Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yazlık file mont ile kışın motosiklete binmek???

REKLAM ALANI
    delifişek2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300 30.th anniversary
    İyi akşamlar herkese arkadaşlar sorum şu olacak ki maddi imkansızlıklar sebebiyle kışlık mont edinemedim yazlık file mont unu kışın kasım da aralıkta kullanmak durumunda olan yada fonksiyon kazandırmak için önerisi olan varmı??? Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Being - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Benim montun kışlık olmasına rağmen yol üşütebiliyor. Ben de ek olarak Termal içlik ve ince hırka giyiyorum soğuğu ciddi oranda kesiyor.

delifişek2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300 30.th anniversary
    teşekkür ederim,başka fikri olan varmı arkadaşlar?

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    İçinize 2 kat termal içlik , uzun kollu tişört , yazlık mont ve üstünede güzel bir yağmurluk la idare edilir bence.
    Yağmurluk şayet rüzgarı keserse içlikler sizi sıcak tutar içerde diye düşünüyorum.
    something123 bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    15 20 derece arasında fileli mont giydim 2 gezide ,indiğimde ne çişimi tutabiliyordum ne ellerime hakim olamadım.Anlıyacağın çok çok kalın giyinmedikten sonra kesin zature olursun uzun yolda.
    Markopaşa bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlla motora bineceğim diyorsanız fileli montun içine veya dışına rüzgarı kesecek bir mont şart.
    Veya yağmurluk tarzı bildiğiniz naylon montları fileli montun üstüne giyin, rüzgarı kesersiniz. Fileli montun içine de mümkün olduğu kadar sıcak tutacak şeyler giyerseniz çok problem yaşamazsınız.
    İş önce içeri giren soğuk hava akışını kesmek, sonra hızla soğuyan mont yüzeyi ve vücut arasına hava boşluğu oluşturacak giysiler giymek.

Bunun gibi bir şey mesela;

http://www.formadukkani.com/index.ph...322&format=raw

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    montun içine Wind stopper yani rüzgar kesici yeleklerden kullanmalısın. batuhanın dediği gibi önce file kısmından içeri giren rüzgarı kesmessen istersen için 5 kat olsun yine fayda etmez.

Kuryelerin hepsi kullanır. Uzun kollu olanlarını alırssan 10 derece altında kollarında üşümez.

marka olmayanları 80-100 tl civarı. senin işini görür. içinede sıcak tutan bi kazak, sweet ve uzun kısa kollu atleti üst üste giyebilirsin duruma göre.

Ama 7-5 derece ve altında altında kot dizlik varsa yine idare edemessin, üstü kurtarırsın az çok ama altına kışlık motosiklet pantolonu olmadan kasıklar idrar yolları falan mahvolur.

yani alt da aynı mantık 7 derece ısının altında kotun içine termal içlikte giysen fayda etmez rüzgarı kesemessen.
    motorcu48 ve aquarist4 bunu beğendiler.

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    en ucuz yöntem içlik ya da kazak sonra ince herhangibi bir yagmurluk onunda üzerine gene kazak türevi.
    eskiden büyüklerimiz içlerine gazete kağıdı sokuştururlarmış rüzgarı kessin diye.
    ben yagmurlukla çok idare ettim rüzgarı kesiyor yalnız soğuk baki kalıyor onun için tost stili giyersen işe yarayabilir

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    neopren yelek

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    termal iclik olsun enson ustune yagmurluk giydinmi cok sert soguklar haric giyebilirsin, burada espri yagmurlugun ruzgari file deliklerinden gecirmeyecek olusu, test edildi ve onaylandi en azindan 5 derecelik havada...

hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125

ssates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V strom
    delifişek2 rumuzlu arkadaşım. Ben Eskişehir'de yaz kış Dainese Air-Flux kullanıyorum. Kışın motosiklet montumu giyiyor, bu montun üzerine de kışlık kalın montumu giyiyorum. Korumasız binmektense iki kat giymekte fayda var.

Motosikleti
    SYM GTS 250İ
    Bence normal montun üzerine motor montunuzu giyiniz, bazen kışlık motor montu bile yetersiz kalabiliyor. İçine gazete kağıdı saranlar duymuştum ama hiç denemedim.

Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Alıntı MickeyMouse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence normal montun üzerine motor montunuzu giyiniz, bazen kışlık motor montu bile yetersiz kalabiliyor. İçine gazete kağıdı saranlar duymuştum ama hiç denemedim.
    Gazete kağıdı veya naylon kullanmak çok çok eski bir yöntemdir.

Geçen hafta yaklaşık 200 km'lik bir gezi yaptık.Kışlık montumun içinde üşüyünce dönüşte montumun içine ön kısmına gazete koydum.O saatten sonra akşam üzeri montun ön tarafından hiç üşümeden yolculuğu tamamlayabildim.
    Zorda kalınca gazeteyi tavsiye ederim.
    mozgur bunu beğendi.
    Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...

Motosikleti
    Sym Fidde 125s
    Ben yazın cokta kaliteli olmayan prohell yazlık fileli montunu kullanıyordum gecen haftalarda yagmurda sürüş yapmak zorunda kalınca ıclıgınıde taktım,tabi içine hırka kazak la beraber montumu giydim :D İçeriye rüzgarhiç almadı bu iyiydi fakat sıcak da tutmadı tabi ama üşümedimde,15 km lik bir yolda eldivenlerim yazlık oldugundan ellerim üşüdü sadece :D,Şimdide dainese g.laguna seca tex montunu aldım 2 gün önce oda mevsımlık ıc astarı daha kalın ve ıcınde pamuklu yapısı var onda daha rahat ettim.Altına hırka gıymeden bile gayet sıcak tuttu.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hercul3367 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam yeni mont alamıyorum, yazlık montu nasıl değerlendirebilirim diyor. Cevabında kışlık mont fiyatında ''iç ceket'' öneriyorsunuz
    07DFB18 ve shooter1 bunu beğendiler.

Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Arkadaşım merhaba, bende yazlık montumu korumaları sebebiyle kışın kullandım. kışın dediğim 5-10 derece arası 1-2 saatlik sürüş yaptım maksimum şimdiye değin.

Bence olay şudur; montun içinde kesinlikle wind stopper falan kullanmanın manası yok.
    wind stopper rüzgarı içeri geçirmez evet ama malesef dışarıdaki soğuğu içeri iletir.
    Bize lazım olan içerde bir sıcak ortam oluşturmak =) Bunuda en iyi yün veya polar kazak veya fermuarlı ürünlerle beceririz.
    Ben Polar tercih ediyorum çünkü aynı kalınlıktaki yünden daha çok ısı tutuyor üretiyor.
    Boyunlu tercih ediyorum buff yada balaklavamıda içine sokuyorum.
    Ardından üzerine Bering Yazlık File korumalı montumu giyiyorum.
    Şimdi asıl mesele burda.
    Hem polarla gözenekli bir yapı oluşturduk. Hemde üzerine file montu giyip arada bir gözenekli katman daha oluşturduk.
    Eveeet bunun üzerine ben tamamen su geçirmez rüzgar geçirmez Adidas marka montumu giyiyorum. Yalnız bu montun kumaşı böyle sağlam ve sert, yelken kumaşı gibi bişey. içerisi tamamen sıcacık oluyor. Sağanak yağmurda da test ettim. İçimde sadece kol altlarım terden ıslaktı o kadar.
    Bu bende mevcut olduğu için onu kullandım.
    Şöyle bişey de denedim gittim kendime muşamba yağmurluk aldım şu Pull&Bear dan XL beden.(Decathlonda çok iyileri çok ucuza var)
    Bering Yazlık montumun üstüne çok soğuksa önce bir polar daha giyiyorum üstüne Muşambadan yağmurluğu giyiyorum, çok soğuk değilse direk Bering montun üstüne Muşamba yağmurluğu giyiyorum.

İki Kat polar giyince Michelin in Lastik adamına dönüyorum :D
    something123 bunu beğendi.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı Apices adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazete kağıdı veya naylon kullanmak çok çok eski bir yöntemdir.

Geçen hafta yaklaşık 200 km'lik bir gezi yaptık.Kışlık montumun içinde üşüyünce dönüşte montumun içine ön kısmına gazete koydum.O saatten sonra akşam üzeri montun ön tarafından hiç üşümeden yolculuğu tamamlayabildim.
    Zorda kalınca gazeteyi tavsiye ederim.
    Karton en temizi.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Walla bende kislik mont alamadim yazlik korumali montumun icine adidas polarimi giydim, boynuma salimi bağladım ;) yalniz bugun istanbul inanilmaz yagisliydi, yagmurlugum yoktu allahtan ben cikarken durdu yagmur, yagmurluk olsaydi tamamdi, kasima kdr kurtarir bu durum kat kat giyiniyoruz biraz komik oluyor, ama iste ustu kurtarmakla olmuyor, kot pantolonla 1 ay sonra ruzgar dizlerini etkiler.. Monta inat ettigimden pantolon aldim göğüs altina kdr kapatior ustude bu sekilde idare ediorum.. ama olmuor butce ayirmak lazim dolma gibiyiz..
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Dışına ucuz bir yağmurluk(rüzgarı kesmesi için), içinede kalın herhangi birşey.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)