor
amma iş tamirata, parca değişimine, bakıma gelince işler değişiyor.
kaliteli japonun neredeyse bir parca fiyatına çinliyi yeniliyorsun.
tamam japon kadar güçlü değil belki güvenilirde değiller
ama 2,5-3 senedir ne yolda kaldım nede basıma iş actı.
bu yuzden motorumu seviyorum, kim ne derse desin ben secimimden memnunum.
gün olur aynı tarz japon motorda alsam gene araziye bunla giderim kırılacaksa bu kırılsın
çünkü toplamam kolay ve ucuz olur
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
yahu hayabusa parasını bir motosiklet için ayırabiliyorsun, sonra burda çin motor almam diyorsun. o parayı motora ayırabilecek durumdayken zaten mondial alırsan lastik değnekle kovalarlar adamı. ilk sopayı en fakir olanımız vursun
jeton geçmiyor mu anlamıyorum. empati? aylık gelirimiz 10000lira ama çin motor seviyoruz. sado-mazo.
çin fetişistiyim ben.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
Kim ne derse desin kendin için en isabetli kararı vermişsin,bütçene bakacaksın,maddi durumuna bakacaksın,kendine uygun olanlar arasında en iyisini alacak,merakını gidereceksin,onun bunun kuyruğuna değil her zaman kendi olanakların peşine takıl.Bende mondial cup ile başladım devam ediyor ve memnunum,bundan sonra ya drift yada 150 kt sıfır almak.Son noktayı 125 ybr ile koymak.Kim ne derse desin,kim nederse desin,araştır,danış,fikir alışverişi yap,imkanların en güzelini al.Gerisi laf ebeliği,çelik çomak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
"MV-Agusta F4CC" Madem kalite,alın bu motoru.Ondan sonra parası çine yetenlere yorum yapın.
Motora ilk baslayan adam icin en mantiklisi 2. El temiz cin mali motor, o da max 2.500 TL olursa , bana mantiksiz gelmiyor, ama 4000 ler veya daha ustu fiyatlarin kasiligi kesinlikle degil bu motorlar, mondial in en yakisikli modeli bence vulture, zevkler renkler tartisilmaz tabiki, hayirli olsun iyi gunlerde kullan
arkadaşlar yeri değil biliyorum ama hazır konu çinden açılmışken konu hızlı cevaplarla akarken bende sorumu sorayım asya rx 250 yi önerirmisiniz dağ bayır çamur gezmek için atlayıp pek hoplamam bana yetermi yoksa basıma belamı olur
o Duyguyu bilirim .. Benımde ılk motorum tvs apacheydi.. Hergün üstüne ufak ufak para koyarak biriktirip almıştım.. Hatta Mondial mcx alcakken bi arkadaştan biraz borç alıp üstüne koyup tvs aldım.. iyi ki de öyle yaptım diyorum.. hatta 4. motorumuda tekrar 2.el apache aldım 0 km mcx vulture parasına .. birazda piyasayı takıp etmek ve elinde nakıt para olmasıyla alakalı .. taksitle almak zorunda kalmadıkca çinli bakmazdım sanırm.
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Merhaba,
Öncelikle cok guzel bır yazı yazmıssın. ama bende sunu söylemek isterim . dikkat ettıysen forumda ılk motorum vs gıbı baslıklarda ınsanlar butcelerını yazıyor yazmıyolarsada burdakıler soruyo kaç paran var dıye. elinde olan bütçeye göre en guzel motor tavsıye edılmeye çalışılıyor. burda git mondial al dıyende var honda yamaha suzuki ktm bmw al dıyende var. bu arada çin motoru alan arkadasda bılıyo cok guzel bır motora bınmedıgını. bu arada en kalıtelı motora ne bakım yaptıır ne bısı 20.000 km heryeri dökülür.ama şuan bı arkadasımda fzr6 var 73.000 de ve kız gibi motor hala. şuan sokakta gezen 2012 motorların cogunu cebınden cıkartır. bu senın motoruna ne kadar guzel bakıcagın ile alakalı...motor = para ıyı motora bınceksen para verceksın yoksa elınde olan para ile en ıyıye bınmeye çalışıcaksın. ben buna laf etmem. benım tek kızdıgım sınırlendıgım nokta atıyorum 5 tane motor yazıyorlar sızce hangısı dıyolar. abi listede mondial yuki var altındada hondada yamahada bu saçma işte yazmıcaksın oraya ya mondıalı yada hondayı. heralde bunu yazarsan sana orda ben honda yamaha ktm bmw derım akıl var mantık var. yoksa senın dedıgıne sonuna kadar katılıyorum aylık 1.000 tl kazanılıyor dıye bu ınsanlar motora bınmıcek degıl gücü neye yetiyor ise ona binicek ama gucunun yettıgının en ıyısıne...o zaman arabayada bınmesınler. heryer mercedes - bmw - audi dolu olsun.
çin malı almam demiyorum. gidip haouje alırım mesela. o da çin malı ama elli tane mondial'in içinden geçer kalite olarak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------
zorlamazsan bozulmaz.
bir çin atasözü.
Ya celikat anlatamadım sana derdimi üstad. Bindiğin motorun ölüs 20 bin lira. Şimdi değer mi dersen, evet değer. Fazlasına değer. Alabilirmisin dersen, bu yıl ödemelerim çok, alamam. E ozaman "busa" alacak parayı ayarlayana kadar motorsuz mu gezelim birader? Çinli minli, bugün 250 km yol yaptım. Evet servisi rezalet ötesi, abicim yemişim garantisini dedim, dışarda yaptırıyorum bütün bakımlarını. "Ustam gayet düzgün çalışıyo, yağ değişimlerini bakımlarını geciktirme, bizim oğlanda aynısı var 20 bin kmde daha bikere gelip biyerini açmadı" dedi. Ha haklısın, çin nereye kadar. Benimde aklımda borçlarımı bitirince inazuma gibi bişey almak var. Ama şuan bütçe buna elverdi.
Sıfır vulture parasına ybr diyen arkadaşlar, afedersinizde itin pijin elinden geçmeden düşmüyor ybr nin fiyatı. Honda cg 125 diyen arkadaş, aceyi diyosan çin malı motor oda. Ve bugüne kadar görüğüm en çirkin motorlardan biri. Honda stickeri yapıştırınca honda olmuyor maalesef. 98 model ybr alınca sanayiden çıkmaz. ADam anlatıyor, kendim 35 binde sattığım motoru 3 yıl sonra satılık gördüm, kmsi 32 bindeydi diye. Böyle bir ülkede paketçilerin kuryelerin tek geçtiği titan-ybr grubunun ikinci eline nasıl güvenip alacaksınız? Ustaya baktırırız, iyide adam yağ katkısı kullanıyor, yağ kesiyor sesi o nasıl olcak?
Ekipman hariç 5000 tl üzeri bütçeniz varsa eyvallah, cbf den başlar seçenekler. Ama ekipman dahil 3000-3500 lira bütçe ile alınacak motor?
Bunu 16 Eylül 2013'de Mondial 125 drift mi 150 Mcx Roadracer mı? diye konu açıp sonra 30 Ekim 2014'de gt250r vs mondial drift'mi ? diye konu açan birisi'mi söylüyor ? Hahahaha
Sen Mondial Drift almaya niyetlendiğinde motor 2.800 liraydı şimdi motoru alanlar sattı fiyatı 3.500 oldu sen hala ...
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)