minibüs şoförleri trafikte devamlı üstüme üstüme geliyor
Reklamlar
-
arkadaşlar bi hevesle 2 3 ay önce ehliyete yazıldım motosiklet ehliyetimi aldım 125 cc bi motosikletim de var beni bi yerden bi yere götürür dedim hem de zevk alıyorum kullanırken lakin her şey planladığım gibi toz pembe gitmedi...
dün 20 25 km ilerdeki bi beldeye yolculuk yapayım dedim özellikle minibüs şoförleri olmak üzere çoğu araç üstüme geliyor arkadan... hızım 70 80 civarı oluyor genelde sağ şeritte gidiyorum arkadan gelenler sol şeriti kullanmak yerine benim üstüme geliyor ben iyice sağa kaymak zorunda kalıyorum otomobillerin hepsi değil ama tüm minibüs şoförleri boş sol şeritten sollamak yerine üzerime gelip benim şeritten çıkmamı istiyor çıkmayınca da arkadan kornaya abanıyor...
anlayacağınız bayağı bir yüreğim ağzıma geldi ne yapsam bilemedim illa hızlı bir makine mi alalım rahat rahat trafikte gidebilmek için bilemedim
Reklamlar
-
Soldan git
-
Minibüsçülerin geneli böyle yol 3 şerit ise orta şeritten git ve her zaman şeriti ortala
-
Benimde tavsiyem seninle aynı hızda giden bir araç var ise gözüne kestir çok yakın olmamak kaydı ile arkasından git onu görünce mecbur yavaşlıyorlar.
No matter how bad your day is
Your bike will always make you feel better.
-
Beyaz kask + reflektif sarı yelek.
-
beyaz kask sarı yelek işi çözmez zaten gördükleri için inadına sıkıştırıyolar.motorun kendilerinden daha erken biyere varmasını çekemiyolar.motor kullanırken hep kendini haksız görecen inatlaşmıcan ve zihnin hep yolda olcak.bırak tali yoldan öne çıksınlar yada arkadan dibine kadar yapışsınlar sen kontrollü ol her an durmaya kaçmaya hazır ol yeter.
-
Bu seferde ben onun üstüne gittim ama tınlamadı
-
gündüz sürüşlerde sürekli uzun farlar açık olsun bir nebze olsa bana göre görünürlülüğü arttırıyor
-
O yüzden ben bu kadar aydınlatma ile geziyorum..
-
bunun aydınlatma ile falan alakası yok bile bile kasten yapıyorlar motosikleti araçtan saymıyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------
o yüzden demir gibi sinirlerin olmalı kimseyle dalaşmayıp yoluna bakacaksın sakin olacaksın sürekli
-
Sen makineyi buyut bol bol solla minibusleri kafan rahat olsun...
-
Mesele görünür olmakta değil, tabi ki yine de elimizden geldiğince görünür olalım o ayrı. Burada sorun çok çok derinlerde. Adamlar hücrelerine kadar bizlerin o yollarda olmamamız gerektiğini düşünüyorlar. Hadi diyelim o hatayı! yapıp yola çıktın bir de sen nasıl olur da o yüce insanı zahmete sokup şerit değiştirmesine sebep olursun... Geçenlerde Maslaktan Levente doğru gidiyorum hızım 55-60 km. Minibüs şoförü o kutsal insan geldi dayandı plakaya çok sağ olsun korna selektör derken benim o yolda bulunmaya hakkımın olmadığını, motoru taşıttan saymadığını çok saygılı! bir biçimde anlattı. Trafikteki sürücülerin % 99.99999999999'u ne yazık ki bu düşüncede.
-
The O.C
sadece bi amerika dizisi değil, Aynı zamanda bunlar için kullanılan ortak tabirdir!
Dizinin baş rolünde hergün bunlar oynar
-
Özellikle ticari ve şirket arabalarına dikkat et,bunların çoğu kural tanımaz.
-
eğitim al, biraz karıştır oku. bunlarla başedebilmek için için daha çok bilgi ve tecrübe lazım.
-
tavsiyem istediği kadar yırtınsın takma bile acelesi varsa sola girsin gaza basıp üstüne çıkacak değildir ya. ha yapmaya niyetli katiller olabilir o ayrı sonuçta bu yol babasının yolu değil
-
Minibüsler sürekli sağdan yolcu gözlediği için sağ şeridi pek bırakmak istemezler, seni sıkıştırmaları birazda bu yüzden. Herkesce malum bizim ülkemiz bir garip uzun yolda 70-80 km/saat hız yeter şehiriçinde yeri gelir 90-100 bile kurtarmaz.
-
Bende de aynı dert var scooter oldugu için fakat ben yoluma bakıyorum aldırış etmiyorum aksine daha düşük hızda gidiyorum mecbur kalıyorlar sollamaya çünkü gitmiyor motor en fazla 90 görüyor ama asla yol vermiyorum ondan sonra tüm yolları kendilerininmiş sanıyor bazı beyinsizler .
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
motosiklet sürücülerini kötü duruma düşürecek ne gerekirse yapmışsın son derece kötü bir sürüş, yayalara saygısız can güvenliğini tehlikeye atacak haraketler, bu haraketler bu zihniyet bizleri karalıyor
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; Martı sevdiği denizden asla vazgeçmez
-
Tavsiyem biraz daha anlayışlı olmaya çalış ve elinle seni gördüm 1 sn bekle gibi bir işaret yap ve güvenli olduğu noktada da yol ver belki sana göre sollaması mantıklı gelebilir fakat minibüs dediğin araç motor gibi ivmelenemez ve kaza yapma ihtimali daha yüksektir.
"Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
Epiktetos
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)