Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

beklenen 250cc enduro...

REKLAM ALANI
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Bu Çinlilerden şikayetçi olanlar az aklını kullanıp tr üretimi yapsa ilk 10daydık. Benzinin 5tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yapacağımız en duşuk maliyetli motor bile çinliyi 5e katlar. Kusura bakmayın ama aynı ozellikeşrde motora sırf başka ülkenin yapımı diye kat kat para baymakta akıl işi değil. Tabiki hepsi aynı değil ama iğne için samanlığı ateşe vermekte bi abez kaçıyor.
    Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    Alıntı CompanERROR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Çinlilerden şikayetçi olanlar az aklını kullanıp tr üretimi yapsa ilk 10daydık. Benzinin 5tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yapacağımız en duşuk maliyetli motor bile çinliyi 5e katlar. Kusura bakmayın ama aynı ozellikeşrde motora sırf başka ülkenin yapımı diye kat kat para baymakta akıl işi değil. Tabiki hepsi aynı değil ama iğne için samanlığı ateşe vermekte bi abez kaçıyor.
    Dediklerinden bisey anlamadim ama bizim uretimimiz olan MZ ile orijinal alman MZ i karsilastirdigim zaman nekadar ahlaksiz bir ulke oldugumuzu daha iyi anliyorum, biz motor uretirsek ki buna imkan yok cinliden bi farki olmaz
    dyavol-77 ve krd bunu beğendiler.

Motosikleti
    Cbf150
    Burada Mondial görevlisi varmı? bize bilgi verecek!!!

Yemedi demekki ; derken

Mondial bu motoru getirmekten vazgeçti diye mesajlar gördüm, ona istinaden

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    Alıntı papazkemal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada Mondial görevlisi varmı? bize bilgi verecek!!!

Yemedi demekki ; derken

Mondial bu motoru getirmekten vazgeçti diye mesajlar gördüm, ona istinaden
    sevgili forumdaşım ben mondial görevlisi değilim ama mondialin genel müd.arkadaşım,kendiside faal motosiklet kullanıcısıdır, bu adı geçen motoru uzun zamandan beri Türkiyeye getirmek için çok çaba gösteriyordu,öyleki yurt dışında bu motoru gördüğünde ve test ettiğinde ve bağımsız test edici pilotlarla görüştüğünde edindiği olumlu izlenimler sonucu o günden beri bu motorun üretici firmasıyla anlaşma zemini aramak belli kriterlerde uzlaşmak için çok çabaladı tabi aynı zamandada bağlı olduğu mondial firmasınıda ikna etmesi gerekiyordu ve sonunda tüm anlaşmaşlar imzalandı,sonunda motor Türkiyeye getirildi gümrüğe teslim edilmeden önce test etme fırsatım doğmuştu fakat maalesef işlerim dolayısıyla anılan günde test etme fırsatını kaçırdım daha sonra motor gümrüğe götürüldü ve hala Türkiyeye ithalat etmek ve satışa sunulmak için gerekli bürokratik engeller aşılmaya çalışılıyor sonuçta bu motor sezona yetiştirilecek fiyatıda aramızda geçen konuşmalar neticesi 3 çantalı olarak 11.000 üzeri olacak şekilde konuşmuştuk şunuda söyliyeyim ben ısrarla çantasız satılmasının daha doğru olacağını fiyatınında 10.000 tl nın altında tutulmasını kendisine söylemiştim,arkadaşımda yan çanta demirleri,arka topcase bağlantı demiri ve 3 çantasıyla fiyatının 11.000 -12.000 aralığının normal olduğunu söylüyordu, tabi bizim bu konuşmalarımız tamamen kendi düşüncelerimizdi ne üretici firmaya nede satıcı firmaya bağlar yalnızca iki arkadaş arasındaki fikir teatisinden ibarettir.bakarsınız euro veya dolar düşer fiyat daha aşağılarda kalır veya döviz yükselir firma karından taviz verir fiyatınıda dengede tutar orasını bilemem artık..ama bana söylenen motorun gerçekten harika bir performansının olduğu özellikle torkunun..inşallah öyledir gelsin bakalım binelim ondan sonrada fikirlerimizi beyan ederiz.hayırlısı..umarım sizi biraz olsun ilk ağızdan bilgilendirebilmişimdir.
    tinerci, papazkemal ve ARçİL bunu beğendiler.
    06 EB 8036
    09 R 5520

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Hahaha 8.500 tl mondial mal verirmi la adama .Hayaller kuranlara müjdeler .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı EGELİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili forumdaşım ben mondial görevlisi değilim ama mondialin genel müd.arkadaşım,kendiside faal motosiklet kullanıcısıdır, bu adı geçen motoru uzun zamandan beri Türkiyeye getirmek için çok çaba gösteriyordu,öyleki yurt dışında bu motoru gördüğünde ve test ettiğinde ve bağımsız test edici pilotlarla görüştüğünde edindiği olumlu izlenimler sonucu o günden beri bu motorun üretici firmasıyla anlaşma zemini aramak belli kriterlerde uzlaşmak için çok çabaladı tabi aynı zamandada bağlı olduğu mondial firmasınıda ikna etmesi gerekiyordu ve sonunda tüm anlaşmaşlar imzalandı,sonunda motor Türkiyeye getirildi gümrüğe teslim edilmeden önce test etme fırsatım doğmuştu fakat maalesef işlerim dolayısıyla anılan günde test etme fırsatını kaçırdım daha sonra motor gümrüğe götürüldü ve hala Türkiyeye ithalat etmek ve satışa sunulmak için gerekli bürokratik engeller aşılmaya çalışılıyor sonuçta bu motor sezona yetiştirilecek fiyatıda aramızda geçen konuşmalar neticesi 3 çantalı olarak 11.000 üzeri olacak şekilde konuşmuştuk şunuda söyliyeyim ben ısrarla çantasız satılmasının daha doğru olacağını fiyatınında 10.000 tl nın altında tutulmasını kendisine söylemiştim,arkadaşımda yan çanta demirleri,arka topcase bağlantı demiri ve 3 çantasıyla fiyatının 11.000 -12.000 aralığının normal olduğunu söylüyordu, tabi bizim bu konuşmalarımız tamamen kendi düşüncelerimizdi ne üretici firmaya nede satıcı firmaya bağlar yalnızca iki arkadaş arasındaki fikir teatisinden ibarettir.bakarsınız euro veya dolar düşer fiyat daha aşağılarda kalır veya döviz yükselir firma karından taviz verir fiyatınıda dengede tutar orasını bilemem artık..ama bana söylenen motorun gerçekten harika bir performansının olduğu özellikle torkunun..inşallah öyledir gelsin bakalım binelim ondan sonrada fikirlerimizi beyan ederiz.hayırlısı..umarım sizi biraz olsun ilk ağızdan bilgilendirebilmişimdir.
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Merak ettim de; arkadaşınızın şahsi motosikleti nedir?

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Çantalar senin olsun motoru 8 liraya ver

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    11.000 lira bu motosiklete verecek adama saygıda kusur ederim...
    tuna_tour bunu beğendi.
    The Power of The Dreams.

Motosikleti
    Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Merak ettim de; arkadaşınızın şahsi motosikleti nedir?
    2006 R1200GS
    tinerci bunu beğendi.
    06 EB 8036
    09 R 5520

Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Egeli arkadaşım bilgiler için teşekkürler. Ama herhalde Mondial bu fiyattan satamayacağını hiç düşünmüyor. Kendilerine Nisan ayında mail atıp bu motoru getirirseniz iyi olur diye tavsiyede bulunmuş, bu klasmanda (enduro) piyasada eksiklik olduğunu söylemiş ve makul fiyatın da 9000 TL'yi geçmemesi gerektiğini yazmıştım. Ancak sizin söylediğiniz gibi bir fiyat politikası uygularlarsa, kısa süre sonra 650 cc motorlarında olduğu gibi bunda da hüsrana uğrarlar. Mondial firması geçmiş yıllarda su soğutmalı cross getirdi. Yüksek fiyat politikası nedeniyle o motor artık yok. Çünkü Kawasaki cross 10.000 TL iken o motoru 9500 TL'ye satmaya kalkmışlardı. Çift silindir su soğutmalı 250 cc naked motor getirdi. Şu an ismi bile aklıma gelmiyor. 2 farklı versiyonda maxi scooter getirdi (su soğutmalı) şu an onlar da yok. Yukarıda saydıklarım (650 cc ler hariç) mondial sitesinde satış ömrü (daha doğrusu satamayış ömrü) ortalama 2 yıl oldu. Bu motora da yanlış fiyat politikası uygularsa 2 sene içinde diğerlerinin akibetine uğramış olacak. Bu firmanın yönetim ve pazarlama kadrosunda herhalde hiç "işletmeci" yok. Ramzey firması da yanlış ürün/pazarlama politikaları nedeniyle sahip olduğu gücü kaybedip küçüldü, max. 125--150 cc'lere mahküm oldu. Muhtemelen bu gidişle, Uğur firmasının sermaye desteğini de kaybedip, Mondial de küçülmek zorunda kalacak. Bu motor CSC tarafından Cyclone RX3 adı altında ABD'de kdv dahil 3500 dolara (3500x2.33=8150 TL) ye satılıyor. Bayi karı vs dahil. Türkiyede buna %7 ötv ilave etsen bile tutar 9000 TL'nin oldukça altında kalıyor. Bunun üstü bu motora istenirse, şimdiden pazarlama/satış anlamında firma bu modelin idam fermanını imzalamış olur. Hele ki Honda crf 250 "12.500 TL" iken...
    izmirakar, cenkito, dyavol-77 ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı Naci63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egeli arkadaşım bilgiler için teşekkürler. Ama herhalde Mondial bu fiyattan satamayacağını hiç düşünmüyor. Kendilerine Nisan ayında mail atıp bu motoru getirirseniz iyi olur diye tavsiyede bulunmuş, bu klasmanda (enduro) piyasada eksiklik olduğunu söylemiş ve makul fiyatın da 9000 TL'yi geçmemesi gerektiğini yazmıştım. Ancak sizin söylediğiniz gibi bir fiyat politikası uygularlarsa, kısa süre sonra 650 cc motorlarında olduğu gibi bunda da hüsrana uğrarlar. Mondial firması geçmiş yıllarda su soğutmalı cross getirdi. Yüksek fiyat politikası nedeniyle o motor artık yok. Çünkü Kawasaki cross 10.000 TL iken o motoru 9500 TL'ye satmaya kalkmışlardı. Çift silindir su soğutmalı 250 cc naked motor getirdi. Şu an ismi bile aklıma gelmiyor. 2 farklı versiyonda maxi scooter getirdi (su soğutmalı) şu an onlar da yok. Yukarıda saydıklarım (650 cc ler hariç) mondial sitesinde satış ömrü (daha doğrusu satamayış ömrü) ortalama 2 yıl oldu. Bu motora da yanlış fiyat politikası uygularsa 2 sene içinde diğerlerinin akibetine uğramış olacak. Bu firmanın yönetim ve pazarlama kadrosunda herhalde hiç "işletmeci" yok. Ramzey firması da yanlış ürün/pazarlama politikaları nedeniyle sahip olduğu gücü kaybedip küçüldü, max. 125--150 cc'lere mahküm oldu. Muhtemelen bu gidişle, Uğur firmasının sermaye desteğini de kaybedip, Mondial de küçülmek zorunda kalacak. Bu motor CSC tarafından Cyclone RX3 adı altında ABD'de kdv dahil 3500 dolara (3500x2.33=8150 TL) ye satılıyor. Bayi karı vs dahil. Türkiyede buna %7 ötv ilave etsen bile tutar 9000 TL'nin oldukça altında kalıyor. Bunun üstü bu motora istenirse, şimdiden pazarlama/satış anlamında firma bu modelin idam fermanını imzalamış olur. Hele ki Honda crf 250 "12.500 TL" iken...
    Honda CRF 250L o.km motosiklete Honda bayileri nakitte 12bin lira (plaka+ruhsat dahil) anahtar teslim bırakıyorlar...
    The Power of The Dreams.

ulassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bekliyodunuz ya 12 bin liraya alirsiniz artik. hangi kafa japon rakipleriyle hemen hemen ayni fiyata bu motoru alir? 7 binden fazlasi haram gunah

Motosikleti
    Arkadaşlar motosikletin fiyatı resmi falan değil sadece düşünce bazında karşılıklı iki arkadaş arasındaki konuşmalar,bekleyip göreceğiz,lütfen ciddiye almayın..
    06 EB 8036
    09 R 5520

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    10000TL altında olur yani 9999TL fiyat koyarlar bence :D

tuna_tour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ ETZ 301- YAMAHA YBR 125- YAMAHA XTZ 660 TENERE
    hahahahahahahahahahahahahahahahahha

12.000 e Honda CRF 250 satılıyosa, bu motorun ederi max 5.000 TL dir
    dyavol-77 bunu beğendi.
    Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

Motosikleti
    Cbf150
    Gümrük işlemlerine kadar gelinmiş ise, çoooktaaan fiyat hesabı yapılmıştır.

Burada ve diğer sanal ortamlarda araştırılan şey ekstradan ne kadar daha kar marjı koyabiliriz ??

arayışları
    dyavol-77 bunu beğendi.

hocam japonun 12 bin olduğu yerde bu alet 5-6 bin eder. ama vergi mergi o paraya satılamaz, ama max. 8 e 8,5 e satılsın yav.
    fazlası etmez, satmaz da.
    dyavol-77 bunu beğendi.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Üç çantalı 11000, cantasiz 10000 nasıl bir hesap ben anlamadim? İki havlu, bir şort, iki tişörtü ancak alacak o üç çantayı ben çinden 50 dolara filan alırım. 1000 lira neyin kafası yahu?
    dyavol-77 bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şimdi şöyle de bir durum var arkadaşlar, motorun fiyatı markası için yüksek ancak şunu unutmamak gerekir ki motorların kaliteleri ve teknik özellikleri arttıkça fiyatları da öyle hayal edilen seviyelerde kalmıyor ve markanın imajını aşmaya başlıyor. Mondial'in önceki satmayan 250 cc motorları için de bu böyleydi. O motorlara kötü diyecek kimse olduğunu sanmıyorum. Destro modeli ise satışa sunulduğunda 6500 TL idi. Bana göre özelliklerine göre fiyatı iyiydi ama işte fiyatı iyi olduğundan kalitesi iyi değildi. Alanların içinde motora lanet okuyan bir sürü kişi oldu. Bu motoru alanların pişman olacaklarını düşünmüyorum fakat fiyatı 10 bin TL'nin mutlaka altında kalmalı. En azından kendini ispat edene kadar... Bizim de artık yavaş yavaş böyle fiyatlara alışmaya başlamamız gerekecek. Çin firmaları yavaş yavaş düzgün motorlar yapmayı öğrendiler ve fiyatlar artmaya devam edecek.

CRF 250 için de şunu söyleyeyim. İkisini önüme bedava koyup seç deseler RX3'ü seçerim çünkü diğerine Honda sele koymayı unutmuş. Selesiz ve artçı konforu olmayan motora on para vermem. Honda biraz aklını başına devşirip RX3 tipinde 250 cc çıkarsın bir zahmet, biz de alalım.
    cenkito, tinerci ve EGELİ bunu beğendiler.

Motosikleti
    Şimdi burada CRF 250 ile kıyas yapan arkadaşlara diyorumki ben bu motorla arazide ve yolda yaklaşık 6.000 km.yol yaptım 2.hobi amaçlı motosikletimdi,100 km.sonra o poponuz ne hale geliyor bi bilseniz tam bir işkence haline geliyor( artçı için zaten binmek cesaret işi) yol bitmek bilmiyor ama şehiriçi ve hafif arazi derseniz iyi motor zaten çoğunlukla arazide ayakta kullanıyorsunuz,bir motoru binmeden,kullanmadan,kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan insanlara hayret ediyorum,açın sahibinden com.a bakın kaç tane 2013 model crf250 vaar,bende sattım motoru hemde 2.500 tl zararına gittim yamaha delight aldım şehiriçi için,klavyeden delikanlılık yapmak otoriter olduğunu ispatlamak ne kadar kolay yahu.ayrıca bu motorun fiyatı henüz belli değildir sanki belli olmuşcasına bok atan arkadaşlar neye istinaden yorum yapıyorlar ki,elbette mondial piyasaya girmek için kökünden sallamak için belki 9.000 tl civarında bi fiyat açıklayacak o zaman bu bok atan adamların yüzü kızarmayacakmı bi bekleyelim arkadaşlar ,bakalım motor gerçekten dedikleri kadar varmı,sağlammı yetkili sevis olayını nasıl aşacaklar yani her yönüyle kullanıcıya tatmin edecekmi elbette beklentilerin altında çıkarsa burada hepbirlikte eleştirelim,bu kadar önyargılı olmaya gerek varmı yaa,neyin kuyruk acısıdır anlayamadım...
    06 EB 8036
    09 R 5520

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)