Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

İlk Motorum 600RR

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Selamün Aleyküm hayırlı cumalar.Aslında ben burdaki çoğu üyenin aksine motora yüksek cc ile başlanabileceğini düşünüyorum.Ancak bu motor konusu çok tehlikeli ve hayati risk taşıdığından hiç kimseyede yüksek cc ile başlamasını tavsiye etmem zaten haddimede değil.Bence eğitim almanızda fayda var.Açıkçası fena kullanmıyorsunuzAma daha önce cbf ace ve spacy kullanmış biri olarak ben o kadar hız yapmadığım için korktum.Allah yardımcınız olsun.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    12 Haziran 2014
    anafikir nedir biliyormusun arkadaşım..en pahalı şey tecrübedir derler..sende tecrübe ede ede gerçek sürüşü yakalayacaksın..ama tecrübeyi çok pahalıya satın alacakmışsın gibi geliyor bana ..
    başka bir örnek vereyim çok iyi anlayacaksın eminim.
    diyelimki babam bana ticareti yeni yapmaya başlayacağım halde tüm mal varlığını bana bir anda verdi..bende tüm parayla bir işe giriştim aldım sattım vs..çok çok büyük bir şansım yoksa eğer bu parayla ya kalitesiz mal alırım ,ya satamam elimde kalır ,ya satarım parayı ödemezler vs..sonuçta o paranın hepsi gider..sonuç ...haaaa şimdi öğrendim derim ama giden gitti birkere..babamın tüm malını batırdım...ama bana fazla hız yapamayacağım))bir para verseydi mesela önce bir limon alsat sonra yüksek paralar veririm deseydi herşey çok farklı olabilirdi gibi....
    sonuç olarak düşük cclerde tecrübe sürüş tekniği vs kazanırken düşsende vs az bir sıyrıkla atlatma şansın olabilir ama yüksek cc yüksek hız demek ve malesef yüksek hızın sıyrıkla atlatılanına ben daha rastlamadım...bu arada ben bu motoru aldım ama ilk 10-20 bin km boyunca 90 100 ü geçmicem dersen o başka))))
    yinede bol şanslar sana kardeşim.gönülden inşallah başına bi iş gelmez dileğimide iletirim
    bilginozi, braveguy ve smiles bunu beğendiler.

  3. #43
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınız yanlış değil. Ancak tecrübe ancak kullanarak ve zamanla kazanılır. İnsanlar kendi tercihlerine göre yaşarlar. Örneğin biz bu forumdaki insanlar, motosiklet kullanmayı tercih etmişiz. Ama motosiklet tehlikeli olduğu için tercih etmeyen çok daha fazla insan var. Şimdi gidip birine sorsanız motosiklet alayım mı diye 125cc skuter bile olsa aman sakın ha motosiklet tehlikelidir der. Şimdi aslında onlar da haklı. Ama biz onların dediğini değil de kendi istediğimizi yapıyoruz tehlikeli olduğunu bildiğimiz halde yinede biniyoruz. Bu da bir tercih. Sonuçta küçük cc li de olsa motosiklet öldürmez mi? kesinlikle öldürebilir. Şimdi biri foruma girip motosiklet almak istiyorum 125cc hangisini alayım dese kimse aman motosiklet tehlikelidir ölebilirsin alma demez. Ama o arkadaşın alacağı 125cc belki 1-2 hafta içinde ölümüne de sebep olabilir. Bunun gibi...
    Bak ne güzel yazmışsın. 125 cc ile insanlar kaza yapıp ölebilir yada yaralanabilir. İşte bu sebepler nedeni ile tecrübe çok önemlidir.

    O konuda da çok güzel yazmışsın "TECRÜBE ZAMANLA KAZANILIR". Ama müsaadenle şunu eklemek isterim, tecrübe sahibi olmak için her şeyden önce HAYATTA KALMAK lazım.

    Peki bu nasıl olacak?

    Nasıl ki çok küçük bir azınlık dışında bebekler emeklemeden, sıralamadan, yürümeye başlayamazsa. Motosiklet gibi bıraktığında tek başına ayakta duramayan bir şeyi kullanmakta şansa bırakılmamalı.

    Önce iki tekerlekli bir şeye nasıl hakim olunur, nasıl güvenli kullanılır kısmını çözmek. Üzerinizde sac ve demir olmayan bir koruma kafesi olmadan trafikte nerde olunması gerekir? Bunların cevabını bulduktan sonra, istediğin motoru kullan.

    Yeni başlayan bir sürücü ile tecrübeli sürücü arasında şu fark vardır.

    Tecrübeli sürücü karşısına çıkan problemi tolöre edebilecek kabiliyeti kazanmış sürücüdür.

    Acemi (yada yeni başlayan diyelim) sürücü ise, hevesi nedeni ile daha fazla risk alır ve henüz yeterli tecrübe ve kabiliyeti kazanmadığından probleme neden olur.

    Bana sorarsan, tercihim GÜVENLİ SÜRÜCÜDÜR. Bu sürücünün milyon km. tecrübe etmesine gerek yoktur, aldığı eğitimler ve yaptığı araştırmalar ile daha güvenli nasıl sürerim der. Tecrübeli sürücü kadar yetenekli olmayabilir problem karşısında. Ancak o problemi yaşamamak için daha öncesinden önlemini alır ve diğer sürücülere göre başı daha az belaya girer. Çünkü motoru daha fazla nasıl yatırırım, bu virajı nasıl daha hızlı dönerim yerine nerede? nasıl? daha fazla güvende olurum düşüncesi ile yol alır.


    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    barodi, bilginozi, geocitys ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

  4. #44

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    adama tecrübesizsin sat öleceksin diyorsunuz, adam diyorki egitmenime izletcem o soylicek bana ne olduğumu. Yani siz kimsiniz ki diyor, benim eğitmenim allah size basar geçer diyor. Adama güzel duruyorsun diyin birde, hemen tesekkur ediyor. Madem duymak istediklerini algılıyorsun sadece, buraya acmayacaksin bu konuyu. Burada 20 seneden uzun suredir kullanan insanlarda var, 600ile baslayipta ben ettim diz etmeyin diyenlerde var. Senin gibi birisi öldü iste böyle forumlarda yazıyordu, 1000 likle baslanir söyle gazliyor boyle 200 görüyor derken bir baktik gazetelerde, nisanlisida arkasindayken toz duman olmuşlar. Allaha emanet yaşıyorsun bence.
    telike, zulu, porsuk80 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #45
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    He ya hic unutmam kari kocaydi onlar 1000RR ile kadin cayir cayir yandi adam 3 parca tarlaya firladi.. uzun zaman aklimdan cikmadiydi...
    Darkfriairs bunu beğendi.

  6. #46
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adama tecrübesizsin sat öleceksin diyorsunuz, adam diyorki egitmenime izletcem o soylicek bana ne olduğumu. Yani siz kimsiniz ki diyor, benim eğitmenim allah size basar geçer diyor. Adama güzel duruyorsun diyin birde, hemen tesekkur ediyor. Madem duymak istediklerini algılıyorsun sadece, buraya acmayacaksin bu konuyu. Burada 20 seneden uzun suredir kullanan insanlarda var, 600ile baslayipta ben ettim diz etmeyin diyenlerde var. Senin gibi birisi öldü iste böyle forumlarda yazıyordu, 1000 likle baslanir söyle gazliyor boyle 200 görüyor derken bir baktik gazetelerde, nisanlisida arkasindayken toz duman olmuşlar. Allaha emanet yaşıyorsun bence.
    Söylediklerinizde bir yanlışlık yok. 1000likle yada 600lükle başlayıp ölende var. 125likle başlayıp ölende var. Ama tabiki 600lükle başlamanın riski daha yüksek bunu inkar etmiyorum ama bu demek değilki 125likle başlayan ölmeyecek, risk her zaman var. Birinde az, birinde çok. Tecrübeli olmak da ölünmeyeceği anlamına gelmiyor. Bursa da 3 gün önce yine tecrübeli bir arkadaş 600lük ninja ile hayatını kaybetti. Bu arada 600 lükle başlayan arkadaslarım var yıllardır kullanıyorlar. Bahsettiğiniz kazada yaklaşık 15-20dk sonrasında motor hala alev alev yanıyorken ben aracımla izmire doğru yanından geçmiştim. İyi hatırlıyorum. Özetle söylenenler yanlış değil. Risk küçük cc lere göre daha fazla ama kesin ölürsün diye bir hüküm vermek ancak Allahın bileceği bişey. 300km ile düşersiniz kalkıp yürürsünüz, bisikletten düşüp başınızı yere vurup ölürsünüz. Ne zamana yazıldıysa zamanı gelince mutlaka sebep çıkar.

  7. #47
    flea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBF 250 - NC750SA - VERSYS 650 (2015)
    e tamam o zaman, konuşacak fazla bir şey kalmıyor bence... kapansın bu konu madem, en hayırlısı bu çünkü, kısır döngüye girmiş durumda. herkesin doğrusu yanlışı kendine.. insanlar söyleyeceğini söyledi, sen mukadderat diyorsun, bisikletle de ölünür diyorsun. Bize de saygı duyup daha da birşey yazmamak kalıyor..

  8. #48
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Allah kaza bela vermesin biraderim benim için korkunç hızlar ve ürkütücü bir güç...ben 130 gördüm mü motorda kendimi Rossi sanıyorum ve hız düşürüyorum...
    bilginozi, bariscinar, xawa ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #49
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Bu kardeşe 3 sayfadır yazıyorsunuz ya valla sabrınıza hayran kaldım. Kardeşimiz "125 liklede ölebilirim, riskleri kabul ediyorum, yazılmışsa olur..." tarzı fikirleri benimsemiş zaten. Kendi seçimi. Eğitim falan bu kafada hiçbir işe yaramaz. Çünkü okula 5. sınıftan başlamış kardeşimiz. 1,2,3 falan gerek duymamış.
    Her zaman söylerim; Fiziksel kazaya falan gerek yok aslında. 600-1000 lik motora binipte, şöyle güzel bi virajda 250 likle yanından ciiuuvvvv diye geçen birini görünce anlaşılır bazı gerçekler. O moral bozukluğu adamı zaten süründürür...
    Ne diyelim... Allah kaza bela vermesin. Çok dikkatli ve YAVAŞ sürer inşallah.
    Sokollu, geocitys, bozok_54 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #50

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    diyarbakır/kocaeli
    Motosikleti
    zx6r
    okadar yorum yapılmıs arkadas nelerden ders cıkardı bılmıyorum ama..videoyu 1 dk izledim hersey ortada 35 inci sanıyede önüne zıplaması muhtemel bı arac sıcrıyo sen hala gazdasın..neredeyse aracın yarısı en sola sıçramıs sen hala gazdasın..frene en az 3 sn önce basman lazımki sen yol kontrolun olmadıgı için tehlıke ön görmüyosun..hadı frenledin aracın arkasında durman yerine sag seride zıplıypsun onuda geçtım en sag şeride bile geçiyosun.unutmaki ülkemizde bütün şeritlerde serbest takılan sürücüler var..1 dk içinde gordugum olumsuzluklar bunlar en büyük kazan gecen paylastıgın kazan olması dilegiyle...bence biraz calıstıktan sonra altındakı makınayla gaz ac sonu kötü bitmesin motor sevdanın..iyi günler.

  11. #51
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kardeşe 3 sayfadır yazıyorsunuz ya valla sabrınıza hayran kaldım. Kardeşimiz "125 liklede ölebilirim, riskleri kabul ediyorum, yazılmışsa olur..." tarzı fikirleri benimsemiş zaten. Kendi seçimi. Eğitim falan bu kafada hiçbir işe yaramaz. Çünkü okula 5. sınıftan başlamış kardeşimiz. 1,2,3 falan gerek duymamış.
    Her zaman söylerim; Fiziksel kazaya falan gerek yok aslında. 600-1000 lik motora binipte, şöyle güzel bi virajda 250 likle yanından ciiuuvvvv diye geçen birini görünce anlaşılır bazı gerçekler. O moral bozukluğu adamı zaten süründürür...
    Ne diyelim... Allah kaza bela vermesin. Çok dikkatli ve YAVAŞ sürer inşallah.
    Insallah kazasiz belasiz binerim. Acikcasi insanlarin viraji neden bu kadar buyuttuklerini anlayamadim. Bu videoda virajda yatiramadigim acilari bunun 1 ay sonrasinda rahatlikla yatirabiliyordum. Yani sonucta surucu tarafindan yapilan pek bisey yok. Gidonla kontra verip agirlik merkezinizi motorun olusturdugu merkezkac kuvvetine gore ayarlayip ona gore pozisyon aliyorsunuz. Ama virajda motoru cok yatirmak ne kadar akil karidir bence o tartisilir. Duz yolda duserseniz suruklenip kalkma ihtimaliniz varken virajda lastigin yolu birakmasi durumunda bariyerlere carpip can verme ihtimaliniz daha yuksek bana gore. Ama dedigim gibi bu tartisilabilir soyledigim benim kendi dusuncem. Motoru cokca yatirmaktansa daha yavas ama daha dik bir aciyla donmek daha iyi diye dusunuyorum.

  12. #52

    Üyelik
    26 Aralık 2013
    Motosikleti
    SUPERDUKER
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınız yanlış değil. Ancak tecrübe ancak kullanarak ve zamanla kazanılır. İnsanlar kendi tercihlerine göre yaşarlar. Örneğin biz bu forumdaki insanlar, motosiklet kullanmayı tercih etmişiz. Ama motosiklet tehlikeli olduğu için tercih etmeyen çok daha fazla insan var. Şimdi gidip birine sorsanız motosiklet alayım mı diye 125cc skuter bile olsa aman sakın ha motosiklet tehlikelidir der. Şimdi aslında onlar da haklı. Ama biz onların dediğini değil de kendi istediğimizi yapıyoruz tehlikeli olduğunu bildiğimiz halde yinede biniyoruz. Bu da bir tercih. Sonuçta küçük cc li de olsa motosiklet öldürmez mi? kesinlikle öldürebilir. Şimdi biri foruma girip motosiklet almak istiyorum 125cc hangisini alayım dese kimse aman motosiklet tehlikelidir ölebilirsin alma demez. Ama o arkadaşın alacağı 125cc belki 1-2 hafta içinde ölümüne de sebep olabilir. Bunun gibi...
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinizde bir yanlışlık yok. 1000likle yada 600lükle başlayıp ölende var. 125likle başlayıp ölende var. Ama tabiki 600lükle başlamanın riski daha yüksek bunu inkar etmiyorum ama bu demek değilki 125likle başlayan ölmeyecek, risk her zaman var. Birinde az, birinde çok. Tecrübeli olmak da ölünmeyeceği anlamına gelmiyor. Bursa da 3 gün önce yine tecrübeli bir arkadaş 600lük ninja ile hayatını kaybetti. Bu arada 600 lükle başlayan arkadaslarım var yıllardır kullanıyorlar. Bahsettiğiniz kazada yaklaşık 15-20dk sonrasında motor hala alev alev yanıyorken ben aracımla izmire doğru yanından geçmiştim. İyi hatırlıyorum. Özetle söylenenler yanlış değil. Risk küçük cc lere göre daha fazla ama kesin ölürsün diye bir hüküm vermek ancak Allahın bileceği bişey. 300km ile düşersiniz kalkıp yürürsünüz, bisikletten düşüp başınızı yere vurup ölürsünüz. Ne zamana yazıldıysa zamanı gelince mutlaka sebep çıkar.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27328314.asp
    yolda yürüken bile kafana keçi de düşebilir ölebilirisin diyip saçma sapan işler yapmaya gerek yok yapıyorsanda yaptığın işi ben yetenekliyim virajda neyimiş neden büyütüyorsunuz ki marquze bile toz yutrurum havları güzel havlar değil malesef
    biz haksız çıkarız sen motor zevkini ve türkiye şampiyonluklarını yaşar 70-80 lerinde ecelinle ölürsün inşallah

  13. #53

    Üyelik
    02 Eylül 2014
    Motosikleti
    suzuki intruder m800
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kaza bela vermesin biraderim benim için korkunç hızlar ve ürkütücü bir güç...ben 130 gördüm mü motorda kendimi Rossi sanıyorum ve hız düşürüyorum...
    😊 aha aynı benim fikrimde bir motorcu gördüm. Ben de gezilere giderken 120 üstüne çıktığımda yol rekoru kırıyorum diye düşünüyorum.
    logan07 bunu beğendi.

  14. #54
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    dostum benimde ilk motorum 1100 xx idi. 8000 km kullandım.
    sonra cbr 250 aldım onuda 8000 km civarı kullandım.
    sonra cbf 150 aldım ve 1200km kullanıp sattım dayanamadım.

    bir daha alırsam 600 cc olacak.

    tek pişmanlığım keşke cbr 250 ile başlasa idim. böylece xxten çok daha fazla keyif alabilirdim.
    gerekirse satma 600rrını. al bi 250 cc 3-4 ay kullan. o sırada eğitim al ve sat. aradaki inanılmaz farkı gör.
    imaj hiçbirşey kontra herşey
    bilginozi bunu beğendi.

  15. #55

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ing-agony.html

    Şu haberi oku, video var altta onu bi izle. 1000cc dünya turu atmak isteyen bir çift vardı. Bu kafayla sen devam edersen, yakın zamanda tanışırsın

  16. #56
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı Darkfriairs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ing-agony.html

    Şu haberi oku, video var altta onu bi izle. 1000cc dünya turu atmak isteyen bir çift vardı. Bu kafayla sen devam edersen, yakın zamanda tanışırsın
    Tesekkur ederim. O haberi hatirliyorum. O kaza yapan cifti de hatirliyorum. Kaza aninda ordan geciyordum hatta. 8 yildir. Bu forumlari duzenli olarak takip ediyorum. Hemen hemen bugun yazilari ve konulari okumusumdur. Aslinda 600rr i bu ve bunun gibi sebeplerden bu zamana kadar almamistim. Amacip hic degilse alip hevesimi gidermekti. Kullanamazsam 1 hafta sonra zararina satmakti niyetim. Ancak o kadar zor olmadigina kanaat getirdim. Yani ben bu kadarini beklemiyordum kendimden. Sanirim bunda en buyuk etki bu forumlardan okuyup ogrendigim seylerdir. Ama tekrar soyluyorum. Yazdiginiz ve diger arkadaslarin yazdiklari kesinlikle gerceklerdir. Insallah ilerleyen zamanda kazasiz belasiz acemilik donemimi atlatabildigimi de paylasabilirim. Sevgiler...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

    Kisin motora binilemeyecek gibi gorunuyor. Bu yuzden motoru hazir yatiriyorken takmak istedigim abs sisteminin montajini tamamlamak. Bu sekilde icinde bulundugum riski bir nebze olsun azaltabilirim.

  17. #57

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Şu benim yazdığımdan sonra bile hala aynı konuşuyorsun ama. Kimse sana 125 le ölümsüz olacaksın demedi. Motor yarıslarını birakip ralli yaparken ölen bir pilot var hatta. Ama bir yüzde var, kaç kişi gördün motoruna adam gibi botundan eldiveninden pantolonunu giyen, 250 cc kullanıpta ölen? Bak motor kullanmak düz yolda gaz vermek değil. Viraj içerisinde gazı kontrol etmek, virajda frenleme yaparken elini hassas kullanabilmek. 600cc 4 silindir bir motorda, bunu nasil calisacaksin. 125 cc de bile, bos bir alanda calisirken düse kalka öğrenilecek birşey. Kimse sana silah zoruyla babasinin hatrina yapma etme demiyor. Sen yarin patlayacaksin bir yere belki, ve yine "evet motosiklet tehlikeli" diyecek insanlar bir yerde. Ve eminim yarin birgün "abi 600le basladim ben, valla oluyor sende başla" diyeceksin birilerine. Sen bizi boşver, git dünyanın en ama en pisikopat pilotuyla konuş, oda sana diyecektir burada söylenenleri. Ama senin hayatın. Banane yani bu kadar yazdıgıma yazık, nasilsa yine anlamayacaksin. Çünkü para verip almissin birkere o motoru.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

    Bence paran varsa css den eğitim al madem o motoru kullanmaya heveslisin. ABS falan hikaye, fren mesafesini kisaltmiyor zaten, sadece kaymasin diye devreye giriyor, aksine mesafe devreye girerse uzuyor. En az 4-5 bin TL gider o işe. Sen bir Css eğitimine katıl, orada adamları 250 cclerle gör bir, seni vizir vizir 3 saniyede 100 yapan makinani nasil geçiyorlar. Olay makinenin büyüklüğünde değil zaten kimse anlamiyorki bunu
    geocitys ve bilginozi bunu beğendiler.

  18. #58
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu benim yazdığımdan sonra bile hala aynı konuşuyorsun ama. Kimse sana 125 le ölümsüz olacaksın demedi. Motor yarıslarını birakip ralli yaparken ölen bir pilot var hatta. Ama bir yüzde var, kaç kişi gördün motoruna adam gibi botundan eldiveninden pantolonunu giyen, 250 cc kullanıpta ölen? Bak motor kullanmak düz yolda gaz vermek değil. Viraj içerisinde gazı kontrol etmek, virajda frenleme yaparken elini hassas kullanabilmek. 600cc 4 silindir bir motorda, bunu nasil calisacaksin. 125 cc de bile, bos bir alanda calisirken düse kalka öğrenilecek birşey. Kimse sana silah zoruyla babasinin hatrina yapma etme demiyor. Sen yarin patlayacaksin bir yere belki, ve yine "evet motosiklet tehlikeli" diyecek insanlar bir yerde. Ve eminim yarin birgün "abi 600le basladim ben, valla oluyor sende başla" diyeceksin birilerine. Sen bizi boşver, git dünyanın en ama en pisikopat pilotuyla konuş, oda sana diyecektir burada söylenenleri. Ama senin hayatın. Banane yani bu kadar yazdıgıma yazık, nasilsa yine anlamayacaksin. Çünkü para verip almissin birkere o motoru.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

    Bence paran varsa css den eğitim al madem o motoru kullanmaya heveslisin. ABS falan hikaye, fren mesafesini kisaltmiyor zaten, sadece kaymasin diye devreye giriyor, aksine mesafe devreye girerse uzuyor. En az 4-5 bin TL gider o işe. Sen bir Css eğitimine katıl, orada adamları 250 cclerle gör bir, seni vizir vizir 3 saniyede 100 yapan makinani nasil geçiyorlar. Olay makinenin büyüklüğünde değil zaten kimse anlamiyorki bunu
    Kademe kademe alabileceğim tüm eğitimleri almayı planlıyorum. 600rr nin kombine abs si cidden çok basarılı. Islak yolda bile 100-0 da 37mt de durabiliyor. Çalışma mantığı olarak 0-20km hız arası valfler fren basıncını sizin kontrol etmenizi sağlıyor. 20km hızı aşınca kontrol abs ünitesine geçerek sizin uyguladığınız fren basıncına göre uygun frenleme basıncını abs güç ünitesine yaptırıyor. Dediğiniz gibi 3000TL harcadım şimdiden sanırım 3500e tüm sistemi tamamlayabileceğim. Başarılı olursa onunda bilgisini paylaşırım inşallah.

  19. #59

    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 125r
    Yüksek CC motor takıntısı nedir abi ya...Bıktım vallaha bu muhabbetten.. 600cc ile başlanır mı? hee başlanır!! dişi çıkmamış bebeğe kuzu şiş ısmarlamak la aynı bence yer mi? yemese de tabağı yalar, yağına banar!! Herkes teorikte bu meredi nasıl kullanılacağını bilir ama gel gör ki kaza anında uygulayabilir mi? işte onun için diyoruz ki biz sağ duyulu insanlar tecrübe, tecrübe, tecrübe... Bu dünya ebedi hayatın kazanıldığı bir pazar yeridir, bazı hevesleri bunun önüne koyup ta erkenden gitmeye gerek yok. 600cc ile tedirgin kullanmaktansa 250cc ile parmağımda oynatmayı tercih ederim... Allah kazasız belasız sürüşler versin fakat gerekli tedbirleri (seçimler de buna dahildir)almadan tevekkül edilmez...

  20. #60
    celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul / Yeldeğirmeni
    Motosikleti
    Hayabusa
    yüksek cc ile motora başlamak, motorla ilgili her şeyi yanlış öğrenmenize yol açar. bu ülkeye acilen avrupa standartında motosiklet ehliyeti verilmesi şartları getirilmeli. motor ehliyeti alan belirli bir zaman düşük cc kullanmaya ve ondan sonra kademeli olarak cc artışına izin verilmeli.
    EB61 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)