Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

mondial xtreme max mı tvs apache rtr 150 mi Yardım lütfen

REKLAM ALANI
    BugraAkgunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abilerim merhaba öncelikle, öğrenciyim ve araba çok masraflı olmaya başladı. Bendede aşırı bi cross motor aşkı başladı apache cross tarzı değil biliyorum ama işin içine özelliklerde giriyor. Tabii ki ilk tercihim Xtreme Max ama hangisi daha karlı daha mantıklı sizce? hangisi daha az yakar hangisi daha kullanışlı hangisi daha sağlam sürekli sanayide dolaşmak istemiyorum. arazi değilde doğa gezilerini çok severim bu yüzdende istiyorum

Xtreme max için boyum yeter mi boyum 1.80 ve bu motoru kullananlar memnun mu güvenli bir motor mu tasarruflu mu bana masraf çıakrsın istemiyorum ama motora hayranım almayı çok istiyorum ve 2. el alsam başlangıç motoru için daha mı mantıklı olur yoksa 0 mı almalıyım . birde asfaltta beni alabora eder mi kullanışlı mı taklaya gelmiyelim mağlum can kıymetli :D

Boydan bir fotoğrafım boy konusu önemli ayaklarım yere bassın istiyorum çünkü acemiyim Allah korusun bi sakatlık çıkmasın sizce boy yeter mi

TVS içinse arkadaşımda vardı görünümü sadece yandan hoşuma gitmişti kullanışlı bir motora benziyordu bununda yakıtı filan uygun mudur akarı kokarı var mı ikisi içinde bi yorum yaparsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim iyi akşamlar ..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    1.80 boyla kullanamıyacağın motor yok onu sorun olarak görme. 2 yıldır tvs kullanıyorum ve çok memnunum motorumdan xtreme max hakkında bilgim yok

Alıntı Idikut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.80 boyla kullanamıyacağın motor yok onu sorun olarak görme. 2 yıldır tvs kullanıyorum ve çok memnunum motorumdan xtreme max hakkında bilgim yok
    eyvallah abi içimi boy konusundan rahatlattın. abi peki ben şimdi eskişehirde okyorum bursa ya gidip geliyorum uzun yol nasıl bide yakıt olarak filan ne diyosun 200 km de ne kadar

reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    bi apache kullanıcısı olarak yakıtından çok memnunum yalnız uzun yol yapıcaksan motora alışman lazım ilk başlarda titreşim beni rahatsız ediyordu ama şuan saatlerce kullanabiliyorum yedek parçasıda uygun fiyatta 250tllik benzinle 1700km yol yaptım şehir yüksek devirde kullanırsan yağ yakma gibi bi sorunumda var motorumda ama titreşim konusu emin ol mondialde daha fazladır apacheyi öneririm

İbrahim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim ben memnunum maxdan bir sıkıntı yaşadığım söylenemez. 100kmde aşağı yukarı 3.3 lt yakıyor benimki. asfalt olayı kullanıma bağlı ben max 80km civarı hızla takılıyorum gayet güzel gidiyor, 2 ayagında tam yere basmaz haberin olsun. ilk önce 2 motoruda yakından görüp üzerine otursan görsen
    sayfayı incele maxla ilgili neredeyse herşey paylaşılmıştır burada
    http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-276.html
    cenkito bunu beğendi.

Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Alıntı BugraAkgunes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah abi içimi boy konusundan rahatlattın. abi peki ben şimdi eskişehirde okyorum bursa ya gidip geliyorum uzun yol nasıl bide yakıt olarak filan ne diyosun 200 km de ne kadar
    Bu yaz motorumla 1.800 km lik gezi yaptım yaklaışık 10 gün içinde çok keyifliydi hiçbir sıkıntı yaşatmadı. 100 km de ortalama 2.5 3 arası yakıyor benim motor

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Mondiali övecek çıkmaz sanırım o yüzden tvs ile ilerle canım kardeşim.Bi kere aldım tövbe masaj koltuğu alsam ondan iyiymiş

mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    5 6 ay önce aynı senin gibi düşünmeye başlamıştım cross bakıyordum, max'in kullanıcı sayfasının hepsini okudum. Mondiali kimse övmüyor olsada kullanıcıları motorlarından cok memnundular arza sıkıntı vs ufaktefek şeyler dışında problem yaşayanlar olmamıs hatta ordaki abilerimizden motoru 200 cc ye cıkaranlar olmuş. Ciddi ciddi xtreme almayı planlamıştım ama bütcem genişleyince farklı motora yöneldim. Cross dedigin için xtreme diyorum tvs kendini kanıtlamış motor onda sıkıntı olmaz ama onla crossta olmaz.
    cenkito bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X

Abilerim hepinize teşekkür ederim fikirleriniz için söylediklerinize göre apache daha mantıklı duruyor ama Xtreme çok hoşuma gidiyor arada kaldım. Bu arada Darkcity2000 Kuba Blackcat' ide araştırdım ama kullanıcısı çok az olduğu için tercihlerim arasına almadım ve teknik özellikleri pek hoşuma gitmedi

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bi aralar senin gibi x treme maxa heveslenmiştim baya baya bu sitede 300 sayfaya yakın blok sayfası var hemen hemen hepsini okudum diyebilirim hiç kullanmadım ama kullananlar motorlarından gayrt memnun hatta fiyatına göre baya kaliteli olduğunu söylüyolar eğer acemiysen gösterge sorun olabilir benzin ve vites göstergesi yok ayrıca yüksek olduğu için rüzgarı fazla yiyomuş başka eksi tarafını yazan görmedim.
    cenkito bunu beğendi.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Ne istedigine bagli.. cross istiyosan kross bak.. tvs ile araziye girersinde , her commuterin girecegi kadar , nasil cikarsin bilmiyorm (: krossun zevki bambaskadir.. bi kac kez araziye gidince gordum bunu..ama almisken de saglam bi cross almak lazm.. sahsen mondial ile araziye girmeyi istemezdim.. 2. Kez apache aldim 150cc ler icinde beni gorunus guc serilik olarak tatmin eden baska bi motor olmadi.. 1 gunde tokat izmir arasi 1078km de kontak kapattim.. uzun yola motor senin dayandigin kadar gider.. titresim varmi ,evet var fakat kisa surede rahatsiz olmicak kadar alisiyosun.. bide mondialle apacheyi kiyaslama lutfen.. gunah olur apacheye
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    mondial yuksek olmasından dolayı biraz fazla yan ruzgardan etkilenir,

sanzımanı araziye ayarlı oldugundan maximum 80-90 la rahat seyahat edersin.

son surat takıntın yoksa max ı tavsiye ederim.

bodrumdan istanbula giden arkadasım oldu, sadece yakıt ve ihtiyac molası için durdu. dediğin mesafeleri cok cok rahat yapar

ancak ilk aldıgında yuksek devirde son hızda titresimden biraz rahatsız olabilirsin ama kullandıkca alısıyorsun oda sorun olmuyor

birde bu baslıgı incelemeni öneririm

http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial yuksek olmasından dolayı biraz fazla yan ruzgardan etkilenir,

sanzımanı araziye ayarlı oldugundan maximum 80-90 la rahat seyahat edersin.

son surat takıntın yoksa max ı tavsiye ederim.

bodrumdan istanbula giden arkadasım oldu, sadece yakıt ve ihtiyac molası için durdu. dediğin mesafeleri cok cok rahat yapar

ancak ilk aldıgında yuksek devirde son hızda titresimden biraz rahatsız olabilirsin ama kullandıkca alısıyorsun oda sorun olmuyor

birde bu baslıgı incelemeni öneririm

http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html
    abi hız takıntım yok beni uzun mesafede yolda bırakmasın bana sürekli sorun çıkarmasın ve tasarruflu olsun istiyorum . Daha önce hiç motor kullanmadığımdan bilemiyorum bu titreşim olayı sürüşü etkiliyor mu yani tehlikeye sokuyor mu düşmiyelim bide . bide yol tutuşu nasıl virajlarda kayıp düşme gibi bir olay olur mu

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Mondial'i öven olmazmış Kendimizi yırtıyoruz burada max için. Bakın bakalım şu bloğa X-Treme Max nasıl bir motormuş.
    http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/

Ayrıca Mondial'in balansörlü motorları diğer çinlilere bin basar. Apaçi hakkında bilgim yok ama uzun boylu adamın ilacı X-Treme Max'tır. Gerisi boş.
    muhammetcon, murad13, şimşek54 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı BugraAkgunes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi hız takıntım yok beni uzun mesafede yolda bırakmasın bana sürekli sorun çıkarmasın ve tasarruflu olsun istiyorum . Daha önce hiç motor kullanmadığımdan bilemiyorum bu titreşim olayı sürüşü etkiliyor mu yani tehlikeye sokuyor mu düşmiyelim bide . bide yol tutuşu nasıl virajlarda kayıp düşme gibi bir olay olur mu
    tutupda cadde motoru, super moto yada super spor motorlar gibi viraja yatırırsan hiç sansın yok, direk caddeyle kucaklasırsın

üzerindeki stok lastikler idare eder ama cadde lastiği takıp motorun karekteri değişti diyen arkadaslarımda var.

titresim yuksek devirde (dip gaza yakın) uzun sure kullanırsan ellerinde uyusma olarak gözükür.

motoru ilk aldıgım zaman 50 km lik yolda bende olmustu, daha sonra 250-300 km yol yaptım hiç rahatsızlık vermedi

belkide ben motora alıstıgımdan surekli dip gaz kullanmadıgım içinde olabilir.

forumda max ı en uzun süre kullanan belki de benim

neredeyse 3 yıl 11.000 km oldu.

benim kullanımımda lastik patlatma da dahil hiç yolda bırakmadı.

çinli sevmezlere duyurulur 3600 alınan (aldıgımdaki fiyatı) bir motor daha ne yapsın

yaklasık 10.000 km önce taktıgım bu lastikle bile cadde de ben sorun yasamıyorum.

cunku ben limitlerde kullanmayı sevmem.

ama sen yeni basladıgından, ya orjınal lastiklerle yada cadde lastikleri almanı öneririm

bu cross lastikler cadde de asırı kayar, kaymaya meyillidir.

bu arada yuksek motora rahat binmek için normal boydan ziyade bacak boyu-uzunlugu önemlidir
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    dealim daystar 250
    boyum 185 cm ; tvs apache ye oturduğumda biraz eğilmek zorunda kalıyordum, o yüzden ybr 125 almıştım daha dik oturma pozisyonuna sahiptim 20000 km yi sıkıntısız giderdik, şimdi lifan x plore 200 m aldım cross enduro tarzı bunun oturuş pozisyonu da çok güzel özet dersen ilk önce motorların üstüne otur tarzını bir benimse ama 2 dk. oturma alıcı gözle otur kendini bir tart sonra karar ver mondial x treme de cok tavsiye edilen motor, bakımlarına dikkat ettiğin sürece motorunu da kullandıkça zaten kendin karar verirsin ne kadar uzun gidebileceğine, birde bu şans işi ; aynı markayı gider iki kişi alır birinde problem olmaz memnun kalır , birinde sıkıntı oluşa bilir. tabii ki kullanımda önemli

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    apache daha kaliteli ve gündelik kullanıma daha uygun olur, gerçi honda cb 125 in bile sıfırı 3300 iken ben honda tercih ederdim. sonuçta giriş seviyesi motorlar tecrübe ve maddi imkanlar çoğaldıkça hemen değiştiriliyor.

durocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 ramzey kalipso 150
    lada niva mı yoksa hyundai accent blue mu gibi mantıksız bi kıyaslama olmuş.arazide mi gitcen asfaltta mı.tek kişi mi bincen iki kişi mi.bulunduğun yerdeki tvs servisinin ustası usta mı yoksa bisikletçi çırağımı.boyu dert etme ben 1.85 boy 100 kiloyum küba çita 150 r a biniyom ahan da resimde.

temurlenk10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym wolf 250
    kardeşim benim şu anki motorum tvs apache,sıfır aldım rodajını yaptım km.3200.lerde,mondiali kullanmadım iyi yada kötü diye sallamam ancak cross motor olduğundan kullanım alanı biraz kısıtlı olacaktır bu kesin,tvs apache daha yaygın kullanımı olan bir motor,yakıtı km.de 11 krş. parça ucuz,titreşim konuşulup tartışılacak kadar yok,yapı olarak sağlam,uzun yola da gelir,abartmamak kaydıyla araziye de girersin-ben köyde toprakta da sürüyorum yerine göre-sadece cross istiyorsan mondial ama arada uzun yolda sıklıkla şehiriçinde bineceksen eğer tvs.apache seni hayal kırıklığına uğratmaz,oturuş pozisyonu hafif spora yakın,ona kısa sürede alışıyorsun,performans 150 cc.ve 11 krş.yakıta göre tatmin edici hiçbir yeriyle oynamana gerek yok,kazasız belasız hayırlı sürüşler herkese.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)