Arkadaşlar Yeni Bir Soruyla Yine Karşınızdayım
Sizce Hangisi Daha İyi ( Güç, Görüntü, Sağlamlık, Serilik, Kalite, Yedek Parça, vs. ? )
Mondial 180 Z-ONE S
Teknik Özellikleri :
TVS Apache RTR 150
Teknik Özellikleri :
Arkadaşlar Yeni Bir Soruyla Yine Karşınızdayım
Sizce Hangisi Daha İyi ( Güç, Görüntü, Sağlamlık, Serilik, Kalite, Yedek Parça, vs. ? )
Mondial 180 Z-ONE S
Teknik Özellikleri :
TVS Apache RTR 150
Teknik Özellikleri :
Benim görüşüm;Bence her zaman kullanıcı kitlesi daha çok motordan yüriceksin,yedek parça bakımından olsun,derdini anlatabılcegın biri olsun yani birine bi soru sordugunda ''Valla hiç bilmiyorum o motoru ya'' demesın.
Tabii bunun yanında birde özel olma isteği var mondial tvs ye göre daha az yollarda,tvs kendini kanıtladıgı ıcın cok tercıh edılıyor.
İkisinide yan yana görme fırsatım oldu işçilik,parçaların oturması,boya kalıtesi vs tvs ilerde bence.
Umarın en kısa zamanda kavusursun ıstedın motora,iyi akşamlar.
Motordan beklenti kişiye göre olduğundan ve içine zevkler ile renklerde girdiğinden iş çok değişir. Bana göre tvs güçlü olsada yakıtı az olsada sıkıntılı motosiklet. Parçaları pahalı, servisleri adam kasnaklamaktajaponları geçti. Arkadaşımın sıfır aldığı tvs si sürekli yetkili serviste bakımı olmasına rağmen kapının önünde sübap kesti. Sonrası ise hüsranla bitti. Firma motorunu garantiye sokmadı ve kullanıcı hatası dedi. Bunu bir kişiden değil beş kişiden duyunca tvs benim gözümde bitti. O motorun rodajınıda ben yapmıştım. Kullandığın 3 gün içinde zevk alamadım motordan.
180 Z-One S i ise kullanmadım. Yakından serviste inceledim. Görüntü iyi ama güç ve performansını bilemiycem. Ters ön amortisör ve vibrasyon olayı mondialde bence artı. Piyasaya çıktıktan kısa süre sonra ikinci eli aldı başını yürüdü. Beklentileri karşılamamış olabilir. Mondialin parça fiyatları tvs ile mukayese bile edilemez. Bakım ücretleride düşük. Bu da bölgeden bölgeye değişkenlik gösteriyor.Tercih senin.
Güç istiyorum yakıtıda az olsun ben yedek parça ile uğraşırım diyorsan tvs,parçası ucuz olsun ama sürekli arızalar ile uğraşırım diyorsan mondıal.Ben apache kullanıcısı olarak apache derim ama dediğim gibi yedek parçada sıkıntı var ama çok lazım olmuyor.
[QUOTE=EneS_Turker;3481897]Kıyaslamayın şu mondiallerle Tvsyi ya günah günah..[/QUOTE
Bu kıyaslamayı hiç görmemiş olayım 2012 de aldım 26000 km kullandım ve daha yeni sattım tek bir sorun çıkarmadı.Görüntü gidiş on numaradır Apache de ve önemlisi yakıtı resmen koklar ne zaman benzin aldığını unutursun
İkisindede eksi yönleri artı yönlerini yazdım ve en önemlisi ikisinide ben üretmedim. İlk cümlenin anlamı ve ikinci cümlenin başlangıcı zaten kıyaslama olmadığını anlatıyor açıkça. Ne demiş adamın biri senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
[QUOTE=designserhat;3481903]Üastte yazdığım Copy - Paste. Yakıtının az gücünün fazla olduğunu bende belirttim. Servis yedek parça ve vibrasyondan olumsuz olarak bahsettim. Bu forumda bunu onlarca kişi, yeni başlayacaklara tavsiye verirken yada motor hakkında bilgi almak isteyenlere bilgi paylaşırken bahsetti. rahatsız olmaya gerek yok yani relax.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
[QUOTE=search16;3481921]İkisindede eksi yönleri artı yönlerini yazdım ve en önemlisi ikisinide ben üretmedim. İlk cümlenin anlamı ve ikinci cümlenin başlangıcı zaten kıyaslama olmadığını anlatıyor açıkça. Ne demiş adamın biri senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
Relaksız zaten Tvs Aapche topiğine bakabilir 1000 lerce sayfa yazıldı motor model ve servisleri hakkın da.
Teknoloji az da olsa değişmeye başladı. Ama tamircilerdeki kafa cg motorlarda kalmış. Mahellede 20metrekare dükkanı olanı tamirci yaptılar. Benim motorumun servisi kuba servisi. Ordaki dede de zamanında 1000 lik makinalara bakmış. Oda bana ilk bakımda senin motordan ses geliyo yatak sarmış deyince motorla birlikte arkama bakmadan kaçmıştım. O gün bu bugündür servisle işim olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------
[QUOTE=EneS_Turker;3481962]17 yıldır motorsiklet kullanıyorum ama biz motoru anlayamamışız demek. Ara sıra komiklik yapmak acizligimizden olsun. Pardon.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
Estf öyle bişey demedim.. Benden çok daha tecrübelisiniz..Ybr cbf apache gıbı motorlarda bır suru sorunlu makına vardır..elbettekı arıza yapar bi şekilde mekanık alet bu.. Ama sorunsuzluk ve kafa daha rahat bınmek var asıl para buna veriliyo zaten.. Zamanında ilk motorumu Fastwind alcaktım apache aklımı çelmişti 2011 olması lazım.. Benım canımı sıkan nokta one s 180 gıbı motorları getırıp o fıyata cc sı yuksek dıye mıllete yutturmaları.. aksine vulture ve mcx modellerını hep beğenmişimdir.. fiyat performans olarak gayet iyidir.. ama o paraları bu motora verince anlamlandırmak güç geliyo bunu bana..
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Benimse tek kriterim var, titreşim var mıdır yok mudur ? Gerisi sonra gelir.
Bilmiyorum, hiç sürmedim. Rahatsız etmiyorsa tabi ki TVS tercih edilmeli ama ediyor ve motorun sağondan solundan ses getiriyorsa ben getirmeyeni tercih ederim. Bu da Mondial demek değil çünkü onda da biraz titreşim var diye biliyorum. 150 cc olanında yok galiba. Yalnız Z-ONE 180'in ön amortisörler çok güzel (görüntü olarak, motoru sürmedim)
Konu eskide kalmış ama yeni alacak ve araştıran arkadaşlara Z-One-S'i kesinlikle tavsiye ederim.Titreşim çok az ve konfor olarak çok rahat.Tip olarak iri duruyor, ortak artı olarak dijital ibre var, orjinal egzozu olsun ön amasörler olsun arka tarafın duruşu olsun spor duruyor kurye motoru gibi durmuyor, ani yakından bakmanızı binmenizi kesinlikle tavsiye ederim kararınızda etkisi büyük olur.Tvs nin var mı bilmiyorum ama Z-one-s te koltuk altı bagaj var 1,5 litre su şişesi rahat sığıyor.Malzeme kalitesi olarakta çok şükür 1 tl masraf çıkarmadı sağlam yani.11.5 kw 15.5 hp gücünde 180 cc olması hız konusunda tatmin ediyor yolda kornalara maruz kalmazsınız yani Çin malı kullanan adamların profili genelde ne yağına ne zincirine bakmayan bakıma sokmayan, haldır huldur motoru ısıtmadan kullanan tipler o yüzden ömrü kısa oluyor.Bu modelin yağ, zincir ve genel bakım olarak bakıp kullandığınız takdirde uzun km ler sorun çıkaracağını düşünmüyorum.Yedek parçası ucuz, 2.elde tvs den daha ucuz ve bu model yavaş yavaş yaygınlaşıyor kalitesini kanıtladıkça trafikte sık tercih edilen modeller arasına gireceğine inanıyorum. Fiyat/performans olarak sınıfında her konuda + ları var.(Yakıt hariç km de 14 krş civarı yakıyor)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)