Fren hortumlarım hava şartları ve motorun yaşında(3 yaş). Dolayı artık özelliğini yitirmiş olabilirmi?
Ben buna pek ihtimal vermiyorum. Çelik fren hortumu benimde aklımda aynı modeli kullanıyoruz eğer hor kullanılmayan
bakımları yapılan bir motorsa bu yaşta ve hava şartlarında böyle olmamalı. Geçen hafta başımdan geçen arka fren tutmama
olayını yeri gelmişken anlatmak isterim.
Bir gün öncesinden normal ve sıkıntısız kullandığım motoruma ertesi gün bindiğimde arka frenin nerdeyse %10 tuttuğunu
anlayıp hemen durdum. Kontrolünü yaptım. Ne balata bitik ne de diskte veya hidrolikte bişey vardı.
Bir süre binip eve geldim. Ertesi sabah aynı şey olunca " Arka frene abanmama rağmen tutmuyordu)
Atlayıp Yamaha yıldız a gittim. Usta baktı baktı bir şey bulamadı. Balataları çıkardı eline alinca bunlara bişey sıkılmış
dedi. Nasıl diye sordum? Bilmiyorum ama biri bunlara kaygan bişeyler sıkmış veya sabun veya deterjan gelmiş diyince
biri acaba bana pislik mi yaptı diye düşündüm ama böyle bişey olamaz dedim sonra.
Neyse Usta temizledi balata ve diski taktı. Her şey normale döndü.
Bu sorunu ertesi gün anladım. Motoru bıraktığım yerde kediler orasına burasına işiyor. Dikkatli bakınca
diske ve balataya baya çalıştıklarını farkettim. Bilen bilir kedi çişi yağlı ve kolay kolya çıkmaz.
(Bende motor sahibi olmadan önce bilmiyordum.)
Sorunun kaynağını bulunca çözümde bulunuyor.