Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

beklenen 250cc enduro...

REKLAM ALANI
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç bir markaya kötü demem. Benim üzerime vazife değil zaten. Üzerine bindiğim veya binmeye niyetlendiğim motorlar hakkında konuşurum. İyi yanlarını veya kusurlarını anlatır veya yazarım. Örneğin 3 yıl cbf bindim ama gidip başlığının altına bik bik bik luzumlu lüzumsuz şeyler yazmam. Sorulmadan hiç bir motor hakkında iyi ya da kötü fikrimi söylemem.

Piyasada kötü marka var mı? Bana göre var. Hem de çok yakından tanıyor ve biliyorum motorlarını çünkü servisi arkadaşım. Buna rağmen ilgili motorun altına hiç bir şey yazmadım. Motor gönül işidir. Kimsenin gönlünü kırmak istemem. Bunun yerine ideale yakın şeyleri överek insanları kötüden uzak tutmaya iyiye ve doğruya yönlendirmeye çalışırım.

Bana göre bu motor iyi çıkacak. Bajaj'ın alt ve orta gelir gruplarını hallaç pamuğu gibi attığı bu yeni dönemde Mondial'in kendi ayağına kurşun sıkacağını düşünmek bile istemiyorum. Buna rağmen hemen geldiği ilk günü alacak değiliz zaten. Bakıcaz elliycez koklıycac vs vs vs.

Ama eğer tahmin ettiğim gibi ortanın biraz üstü kalitede bir motor olduğunu gözüm keserse alınacak ve binilecek motor olarak mimlerim.
    biz bik bik konuşuruz sen kafayı yorma. yeter ki zaten parası kısıtlı olan insanımız gidip saçma sapan motorlara çuvalla para vermesin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

Alıntı tuna_tour adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motora bindiğim süre boyunca toplam 4 tane çinli motorum oldu, neticede bir daha kesinlikle allah göstermesin çin malı motor almam, ben bu çin malı motorlar çok değişti hayal dünyasının dışında bir insanım, yok ben illa alıcam diyen arkadaşlara da hayırlı uğurlu olsun diyelim artık ne diyelim
    çin malına 9-10 bini verecek insanları görünce dumurdan dumura koşuyorum burada.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    bu modelin sanırsam aynısını kadırga motosiklet hali hazırda satıyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    mezit bey hç alakası varmı ?

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    kadırganın sattıgı 233 cclik iki subablı üstten egzantirikli hava sogutmalı cg modelidir.

rx-3 de ise beklenen su sogutmalı 4 subablı motor a sahip
    AttilaXtreme bunu beğendi.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Su soğutma mı ? Eğer sağlıklı-sorunsuz bir modelse, pulsar kadar kaliteliyse, 250cc enduro boşluğunu doldurur, çok da iyi olur. Önyargım var fakat, umudum da var
    AttilaXtreme ve tinerci bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kadırga başka bir motor, bununla alakası yok. Ayrıca onu da sürdüm fiyatının motoru değil ama iyi motor. Çin motorlarını beğenmeyen arkadaşlara satın almayacak olsalar bile bir kere sürüp görmelerini tavsiye ederim. Distribütörünün burnunun büyüklüğünden satılmıyor. Fiyatını 6000 TL civarı yapsalar çok güzel satacaktır.

Bu işler biraz tercih meselesi. Kalitesi düzgün olduktan sonra ve kullanmak için alacaksanız Çin motorları gayet yeterli motorlar, tabi genelleme yapmayıp seçmesini bilmek gerekiyor. Bazen forumlarda sıfır km Çin Cruiser almak isteyen arkadaşlara 10 yıllık Virago önerenler oluyor. Ben olsam mesela 10 yaşında Virago'nun yüzüne bakmam. Sıfır motorun keyfi başkadır. Belirli bir kullanıcı kitlesi olan ve kronik sorunu bulunmayan Çin modelleri modelleri sizi memnun edecektir. Satarken değer kaybedecektir tabi ama 2004 model Virago'yu da kimseye satamazsınız.
    AttilaXtreme ve cenkito bunu beğendiler.

tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadırga başka bir motor, bununla alakası yok. Ayrıca onu da sürdüm fiyatının motoru değil ama iyi motor. Çin motorlarını beğenmeyen arkadaşlara satın almayacak olsalar bile bir kere sürüp görmelerini tavsiye ederim. Distribütörünün burnunun büyüklüğünden satılmıyor. Fiyatını 6000 TL civarı yapsalar çok güzel satacaktır.

Bu işler biraz tercih meselesi. Kalitesi düzgün olduktan sonra ve kullanmak için alacaksanız Çin motorları gayet yeterli motorlar, tabi genelleme yapmayıp seçmesini bilmek gerekiyor. Bazen forumlarda sıfır km Çin Cruiser almak isteyen arkadaşlara 10 yıllık Virago önerenler oluyor. Ben olsam mesela 10 yaşında Virago'nun yüzüne bakmam. Sıfır motorun keyfi başkadır. Belirli bir kullanıcı kitlesi olan ve kronik sorunu bulunmayan Çin modelleri modelleri sizi memnun edecektir. Satarken değer kaybedecektir tabi ama 2004 model Virago'yu da kimseye satamazsınız.
    Oyle 1 kere surmeyle motora not verilmez benim kuba xcg yi bir kere sur bayilirsin ama 3 bin km sonra tum kaporta aksaminin catir catir kirildigini gorunce sase saplamalarinin inanilmaz duzeyde gevsedigini gorunce notunu verirsin, cin malinin hepsi ayni pahalisida ayni ucuzuda ayni o bakimdan en ucuzunu almak en az zarar etmek oluyor, 2004 model virago da alinmaz haklisin ustasini bulmak dert, parcasini bulmak dert ama suda var 2004 model virago benim diyen ciniyi 2004 kere cebinden cikarir, kadirga fiyatinin motoru degil evet ama bu gelecek model fiyatinin motoru olacak mi sence ? Bugune kadar fiyatinin motoru olan bi cinli oldumu hic ?
    dyavol-77 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayabusa

10 yaşında virago'ya bakımını yaparsan bir 10 sene daha sorunsuz gider ama senin alacağın çin motoru onca sene içinde asla ve asla sorunsuz gitmeyecektir. virago ile gözün kapalı uzun yola çıkarsın ama çin'e güvenebilirmisin? ben 10 yaşında çin motoru göremiyorum piyasada ama virago var değil mi? kronik sorunu olmayan çin motoru var da biz mi bilmiyoruz? ayrıca virago'yu çokta güzel satarım, sen hiç merak etme. 535 gibi malın olsun, çin'e dönüp bakarmısın acaba?

Motosikleti
    Benim MZ 15 yasinda mondialin tum modellerine 5 cakar tek sayar
    mustbe ve dyavol-77 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Hayabusa
    Benim MZ 15 yasinda mondialin tum modellerine 5 cakar tek sayar
    mz çinlilerin alayından tulum çıkarır.
    dyavol-77 bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Oyle 1 kere surmeyle motora not verilmez benim kuba xcg yi bir kere sur bayilirsin ama 3 bin km sonra tum kaporta aksaminin catir catir kirildigini gorunce sase saplamalarinin inanilmaz duzeyde gevsedigini gorunce notunu verirsin, cin malinin hepsi ayni pahalisida ayni ucuzuda ayni o bakimdan en ucuzunu almak en az zarar etmek oluyor, 2004 model virago da alinmaz haklisin ustasini bulmak dert, parcasini bulmak dert ama suda var 2004 model virago benim diyen ciniyi 2004 kere cebinden cikarir, kadirga fiyatinin motoru degil evet ama bu gelecek model fiyatinin motoru olacak mi sence ? Bugune kadar fiyatinin motoru olan bi cinli oldumu hic ?
    Öyle bir şey yok. O saplamalar titreşimden gevşiyorlar, Kadırga'da ise öyle bir titreşim yok. Çin mallarını titreşimliler ve titreşimsizler olarak ikiye ayırırsanız, titreşimsiz olanların daha sorunsuz olduğunu görürsünüz. Birinci seçim kriteri her zaman titreşim olmalı. Ayrıca 2500 TL'lik motorla, 8500 TL'lik motorda kullanılam plastik malzemeler aynı olmaz. O da plastik, bu da plastik değil. Bunun ABS'si var, PU'sü var, PP'si var. Fiyatının motoru olan Çinli'ye en güzel örnek Salcano Wolf'tur. Hiçbir şey alamazsanız Salcano Wolf alın demek lazım öneri isteyenlere...

Ben hiçbir konuda genelleme yapmam, genelleme yapanlar her zaman yanılırlar. Kötülerin içinde iyiyi bulabilmenin keyfi bir başkadır benim için...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 yaşında virago'ya bakımını yaparsan bir 10 sene daha sorunsuz gider ama senin alacağın çin motoru onca sene içinde asla ve asla sorunsuz gitmeyecektir. virago ile gözün kapalı uzun yola çıkarsın ama çin'e güvenebilirmisin? ben 10 yaşında çin motoru göremiyorum piyasada ama virago var değil mi? kronik sorunu olmayan çin motoru var da biz mi bilmiyoruz? ayrıca virago'yu çokta güzel satarım, sen hiç merak etme. 535 gibi malın olsun, çin'e dönüp bakarmısın acaba?
    Valla dediğim gibi tercih meselesi. Milletin burada bayıldığı CBF500, KLE500, ER-5 tipi benzini içen eski makinaları ben sevmiyorum. Klasik değeri olmadığı sürece veya duygusal bağım yoksa eski makinayla işim olmaz. Bak tuna_tour arkadaşın MZ 301'i böyle motorlara güzel bir örnektir. Gençliğimin güzel bir hatırası... Bende de bir tane olsun isterdim.
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    Öyle bir şey yok. O saplamalar titreşimden gevşiyorlar, Kadırga'da ise öyle bir titreşim yok. Çin mallarını titreşimliler ve titreşimsizler olarak ikiye ayırırsanız, titreşimsiz olanların daha sorunsuz olduğunu görürsünüz. Birinci seçim kriteri her zaman titreşim olmalı. Ayrıca 2500 TL'lik motorla, 8500 TL'lik motorda kullanılam plastik malzemeler aynı olmaz. O da plastik, bu da plastik değil. Bunun ABS'si var, PU'sü var, PP'si var. Fiyatının motoru olan Çinli'ye en güzel örnek Salcano Wolf'tur. Hiçbir şey alamazsanız Salcano Wolf alın demek lazım öneri isteyenlere...

Ben hiçbir konuda genelleme yapmam, genelleme yapanlar her zaman yanılırlar. Kötülerin içinde iyiyi bulabilmenin keyfi bir başkadır benim için...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Valla dediğim gibi tercih meselesi. Milletin burada bayıldığı CBF500, KLE500, ER-5 tipi benzini içen eski makinaları ben sevmiyorum. Klasik değeri olmadığı sürece veya duygusal bağım yoksa eski makinayla işim olmaz. Bak tuna_tour arkadaşın MZ 301'i böyle motorlara güzel bir örnektir. Gençliğimin güzel bir hatırası... Bende de bir tane olsun isterdim.
    8000 TL butceyi MZ e ayirirsan ki para artar 20 sene sorunsuz binersin
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayabusa
    er-5 kullandığım motorlar içinde en rezil olanlardan birisiydi ama yine de çinliden iyidir. cbf500 ve kle500 ise iyi ve sağlam motorlardır.
    dyavol-77 bunu beğendi.

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    minsk ise çok önce görmüştüm adı yeter almaya getiren mondial kuralkan gibi markaya dokunmadan satış yapacaksa gayet güzel olur.. bkz: kanunı olumsuzluguna ragmen pulsar ın kalıtesı

nofearyns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MR250 Destro
    Bence çok güzel bir motor olacağa benziyor önyargılı bakmayın maddi durumu düşük olup enduro motor almak isteyenler veya enduroya yeni başlayacak kişiler için ideal bence, dayanıklı da yurtdışı test ve inceleme videolarını izledim gayet sağlam. Çıktığında kullanıcı yorumlarını da takip ederiz memnun kalırlarsa tereddüt edemeden alırım arkadaş.

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı nofearyns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence çok güzel bir motor olacağa benziyor önyargılı bakmayın maddi durumu düşük olup enduro motor almak isteyenler veya enduroya yeni başlayacak kişiler için ideal bence, dayanıklı da yurtdışı test ve inceleme videolarını izledim gayet sağlam. Çıktığında kullanıcı yorumlarını da takip ederiz memnun kalırlarsa tereddüt edemeden alırım arkadaş.
    1. maddi durumu düşük adam nasıl gidip 9-10 bin lira versin?
    2. inceleme videolarına göre motora sağlam veya değil denilemez. uzun vadeli kullanımda motora not verilebilir.
    3. çin mallarında üretimde standart olmadığı için bir kullanıcı memnun kalabilir ama ötekisi lanet edebilir.

Motosikleti
    2. inceleme videolarına göre motora sağlam veya değil denilemez. uzun vadeli kullanımda motora not verilebilir.
    3. çin mallarında üretimde standart olmadığı için bir kullanıcı memnun kalabilir ama ötekisi lanet edebilir.
    4. yurtdışında yada videoda gördüğün kalite ile buraya getirilen motorun kalitesi arasında dağlar kadar fark var
    Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

nofearyns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MR250 Destro
    maddi durumu düşük olanlar için demek istediğim enduro gibi büyük yüksek motor almak isteyip 20-30bin lirası olmayanlar demek istedim bu yanlış anlama sizin olumsuz düşüncenizden oluyor herhalde 2-3 bin lirası olan için demedim lütfen çarptırmayın yorumlarımı.

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    kimse kusura bakmasın çin malı motosiklete 3 bin liradan fazla para vermek bana enayilik geliyor.
    arkadaşlar demiş 10 yaşında çinli var mı diye
    ben 50 bin km görenini görmedim.
    gören varsa da bir motor parası daha harcayarak görmüştür.
    mondial kanuni kuba yuki puki çuki bunlar yanlış yapıyorlar.
    kimse bunlardan 250cc 600 cc istemiyor
    az yaksın saglam olsun 150 cc olsun rahat binelim istiyorlar
    bunlar hala çinden buluyorlar türkiyeye getirip etiket basıp satıyorlar.
    aracı misali. geciniz bu işleri artık.
    ben kalkıpta buna 8-9 bin lira vermem. verene de akıllı gözüyle bakmam.
    dyavol-77 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hayabusa
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kimse kusura bakmasın çin malı motosiklete 3 bin liradan fazla para vermek bana enayilik geliyor.
    arkadaşlar demiş 10 yaşında çinli var mı diye
    ben 50 bin km görenini görmedim.
    gören varsa da bir motor parası daha harcayarak görmüştür.
    mondial kanuni kuba yuki puki çuki bunlar yanlış yapıyorlar.
    kimse bunlardan 250cc 600 cc istemiyor
    az yaksın saglam olsun 150 cc olsun rahat binelim istiyorlar
    bunlar hala çinden buluyorlar türkiyeye getirip etiket basıp satıyorlar.
    aracı misali. geciniz bu işleri artık.
    ben kalkıpta buna 8-9 bin lira vermem. verene de akıllı gözüyle bakmam.
    aynı şeyleri bende söylüyorum da dinletemiyorum. şu bahsi geçen motoru Haojue üretmiş olsa gözüm kapalı alırım mesela.

7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)