Selamlar, motor rolantide akuyu sarj edermi yoksa belli bir devirde mi olmasi gerekir?
Ayrica uzun kis aylarinda hafta bir kere ne kadar calistirmak gerekecek? tecrubeler?
Selamlar, motor rolantide akuyu sarj edermi yoksa belli bir devirde mi olmasi gerekir?
Ayrica uzun kis aylarinda hafta bir kere ne kadar calistirmak gerekecek? tecrubeler?
Rolantide çalıştırmak işe yaramaz. Haftada bir 15 km. Kadar yol yapmanız yeterli olur.
Tam da bu gün yaşadığım sıkıntıya denk geldi bu başlık. Motora en son 3 gün önce binmiştim. Bu gün İzmir'de hava süperdi, biraz dolaşalım diye motorun yanına gittim. Alarm düğmesine bastım, baktım ses çıkmadı. Örtüyü açıp kontağa anahtarı taktığımda tüm hayallerim yıkıldı. Akü tamamen ölmüş. Gram şarj kalmamış içinde. Gerçi üç yıllık akü, geceleri soğuğu biraz görünce rahmetli olmuş anlaşılan. İnternetten tekrar YUASA marka akü siparişi verdim iki üç güne gelir inşallah.
Kışın haftada en az iki kez motoru mutlaka 15-20 dakika çalıştırmak ve dolaşmak lazım aküyü korumak için. Yoksa en sağlam akü bile olsa 20 günde şarj gidiyor. Eğer kışın uzun süre kullanmayacaksanız aküyü söküp eve alın.
Dikkat ettimde bu basliktaki herkesin en az 2 motoru var yerde kar olmadigo surece motoru cikarmayi dusunuyorum birde seyyar aku sarj cihazlari oldukca uygun fiyatli... f650gs nin aku sarj soketi de var akillica dusunulmus...
Motoru kullanmıyorsanız aküyü tam şarj edip sökün ve kaldırın. Depoladığınız yer kuru ve oda sıcaklığında olmalıdır.
Sıfır altı soğuklara maruz kalıp kullanılmaz ise içindeki su veya asitle beraber olan su diyelim kristalleşir ve sonrasında akü kışı sağlam çıkarsa bile yazın muhakkak veda edecektir.
Ben 15 günde bir 5-10 dk rölantide çalıştırıyorum, 2 kışdır sorun olmadı. Daha önce evde şarj cihazına bağlıyordum.
Bende her kış hiç kullanmadığım motosikletimi 10 günde bir 5 dakika rolantide çalıştırıp kapatıp ayrılıyorum yanından.Şimdiye kadar da herhangi bir sorun çıkmadı .Biri 2005 model di o bile çalışıyorsa şu an ki yeni motosikletlere birşey olacağını pek sanmıyorum.
Eğer alarm gps gibi güç çeken cihazlar yok ise ve 60 liralık akü değil de kaliteli ise akünüz en az 2 ay gider.
kış başlangıcında ,bence bir motor gezisinden sonra aküyü yerinden söküp evde oda sıcaklığında ,çocukların ulaşamayacagı güvenli bir yere tutulması iyi olur,ben öyle yapıyorum ve ayda bir kere motoru çalıştırıp yarım saat kadar rolantide bekletiyorum,hem motor çalışmış oluyor,hemde akü şarj oluyor.
- HAYAT GEZİNCE GÜZEL -
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)