Insanlık hakketen ölmüş kimse durup bakmıyor bende zamanında benzin bitince 2.5 km motoru sürükledim biride bakmadı
Insanlık hakketen ölmüş kimse durup bakmıyor bende zamanında benzin bitince 2.5 km motoru sürükledim biride bakmadı
Benim başıma gelse aynı şekilde benimde canım sıkılırdı bu duruma.
Sözde 4 tekerden en büyük farkımız birbirimize olan saygımız ,sevgimiz, dostluğumuz.
Demekki motosiklet sayısı arttıkça 4 tekerden farkımız kalmayacak.
Ben görebildiklerime duruyorum.
bu olayın insanlıkla falan pek ilgisi yok. millet kazaya bile durmuyorken patlak lastiğe hiç durmaz. siz bence biraz fazla duygusala bağlamışsınız. şikayetiniz kasko sigortasına olmalı, yolunda gidene değil. ben olsam yapardım falan geçin bunları kimse %90 aynısını yapardınız. yardıma ihtiyacı olan yardım ister. yardım etmek isteyen gerçekten durur yardım eder. Öyle yalandan bir ihtiyacın var mı diyen ile durmadan geçen arasında hiçbir fark yok.
4 tekerden bir farkimiz kalmadi buna emin olabilirsin .o yuzdendirki yolda motorsiklette görsem selam verilmedigi surece kimseye selam vermem ,gerci ben motosiklet sürenlerle göz temasi kurmuyorum artık sahsen kendi adima konusmak gerekirse yoluma bakarim ,yardim isterse dururum istemesse görmezden gelirim. Ben motosiklet suruculerini 4 teker arac kullananlarla ayni durumda görüyorum. Lakin yakın arkadaslarimdan motor kullananlar istisna !
Demin sert bir virajda yokus yukari virajin ic tarafinda durmus bir motosiklet gordum durdum (bu konu aklima geldi hemen ) sorun ne dedim arkadas acemi idi biraz motoru kaldirmakta zorluk cekiyordu.duzluge kadar cikartip biraktim.
arkadas orda bile kalkarken dusuyordu az daha.orda insan panikler bisey yapar kaza olur cani yanar. Halbuki ne kadar basit 1 dk surdu bu arkadasa yardim etmem.
neticede durun arkadaslar , birbirimize yardim edelim bu trafikte birlik olalim ki biraz olsun derdimize cozum bulalim.
İyi bilirim ağustos ayı ,160 kilo motosikleti 3 kilometre iterek tekeri patladığı için ustaya ittirmiştim.Şehrin göbeği gidene kadar kaç motosikletli geçti yanımdan .Gerçi dursa ne olacak berabermi ittiricez.Öyle bir sıcak yaz günüydü kimseyede kızma hakkım yoktu.
Yorumunuz için teşekkür ederim, Anadolu da insanlar daha davetkar, daha içten neden derseniz geçen yaz temmuz ayında 2200 Km Anadolu gezimde motorumda ve bende hiç bir sorun olmamasına karşın her durduğum yerde yorgunsan burada dinlenebilirsin söylemleri veya yolda giderken diğer motorcu arkadaşların kornaları o içtenliği bana fazlasıyla yaşattı.
Ama İstanbul ah İstanbul düşersen yardım edenin yok işte hani bir laf varya tırnağın varsa başını kaşıyacaksın o hesap işte.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------
Yorumunuz için teşekkürler, yalnız benim koltuğun altında lastik tamir kitim vardı zaten ama pompam yoktu ama en kısa sürede edineceğim bir tane.
Lastiğim patladığını yolda hissettim zati, bir araç sürücü de uyarmasıyla artık gidilmeyecek vaziyette olduğunu anladım.
lastiğin havası bayağı söndüğü için lastiğe zarar vermemek amacı ile durmak zorunda kaldım.
Ama tavsiyeniz için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:13 ----------
üstat ertesi gün kaskoyu aramayı çok düşündüm ama inan ki bu işin sorumlusunu çekicinin şoförüne yıkacaklarını düşünerek aramaktan vazgeçtim,
ki lastik tamir kitim var, ama pompam yoktu o yüzden durmak zorunda kaldım.
Birde çocuğun omuzunun çıkması beni bir hayli üzdü açıkçası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------
Ben çocuğa sordum dedim istersen hastaneye gidelim dedi, ama bana kendisi bütün gece çalışmak zorunda olduğunu söyledi, bende diretemedim açıkçası.
Ben çocuğa oldukça üzüldüm bu yazdıklarımı çok içten yazıyorum ama kasko ve çekici firması suçlu, zaten çocuk motoru yüklemesinden bu işi ilk defa yaptığı belli, ee bende her gün motor çektirmiyorum benim de ilk defa başıma geliyor,
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------
yorumunuz ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim,
size duran motorcu arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun, yorumda da yazdım bir arkadaş durdu ama yapacağı bir şey yoktu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:22 ----------
üstat yorumunuz için çok teşekkür ederim, bu arada size de büyük geçmiş olsun, zincir ayağınıza veya lastiğe dolanabilirdi Allah korumuş,
Zincir kopması en çekindiğim şeylerin başında gelir, lastiğe dolanıp kitleyebilir veya o hızla ayak bileğinize ciddi yaralar verebilir,
o yüzden vadesi dolmamış zincirimi değiştirip DİD marka xring orijinal zincir taktım, ama sonuçta kul yapısı her şey olabilir.
Ben kasko firmasını ertesi gün aramayı çok düşündüm ama çocuğun omuzu çıktı birde arayıp şikayet etsen iş çocuğa patlayacaktı o yüzden aramadım ama inanıyorum ki o çocuğun omuzu çıkması çekici firmasına büyük bir ders oldu, yine Allah o çocuktan razı olsun sakat belimi fazla zorlama izin vermedi hatta abi bırak ben yapayım dediğini çokça kez söyledi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
Yorumunuz için teşekkür ederim, zaten yan yolda olsam 150-200 m ileride eski full yeni Türk petrolleri istasyonu var,ama E-5 de kaldım lastikte aşırı indiği için lastiğe zarar vermemek için yola devam etmedim, yoksa depoya oturarak sürmek çok zor bir şey değil ama belimde sakat bu şekilde ani hareketlerde yapamıyorum. Tabi ki yola birinin yardımını bekleyerek çıkmak doğru değil, ama o gün belim aşırı ağrıyordu o çekicinin üstüne inmek binmek bel ağrısı ile oldukça zor ve acı verici bir hareket, ben çekicinin üstüne 2 defa çıkıp inmek zorunda kaldım. Hatta şunu da söyleyeyim Motoru bıraktıktan sonra eve geldim acısına dayanamadım eşimle birlikte gece yarısı saat 03:00-03:30 sularında arabayla acile gidip iğne yaptırmak zorunda kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:42 ----------
Yorumunuz için teşekkürler, söylediklerinizde oldukça haklısınız,
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:45 ----------
O gün belim aşırı ağrıyordu o çekicinin üstüne inmek binmek bel ağrısı ile oldukça zor ve acı verici bir hareket,ben çekicinin üstüne 2 defa çıkıp inmek zorunda kaldım ki ben bu şekilde çocuğa elimden geldiğince yardım ettiğime inanıyorum, Hatta şunu da söyleyeyim Motoru bıraktıktan sonra eve geldim belimin acısına dayanamadım eşimle birlikte gece yarısı saat 03:00-03:30 sularında arabayla acile gidip iğne yaptırmak zorunda kaldım.
Suç kimin biliyor musunuz çekici firmasının suçu,o çocuğu gece gündüz oraya araba çekmek için gönderip 205 Kg motoru yüklemesini beklemek suç,
zaten aracın üstü aşırı kaygan ayaklarınız durduğunuz yerde kayıyor, bel de sakat,çocuğun da omuzu çıktı vb..
Şimdi suç kimin? Eminim ki sizde durmazdınız yolda ama unutmayın ki herkes bir gün yardıma ihtiyaç duyabilir,
eğer sizin bir gün yardıma ihtiyacınız olur ise bende oradan geçersem ben seve seve dururum.
Ben yorumumda da yazdım çekici firmasıyla bağrışırken adam suratıma telefonu kapattı, ben mi sorumlusuyum derken tak kapandı telefon, eğer kapatmasaydı çocuğun durumu soracaktım ama olmadı, arayabilirdim ama aramadım o gecenin stresi yorgunluğu gibi gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------
Doğru az önce de yazdım ben kimseye güvenerek yola çıkmıyorum zaten, ama beni üzen asıl olay ilk başta şoförün omuzunun çıkması ardında da vurdum duymazlık, inanın ki şoföre yardım ettim hatta yorumda da yazdım, yardım ettiğim den dolayı bel ağrıma dayanamadım gece acile gitmek zorunda kaldım,
Şikayet etmeyi çok düşündüm ama şikayet etmiyecem çünkü işin faturasını şoföre kesecekler,
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:13 ----------
Teşekkürler, sözlerime tercüman oldunuz ama arkadaş haklı en azından küçük bir pompa bulundurmam gerekir, lastiği tam şişirmese de yürüyecek kadar yol yaptırır,
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
sizde haklısınız, ama ben olsam dururdum, buna inan, artı yardım isteyin diyorsunuz ben zaten belim sakat o gün ayakta bile çok zor duruyordum o şekilde yardım isteyemezdim, zaten motordan indikten sonra iki yol arasında ki boşluğa oturmak zorunda kaldım, çünkü ayakta durmak bile bir hayli acı veriyordu,
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:25 ----------
Allah sizden razı olsun, büyük bir sevap işlediniz,o kişinin Allah razı olsun bile demesi sizi bin türlü beladan korur,
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:27 ----------
Allah sizden razı olsun, büyük bir sevap işlediniz,o kişinin Allah razı olsun bile demesi sizi bin türlü beladan korur,
Düşüncelerinize aynen katılıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------
olsun biri dursaydı belki motoru iki kişi itecektiniz, neden böyle düşünüyorsunuz? İyilik yapan iyilik bulur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:32 ----------
olsun biri dursaydı belki motoru iki kişi itecektiniz, neden böyle düşünüyorsunuz? İyilik yapan iyilik bulur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------
Değerli arkadaşlar yorumlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için tekrar tekrar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim,
Şurada yazılanları görünce insanlığımızın ölmemiş olduğunu can çekişerek de olsa yaşadığını ve yaşamak istediğini anladım,
Tekrardan teşekkür ederim,
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:40 ----------
Değerli arkadaşlar yorumlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için tekrar tekrar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim,
Şurada yazılanları görünce insanlığımızın ölmemiş olduğunu can çekişerek de olsa yaşadığını ve yaşamak istediğini anladım,
Tekrardan teşekkür ederim,
senin motorunun benzini bitince insanlik ölüyor mu?
insanlar ne yapsın arada bir durdurup da deponda benzin var mi diye kontrol mu etsin
illa birilerini suclamak adet olmuş
benim benzinim yolda bitse, kendi suçum oldugunu bilerek ses etmem
ha birinde motorunu iten iki kişi vardi ise giderken gördüm
benzin bitmiş durup bagajimdaki sisenin dibinde kalan benzini depolarina döktüm
insanlara yardim icin bagajda pet sisede benzin tasimak da sacma onermem bos sise tasi neyse
gecenki kazamda bagajdaki pet sisenin kapagi firladi bacaklarim su icinde kaldı
benzin olsaydi bir kıvılcım da durum farkli olurdu
kivilcim olmasa da izlemeye gelenlerin ictikleri sigara da ayni isi görürdü
Arabamın bagajında daima durur. Akşam akşam çektiğiniz çileyi görünce bir de motora almam gergktiğini anladım.
test ettim onayladım, 1600 kg luk SUV da işe yarıyor.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
Birde pompa almanız gerekiyor,bende bu üründen vardı fakat pompa olmayınca bir işe yaramıyor,
Şöyle yarayabilir patlak ilk fark edildiğinde müdahale edilseydi sıkıntı olmaz ama benim örneğimde lastik bir hayli inmişti maalesef o yüzden pompa tarzı bir şeye ihtiyaç duydum.
Bi dk lastik tamir kiti lastiği şişirmiyor mu bir de pompa mı lazım. Basınçlı tüp değil mi bu?
Motorcular arasındada söze dile getirilmeyen her zaman eskiden bu yana bir sınıf ayrımı ne yazık ki olmuşdur.. hatta tatlı dille tatlı su motorcusu denilen tabirin satır altlarında bile bu sınıf ayrımı yatmaktadır..
Neyse fazla detaya girmek istemiyorum ama orda sizi o halde gören biri 20 bin tl lik motoru var üstü başı yerinde belliki hali vakti yerinde kendide sağlam yani düşmemiş yatmamış motorun altı üstü lastiği patlamış kesin kaskosu çekicisi vardır arar alırlar motorunu diye düşünmüş olabilir.
ben ordan geçsem açıkcası yanımda köpük kompressör falan yoksa bende durmazdım ama köpük falan olsa durur sizin lastiği doldurur en azından en yakın lastikçiye yada evinize gitmenize yardımcı olurdum.. ama o halde kim ne yapabilir geçmiş olsun der sizinle beraber ancak çekiciyi beklerdi. oda vakit kaybı..
olayda Allah göstermesin bir yatma düşme yaralanma olsaydı emin olunki bence bütün motorcular dururdu.. büyük bir şey olarak görmemiş olabilirler.. zira benim lastiğim patlasa kimseden yardım beklemezdim bende birilerini arar köpük kompreesör falan isterdim .. çok ücra bir yerde değilsem şayet..
Ağa 15 sene önce herkes motorda selam alir verirdi.selektör korna olurdu.
Artik yok.bi arkadaş yazmis hakikaten 4 teker gibi oldu motorculuk olayi.
Çocuğa gelince bir ay agrir o kemik.
Artik sana iyi niyetlerini içinden bildirir.
Ayrıca bende buyuk motorculardan sikayetciyim ucuz motor kullananlari motorcu kabul etmiyolar.5 te 1 saat motor ittim (150 kg chopper) bi tanesi donup bakmadi.
Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,
Tatlı Su Motorcusu nedemek miş görelim:
uzun yola, toprak yola, ıslak yola çıkmayan, soğukta yağmurda kış boyu motoru örtüp yaza kadar açmayan motorcudur.
Ben kesinlikle tatlı su motorcusu değilim motora bindiğimden beri yaz kış binerim hatta bu yorumu yazdığım saatlerde hanımla eve yeni geldik saat 03:33 neyle geldik motorla geldik nereden nereye geldik ümraniyeden-Avcılara geldik
Açıkçası o gün yolda beklerken yanımdan geçen motorculara baktım kimse bırak sormayı kafasını bile çevirip bakmadı,
Sizce sebebi bu mu?20.000 TL lik motora biniyorum diye bu kesin godamandır,
bunun kaskosu da vardır boş ver gitsin,
Ben böyle düşünmüyorum,ben bu motoru anlımın akıyla aldım inşallah sizlere yüce Rabbim daha iyilerini nasip etsin,
Ben olsam yanımda hiç bir şey dahi olmasa yine dururum yine dururum,
ve de benim için hiç vakit kaybı da değil,
Tabi ki yatma düşme olsa illaki birileri duracaktı,
Ama insanlığımız ölmemiş olması gerekiyor,
Ben bugün hanımı almaya giderken yolda gördüğüm tüm motorculara korna çaldım inan ki bir tanesi karşılık vermedi..
Bu arada bugün de aküm bitti,ama onu takviye ile hallettik çok şükür,
sevgili arkadaşım ben 93 yılından beri bu selenin üstündeyim.. envare çeşit motorum oldu yüksek hacim düşük hacim.. üstüne niye alındınki yazdıklarımı ben bir genellemeyi anlattım şahsına özel bir şey yazmadım..
konuya dönersek türkiyede eski türkiye değil eskiden yollarda tek tük motorcu olurdu eskiden dediğim 90'lılar.. o zaman tabiki selamlaşmak hoş sohbet etmek daha bir içden yaygındı.. ama o zamanlar bile pahalı motoru olan kişiler yüzümüze bile bakmadan tenezzül etmeden çeker giderlerdi..
kaldıki o yıllarda motorlar o zamanın enflasyon orantısına göre bu zamana vurursak baya pahalıydı bulmasıda zordu.. japonların bile iki üç modeli ithal edilirdi.. şimdi avrupada çıkan bir model ikinci hafta türkiyede.. ayrıca düşük hacimde motorlar yaygınlaşdı şimdi yeni başlayanlar için bizim zamanımızda 90'lılarda bırak 150 liği 250cc lik motor bulmak bile güç işdi mzler jawalardan başlardı insanlar..
şimdi tabii kurye,evlere yemek servisi ,ilaç servisi falan yapan insanlarda motora çok alışdı çoğu normal özel hayatlarındada motor sürüyor arabayı tercih etmiyor..
kısaca motor kültürü çok değişdi o eski kültür yok motora araba gözüyle vasıta gözüyle bakan çok insanlar var artık.. olaya fazla duygusal yaklaşan insan kalmadı.. bu olaya en duygusal yaklaşan insanlar gene dikkat ederseniz cruiser yada choppercılar bir kültürü hala götürmeye çalışıyorlar yaşatmaya çalışıyorlar..
öncelikle geçmiş olsun
konuyu okuyunca benim de 2 sezon önce eşimle antalyadan-urfaya döndüğümüz gezi sırasında iskenderun'dan ayrılırken başımıza gelen olay aklıma geldi.o zaman gsr 600 var ve yol tecrübesi de hiç yok bende.biliyorsunuz gsr egzozları koltuk altından çıkıyor.biz de arkaya sırt çantası bağlamıştık.kaymış ve egzozun önüne gelmiş sıcaktan tutuşmaya başlamış çanta.allahtan eşim duman kokusunu erken farketti hemen durduk tam tutuşmak üzere iken çantayı aldım arkadan nasıl dumanlıyor ama görmelisiniz
önce geçen taksi ve kamyonlara iki elimi kaldırıp sallayarak durmalarını işaret ettim{yangın söndürme tüpü düşüncesiyle}ama hiç duran yoktu çıkan dumana rağmen.biz de kendi işimizi kendimiz gördük çantanın yanan yerinden tutuşmak üzere olan elbiseleri hızla çıkardım.1 etek-1 bulüz 1havlu ve eşimin cep tel. iptal
şu slm vermeme konusunu da fazlalıkla yaşadım.bahseden arkadaş %3-4 demiş ama bence o kadar bile yok.selamlaşmak motosiklet ruhunun kardeşliğinin -birlikteliğinin bir simgesidir.ama günümüzde malesef bu ruha sahip neredeyse kimse kalmadı.geçtiğimiz sezon 2013 yaptığım ege turunda gördüğüm motosiklet sürücülerinin hiçbirisi selamlaşmadı benimle yani tek tük %1 o da ben slm verdim diye.çok üzücü bir durum ama gerçek.malesef motosikletçi ruhu neredeyse kalmamış kimsede
insan kendisi nasılsa herkesi öyle zannedermiş ya @mehmetenis kardeşim ben de aynen senin duygularında bir motosiklet kullanıcısıyım ama malesef artık dünya öyle bir hale geldi ki milletin gözü önünde ölsen kimse elini uzatmıyor.
Maalesef dediklerinize katılıyorum,
Burada ki arkadaşlar bile halen diyorlar ki bende durmazdım, en azından bir korna çal el kol işareti yap, bu bile insana o psikolojide destek sağlamak için yeterli,
Bu arada başınıza gelen talihsiz olay için geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
İstanbul`da 17 milyon insan yaşıyor, özellikle Avrupa yakasının Türkiye`nin dört bir yanından aldığı göçü hesaba katarsanız aslında bu konuda rahatsız olacak bir husus bulunmadığını görürsünüz.
Biraz daha açayım ki yanlış anlaşılma olmasın:
Ben insanlar arasında ayrım yapan biriyim. Etnik kökenlerinden ziyade görgü ve terbiyelerine göre... son 15 yıldır Türkiyede ciddi bir deformasyon var. Adab-ı muaşeret kuralları unutulmuş, görgüsüzlük ve terbiyesizlik ne yazıkki prim yapmış durumda. Büyük şehirlerin geneline bakıldığında bu tablo daha da çirkin bir hal almış durumda. Bırakın yolda bir birine yardım etmeyi aynı mahallede komşuluk kalmamış.. Şimdi bu görgü ve adab yozlaşması içerisinde 2% veya 3% lik bir kesim halen yardımlaşmaya devam etse bile ne yazık ki popüler deformasyonun etkilerini önleyemez.
Biraz karamsar bir tablo çizdim belki, ancak İstanbul`da yaşarken günlük ruh halim bundan ibaret. Zaten bu sebeple İstanbul`dan ayrılmak ege veya akdenizde küçükte olsa kendi işimi kurup kafam daha rahat yaşama hayalleri kurmaktayım.
Tekrar geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun.Ben mümkün olduğunca durmaya çalışıyorum.Sağolsunlar çok sıkıntılı zamanlarda yardımcı olan arkadaşlar oldu bize.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)