yok o foto da parlamıs ama normalde parlak değil sadece sol demirde oluyor.
çatalın içinde yağ var ama o yağ nasıl kaçar ki onu anlayamadım. amartisör keçelerinde ıslaklık varmı peki?
şu çatalın en altından yukarı doğru takip et, tam ortaya yakın. parlak yer gelecek, çatalın içine girip çıkan kısım, biz ona amartisör diyoruz, tam ikisinin birbirine geçen kısmında yuvarlak lastik bir halka göreceksin. orası ıslak yada tozlumu diye bir kontrol et bakalım.
Amortisör* ya da tekerleğin göbeğindeki rulmandan kaynaklı yağ kaçırması olabilir.
büyük ihtimal tekerleğin göbeğindeki rulmanda yag varsa odur bu sorun bana yolda aksilik yaratır mı ?
Rulmandaki yağ biterse aşırı ısı ve sürtünmeden rulman dağılır ve uç durumlarda (yani ani gelişirse) kazaya sebebiyet verebilir, tabi bu en kötü ihtimal, gerçekleşme ihtimali düşük ama siz yine de bir kontrol ettirin.
Akşam motoru bırakırken o tarafta her yerini sil temizle. Sabah belli eder nereden olduğunu
Rulman da olsa keçe de olsa masraflı işler değil. Beklettiğine değmez bi servise göster
konya ya yeni geldim burada götürebileceğim güvenilir bir yer bulamadım o yuzden beklettim ama hafta sonu götüriyim.
Rulmanda sıvı yağ ne arasın ,amortisörlerin maalesef yağ kaçırıyor
başlık çok güzel ama ya ped reklamı gibi olmuş
Eğer ıslaklık sadece su ise önemli değildir, çiğ veya nemdir, yağlı ise servise uğramanızı tavsiye ederim.
Simdi baktım on sol amorisorde nemlilik var sağda yok bu bana ne kadar masraf acar ve bunun için iyi bi servise gitmeme gerek var mi çünkü çok yakinimda küçük bir tamirci varda
keçelerinde sızıntı ıslaklık yoksa eğer alt taraftaki civata gevşemiş olabilir...
resimdeki somunu sök,mili çıkar amortisöre alttan yukarı doğru bak..Allen başlı bir civata göreceksin..Muhtemelen 8 Allen..gevşemişse yağ sızdırabilir..zor bir ihtimaldir ama imkansız değildir..havalı tabanca ile sıkmalısın yoksa iç taraftan döneceğinden sıkamayabilirsin...
Öneriler için tesekkur ederim fakat bunu tek basıma yapamam yarin en iyisi sorunu bilerek servise gitmek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)