Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2.el Rehberi - En iyi Alternatiflerinden biri (NT700VA Deauville)

REKLAM ALANI
    matagp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Merhaba dostlar,

Kaç zamandır aklımda olan ama ancak dilegetirdiğim düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
    Malum TR deki çeşit azlığı ve saçma fiyat politikaları yüzünden çoğu arkadaşımız yanlış motosikletlere binmekte.

Bende bu kervan içerisindeki yerimi bu sene bıraktım ve doğru bir atılım yaptığımı düşünüyorum.

Çoğu arkdaşımızın düşündüğü gibi bende iyi bişey olsun, üzmesin, performanslı olsun vs. vs. diyerek araştırmalardaydım.
    Derken bi arkadaşım bana teklifte bulundu ve Honda Deauville düşünürmüsün? dedi.
    Yıllar evel gördüğüm ama pek ilgim olmayan bir motordu.
    Kısa bir forum araştırmasıyla çeşit çeşit, renk renk açıklamalar okudum
    Kimi yerden yere vurmuş, kimi öve öve bitirememişti.
    Ama bu bizim insanımızın ne kadar dürüst olmadığının acı bir göstergesi!

Gelelim benim acısıyla tatlısıyla kullanıcı gözüyle yorumlarıma

GÜÇ;
    700cc,66ps,ve 66.2 Nm (6.75 kg-m) tork üreten canavar bir makine.(dip not: AEA Barkın abi Traktör bu gitmiyo dediği dövil i 50bg ne üdüğü belirsiz bir motor olarak biliyor ve anlatıyor!! bence test etmeli)
    11bin rpm devir cevirebiliyor ve red line 9bin de başlıyor.Kısacası devirli kullanıma yatkın ve düşük devirlerde gitmeyen bir makine.
    (örn. normal seyir 3000 ila 7000 rpm arasında)
    5 vites(bence 6 olmalıydı - puan veriyorum!!) ve araları uzun dişliler sayesinde racing edasıyla kesilmeden Top Speed yapabiliyor (200km)
    Kısacası düşük devirlerde salına salına gitmek yok.
    Bu arada 6000km de bir bakıma girmesi motorun ne kadar dayanıklı yapıldığının göstergesidir.Bu bakım maliyet avantajıda sağlamakta.

Yakıt;
    19 küsür litre (3.5lt yedek dahil) kocaman bir deposu var.
    Bir depo ile sıkıştırmadan 400km yol yapabiliyor.Ama sıkıştırısan (yani gazlarsan) bu menzil 350 km lerde kalıyor.
    Kuruş vermiyorum bence en doğru bilgi menzil!!
    Yani yakıt sarfiyatı kötü bir motor değil ama günümüz teknolojisi gibi de değil.Çünkü bazı arkdaşlarımız yeni nesil kuruş kuruş yakan motorları kıyaslamayı çok sevdiği için garip gelebilir..
    Kısacası ne çok yakıyor ne az, bu hacime göre çok başarılı.

Yol Tutuş ve Frenleme;
    Honda nın ip gibi gidiyor tabirine yakışan her koşulda çizgisini bozmayan dengeli ve virajlarda güven veren bir sürüşü var.
    Çok basit şekilde yatıp kalkıp ilerleyebiliyorsunuz.
    NIFFIN Combined ABS sistemi her türlü frenlemede sizi dengenizi bozmadan yere yapıştırıyor.(Bence en başarılı yanı bu!)

Taşıma kapasitesi;
    Üzerine sabit 2 yan çanta (toplamda 40lt)ve Topcase (46lt) ile kullanıyorum.
    Çok büyük avantaj ve Scooter edasında, istediğiniz an üzerinizdeki herşeyi motora bırakıp gidebiliyorsunuz.Yer bile kalıyor
    Uzun yol gezi ve kamp işlerine de çok yatkın bir makine.

Sürüş;
    Enduro Transalp mimarisinde ama Touring kasasında çok rahat bir kullanımı var.
    Sürücü ve artçı çok rahat bir koltukta yorulmadan gidebiliyorsunuz.( not: bu motoru eşim çok sevdi)
    Çoğu yol şekline uyum sağlayacak bir tarzı var.Asfalttan rahatlıkla çıkabilirsiniz

Fiyat;
    2006 İLE 2009 arasında model yılına sahip bu motoru,
    genelde 15 ila 20 bin fiyat aralığında,durumuna göre 13-14 gibi de alabilirsiniz.
    Şunu biliyorum ki yukarıdaki bileşenler arasında ender bulunan motorlardan biridir.Hatta bu motor tarzında da tek örnek diyebiliriz.

Umarım artık doğru paylaşımlar yapılır.
    Tüm arkadaşlarımızın bu kafa karışıklıkları biter ve herkez istediği motora biner.

Saygılarımla..

TAYFUNBORA, benhasan, Marloon ve 7 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Merhaba,

Bu model ilgimi hiç çekmemekte.Ancak yazısı çok keyifle ve merakla sonuna kadar okudum.
    Ne kadar güzel ve detaylı bir anlatım.İyi kötü yorumlar gerçekten samimi.Tecrübeye istinaden bence yeterli.
    Çok kalileti bir yazı bence

Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Tayfun bey teşekkür ederim,

Umarım birilerine faydalı olur, tek niyetim bu.
    görmek istediğim de tabiki.

Teşekkürler.
    TAYFUNBORA bunu beğendi.
    Old machines
    PGO Star-50,Yamaha FLY-ONE 150,Peugeot Vivacity-100,Piaggio TPH125XR,Daelim S2-250 FreeWing Lc,Honda CBR600F,Honda NT700V Deauville,Yamaha XVS1100 DragStar Classic..

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Elinize sağlık, biraz daha resim isteriz
    matagp bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    deuville candir, fiyat performans en iyi motorlardandir uzun yol yapacaklar mutlaka listesine eklemelidir..
    matagp bunu beğendi.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güzel yazı. forumdaki diğer arkadaşlardan da farklı modellerle böyle rehberler bekleriz.
    matagp bunu beğendi.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı matagp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba dostlar,

Kaç zamandır aklımda olan ama ancak dilegetirdiğim düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
    Malum TR deki çeşit azlığı ve saçma fiyat politikaları yüzünden çoğu arkadaşımız yanlış motosikletlere binmekte.

Bende bu kervan içerisindeki yerimi bu sene bıraktım ve doğru bir atılım yaptığımı düşünüyorum.

Çoğu arkdaşımızın düşündüğü gibi bende iyi bişey olsun, üzmesin, performanslı olsun vs. vs. diyerek araştırmalardaydım.
    Derken bi arkadaşım bana teklifte bulundu ve Honda Deauville düşünürmüsün? dedi.
    Yıllar evel gördüğüm ama pek ilgim olmayan bir motordu.
    Kısa bir forum araştırmasıyla çeşit çeşit, renk renk açıklamalar okudum
    Kimi yerden yere vurmuş, kimi öve öve bitirememişti.
    Ama bu bizim insanımızın ne kadar dürüst olmadığının acı bir göstergesi!

Gelelim benim acısıyla tatlısıyla kullanıcı gözüyle yorumlarıma

GÜÇ;
    700cc,66ps,ve 66.2 Nm (6.75 kg-m) tork üreten canavar bir makine.(dip not: AEA Barkın abi Traktör bu gitmiyo dediği dövil i 50bg ne üdüğü belirsiz bir motor olarak biliyor ve anlatıyor!! bence test etmeli)
    11bin rpm devir cevirebiliyor ve red line 9bin de başlıyor.Kısacası devirli kullanıma yatkın ve düşük devirlerde gitmeyen bir makine.
    (örn. normal seyir 3000 ila 7000 rpm arasında)
    5 vites(bence 6 olmalıydı - puan veriyorum!!) ve araları uzun dişliler sayesinde racing edasıyla kesilmeden Top Speed yapabiliyor (200km)
    Kısacası düşük devirlerde salına salına gitmek yok.
    Bu arada 6000km de bir bakıma girmesi motorun ne kadar dayanıklı yapıldığının göstergesidir.Bu bakım maliyet avantajıda sağlamakta.

Yakıt;
    19 küsür litre (3.5lt yedek dahil) kocaman bir deposu var.
    Bir depo ile sıkıştırmadan 400km yol yapabiliyor.Ama sıkıştırısan (yani gazlarsan) bu menzil 350 km lerde kalıyor.
    Kuruş vermiyorum bence en doğru bilgi menzil!!
    Yani yakıt sarfiyatı kötü bir motor değil ama günümüz teknolojisi gibi de değil.Çünkü bazı arkdaşlarımız yeni nesil kuruş kuruş yakan motorları kıyaslamayı çok sevdiği için garip gelebilir..
    Kısacası ne çok yakıyor ne az, bu hacime göre çok başarılı.

Yol Tutuş ve Frenleme;
    Honda nın ip gibi gidiyor tabirine yakışan her koşulda çizgisini bozmayan dengeli ve virajlarda güven veren bir sürüşü var.
    Çok basit şekilde yatıp kalkıp ilerleyebiliyorsunuz.
    NIFFIN Combined ABS sistemi her türlü frenlemede sizi dengenizi bozmadan yere yapıştırıyor.(Bence en başarılı yanı bu!)

Taşıma kapasitesi;
    Üzerine sabit 2 yan çanta (toplamda 40lt)ve Topcase (46lt) ile kullanıyorum.
    Çok büyük avantaj ve Scooter edasında, istediğiniz an üzerinizdeki herşeyi motora bırakıp gidebiliyorsunuz.Yer bile kalıyor
    Uzun yol gezi ve kamp işlerine de çok yatkın bir makine.

Sürüş;
    Enduro Transalp mimarisinde ama Touring kasasında çok rahat bir kullanımı var.
    Sürücü ve artçı çok rahat bir koltukta yorulmadan gidebiliyorsunuz.( not: bu motoru eşim çok sevdi)
    Çoğu yol şekline uyum sağlayacak bir tarzı var.Asfalttan rahatlıkla çıkabilirsiniz

Fiyat;
    2006 İLE 2009 arasında model yılına sahip bu motoru,
    genelde 15 ila 20 bin fiyat aralığında,durumuna göre 13-14 gibi de alabilirsiniz.
    Şunu biliyorum ki yukarıdaki bileşenler arasında ender bulunan motorlardan biridir.Hatta bu motor tarzında da tek örnek diyebiliriz.

Umarım artık doğru paylaşımlar yapılır.
    Tüm arkadaşlarımızın bu kafa karışıklıkları biter ve herkez istediği motora biner.

Saygılarımla..

http://i.hizliresim.com/Vyb1Yn.jpg
    Çok iyi ve yol gösterici olmuş.. Ellerinize saglik Keşke yine sifiri satiliyor olsa..
    matagp bunu beğendi.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel ama değeri bilinmeyen bir alet.
    Kazasız belasız kullanınız efem
    matagp bunu beğendi.

Motosikleti
    Ybr 125(satıldı) yamaha xmax ABS
    250 xmax kmdan memnunum

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    2 el fiyatları hicde ucuz degil ve 1000 cc vergisi o paralara daha neler alınır Ahmet Abi konuya bekleniyor

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Neler alinir dostum? full aksesuar olsun kombine abs olsun, enjeksiyon olsun, saft li olsun fiyati 15,16 olsun dersen ortada pek motor kalmiyor..

Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 el fiyatları hicde ucuz degil ve 1000 cc vergisi o paralara daha neler alınır Ahmet Abi konuya bekleniyor
    Senin görüşünede saygı duyarım ama motor bulurmusun bilmem.Bulacağın motor bu kasa ve tarzda olmayacak onu açıklıkla söyleyeyim
    şuan 87 tl mtv ödüyorum.Kasmaya gerek yok.
    Sanırsam bu Paralara bu kalite ve özellikte motor zor bulunur.

işin özü bu forum u bulandırmaya gerek yok.
    İsteyen uygun alınabilir gördüğü motoru paylaşsın, detaylı anlatsın ki bilelim.

Teşekkürler.

Motosikleti
    Var
    Sahibinden.comda 10 tane ilan var alt tarafı çoğu 2006 model gene 17.000 tlyi gözden çıkarmak gerekir

2 el cbr 600 , cbf 600 , dl 650 v strom , gs 650 , versys , vs liste uzar gider 2 el 13-14 mt 07 almak daha güzel olmazmı tercih meselesi ise orası ayrı mesele

Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sahibinden.comda 10 tane ilan var alt tarafı çoğu 2006 model gene 17.000 tlyi gözden çıkarmak gerekir

2 el cbr 600 , cbf 600 , dl 650 v strom , gs 650 , versys , vs liste uzar gider 2 el 13-14 mt 07 almak daha güzel olmazmı tercih meselesi ise orası ayrı mesele
    Heh işte dostum bende tam buna dikkat çekmek istedim.
    Bilmeyen, heveslenen biri senin yazdığın gibi forumlarda gezip kendine motor bakar veya istediği motor hakkında bilgi Öğrenmeye çalışırsa ( örn. Deauville alacak birinin bu yazışmalarımızı görmesi)
    Kafası karışıyor;))
    X motoru alacağına Y motoru alıp bu iyi değil deyip memnun olmuyor.
    Lütfen bunu yanlış anlama bu benim düşüncem.

Gelelim yazdıklarına;
    Cbf600 benimde Sevdiğim ama 4 siilindir olup Bakım malıyeti ve yakıtını düşündüğüm makine.Cbf Düşünen biri alternatif olarak Fazer, Xj6 gibi makineleri alternatif görebilir

V-strom en iyi Endurolardan biri olup karşısına transalp ,Tenere ,Klr ve gs gibi makineler ile değerlendirmek lazım

Versys e tamam yakın diyebilirim ama Parça sıkıntı pahalılık Bakım maliyeti diye yol veririm;)) keza 650 lilik olanına çok baktım sorun çıkarıyor dedi Kullanıcıları

Cbr açıkcası bu çok yanlış bir kıyaslama bi önceki motorum cbr600f di kendi sınıfında(ss) en iyilerden ama alternatif olarak düşünülemez

Umarım yanlış anlamazsınız.

Saygılarımla.

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    O gordugun cbf600 ler karburatorlu ve kombine abs yok bagimsiz abs var. Versys yuksek yakit tuketimime ragmen mantikli gorunsede sahibi elden cikarmada zorlanacagini bilerek almali, vstormu 20 den asagi alamazsin abs olsun dersen, transalp 700 luk.kombine abs enjeksiyon dersen 18 20 arasi dusuneceksin. cbr600 kayegori disi, fj6 ile deuville surus uzin yol rahatlik karsilastirilamaz ve 2. el dusundurucu...

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu modeli düşünenler için bilgilendirici kaliteli bir yazı olmuş, bu model üzerine bu kadar toplu bilgiyi bulmak zor.

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    herkes bindiği motorları özellikle de uzun süre kullandığı diğer modellerle karşılaştırarak tanıtırsa, geniş, güvenilir bir bilgi birikimi olur.
    teşekkürler eline sağlık

Motosikleti
    Var
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O gordugun cbf600 ler karburatorlu ve kombine abs yok bagimsiz abs var. Versys yuksek yakit tuketimime ragmen mantikli gorunsede sahibi elden cikarmada zorlanacagini bilerek almali, vstormu 20 den asagi alamazsin abs olsun dersen, transalp 700 luk.kombine abs enjeksiyon dersen 18 20 arasi dusuneceksin. cbr600 kayegori disi, fj6 ile deuville surus uzin yol rahatlik karsilastirilamaz ve 2. el dusundurucu...
    Versys çok yakıyorda devaluve azmı yakıyor

HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Barkin bey dogru soyluyor bence AEA

CUNKU COK AGIR VE HANTAL dusuk bg 50hp
    ayni motor ta 700 de var 60 hp ve hafif

simdi V STROM VAR 2014 70 HP
    KESKE 2004 2009 STROM ALABILIRDIN

DEVILLE

Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Alıntı HELLAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barkin bey dogru soyluyor bence AEA

CUNKU COK AGIR VE HANTAL dusuk bg 50hp
    ayni motor ta 700 de var 60 hp ve hafif

simdi V STROM VAR 2014 70 HP
    KESKE 2004 2009 STROM ALABILIRDIN

DEVILLE
    Hocam sen uydum imama diye girmişsin konuya;))
    yanlış biliyorsun düzelteyim!!
    Deauville yukarıda da yazdığı üzere 66 beygir;)) 250 değil 236kg

Buna nazaran Abi'm in 2008 bal köpüğü 700 lük transalp i var;))
    Dahası trans alp de ağır o zaman çünkü 218 kg hemde aynı motor ile 60 beygir olarak.

Şunu da söyleyeyim Transalp veya Tenere gibi enduro Sınıfı bi motor varken daha büyük ve manevra kabiliyeti zor olan vstrom U almam.
    Tabiki bu göreceli ama bu forum Altın'da yazılanları iyi okuyalım benim de anlatmak istediğim burda insanların kafasını karıştırmayın!!

Tüm motorcu kardeşlerime Ricamdır;
    Lütfen yazılanları okuyalım ona göre cevap verelim.Tabiki fikir paylaşacağız ama bilmiyorsak da araştırıp öğrenip yazalım bilgileri.Bu ayıp değil.

Ek olarak Deauville Touring klasmanında bir makine,lütfen bu aynı tarz motorlar ile kıyaslayın...

SuperSport,Enduro,Naked,Scooter vs gibi motorlarla değil!!!

Saygılarımla...
    benhasan bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)