DISKLERIN PASLI OLDUGUNU GORDUM VE PAS GIDERICI SPREY SIKTIM GORUNUSTE ON NUMARA OLDU FAKAT NE ON FREN NEDE ARKA FREN TUTUYOR HATTA ON FRENDEN SES GELIYOR SIZCE NE YAPMALIYIM
DISKLERIN PASLI OLDUGUNU GORDUM VE PAS GIDERICI SPREY SIKTIM GORUNUSTE ON NUMARA OLDU FAKAT NE ON FREN NEDE ARKA FREN TUTUYOR HATTA ON FRENDEN SES GELIYOR SIZCE NE YAPMALIYIM
BIRAK TUTKULARIN ANLAM KAZANSIN "YAMAHA YZF R125"
balata temizleyici ile güzelce diski sil, sonra üstübü gibi bişeyle de kurula
sicak su falanda diyen oldu ama kisa yoldan cozermi isi
en kısa yoldan çözer
bilgi icin tsk.ederim fakat bilmedigim icin soruyorum disklerin paslanmasi normal mi yada eger paslanirsa birsey yapmak lazim olurmu
yahu arkadaş adamlara bas bas bağırıyor disklere pas sökücü wd40 falan sıkmayın diye sen naptın kardeş,neyse bi şekilde düzelir canını sıkma,bende geçen hafta arabamı yıkattım baktım diskler paslı görünüyor,meğerse her yıkamdan sonra oluyormuş,birde araç kullanılmadığında uzun süre,neyse birz frenleme yaptıktan sonra pas falan kalmıyor,frenleri kullndıkça senin disklerin üzerindeki kaygnlıkta geçecek,sağlıckla kal
motor değil de aabadan örnek verirsek şu ana kadar kullanığım tüm araçların diskleri paslandı. amaa pas yüzünden olumsuz bir olayla karşılaşmadım hiç.
Wd40 benzeri bir şey kullandınız sanırım. direkt gidip yeni balata takın, takmadan önce de diskleri ve kaliperleri balata spreyi ile temizleyin. O halde sakın kullanmayın hem kolay kolay geçmez hem de kazaya davetiye...
acikcasi pas gorunce dayanamadim hatta ne yalan soyleyim bir gun once ruyamda gordum alt tarafi ruya ardindan inip motora baktim pas var simdi balata felan degismek zorunda mi degil mi
Wd40 tarzı ürünler yağ gibi kayganlaştırır kolay kolayda çıkmaz makine yağı gibi kalır.Değiştirmek değilde balataları çıkarıp sıcak suda iyice yıkayın bulaşık deterjanıyla veya yağ sökücü ile sonra durulayın.Aynısını disklere ve kaliperlerede yapın.Onun kayganlığı kendiliğinden geçmez benden söylemesi
yarin ilk isim bu dedigini uygulamak olacak bugun biraz kullandim frenler tutuyor fakat oldukca zorluyor tum keyfim kacti
Motorunu düzenli olarak kullanıyor musun ? Genellikle arabalarda kullanılmayınca 0 kilometrede son model arabalarda bile görülüyor fakat kullandıktan sonra yani frenledikten sonra geçiyor.
duzenli olarak kullaniyorum tsbi hava sartlarinada bagli olarak benim en buyuk sıkıntım bir gun motoru satarken sorun cikmamasi ve motorda suan icin tek bir cizik dahi yok allah kimseyede kaza bela vermesin
Balatalarıda değiştir onlarda yağlandı
yakinda motoru degistircem...
sıcak suya pril yani bulaşık dterjanı dökün ama su iyice sıcak olsun,gerekirse elinize lastik eldiven giyin,yumuşak bir bez veya üstübü ile diskleri ve balataların görünen kısımlarını piston laiperlerini sökmeden sulu şekilde güzelce yıkayın,sonra sıcak su ile iyice durulayın,temiz bir bez veya üstübü ile iyice kurulayın,bu şekilde fazla sürat yapmadan çokça fren yaparak birkaçgün sürün,düzelirse ki büyük ihtimal düzelir,balata değiştirmeye gerek kalmaz,diskler paslanır normaldir,ama yok ben görüntüsünü beğenmiyorum derseniz,bir arkadaşımızın yazdığı disk temizlyici sprey veya philips.in mavi renkli kontak spreyi-dikkat.yağsız olanı olacak-ile temizlersiniz.
yorumun icin cok tsk.ederimm mantikli bir cozum oldugunu dusunuyorum ornegin benim yaptigim hatayi bilmeyen bir cok kisi yapabilir ve herkesin fren balata degistirmesi aslinda can sıkıcı olurdu ve bir daha asla dokunmazdi benim bir daha dokunmayacagim gibi
sanirim urun budur...
http://www.denix.com.tr/urun/philips...li-spreyi.html
zinciri fazla yagladıgımda benim arka diske de yag sıcradıgı oluyor fren nakavt oluyor,
denildiği gibi bolca prill le yıkayınca tutmaya baslıyor,
ama balatalar wd40 ı emdiyse değişmek gerekecektir, kolay kolay düzelmez.
önce bol köpüklü pril ardından da balata spreyi ile temizliği deneyin.
yıkama ve spteyleme anındada yarım frenle tekeri tevisinki balatanın temas yuzeyleride iyice nasibini alsın.
kolay gelsin
https://www.google.com.tr/search?q=b...spreyi&spell=1
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)