Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

B sınıfı ehliyet ve Motosiklet.

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba.Henüz a2 sınıfı ehliyeti almadım ancak elimde B sınıfı ehliyetim var.En yakın tarihteki direksiyon sınavına girerek a2'yide almayı planlıyorum.Henüz motosikleti almadım ve büyük ihtimalle alışverişi şehirdışından yapıcam.Bu da yakın zamanda motorla şehirlerarası yolculuk yapacağım anlamına geliyor.Onun dışında uzun yol yapmak gibi bir planım yok.Acaba herhangi bir trafik çevirmesinde A2 sınıfı ehliyetimin olmaması bana nasıl yansır?Yani işin prosedürü nedir B sınıfı ehliyet için?Ceza yazılırsa bu B sınıfı ehliyetime ve dolayısıyla ceza puanınamı yansır,yoksa hiç ehliyeti olmayan birisi gibi direk para cezası veya araç bağlama tarzında bir uygulama mı yapılır?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    a2 ehliyetin olmadıgı için direk ehliyetsiz muamelesi görürsün bu arada hiç tecrüben yoksa motoru almaya giderken yakınlarından helallik al lazım olucak
    40yapar ve hakikiteker bunu beğendiler.

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Ehliyetsiz değil ehliyet yetersizliği muamelesi görürsün diye biliyorum ben 430 lira gibi bir cezası olması lazım. Tabii motoru da bağlarlar. Bnce alışverişinizi vs arabayla yapın riske girmeye gerek yok.

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Yetersiz ehliyet diye bişey var. Direk ehliyetsiz muamelesi görmezsin. Ama onunda caydırıcı bir cezası var.Sen uzak dur bu işten. Biraz daha sabret.Pişman olacağın işe girme Şehirler arası yola çıkacaksan yakalanma riskin çok yüksek haberin ola.

Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    valla yamulmuyorsam yetersiz ehliyet değil ehliyetsiz oluyorsun kanunlara göre. zamanında öyle okumuştum sanırım

buldum hatta güzel hatrın için

http://www.motosiklet.net/forum/moto...kullanimi.html

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    En az 1000 tl gibi ceza yersin.
    Aslinda 1 lira degil. 1 ay habis cesasi var. Ama onu paraya ceviriyorlar baya yuklu bi biktar giriyor. Paran varsa riske gircem dersen sen bilirsin....

chcts1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crypton s 2019
    Türkiye Cumhuriyeti 2015 bütçesine benim de bir katkım olsun dersen dene

Yorumlar için teşekkürler.Özellikle aracı test etmek için kendim getirmeyi düşünüyordum.Anlaşılan farklı bir yol deneyeceğiz.Sizin öneriniz nedir?Hangi yollarla aracı bulunduğum ile getirtebilirim?Ortalama maaliyet ne kadar olur?

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Atarsın bi otobüse sen üstte o altta gidersiniz riske girmeden en kolay yol bu olur herhalde

Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    ben 600km'lik yolu 35 liraya otobüsle götürdüm. ama yapman gerekeni söylüyorum, muavine değil şoföre ulaş önceden. şoförle anlaş. anlaşınca bilet al, sonra otobüs gelince direkt soförün yanına gidip parayı ona var, motoru yükleyip bağla. muavinlere kalırsan 150 liraya zor taşıtırsın.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    isin para degil can tarafini dusunmen lazim henuz egtim almadan uzun yola cikarsan seni gordugun gormedigin pek cok tehlike bekliyor, anlik olarak motorunun nerede ne hizda olacagini bilemez viraj egitimi almamissan bir bakarsin hop karsi serittesin.. yada tali yoldan cikan araclar traktorlar yayalar bunlara yaklasma ve pozisyonlar kacma kivirma ani frenaj, bozuk satih, gorus acilari , tehditleri yonetmek bunlari A2 surucu kurslarindan ogrenemezsin, kendin aci tecrubeler ile bunlari ogrenmeye calisma ehliyeti alip uzun yola sakin cikma, uzmanlardan once kapali alan sonra uzun yol viraj egitimi al. Sakin kendini uzun yolda test etme..

Kesinlikle haklısınız.Daha önce her ne kadar motosiklet kullansamda uzun yol yapmadım.Ancak yol 270 km civarı bir mesafe.Bu mesafeye giden-gelen araçlar malum küçük servis tarzında olabiliyor.Önce şöförle görüşüp anlaşmak daha mantıklı.Beni düşündüren yükleme-indirme kısmı.Bel-sırt fıtığım var indir kaldır yaparken sakatlık yaşamakta istemiyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)