akadaşla fen hidroliğini hangi aralıklarla değişiyosunuz acaba
akadaşla fen hidroliğini hangi aralıklarla değişiyosunuz acaba
Hidroliklerin değişme aralığı olmaz gerek yoktur . Vn 800 ün 2005 model 3 ay önce baktım fren tat vermıyor , kapağı açtım şeffaf olur rengi benımki yosun baglamıs sıyahtan yeşile dönmüş resmen öylelikle değiştirdim . Hava alma işi de basit değildir tek başına uğraştırır . Gidip ustaya da eğilmeye gerek yok
yan kısaca değişmesi gerek olmıyan kolay eskimiyen yağ diyosun ölem,i kadeşim peki şanzıman yağı benm bildiğim oda kolay kolay eskimez peki neden üeticiler bi sene bi sene diyo
Hidrolik yağı, art arda frenlemelerde frenleme performansında düşüş fark ettiğiniz zaman değiştirilir. Şayet böyleyse hidrolik yağı özelliğini kaybetmiş, zorlamalarda kaynayıp işlevsiz hale gelmiştir. Geçenlerde -araba için söylüyorum- Yamanlar'dan inişte freni hissedemedim çünkü ister istemez sürekli fren kullanmak zorunda kalınan bir yol ve frenler normalde yorulur ama bu sefer farklıydı. Soğusun diye bir süre kullanmayarak kendimi emniyete aldım ve ertesi gün değişime gittim. Yani işin özeti, fren performansından memnun değilseniz ve balata-disk harici bir nedeni varsa fren hidroliği değiştirilir.
Üretici para kazanacak ama sen şanzıman yağının kolay kolay eskimeyeceği hususunu yanlıs bılıyorsun . Yağ' ı eskıten tek faktör aşırı ısınıp , aşırı sogumadır .
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
o kadar dişli sürtünme , sıcak , basınç , güç . Şanzıman kutusuna girsen dişlilerin haline ağlarsın :D
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Hidrolik fren yağları zamanla atmosferdeki nemden etkilenerek bünyesinde su oranı oluşur. Frenlerde sorun yaşamazsanız bile en çok yılda bir yeni paketi açılmış, motosikletinize uygun bir fren yağı (DOT3, DOT4) ile değiştirilmelidir.
Sızdırmazlık elemanları hiçbir zaman %100 sızdırmazlık sağlamazlar, gözle görülmese bile hareketli parçalara dahil olan conta vb. elemanlar esneme ve hareketleriyle hava ile temasa neden olur hocam.
Tavsiye olarak ortalama 2 senede bir değiştirmek gerekir,
Oynayan parçalarda hava alma durumu olur ama çok az bir miktardır.
Hidrolik yağlar (olması gerektiği gibi) sıkışmazlar. Aksi takdirde ne fren tutar ne de hidrolik birşeyi kaldırabilirdi. Ancak zaman içersinde bu özelliği yitirip yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi içinde su buharı olur. Bu da elbette istenilen birşey değil. 3-4 yıl gibi bir zaman periyodunda değiştirmekte fayda var. Ben motorumunkini kendim değiştirdim ama aracımınkini servise değiştirttim.
Bir de yukarıda şanzıman yağından bahsedilmiş. Düz şanzıman yağlarında değişme olmaz, sadece eksildikçe ilave edilir. Ancak otomatik şanzımanlarda değişmesi gerekir. Hatta yine belli priyotlarla şanzıman yağıyla birlikte şanzıman yağı filtresinin de değişmesi gerekir.
İyi akşamlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)