Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kisin akuyu canli tutmak?

REKLAM ALANI
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Selamlar, motor rolantide akuyu sarj edermi yoksa belli bir devirde mi olmasi gerekir?

Ayrica uzun kis aylarinda hafta bir kere ne kadar calistirmak gerekecek? tecrubeler?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    Rolantide çalıştırmak işe yaramaz. Haftada bir 15 km. Kadar yol yapmanız yeterli olur.
    TEKNECI bunu beğendi.

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Tam da bu gün yaşadığım sıkıntıya denk geldi bu başlık. Motora en son 3 gün önce binmiştim. Bu gün İzmir'de hava süperdi, biraz dolaşalım diye motorun yanına gittim. Alarm düğmesine bastım, baktım ses çıkmadı. Örtüyü açıp kontağa anahtarı taktığımda tüm hayallerim yıkıldı. Akü tamamen ölmüş. Gram şarj kalmamış içinde. Gerçi üç yıllık akü, geceleri soğuğu biraz görünce rahmetli olmuş anlaşılan. İnternetten tekrar YUASA marka akü siparişi verdim iki üç güne gelir inşallah.
    Kışın haftada en az iki kez motoru mutlaka 15-20 dakika çalıştırmak ve dolaşmak lazım aküyü korumak için. Yoksa en sağlam akü bile olsa 20 günde şarj gidiyor. Eğer kışın uzun süre kullanmayacaksanız aküyü söküp eve alın.

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Dikkat ettimde bu basliktaki herkesin en az 2 motoru var yerde kar olmadigo surece motoru cikarmayi dusunuyorum birde seyyar aku sarj cihazlari oldukca uygun fiyatli... f650gs nin aku sarj soketi de var akillica dusunulmus...

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı metinkilic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam da bu gün yaşadığım sıkıntıya denk geldi bu başlık. Motora en son 3 gün önce binmiştim. Bu gün İzmir'de hava süperdi, biraz dolaşalım diye motorun yanına gittim. Alarm düğmesine bastım, baktım ses çıkmadı. Örtüyü açıp kontağa anahtarı taktığımda tüm hayallerim yıkıldı. Akü tamamen ölmüş. Gram şarj kalmamış içinde. Gerçi üç yıllık akü, geceleri soğuğu biraz görünce rahmetli olmuş anlaşılan. İnternetten tekrar YUASA marka akü siparişi verdim iki üç güne gelir inşallah.
    Kışın haftada en az iki kez motoru mutlaka 15-20 dakika çalıştırmak ve dolaşmak lazım aküyü korumak için. Yoksa en sağlam akü bile olsa 20 günde şarj gidiyor. Eğer kışın uzun süre kullanmayacaksanız aküyü söküp eve alın.
    çoğu alarm araç kapalı da olsa aküyü yemeye devam eder, bilginize ...
    dental_land ve shooter1 bunu beğendiler.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    guzel tespit

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Motoru kullanmıyorsanız aküyü tam şarj edip sökün ve kaldırın. Depoladığınız yer kuru ve oda sıcaklığında olmalıdır.
    Sıfır altı soğuklara maruz kalıp kullanılmaz ise içindeki su veya asitle beraber olan su diyelim kristalleşir ve sonrasında akü kışı sağlam çıkarsa bile yazın muhakkak veda edecektir.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Ben 15 günde bir 5-10 dk rölantide çalıştırıyorum, 2 kışdır sorun olmadı. Daha önce evde şarj cihazına bağlıyordum.
    TEKNECI bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Bende her kış hiç kullanmadığım motosikletimi 10 günde bir 5 dakika rolantide çalıştırıp kapatıp ayrılıyorum yanından.Şimdiye kadar da herhangi bir sorun çıkmadı .Biri 2005 model di o bile çalışıyorsa şu an ki yeni motosikletlere birşey olacağını pek sanmıyorum.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Eğer alarm gps gibi güç çeken cihazlar yok ise ve 60 liralık akü değil de kaliteli ise akünüz en az 2 ay gider.

mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    kış başlangıcında ,bence bir motor gezisinden sonra aküyü yerinden söküp evde oda sıcaklığında ,çocukların ulaşamayacagı güvenli bir yere tutulması iyi olur,ben öyle yapıyorum ve ayda bir kere motoru çalıştırıp yarım saat kadar rolantide bekletiyorum,hem motor çalışmış oluyor,hemde akü şarj oluyor.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)