Müsait olduğunuz bi an önerilerinizi beklerim.
Reklamlar
-
Öncelikle abiler ve arkadaşlar hepinize selamlar. Ben uzun süredir araç sürücüsü olan birisiyim. Günün uzun saatlerini Bursa'da trafikte geçiriyorum. Araç şoförlüğüm; Türkiye ortalamasına göre liste başlarında yer alacak düzeyde. Babamın rahatsızlığından dolayı çocuk yaştan beri araba kullanmaktayım. Fakat uzun süredir içimde olan bir motor merakım var. Ama etrafımda motor süren bir arkadaşım yok. Bir kaç kişi varsa da onlardan mantıklı öneriler geleceğinden pek emin değilim. YAA BEN ÇOK HIZLI GİTÇEK BAŞLANGIÇ MOTORU ARIYOM düşüncesinde kesinlikle değilim. Yaşım 22 - Boyum 1.71 - Kilom 63-64 civarlarında - Bacak boyum belime kadar 85 cm - Hayatımda hiç motor kullanmadım. Sizinle paylaşabileceğim bilgiler bunlar. Beni yanlış anlamayın fakat racing tipi bir motor istiyorum başlangıç olarak. 125'lik olması gerektiği konusunda anlaştık şimdiden söyleyebilirim bunu. Ama ben sadece bana motor söyleyin abilerim yeter diyemem çünkü bana önereceğiniz kask-dzlik -dirseklik-sırtlık vb. malzemeleri de duymak isterim sizin için bi sakıncası yoksa çünkü onlar olmadan asla binmeyeceğim. Ne kadar bütçe ayırmalıyım bunlara bilmiyorum. Öyle genç işi olsun kız arkadaşlar hep baksın diye bi derdim de yok. Beni korusun, ailemin ve sevgilimin arkamdan ağıt yakmasına engel olsun. Araç ile 6 takla attığım için ( Bana yandan çarpan sürücünün alkollü olduğu ve araç kullanırken de zevk verici madde (esrar) kullandığı tespit edilmişti ) kaza, acı ve sakat kalma korkusunu bilirim. Biliyorum çok uzun yazıyorum bunun için üzgünüm fakat bu işe giriştiğimde her şey olmasa da belli başlı ana noktaları öğrenmek istiyorum. Anlayacağınız motor konusunda sizin elinizde büyüyeceğim galiba. Şimdiden hepinize teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Reklamlar
-
Merhaba, bu iş için ayırdığınız bütçeyi de söylerseniz daha faydalı öneriler geleceğine eminim.
-
mmysgr adlı üyeden alıntı
Merhaba, bu iş için ayırdığınız bütçeyi de söylerseniz daha faydalı öneriler geleceğine eminim.
Motor için 7-8 Bin TL ayırmayı düşündüm çünkü yeni öğreneceğim için çok düşer kalkarım 2. el motor almalıyım bu yüzden mantığına büründüm doğru mu yanlış mı benden daha iyi bilirsiniz tabii ki. Ekipman için ise para ayırma gibi bi lüksüm yok. Ne kadar gerekiyorsa almak zorundayım. Çalışırım ekstrada, babamdan para isterim vs. Ama o ekipman için şu kadar ayırdım gibi bi durum yok. Anlatabilmişimdir umarım.
-
Tek yzf 125r var zaten racing başlangıç tipi pek bir seçeneğin yok
-
Moderatör
Hoşgeldin, forumda aradığın bütün soruların cevabı mevcut. Vaktin bol ise bol havuç tüketerek okumaya başlamanı önerebilirim
-
Yiğit_ adlı üyeden alıntı
Tek yzf 125r var zaten racing başlangıç tipi pek bir seçeneğin yok
Bende zaten yzf125 ve cbr125 arasında gidip geliyorum. Yzf 125r boyuma uygun mu onu bilmiyorum sadece.
-
Olur niye olmasın ilk 1-2 hafta trafiğe çıkmassın bilen birinden eğitim alırsın yükü motora bindirmeyi öğrenirsin
-
Lucas adlı üyeden alıntı
Hoşgeldin, forumda aradığın bütün soruların cevabı mevcut. Vaktin bol ise bol havuç tüketerek okumaya başlamanı önerebilirim
Çok teşekkür ederim. Önerinizi göz önünde bulunduracağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Yiğit_ adlı üyeden alıntı
Olur niye olmasın ilk 1-2 hafta trafiğe çıkmassın bilen birinden eğitim alırsın yükü motora bindirmeyi öğrenirsin
Anladım. Zaten cidden motorda göz alışkanlığı sağlayana kadar trafik ve insan ulaşımının olduğu yerlere çıkmak istemiyorum. Kapalı yollarda ve ya trafiğe kapalı kurs eğitim noktalarında alışmak istiyorum. Ara sokak korkum arabadan beri var zaten. Motorda yeni olduğum için bi çocuk atlar önüme, ben de duramam. Allah korusun...
-
kardeşim bursada motosiklet eğitimi istersen ben bu işi yapıyorum. alacağın motor konusunda da sana yardımcı olabilirim.
-
cbr 125 almanı öneririm. ikinci el piyasası daha canlı ve kullanımı daha kolay, fiyatı uygun. 2. el al ki değer kaybın olmasın, çünkü 1 sene içinde 125likten sıkılacaksın ve satmak isteyeceksin, 250likle başlasam da olurmuş diyeceksin ama madem çevrende destek olacak biri de yok tamamen kendin öğreneceksin 125likle başla. Yerinde olsam önce commuter tipi uygun bir motor alır iyice öğrenir, 3-5 ay içinde de değer kaybı yaşamadan satar büyütürdüm. 250 segmenti daha renkli yamaha r25 ve rc200 geliyor çünkü. Commuter ile öğrenir büyüteceğin zaman da bu yavrulara yönelirsin, racing için acele etme. Kask için en az 700 tl ayırmanı tavsiye ederim. Alacağın en kötü kask scorpion exo 500 olsun, onun altındaki modellere bakma bile. Mont olarak revit jupiter öneririm 600 civarı, mevsimlik sayılır yazın biraz terletse de işini görür. Alacağın mont ne olursa olsun ekstra sırtlık almayı ihmal etme. Eldivenin bilekli ve deri olsun, kumaş eldivenle asfaltın tadı kötü, tecrübeyle sabit. Şimdiden kazasız sürüşler.
-
-
Al bi cbf 150 kalanı ekipman
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)