[B]buyur kardeşim [/B ]
[B]buyur kardeşim [/B ]
bugün motoru bakima biraktim ustam yaklasik 40 senedir motosiklet kullaniyor bana bir sonraki motorun 250-500cc arasi olsun dedi kesinlikle daha yuksege gecmeyi onermiyor
Hersey sende bıtıyor , güven meselesi . Yerınde olsam mt01 koyar gecerım
Cevap soruda gizli. Xmax'i yatırdığında tırsıyorsan mt 09 senin harcın değil. mt 07 olabilir, ama 09 ile üzülürsün, üzersin.
Motosiklet eğitiminizin olmaması
Motosiklet eğitimi almaya niyetinizin olmaması
Motosiklet tecrübenizin az olması
Araba tecrübesinin motosikletle ilgili olabileceğini düşünmeniz
Boy ve kilonuzun konuyla ilgisi olabileceğini düşünmeniz
nedeniyle 115 beygirlik bir canavarı kullanmanın sizin için henüz erken olduğunu tahmin ediyorum.
Tekrar vurgulayayim. Benim niyetim hayvansı bir makine edinip asfalt aglatmaktan ziyade bende şekil semal itibariyle beğeni toplamış bir modeli ulaşım maksatlı kullanmak. Otomobil tecrübesinin trafik bilgisi itibariyle birebir etkisi olmasa da hiç asfalt görmemiş bir insana nazaran olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Boy ve kilo bence sele yüksekliği, görünüm ve ağır bir vasitaya durur haldeyken hakim olabilme becerisi açısından etkili. Sacimin renginden, sevdiğim yemeklerden bahsetmenin sizlere konu hakkında bilgi vermeyeceğini düşündüğüm için boy kilo trafik tecrübesi vs hakkında bilgi verdim. Otomobil alırken bile boyumuza kilomuza göre araç bakmak durumunda kaliyoruz. Bahsi geçen motosikletin haddinden fazla güçlü olduğu konusunda size katılıyorum. Bu güce hakim olmayı basarabilsem bile ziyan edilmiş bir potansiyel olacak. Ancak yamaha da sadece mt09 a koymuş tracer versiyonunu. Ekonomi modu motoru yeterince sakinlestirmiyorsa bu motor bana çok uygun gelmeyecek. Yorumlardan bunları anlıyorum. Bu konularla ilgili yuzlerce sayfa forum okudum. Binlik olmaz ama 600luk alayım tatavasinda da değilim. Motorun güçlü olması değil derdim. Genel yorumlara baktığımda hepiniz çok sağolun ancak ısınma ile ilgili olan yorum en çok dikkatimi çeken yorum oldu.
mt-09 gerçekten olmaz. Yani olurda ,eziyet olur. Cbf 600 falan mı olur acaba? Bilemedim.Ama 09 biraz kopuk alet,terbiyesiz, atıverir virajda falan...
zafer beyin uyarılarını dikkate alırsanız çok güzel bir ikili olursunuz.
hatta sizi cesaretlendireyim; mt09 da sürüş modları var, motor gücü azaltılabiliyor bir nebze. bu alışmanıza kolaylık sağlayabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:24 ----------
bu arada motorun hedef kitlesi motosikletini araziye hiç sokmayan enduro kullanıcıları
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)