Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

beklenen 250cc enduro...

REKLAM ALANI
    tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oha, zarara bak.
    o paralar çan çin çona yatırılmaz, yatıranda görmüş sonunu
    Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    oha, zarara bak.
    Mondialin müşterileri belli köylü cgler cuplar dışardaki vatandaşın işini görecek modeller parası olupda o paraya o kadar para verilirmi diyen beklentisi yüksek olmayan adamlar 150 cc den yukarısında lütfen Mondiale bakmayalım

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı tuna_tour adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugune kadar fiyatinin motoru olan bi cinli oldumu hic ?
    mondial x treme max
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial x treme max
    memnun musun ? kaç km desin ? artıları neler ? eksileri neler ? 4237 tl satış fiyatı edermi o parayı ? anlatırsan bende 3. motor cross düşünüyorum
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Amerika'da bile Çinli, Rus, vb... motorlara bizdeki kadar tepki yok, emin olun. Adamın hoşuna gidiyor, işimi görür diyor, aralarında çok fark olmamasına rağmen adını duymadığımız motorlara biniyor. Kimsede dönüp kimsenin motoruna dudak bükmüyor.
    Biz kendimizi, sahip olduğumuz mallar ile ifade ediyoruz; onlarla var oluyoruz.
    Bu çarpık düzenin hangi noktasından memnunuz da Çinlilere laf söylüyoruz, ben anlamadım. McDonalds' ta çalışan bir öğrenci bile rahatlıkla bizim binerken kasım kasım kasıldığımız motorları alabilirken, bu neyin afra tafrası?
    Biraz gerçekçi olmak lazım. Türkiye'de bu ekonomik düzende kaç kişi BMW800GS alabilir? Kaç kişi HD Sporster alabilir?
    Ne olduğu belli olmayan 8-10 yaşında motorlara 20 bin lira vermek mantıklı mı? 1980 küsür model Honda CB bilmemkaçları inanılmaz uygun fiyatlara alıp, elden geçirip, zevklerine göre yapıp biniyor adamlar büyük bir aşkla. Burada yapabilir misin? Adam koymuş nete, 15 bin yazmış. Maddi durumu iyi biri instagramda görüp heves edecek, bizim akıllı para kazanacak.
    Bunları bırakın. Adam beğenmiş motoru, keyifle binecek. Zaten onun bunun söyleyeceğini kafasına takmaması lazım da... işte insan dinliyor elinde olmadan. Arıza mı yaptı? İyi usta bulamadı mı? Kendisini geliştirecek, öğrenecek, parçaları kendisi bulacak, emek harcayacak, zevk alacak.
    Sağda solda duyduğunuz ruh, işte buradan gelir. Bindiğin küçücük mobilete aşık olmaktır. Parasının yettiği, sağı solu dökülen Çin malı skutere binmek için can atmaktır. 100 bin liralık araba alabilecekken 50 binlik alıp geri kalanıyla eşiyle kavga etme pahasına, Ducati almaktır. Kısaca emek vermek, mücadele etmek ve bundan haz almaktır.
    Yaşanan tecrübeleri paylaşmak iyidir, ama o motora binen kişiyi rencide etmek kötüdür.
    oluroyle, AttilaXtreme, Seko ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'da bile Çinli, Rus, vb... motorlara bizdeki kadar tepki yok, emin olun. Adamın hoşuna gidiyor, işimi görür diyor, aralarında çok fark olmamasına rağmen adını duymadığımız motorlara biniyor. Kimsede dönüp kimsenin motoruna dudak bükmüyor.
    Bu çarpık düzenin hangi noktasından memnunuz da Çinlilere laf söylüyoruz, ben anlamadım. McDonalds' ta çalışan bir öğrenci bile rahatlıkla bizim binerken kasım kasım kasıldığımız motorları alabilirken, bu neyin afra tafrası?
    Biraz gerçekçi olmak lazım. Türkiye'de bu ekonomik düzende kaç kişi BMW800GS alabilir? Kaç kişi HD Sporster alabilir?
    Ne olduğu belli olmayan 8-10 yaşında motorlara 20 bin lira vermek mantıklı mı? 1980 küsür model Honda CB bilmemkaçları inanılmaz uygun fiyatlara alıp, elden geçirip, zevklerine göre yapıp biniyor adamlar büyük bir aşkla. Burada yapabilir misin? Adam koymuş nete, 15 bin yazmış. Maddi durumu iyi biri instagramda görüp heves edecek, bizim akıllı para kazanacak.
    Bunları bırakın. Adam beğenmiş motoru, keyifle binecek. Zaten onun bunun söyleyeceğini kafasına takmaması lazım da... işte insan dinliyor elinde olmadan. Arıza mı yaptı? İyi usta bulamadı mı? Kendisini geliştirecek, öğrenecek, parçaları kendisi bulacak, emek harcayacak, zevk alacak.
    Sağda solda duyduğunuz ruh, işte buradan gelir. Bindiğin küçücük mobilete aşık olmaktır. Parasının yettiği, sağı solu dökülen Çin malı skutere binmek için can atmaktır. 100 bin liralık araba alabilecekken 50 binlik alıp geri kalanıyla eşiyle kavga etme pahasına, Ducati almaktır. Kısaca emek vermek, mücadele etmek ve bundan haz almaktır.
    Yaşanan tecrübeleri paylaşmak iyidir, ama o motora binen kişiyi rencide etmek kötüdür.
    iyide amerika'ya giden çin'li ile bize gelen çin'li aynı mı acaba?

Motosikleti
    bin kere söyledik ama nafile sen amerikaya buraya getirilen standartta motoru sokabilir misin ? görüntü model aynı kalite aynı değil kimse kimseyi motorundan ötürü rencide etmiyor, provokasyon yapmamak lazım, aksine motor alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konuşuluyor burda

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    iyide amerika'ya giden çin'li ile bize gelen çin'li aynı mı acaba?
    Konu o değil ki. Benim anlatmaya çalıştığım; beğendiği motorun kalitesi, alan kişiyi bağlar. "Çinlilerin hepsini yakacaksın", "Çinli alan maldır", "buna bu kadar para veren geri zekalıdır" gibi söylemler maksadını aşar. O zaman ben de "Alt-Orta sınıf Avrupalı, Amerikalı ayda 2000-3000 kazanırken bu motora 5000 veriyor, bu memlekette 15000 veren maldır" dersem ne olacak?

Bahsettiğiniz şey ise bir memleket meselesidir. Yıllarca kendisine verilen ile yetinmiş, elindeki avucundaki alınırken gıkı çıkmamış, kandırılmış, kandırılırken büyük zevk almış bir ülkede yaşıyoruz. Amerika'ya giden Çinli daha kaliteli olmasa bile bizde böyle bir algı oluşturabiliyorsa, yani "Amerikalı kalitesiz malı kullanmaz aga" diyorsak, bu bizim eksiğimiz, Amerikalının kazanımıdır.
    tuna_tour ve tinerci bunu beğendiler.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    memnun musun ? kaç km desin ? artıları neler ? eksileri neler ? 4237 tl satış fiyatı edermi o parayı ? anlatırsan bende 3. motor cross düşünüyorum
    subat 2012 de aldım, 11.000 km yi gecti, son 1 yıldır bel fıtıgı sorunum yuzunden sadece git gel de kullanıyorum cross a cıkmıyorum ama

baslarda kendi limitlerim dogrultusunda bolca onu ve kendimi zorladım. ben genel kalitesinden memnunum.

ama 135 kg saseye 150 cc gücü yetersiz geldiği durumlar olabiliyordu,

cross grubumuzda cokca special oldugundan peslerinden gitmekte zorlandıgımdan 500km civarında iken motoru 200cc ye modifiye ettim.

normal sartlarda orjınalde yeterli geliyor.ama bana yetmedi.

aldım alalı lastik patlaması da dahil hiç yolda kalmadım, sehirler arası uzun yolculugada cıktım vs vs.

son haliyle 100 km de karısık kullanımda 3.1 litre ortalama yakıt tuketimi var.

titresim ilk baslarda biraz rahatsız etsede sonralarda hiç farketmedim.

titresim konusunda ilk motorum olmasınında etkisi olabilir.

o sınıfta gördüğüm fiyatına göre en saglam model diyebilirim

bu arada 10 yıllık yada 50.000 km de çinli görmeyenler ilerde benim motoru görebilirler
    solmyr bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Merak edenlere parasının en az birbuçuk katı Çinli motor. Mondial X-Treme Max. Özellikle motor görüntülü çocuk bisikletine binmekten bıkmış olanların ilacı;
    http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

Motosikleti
    Hayabusa
    Konu o değil ki. Benim anlatmaya çalıştığım; beğendiği motorun kalitesi, alan kişiyi bağlar. "Çinlilerin hepsini yakacaksın", "Çinli alan maldır", "buna bu kadar para veren geri zekalıdır" gibi söylemler maksadını aşar. O zaman ben de "Alt-Orta sınıf Avrupalı, Amerikalı ayda 2000-3000 kazanırken bu motora 5000 veriyor, bu memlekette 15000 veren maldır" dersem ne olacak?

Bahsettiğiniz şey ise bir memleket meselesidir. Yıllarca kendisine verilen ile yetinmiş, elindeki avucundaki alınırken gıkı çıkmamış, kandırılmış, kandırılırken büyük zevk almış bir ülkede yaşıyoruz. Amerika'ya giden Çinli daha kaliteli olmasa bile bizde böyle bir algı oluşturabiliyorsa, yani "Amerikalı kalitesiz malı kullanmaz aga" diyorsak, bu bizim eksiğimiz, Amerikalının kazanımıdır.
    kimseye çinli motor alınmaz, alan salaktır, maldır filan diyen yok. bu bahsi geçelim. kalitesiz çin'liye para verilmez diyoruz. hele ki mondial'e, kanuni'ye 9-10 bin lira filan hiç verilmez diyoruz.

Motosikleti
    subat 2012 de aldım, 11.000 km yi gecti, son 1 yıldır bel fıtıgı sorunum yuzunden sadece git gel de kullanıyorum cross a cıkmıyorum ama

baslarda kendi limitlerim dogrultusunda bolca onu ve kendimi zorladım. ben genel kalitesinden memnunum.

ama 135 kg saseye 150 cc gücü yetersiz geldiği durumlar olabiliyordu,

cross grubumuzda cokca special oldugundan peslerinden gitmekte zorlandıgımdan 500km civarında iken motoru 200cc ye modifiye ettim.

normal sartlarda orjınalde yeterli geliyor.ama bana yetmedi.

aldım alalı lastik patlaması da dahil hiç yolda kalmadım, sehirler arası uzun yolculugada cıktım vs vs.

son haliyle 100 km de karısık kullanımda 3.1 litre ortalama yakıt tuketimi var.

titresim ilk baslarda biraz rahatsız etsede sonralarda hiç farketmedim.

titresim konusunda ilk motorum olmasınında etkisi olabilir.

o sınıfta gördüğüm fiyatına göre en saglam model diyebilirim

bu arada 10 yıllık yada 50.000 km de çinli görmeyenler ilerde benim motoru görebilirler
    vibrasyon etkileri nasıldı ? motorun nerelerinde ne derece hissettin ?

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    vibrasyon etkileri nasıldı ? motorun nerelerinde ne derece hissettin ?
    dip gaz uzun yol kullanımında ellerde uyusma olmustu, o da bir defa oldu,

sehir içinde yada arazide sorun olmadı,

motorun yolda dökülen yeride olmadı,

sadece ilk zamanlarda bir defa egzos koruma kapagının vidası düştü.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

Motosikleti
    Hayabusa

ellerde uyuşma var ise motorda sağlam vibrasyon var demektir.

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Bu da oğlumun Çinlisi Mondial 150 MG King. Üzerinde ki 12 beygirlik balansörlü motorla yol ve pist canavarı. Gitmem demez, yatmam demez, kalkmam demez. 250x9 taksitle sadece 2.250.TL'ye alındı. Benzin depo kapağına conta takviyesi dışında hala tık demedi ki oğlum altından girip üstünden çıkıyor bu motorun. Motor bloğunu parçalasa yenisi komple 350 tlyi geçmez. en pahalı parçası kaç para tahmin et!

oluroyle ve solmyr bunu beğendiler.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Önceki sayfalarda linkini verdim. Bu motorla Çin'den Türkiye'ye gelmiş adam var. Öyle çantaların demirleri falan da kopmamış. Arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, çok basit düşünüyorsunuz. Adam 250 cc motora o gücü kaldıramayacak , o ağırlığı taşıyamayacak, yolda kırılacak ekipman koymaz. Bakın yerden yere vurulan ve benim de yakından inceleyince hiç beğenmediğim Megelli kullanıcıları bile motorlarından memnunlar. Diğer 650 cc motor ise 20 bin TL'ye tabi ki satmaz. Belki kalite olarak sıkıntısı yoktur ama aynı fiyata Yamaha MT-07 almak varken adam neden Çin motorunu alsın ? RX3'te ise durum farklı. Japon marka rakibi yok, dev gibi motor. Ne kalitede olduğunu görünce anlayacağız. Ufak tefek şeyler hariç mekanik olarak sağlamsa neden alınmasın ? Gidişi falan çok iyiymiş. Açın inceleme yazılarını okuyun.

Motosikleti

dostum diğer çinlilerde varolan vibrasyon etkilerinin çoğu var, 0 km olanına o para verilmez bana göre yani ben vermem zaten 135 kg 150 cc cross ta mantıklı değil cross görüntülü sıradan bir çinli motor işin özeti , benim için tabiki ... eğlenmek, ufak ufak binmek isteyenin işini görür bir süre

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    ellerde uyuşma var ise motorda sağlam vibrasyon var demektir.
    yuksek devirde uzun süre kullanımda olmustu.

dediğim gibi ilk motorum oldugu için rahatsız olmusda olabilirim.

daha sonraları hiç hissetmedim hissetmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------

dostum diğer çinlilerde varolan vibrasyon etkilerinin çoğu var, 0 km olanına o para verilmez bana göre yani ben vermem zaten 135 kg 150 cc cross ta mantıklı değil cross görüntülü sıradan bir çinli motor işin özeti , benim için tabiki ... eğlenmek, ufak ufak binmek isteyenin işini görür bir süre
    dediğim gibi motor zayıf ama cross diyorsan sase de önemlidir. sasesi saglam, atlama zıplamada boyundan ikiye bölünenlerden değil.

suan ki fiyatıyla da daha güçlüsü ve saglamı piyasada yok
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

Motosikleti
    yuksek devirde uzun süre kullanımda olmustu.

dediğim gibi ilk motorum oldugu için rahatsız olmusda olabilirim.

daha sonraları hiç hissetmedim hissetmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------

dediğim gibi motor zayıf ama cross diyorsan sase de önemlidir. sasesi saglam, atlama zıplamada boyundan ikiye bölünenlerden değil.

suan ki fiyatıyla da daha güçlüsü ve saglamı piyasada yok
    o paralara alternatif, rahmetli bir arkadaşımda vardı ,bende kullandım baya bi, alırsın torununa kalır arazide düz yolda mondialin içinden geçer

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...86720563/detay

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önceki sayfalarda linkini verdim. Bu motorla Çin'den Türkiye'ye gelmiş adam var. Öyle çantaların demirleri falan da kopmamış. Arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, çok basit düşünüyorsunuz. Adam 250 cc motora o gücü kaldıramayacak , o ağırlığı taşıyamayacak, yolda kırılacak ekipman koymaz. Bakın yerden yere vurulan ve benim de yakından inceleyince hiç beğenmediğim Megelli kullanıcıları bile motorlarından memnunlar. Diğer 650 cc motor ise 20 bin TL'ye tabi ki satmaz. Belki kalite olarak sıkıntısı yoktur ama aynı fiyata Yamaha MT-07 almak varken adam neden Çin motorunu alsın ? RX3'te ise durum farklı. Japon marka rakibi yok, dev gibi motor. Ne kalitede olduğunu görünce anlayacağız. Ufak tefek şeyler hariç mekanik olarak sağlamsa neden alınmasın ? Gidişi falan çok iyiymiş. Açın inceleme yazılarını okuyun.
    çinden türkiye'ye gelmiş ama anlatılana göre motoru bir kez eline almış ve bunun dışında da epey tamir görmüş o motor. megelli veya bir başka markaya para veren adam tabiki motorumdan memnunum der, kimse ayranım ekşi demez. rx3 ün japon rakibi olmaması, dolayısıyla alternatifsiz olması gözü kapalı parayı basıp alınabileceği anlamına gelmez.

9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)