Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sıkışık trafikte rodajdaki motosikleti kullanmak İstanbul trafiğinde rodaj ve rölanti

REKLAM ALANI
    delifişek2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300 30.th anniversary
    Merhabalar sevgili iki teker dostları şorum şudur ki; şu İstanbulun sıkışık trafiğinde rodajın motora bi zararı varmıdır uygun devir aralıklarına uydukça malum 10 ile 40 km arası kontağı kapatıyoruz yada sıkışık trafikte aralarda fıtı fıtı seyahat ediyoruz ve birde rölantiide motoru ısttıktan sonra bir 10 dakikadaha toplamda 15 dk beklese motosiklet bir sorun teşkil edermi? , Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    merhabalar. trafikte olmanın rodaja bır sorunu olmaz . ayrıca rodaj donemınde 50 yı gecmıcen dıye bır durumu ben desteklemıyorum sadece motoru yorma zorlama yuksek devirli kullanma.yoksa git 70-90 ile hiç bişi olmaz. mantıgıda şu içerideki parçalar yağlanmadan sen fazla aşınmaya sebep olursan motor için pek güzel olmaz. ısınmadan futbol maçına çıkıyorsun gibi düşün 15 dk sonra popomuzdan nefes almaya başlarız yada ahh oram kasıldı ohh buram kasıldı deriz :D rodaj döneminde çoğu marka farklı bır yağ koyar. motorun ıcındekı yağ normal motoryağı değil daha farklı bır sıvımsı yağ buda motorun yağlanması için alışması için koyulan bir madde. zaten 1000 km den sonra bu yağ komple boşaltılır ve normal motor yağı koyulur içerisine. size hızlı gıtmeyın demelerının sebebi aslında motoru devirli kullanmayın motoru yormayın demelerınden sebep. motorla yola cıkmadan önce sen kaskını vs takana kadar bırak motor 5 dk çalışsın rolantıde kendısıne gelır ısınır yağlanır bidaha vs . ama stop ettıkten sonra öle bı derdi yok calısmasına gerek yok için rahat edicekse bırak 1 -2 dkdaha rolantıde calıssın bısı olmaz.

Motosikleti
    Cevabınız için teşekkür ederim
    berkcigdem bunu beğendi.

Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı delifişek2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkür ederim

birde galiba ninja 300 kullanıyorsun yani profilinden gördüğüm kadarıyla ilk motorun mu diye sormak isterim sana küçük bir yararlı daha bilgi vermek isterim. eğer tabi ilk motorun ise yoksa zaten biliyorsundur diye tahmin ediyorum. atın elbıselı adamın sıtesınde vites değiştirmek ile alakalı bır video var özellikle orada vites küçültürken kullanman gereken ufacık bir bilgi var ki vites dişlilerin için çok yararlı birşey bu onu bi izle derim...
    delifişek2 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birde galiba ninja 300 kullanıyorsun yani profilinden gördüğüm kadarıyla ilk motorun mu diye sormak isterim sana küçük bir yararlı daha bilgi vermek isterim. eğer tabi ilk motorun ise yoksa zaten biliyorsundur diye tahmin ediyorum. atın elbıselı adamın sıtesınde vites değiştirmek ile alakalı bır video var özellikle orada vites küçültürken kullanman gereken ufacık bir bilgi var ki vites dişlilerin için çok yararlı birşey bu onu bi izle derim...
    Altın elbiseli adamı çok faydalı buluyorum bende evet elimden geldiğince debriyajı sıkıp hafif gaz verdikten sonra vites küçültüyorum bende bilgilendirme için sağolun tekrar

Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı delifişek2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altın elbiseli adamı çok faydalı buluyorum bende evet elimden geldiğince debriyajı sıkıp hafif gaz verdikten sonra vites küçültüyorum bende bilgilendirme için sağolun tekrar
    kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
    delifişek2 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)