İtalyan değil Çin malı mı? İyice ya işte. En azından düzgün üretilmiş olma ihtimali var
Yaşadığım tek sorunlu Honda, İtalyan üretimi CB1000R oldu... Ducati'ler zaten evlere şenlik. Ha kullanılmış eski Ducati almak, ha ayağına kurşunu sıkmak... İlk başta bir şey hissetmiyor insan, ama az sonra acaip acıyor
valla şu aralar yengem için alınmış olan bu motosikleti kullanıyorum
yakıt konusunda hakkaten iyi ısınması için katır gibi bekletiği yerde çalışıp o çalıştığını sürenin 10'da birinde gideceğim yere gittiğim halde 20 liraya 5 gün felan geçiriyorum sanırım
ayrıca şu aralar motoru motoran firması getiriyor spada150 olarak
EXT 150'yi iki haftasonu üst üste denedim. Birincisi merakımdan, ikincisi de satın almak isteyen bir arkadaş içindi. Denediğim motor da başka bir arkadaşımın ikinci el aldığı 5600 km'de bir motordu. Satın almak isteyen arkadaşım şu anda Belderia marka cub kullanıyor ve en çok şikayet ettiği şey titreşim olduğundan özellikle motorun titreşimini merak ediyordu. Cub'ın her yerinde ve yolcu peglerinde anormal titreşim oluyormuş ve nişanlısı çok rahatsızmış. Bilenler bilir, bende de titreşim takıntısı vardır. CBF'ten inip ETX'e binince her zamanki gibi bana biraz titreşimli geldi ama aslında kullandığım motor CBF olmasa o hissettiğimiz şey tüm tek silindirli motorlarda olan standart titreşim oluyor. Kesinlikle rahatsızlık veren bir durum yok, hatta 120 km hızla 10 bin devirle gittik o zaman bile gram titreşim yoktu. Arkadaş inanılmaz memnun kaldı ve kesin olarak almaya karar verdi. Ön kafalıktan ufak bir cızırtı geliyor fakat bu, bizim kullandığımız motora özgü de olabilir çünkü sanırım motor ufaktan devrilmiş. Gidon biraz sağa bakıyordu. Bunun dışında motor'un gidişi, frenleri, yol tutuşu CBF'ten daha iyi. Mudanya yokuşunda tepeyi geçtikten sonra yokuş aşağı CBF ile 80'le korkarak girdiğim virajlara bununla iki kişi 100'le rahatça girip çıktım. Vitesini çok beğenmedim, biraz ayar gerektiriyordu ve debriyajında da yine ayarsızlık vardı. Motor alınır mı alınır ancak bundan inip CBF'e binince insan CBF bu sınıfın en iyisi diye içinden geçiriyor. Motorun sahibi olan arkadaşı kısa süre CBF'te arkama aldım ve "bu motor yağ gibi akıyor ya" şeklinde tepki gösterdi. CBF'in vitesler şıkır şıkır ve genel olarak ETX'ten çok daha konforlu. ETX'in amortisörleri iki kişiyle bile kazık gibiydi. Salt motosiklet olarak yol dinamiği CBF'ten çok daha iyi... Selesi de çok rahat ve depo bacaklarla çok rahat tutulabiliyor. Selenin yolcu kısmı CBF'e kıyasla biraz daha dar ve tutma demirleri insanın poposuna değiyor(muş). Bu arada motorun sahibi olan arkadaş Anlas marka normal (tırtıklı olmayan) lastik taktırmış (çifti 300 TL imiş), motorda çok güzel duruyordu.
Özet geçersem, CBF kullanıcısı olarak CBF'i bırakıp bunu almam ama Spada Anton 200'ü alırım (fiyatını gözardı ediyorum). CBF kullanıcısı olmasam ve CBF'in rahatlığını bilmezsem bana göre ETX 150 gözü kapalı alınabilecek bir motor. Çekinmeden alınız. Daha iyisi var mı ? Var: Lifan KP150 ama o daha çok STX 150'nin rakibi oluyor.
cbf'in dayanıklılığını test eden insan metehan. Adamlar şu gönderdiğin resimle dünya pazarına tekrar açılır Harbiden değiştir artık şu motoru. Ne güzel inazuma almıştım gene döndün cbf'e. Aranızda çok güçlü bağ var biliyorum ama wolf falan al. Tanısan seversin aslında wolfu
belliki cahilsin. biraz araştırısan çöp dediğin mondialin ne olduğunu,Türkiye'de neyi başardığını,üretim ve satış stratejisini nasıl doğru kurguladığını,şu anda da hangi ortaklıklar içinde ne yapmaya çalıştığını anlarsın saygılar..(Not.yedek parça stoğu ve servis sayısına bak yeter)
konu güncelliğini yitirmiş cevap yazan dostlara selam olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
bi ara DUcaı Monstere sarmıştım aslında hedef yapmıştım hani bu ortalık malı olan 98-99 model olanlardan..
ya cbfnin gözünü sevem dönüyom dolanıyom kucağa geliyom..
Honda Yamaha gider vizyon sahabısı adamlara goygoy yapar aga bizim yüzümüze bakmaz...iki lafı bir araya getiremiyoz apaçiyiz beni reklam yüzü yaparlarmı allasen...11 yıldır tanıdığım Yamahanın yetkilisini tersime geldiğinden merhabayı selamı kestim halbuki çok iyiliği dokunmuştur..öyle ibine huylu biriyim...
aynen motor da rahatladı bende...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)