Arkadaşlar motoruma alıcı cikti.
Incelemek ve test eetmek icin geldiğinde nasil olcak bu iş.
Adam motoru alip kacsa veya düşse ne yaparım.
Alıcı kişi de hakli tabiki almadan evel kullanmak isticek
Lütfen bana akıl verin.
Arkadaşlar motoruma alıcı cikti.
Incelemek ve test eetmek icin geldiğinde nasil olcak bu iş.
Adam motoru alip kacsa veya düşse ne yaparım.
Alıcı kişi de hakli tabiki almadan evel kullanmak isticek
Lütfen bana akıl verin.
Sen kullanıcaksın arkana oturacak, yada kullandırmıycaksın.
Kullanırken düşüp ölürse veya gidip birine çarpıp öldürürse adam öldürmekten yargılanırsın veya gidip pahalı bir araca patlar ömür boyu ödersin.
Expertiz ücreti kendisine ait olmak şartıyla birlikte motoru servise götürüp gösterin.
Kabul etmezse de satmayın.
Adamın tipinden, kullandırıp kullandırmayacağına karar vereceksin. Kendi motoruyla gelirse kullandırılabilir. Apaçiyse kullandırtma ama apaçinin de Duke ile işi olmaz, olursa apaçiliği bırakıyordur. Ehliyetinin olup olmadığını sor, yoksa kesinlikle verme. Kapalı alanda verebilirsin.
Trafiğe kapalı bir alanda sürüş testi yapabilirsiniz. Düşüp düşmemesi alıcının kabiliyetine ve şansına kalmış. Hayırlı satışlar.
Kesinlikle test sürüşü yok hocam sen sürersin o bakar ... kesin ve açık, tartışmaya kapalı...
ben bu durum için şöyle iki çözüm buldum,
1- benden çok daha iyi sürücü olan ve motoru daha güçlü bir arkadaşım ile gitmek, gerekiyorsa düşürsün umrumda değil.
2- 90lardan motorcu abilerimizin yanına götürmek için müsait bir zaman isterim, onlar doğrusunu bilirler.
Buna benzer bir olay yanlış bilmiyorsam forumdan birinin başına gelmişti, kız arkadaşı ile birlikte çalıntı ve eski model bir gsx1000r'la gelip, motoru testedebilirmiyiz dedikten sonra çalıntı olan motoru orda bıraktıktan sonra daha yeni model olan gsx1000r'ı alıp gitmişlerdi, aman dikkat kendiniz motorun üstünde olmadığınız müddetçe kimseyi motora yaklaştırmayın
Götüreceginiz servis ustası test edebilir. Ama şahsen 1 kere test etmeden motor aldim. Bir kez daha alicak olursam kesinlikle test etmeden almam.
Artçı al yada o sürerken sen artçı ol başka türlü olmaz de ya test sürüşü yaparken motoru çalarsa
Hocam sizler galiba sürekli sıfır motor alıyorsunuz. Motoru alırken test edilmeli bende alırken öyle yaptım hatta ustama götürdüm motoru baktırdım. Satıcının yanına 3 kişi gittik arkadaşlarım satıcı ile bekledi bende motoru test ettim. Sonuçta bu alıcının doğal hakkı motoru test etmek ya sende onun arkasına bineceksin yada yanında birileri gelirse onlarla bekleyeceksin. Yukarıda trafiğe kapalı alanda test edebilir dedim ama bu kişi illa ustasına götürmek isteyecektir. Ve seninde yanında birileri olursa kendine daha fazla güvende hissedersin. Tekrardan Hayırlı satışlar.
2 kişi gelirler. Biri sürer bırır senin yanında bekler.
Yarın bir gün bende motorumu satacağım ve ikinci el motor alma niyetim var benim alma ve satma şartlarım şu şekilde olacaktır.
İki kişi gelsinler, müümkünse brisi bu işlerden anlayan tamirci vs. olsun ama çakallık yapıp yanımda motorumu kötüleyip fiyat kırmaya çalışacaksa motoru alır giderim.
Benim söylediğim mekana gelecek kapalı pazar var orada iki tur bindiririm apaçilik yaptırmadan.
Binmeden önce kimliğini cep telefonunu hatta cüzdanını vs. alırım. Yanında ne olursa olsun benim motorumumdan kıymetli olamayacağı aşikar.
Ehliyeti yoksa motoru vermem, tecrübesi yoksa motoru vermem. Motoru düşürürse satın almak zorunda kalır gerekirse bu konuda sözleşme bile imzalatabilirim mal benim malım düşürürse bana girecek ona değil :D
Şahsen ben motor alacağım zaman çevremde pek motordan anlayan adam olmadığı için ya forumdan yardım isteyip birilerini arayacağım yada kendi servisime gidip oradaki ustaya baktıracağım, tabii satcı kabul ederse.
Okul bahçesi güvenilir.
alıcının test etmeye hakkı vardır. Satıcıda tek çıkışı olan okul bahcesinde kendini güvende hisseder.
Passionately in love with Motorcycle
En iyi yöntem kişi yol masrafını karşılayıp istediği ustaya götürmesi (biraz empati) ha buna ayıracak zamanınız olmayabilir oda ayrı, siz zaten motorunuzu tanıyorsanız eksiği fazlası ile isteyen istediği kadar şusu busu desin rakamınız bellidir. Ancak tanımadığınız birine asla motorunuzu teslim etmeyin ne olur ne olmaz. Ayrıca motoru baktırıp öyle almak isteyenler, bu işin hiç bir garantisi yok, bir ustanın iyi dediğine öteki kötü diyebiliyor yada tam tersi, zaten piyasada hepsi birbirinin arkasından sövüyor
Bisikletle uğraştığım zamanlarda da çok duydum test sürüşü için alınan bisiklet bastı gitti diye.. O yüzden kesinlikle tek başına al sür deme,ya arkasına bin yada o senin arkana. Çok ısrar ederse de parayı saysın eline,geziyor mu düşüyor mu ona kalmış.
Test yapmadan kimse motor almak istemez.
Şimdiye kadar 7-8 tane motor sattım hepsinde test için verdim kendisine.
Ancak ilk başta telefonda kişiyi tanımaya çalıştım her seferinde.İçime sinmeyen bir durum olduğunda motoru dahi göstermedim.
Motora bakmaya geldikleri zamanda izlenim edinmeye çalıştım.Genel de hep düzgün diyebileceğim insanlar çıktı karşıma.Ama garantisi yok bunun insanlar kavun değilki koklayıp tanıyalım.
Serviste buluşmayı önerebilirsin.Zaten motoru çoğu kişi göstermek istiyor servise.Onun dışında %100 garantisi yok bu yöntemlerin.Sen arkadayken de düşebilir.Hatta sana da zarar gelir.Ya da arkadaşı senin yanında beklese ne olur.Adam gitmek, kaçmak istedikten sonra silah çekecek halin yok ya.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)