Yine konu "alayını döverim" e bağlanmış.
Selektör yapıp kenardan gitsene diye arabadan bağıran bi denyo da 1.köprüde bana denk gelmişti. Orta şeritteydim. Selektör, korna , camdan el kol falan derken yavaşlayıp sağına geçtim, topcase i düşürdüm falan sandım, meğer 520 li abi bana sağdan gitsene diye el kol yapıyomuş. Elle "niye" diye bi hareket yaptım. Yine el kol sallayarak "sağdan gideceksin sağdan" diye bağırıştı. Yol boştu. Bastı devam etti. 1 sn. sonra sağındaydım. Elle devam devam yaptım. Bi daha asıldı. 2 sn sonra yanındayım. İyice kızdı galiba hem üzerime gelip hem de 180 üzeri bi hıza çıktı. İlerde mecidiyeköye doğru 200 gibi geçtim gittim yanından. Hala neden bana orta şeritte tahammül edemediğine anlam verememişimdir. O da pişman olmuştur muhtemel.
peki bakalım yangına körükle gitmek gerekiyormuş bizim yazdıklarımız boşa madem belaya niyetlisiniz size ufak kompakt bir silah önereyim zigana F 9 mm full otomatik 25 li sarjörü var (gta 5 türkiye oynarsınız) hem piyasadan pislik temizlenmiş olur hemde bela istiyordunuz ya belki istediğiniz olur
http://www.vidivodo.com/video/zigana-f-otomatik/263168
Eski bir eğitimci olarak şiddete karşıyım ama bizim ülkemizde bazıları sadece ondan anlıyor. Bu arada uyarayım, muştaya, sağ direğe falan güvenen arkadaşlar, trafikteki 10 arabadan 3 tanesinde silah yada silahlı şahıs var. Ben söylemiyorum emniyet söylüyor. Muştayı görünce çıkartıp 2 tane sıkarlar sonra benden uyarması. Kaza raporları başlığında var konu bildiğin motoru devirdim birinin yüzünden, 97 kg 1.80 boyundayım. Elimde kask, iki tane sallasam gözünü acilde açar. Ya sonra? Ne farkım kalıcak benim o medeniyet yoksunundan?
bencede motosiklet sürücüleri yüzünden bu böyle çoğu sağdan gidip kendilerini güvende hissediyor acemiler genelde birde kurallara uymaya çalışırsanız hız sınırı
bende ilk başlarda arkadan biri korna çalınca aman trafiği engellemeyeyim adamlar geçsin diye yol veriyordum yada abanıyordum gaza e rampa görünce tosbağa gibi kalıyordum küçük motorla
birde bölünmüş yollarda yani trafiğin 90 km üstü hızlarla aktığı yollarda 30 40 hızla giden her sınıf araç sürücüsü tehlike oluşturuyor bence
tabi bazı sığırlar da var bölünmüş yol 100 le gidiyorum lan insafsız sellektör yapıyor git işte soldan çakıldan mı gideyim 100 km hızla yada radara mı gireyim 110 la bide boyle bi durum var malum hız sınırı (bu arada emniyet şeridi kültürüm hiç yok çünkü buralarda emniyet şeridi yok )
Siz şeridinizi sahiplendikten sonra kimse bir şey diyemez. Yavaş gidiyor bile olsanız geçin sağ şeride geçmek isteyen sollasın geçsin. Emniyet şeridinden giderseniz haksız duruma düşersiniz.
Hep birlikte hareket edip şöyle bir şey yapalım. Fransa'ya gitmiş arkadaşlar görmüşlerdir. Orada en sol şerit ile yanındaki şeridi araçlar biraz çekilerek geniş tutarlar ve motosikletler oradan giderler. Bunu trafik mesela 80 km hızla akarken bile 100'le geçerek yapmaya devam ederler. Tabi bizde o hızda sürüş pek mümkün değil ama o şeridi biz de kullanabiliriz. Bunun Fransa'nın trafik kurallarında yeri olduğunu sanmıyorum ama otomobil sürücülerinin neredeyse tamamı buna uyup motosiklet geldiğinde, ambulans gelmiş gibi yolu açıyor. Hatta motorcular bu geçiş hakkını o kadar sahiplenmişler ki, yol vermeyen araca tekme atanları oluyor. Yol verip çekilince de sol ayaklarını sallayıp teşekkür ediyorlar.
Ben bu sürüş tarzını sürekli uyguluyorum. Hiçbir zaman da sıkıştırma olayı yaşamadım. Bunu hep beraber uygularsak trafiğe bunu yerleştirebiliriz. Diğer sürücüler buna zamanla alışıp kabulleneceklerdir. Bunu uygulamayı birlikte yapıp yerleştirmeyi öneriyorum. Olmaz zannetmeyin, İstanbul'a gittiğimde motorcu arkadaşlar sağ şeridi, emniyet şeridini zorlamya çalışırken, bahsettiğim şeritte kilometrelerce uzunlukta koridor vardı. İçimden niye ırayı kullanmadıklarını düşündüm.
Eğer saldırgan bir kafayla motosiklet sürüyorsanız sizin o otomobil sürücülerinden farkınız yok. "Heaa onlar hayvan ama ben motosiklet sürüyorum ben daha duyarlı bir hayvanım" diye mi düşünüyorsunuz? Kas gücünüzle değil beyin gücünüzle bir şeyler yapmaya çalışın. Evet, bu ülkede bazı kafalar anca dayaktan anlıyor, ee sen dövünce bitti mi? Hepimiz silah taşısak ve tüm saçmalığa yol açan otomobil sürüclerini öldürsek yine de temizlenmeyecekki bu dünya. Bir de bu "Ben 7 yıl kickbox yaptım", "Çok sağlam sağ kroşem vardır, 2 yıl box yaptım" diye gezen kafaları anlamıyorum, ulan sen sporcusun sporcu ya bari sen yapma, hele bir de lisanslıysan zaten dışarıda herhangi bir olaya karışmaman lazım, seni yetiştiren hocanın da, dojonun da...
Bu tarz kafaların artık bazı şeyleri anlaması lazım, kavgayla hiçbir şeyin değişmeyeceğini, birini yaralamanın senin egonda başka hiçbir şeyi yükseltmeyeceğini...
Amaç bir şeyleri değiştirmek değil. Kasten senin hayatına kasteden adamı, anlayacağı dilden konuşarak cezalandırmak. Değiştirmek için önerimi yukarıda anlattım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)