Honda getirse 16-17 liradan o zamanda herkes 2 el 600 cc alır zamanıda vtr 250 geldi yorumlara felan bir bakın
Honda getirse 16-17 liradan o zamanda herkes 2 el 600 cc alır zamanıda vtr 250 geldi yorumlara felan bir bakın
burada crf 250 yi kullanmadan sırf honda olduğu için göklere çıkaran arkadaşlara diyorum CRF250 aynen helva gibi sakın motoru düşürmeyin,sözde enduro,arazi motoru ama çamurda ,yumuşak toprakta düşse bi yerleri ,kuyruğu başı gidonu yamuluyor,arkadaşlarımın başına geldi biliyorum,heleki benim başıma gelen tam bir komedi , garantisi bitmeden daha 6000 km.lerde motorun ön farı 10 cm civarı erime yaptı,hondaya götürdüm ki hepsi arkadaşlarım olur ve yıllarca hondanın çoğu makinalarını kullandım (hala daha cbf1000 kullanıyorum) garantiden değişmesi için müracatta bulunduk foto falan çekıldı hondaya gönderildi,malesef garanti dışı olduğunu söylediler sanki camı ben erittim direk hondaya aradık vs.vs. hala daha garanti dışı diyorlar farda 400 civarı bişey ucuzda değil..peki diyorum ben nasıl erittim bu farı,diyorlarki çadırı üzerine örtmüşsünüzdür motor çalışır vaziyette far erimiştir..olacak işmi yani neyse,daha 2.bininci km.de tüm CRF çıkartmaları söküldü vs.vs bende sattım gitti..onun için kullanmadan,bilmeden,kulaktan dolma bilgilerle sallamayalım..
06 EB 8036
09 R 5520
böyle fiyatlara yavaş yavaş alışmaya başlamamız gerekliliğini açarmısın biraz yurdumun insanı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------
işte hondaya japon mondiali diyince insanlar ağzına geleni söylüyorlar buyrun ispatı
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez
Bir kere ben bu ülke sınırları içerisinde bulabileceğin en "yurdunun insanı" olmayan adamlardan biriyimdir, bilmeden kafandan sallama. Soruna gelirsem, kaliteli motorun ucuz olması diye bir şey söz konusu olamaz. Bugün MT-07 motorunun üzerine Zonghshen yazıp satmaya kalksalar, sen ve senin gibi ön yargılarından kurtulması mümkün olmayan insanlar o motorun da 12 - 13 bin TL olması gerektiğini iddia edecekler hatta bununla yetinmeyip bir de "O paraları ona verenin aklına şaşarım" türünden komik yorumlar yapacaklardır. Halbuki motor aynı motor. Şimdi, Çin üretimi bile olsa bir motorda adam gibi enjeksiyon sistemi (bunda var), su soğutma, arkada özel tasarlanmış süspansiyon sistemi, elektronik göstergeler, kocaman jantlar olunca fiyatı 5 bin TL olamıyor malesef. Siz Çin motorlarında kalitenin düşük olması ile fiyatın yüksek olmaması şikayetleri arasında kısır döngü kurmuşsunuz orada dönüp duruyorsunuz. Ucuz olup kalitesiz olursa olmuyor, kaliteli olup fiyatı biraz yüksek olursa yine olmuyor. O zaman çözümü söyleyeceksiniz, yalnız bu çözümün içinde 1991 model MZ toplayıp kullanmak olmayacak. Çünkü 1991 model motor, benim için günlük kullanılacak, 500 km geziye çıkılacak motor değil, arada bir hobi amaçlı binilecek motordur. Seversin, duygusal bağın vardır elinde tutarsın ama sıfır motor gibi kullanamazsın.
İki tür insanı hiç sevmem; birincisi yaş tahtaya basmaktan korkup genel geçerin dışına çıkamayan korkaklar, ikincisi de "Hayatta kimseye güvenmeyeceksin" diyenler...
çakma BMW alınn başınıza bela olsun bol bol doğayı böyle motorlarla pisletin
Mondial yetkilileri burayı okuyorlarsa bu motorun fiyatını anlamışlardır. Burada ki rüzgara göre fiyat 12.000 civarı. Bu motoru ben ve benim gibiler 12.000 TL'ye alamaz ama bu tür bir motorun yakıcı bir ihtiyaç olduğu da bir gerçek.
Ne yaparsan yap böyle bir motorun yerine bir şey koyamazsın. Enduro kullanan ve sevenler başka hiç bir motorda böyle bir motorun vereceği huzur ve rahatlığı bulamaz.
Alabilen kardeşlerimize Allah güle güle binmeyi nasip etsin. Biz ikinci ellerine bakarız artık
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Bu motora 12 bin mi 2006 model Kawasaki kle500 e 12 bin mi.
Kawasaki çift silindir.
Ve ardından 5 sene sonra. 5 yaşında mondial mi 12 yaşında Kawasaki mi. Tercih meselesi.
Kıymetli forumdaşım ben Honda markası olarak,954RR da kullandım,600f de kullandım 2007 cbr1100XX de kullandım şu andada 2012 cbf1000 im var,benim bu motorlardan inanın hiç şikayetim olmadı heleki 1100XX inan şu anda bile o motoru hala unutamıyorum ve yerine koyacak bi makina bulamıyorum yani bana göre efsane bir motor ayrıca Honda markasına bok atmak haddim değil,benim şikayetim bu forumda crf250 yi yere göğe koyamayıp hatta o motoru 155 km (ben en fazla 135 görebildim oda deneme amaçlı,o süratlerde allaha emanet yani)yaptırdığını iddia eden arkadaşlara,yani o kadar süper bir motor değil crf250 ve bu motoru gelecek olan m1nsk 250 ile kıyaslamaları,bir defa oturma yerleri bile farklı birisi cross ağırlıklı,gelecek olan motor yol ve hafif arazi için tasarlanmış tam enduro yavrusu hele bi gelsin bakalım resmi satış fiyatıda belli olsun ondan sonra bol bol konuşuruz ama lehte ama aleyhte demem odurki önyargılı olmayalım.
Ulen şu bebek doğsunda ondan sonra don biçin arkadaş
12 bin liraya sat amenna. Ama önce 9 bin lirayla gir piyasaya, alt üst et, piyasa toparlanana kadar Cbr serisi gibi her ay 300-500 koy zammı, 1 sene sonra 12 bin liraya sat.
Biz mi öğretelim size eyyy Uğur motorlu araçlar
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Selesı tamam da ben düz yolda crf ile 150 gördüm. Sizin ağırlığınız faza vs olabilir maksimum 135 gördüysenız.
Tabi başlık bunun yeri değil. Kendi başlığında crf nınne olup ne olmadığını ve rakibinin kim olduğunu yazmıştım. Özetle crf cross vs değil dualsport bir makınadır. Bundan ötesini bekleyen hayal kırıklığına uğrar. Cross olarak kullanmak isteyen kırar eğer, yol motoru sanan rahatsız olur. Rakibi de yamaha xt250 serow dur. Bu ikisi de çeşitli modifikasyonlarla adv ye kısmen de olsa yakın is görebilirler. Herşeyden önce çift kat jellı sele, lastik uygulaması bunun için şarttır.
Alacağınız motor ne olursa olsun lastik degisimi önemli son zamanlarda.
Jellı sele ise sizi tekrar hayata bağlayacak bir konfor.
Ve Honda da salak değil elbet. Henüz talep olmayacagından avrupada satılmıyor olsa da bu tarz motoru var. Xre 300
Brezilya üretimi.
Sadece bilgi.
Buzlukcu bu ulkeye motor sokmaya basladi baslayali herkesin beyin lahmacun olmus. Biri de dememis ki OLM 250 CC ENDURO MU OLUR LAN, USTELIK CINLI ahahahahahah! Abi bagaj diye gordugum resimlerdeki kutulara anca iki kutu kola koyarsin 22 sayfa konusulmus kac lira olucak diye.
Cok uzuluyorum daha motor bize gelmedi ama simdiden cok uzuluyorum sahip olacaklara.
Bu konuya son noktayi ustune biraz daha koyla koymak istiyorum:
Ustune biraz daha koy MT-07 alirsin
Yazdım yazdım sildim. Banane be getirsinler kaça getiriyorlarsa.
Üstüne biraz daha koy XT 660Z Tenere
Kaç defa yazdım bilemiyorum, olsun 1 defa daha yazayım, motor bloğunun 5. vitesli, hem elden , hem ayak marşlı karbüratörlü, olanını kullanmaktayım (Apachi Xz 250 Rm ) motor kuwet bakımından bir hanzo.
Ancak gelecek versiyon 6. vitesli sadece elden marşlı tip, enjeksiyonlu model , yani Megelli'nin kullandığı blok.
Diyeceğim şu, motor'un ederi edeceği maximum 8500 bin tl , ister darılın ister kırılın , hatta çinko savunucusu olan ben yazıyorum bunu 250cc çin motora verilecek değer 8000-8500'dür , yok distbribitör efendi , 10.000 plus ve üzeri hülyasında ise, gelecek adet sınırlı, satış adedi'de kısıtlı olsa gerek nokta net.
mondial ayni hatayi tekrarlamaz umarim
1.ornek 250cc su sogutma xtreme leri
2.ornek 650cc leri
650 cc olanlar için de durum aynıydı. O motora o para verilene kadar Japon alınabilir ama işte 650 cc motor da ucuz olmuyor. Bunların Amerika'da Japonlarla aralarında 1000 $ fark oluyor ve bu da oralarda yaşayanlar için önemli bir fark. Adamlar 1 kuruş paranın hesabını yapan insanlar ve önyargıları yok. İkna olursa, satıcı ikna ederse verip parayı alıyor. Fiyatının da Japonların yarısı olmasını beklemiyor. Mondial bunları düşünemeyip hayal dünyasında yaşadığından 650 cc'ler elinde patladı. 250 cc'lerin sorunu ise sadece fiyatları değil, yarışlarda kullanılan kros motoru havalarının olmasıydı. Fiyatı uygun bile olsa şahsen öyle bir motora şehirde binmem.
Bu motor 12 bin olsa bile alacak o kadar çok insan var ki? Mondial de bunun farkında olduğundan 10 bin lira altı fiyat bekleyenler rüyalarından hiç uyanmasinlar.
firmalarin buralarda fiyat belirleme arastirmasi yaptigindan bihaber yurdum insani 15 bin olsun alacagim der. sonra 15 bin yaparlar sumugunu ceke ceke gider
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)