Arkadaşlar, son iki bakımdır dikkatimi çekti, bakımdan sonra çıkan yağı kokladığımda aşırı yoğun benzin kokusu geliyor burnuma. Yağa benzin karışması mümkünmüdür? Motor cbf150 2012
Arkadaşlar, son iki bakımdır dikkatimi çekti, bakımdan sonra çıkan yağı kokladığımda aşırı yoğun benzin kokusu geliyor burnuma. Yağa benzin karışması mümkünmüdür? Motor cbf150 2012
yağı hiç koklamak aklıma geldi ilginç bir soru çözümü neymiş merak ettim
Nasıl ki bir miktar yağ yanma odasına kaçıp "yağ yakmaya" sebep oluyorsa aynı şekilde bir miktar benzin de segmanlardan kaçıp karterdeki yağa karışıyor. Bu sebepten dolayı da yağ değiştirirken çıkan eski yağlarımızın rengi siyah oluyor. Yani normal birşey.
Yukarıda yazdıklarım benim bildiklerim. Tamamen yanlış da olabilir.
Adam gibi bilen biri çıksa da biz de öğrensek
O kadar yağ değiştirdim. ilk defa benzin kokanını duyuyorum
"CBF 150 zaten yağ yakan bi motor abi" ciler gelir şimdi
Çıkan yağ hafif yanık gibi kokar normalde, yani ben öyle biliyorum.
aynı şey benimde dikkatimi çekiyordu ateşleme düzgün olmayınca falan dediler ama hep yağ değiştirirken alırdım o kokuyu
bide 200 km falan gidince yeni yağda farkedilmeye başlıyor (bi motorum vardı sık sık sökerdim garibanı ordan biliyorum)
Kimi motorlarda olduğu gibi cbf de de bu böyle , karbüratör tahliye deliği hava filtresıne verılır . Bu tahlıye delıgı hani şu meshur karbüratöre pislik kaçmıştır muhabbeti varya işte ona çıkıyor . Sulu benzın olur veya vs sebeplerden şamandıra takılı kalır ve motorunuz vakumlu degılse depoda ne varsa asagıya iner . Hazne dolar ve tahlıyeden dısarı atar gerek eğim ve baska sebeplerle emme manifoltundan silindire dolar , motor çalışmadıgı ıcın sılındır yaglı degıldır sekman gömlek arası boslugu doldurmaz benzin hoop karter de .
basımıza geldi ne yaptık ettik motoru çalıştıramadık , karbüratörü motordan ayırdık temiz bir 3 dakıka motor karbüratörsüz çalıştı .
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Motor çalışırken benzinin alev almadan,yanma odasını aşıp yağa karışması maalesef çok zor
Benzin otomatiğinizde sorun olabilir,motorunuz çalışmıyorken benzini kaçırıyorsa pistonları aşıp yağa karışıyordur
Bunu otomatiği değiştirerek deneyebilirsiniz
Yağın siyahlaşma nedeni ise,yağın azda olsa yanma odasındaki egzos dumanına maruz kalmasındandır
Bu yüzden 1000 km'de bir yağın rengi değişti diye yağ değişimi yapmayınız,israftan başka birşey değil,en azından 2000'i bekleyin
Teşekkürler bilgilendirme icin. Ozellikle yaz aylarinda yağa benzin karisiyor ise aşıri ısınmadan dolayi benzinin tutuşma olasılığı yoktur dimi?
motor yağları benzin türevinden elde edilen maddelerdir ancak yağın siyah olması sizin dediğiniz gibi bir özellik değildir.yağın detarjanlanma özelliğinden siyahlaşır ki buda görevini başarıyla yerine getiren yağ demek olur.
onca motorun yağını değiştirdim hiç benzin kokusu almadım zatende yağın elle temasında ve kokusunu ciğerlere çekmek çok zararlıdır.sizi anlıyorum demekki kokusu o kadar yoğun ama bilinki bu sıradan bir durum değil
Mustafa Kemal Atatürk
Havanın olmadığı yerde yangında olmaz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)