km'de 10 kuruş yaktığı söylenen cub'lara hastayım. benim cub'da şehiriçi 13 kuruşun altına inemedim. bunda 85 kilo olmamın etkisi var mıdır? bazen arkama artçı da alıyorum gerçi. yoksa fazla mı yakıyor cidden?
km'de 10 kuruş yaktığı söylenen cub'lara hastayım. benim cub'da şehiriçi 13 kuruşun altına inemedim. bunda 85 kilo olmamın etkisi var mıdır? bazen arkama artçı da alıyorum gerçi. yoksa fazla mı yakıyor cidden?
Bende aynı soruyu sormuştum konuyu açalı 2ay olmuştur sonuç görüntüleme 400 cevap 0 ...
Konya gibi duzluklerde 10 kurus yakmasi normaldir. Kilo artci kisinin kullanma tarzi motorun bakimlari gibi faktörler yakiti etkiler.
Devirle alakalı bence cc düşük olduğundan orta hızlarda bile cc sine göre yüksek devir çeviriyorlar orantısız gazda yakıt tüketimine etki hart hurt gaz açıp kapatmak vs
rüzgar direnci ,karburatör temizliği, hava filtresinin durumu lastiklerin kalınlığı, hava basıncı , sürüş stili aklıma ilk gelenler
Cevaplar güzel
10 kuruş yaktığını söyleyen adam hesap - kitap bilmiyordur.
Ben 78 kiloyum.
Benzin 5 liradan 20 liralık benzinle 135 km gidiyordum max. Motorunda bütün bakımları tamdı üstelik haa ben biraz yüksek devir kullanıyordum orası ayrı normal kullanımda 20 liralık beenzinle 150 km felan giderdi sanırım.
ağırlığın tabikide bir etkisi olacaktır birde boy var ise rüzgar direnci arttırır
Arkadaşlar benzin hesabı kuruşla yapılmaz lütfen unutmayalım.
1 sene sonra bu konuyu açan biri ne kuruştan anlar neden para hesabıyla yapılan km'den. Çünkü benzin fiyatları 3 ayda bir degişmekte.
2 sene önce benzin 4 lira küsürlerdeydi 2 sene sonrada benzin 6 liralara çıkacagını düşünürsek bu konu uzun vadede hiç bir bilgi paylaşımı sunmıcak
Benzin hesabınızı 100 km / lt olarak yapın. Örnek 5 tl = 1 lt . Fazer 100kmde 6lt yakıyor. 5x6 = 30tl.
Ayrıca 10 kuruş 13 kuruş hesaıbını yapan arkadaşada tebessüm ediyorum Arada 3 kuruş var.
Biz yeri geliyor 8 lt yakıyoruz. Piyasanın en az yakan motorlarına sahipsiniz bence keyfiniz yerinde olmalı
çok etkilemez,ve bu sadece kiloya bağlı değildir. boy,motosikletinin bakımları, yüksek devir kullanmak,gaz kapatıp açmak çok rüzgar var ise yine motosikletin zorlanıp yakacaktır. bunlarıda düşün
şuana kadar hiç km de kaç kuruş kaç litre yaktığmı hesaplamadım gerekte duymadım zevk için biniyoruz eşek gibi bizi çekiyo yaksın okadarda :D
2 yıl skyjet sj 100 kullandım 2007 model 100 cc cub 2 litre benzinle 120 km uzeri yol gidiyordu şehir dışı bunu defalarca test ettim hep depoyu fulleyip çıkıyordum ve sonradan tekrar fulleyip ölçüyordum
hız ortalma 60 ve biraz üzeri devir de 5 bin civarı en tasarruflu hali buarada 105 kiloyum
şimdiki motorum 250 cc o hiç 100 kmde 4 5 litrenin altına düşmüyor o ayrı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)