Motor satarken bile dolandırıcılar durmuyor
Reklamlar
-
TEKNECI adlı üyeden alıntı
birincisi; ben de bu kapora isini anlamam.
ne kapora veririm, ne de alirim.
mal bi yana , paranin tumu bi yanadir. her zaman her alisveriste.
zaten bir taraf -alici veya satici- kapora ile alim satim yapiyorsa suphe duyma gerekir.
satmayi veya almayi cok fazla istiyor demektir!
mal da bi kusur veya isin icinde baska bir sey olabilir.
tabii ki her zmaan boyle degildir, ancak yine de isin icinde bit yenigi olma olasiligi artar.
her turlu para alisverisini mumkun oldugunca banka uzerinde yap.
kapora veriyorsan/aliyorsan mutlaka kagit uzerinde aldim/verdim diye 2 taraf da imzalasin.
kapora haricindeki diger sartlari da kagitta imza altina al.
mumkunse kagit uzerine 3.bir kisinin sahit olarak imzasini al.
TC no.lar, adresler mutlaka yazilsin.
%100 katiliyorum. ASLA kapora alip vermeyin. Aliciysaniz motoru begendiginiz gibi alin gidin, saticiysaniz saticiyi begendiginiz gibi dogru notere. "Oyle oldu boyle oldu, soyle olcak da oyle alicam" falan kevgire donersiniz yeminlen. Sonra boyle forumda okuruz drama hikayelerinizi.
Para-cokomel. Sistem bu
Reklamlar
-
telike adlı üyeden alıntı
merhabalar. herhangi bir sıradışı durumda savcılığın mahkemenin noter tasdiksiz bu tür şeyleri kabul etmediğine dair bişeyler duymuştum doğru mu?
evet. dogru.
mahkeme asamasina gitmek zorunda kalirsan noter onayli olmayan ve damga vergisi odenmemis sozlesmelerin pek bir gecerliligi olmaz.
ancak, noter masraflarini dusununce kimse de gidip de noter huzurunda sozlesme imzalamaz, vergisini de yatirmaz.
ama yine de hic sozlesme olmamasindan iyidir.
adi sozlesme yerine gecer.
ve mahkeme asamasinda elinde delil olarak bir sey olur.
-
kaporaya da sözleşmeye de gerek yok. parayı getirsin motoru noterde alsın en temizi. Parası yoksa zaten geç onu. Ben araba sattım adam şehirdışından geldi trink ödedi notere gittik satışı verdim gitti. Pazarlığı da son güne bırakmayın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)