Atık yağı ne yapmalıyım ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yine motorumun yağını değiştirdim. Önceki değişimlerde istemeye istemeye de olsa çıkan yağı rögara boşaltıyordum. Hem çevreci diye geçinip hem de yağı rögara boşaltmaya bu sefer içim elvermedi. Beklediğimden fazla çıktığı için bir kısmı toprağa döküldü ama elimde yarın litre, pet şişede atık yağ var.
TAKSİM civarında bunu nereye atabilirim ?
Reklamlar
-
Anadolu yakasında olsaydın ben onu geri dönüşüme kazandırılacak yeri biliyodum Dökmektense sanayideki motorculara(araba motorcusu) götürüp verin
onlar varillere biriktirip satıyor..çevre kirlenmemiş olur..
-
Atık yağ toplama merkezleri(firmaları) vardır.
İnternette İstanbul için atık madeni yağ toplama derseniz eminim işinize yarayacak linkler çıkacaktır.
Atık madeni yağ geri dönüşüm tesisleri çevreden gelenleri değerlendiriyor.
Kakono hakiri sokomoyu tokaji.
-
soba yakan birileri var ise çevrende ver onlara BELEDİYE KÖMÜRLERİ yanmıyor onlra döküyorlar yanıyor
-
oguzhanlal adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yine motorumun yağını değiştirdim. Önceki değişimlerde istemeye istemeye de olsa çıkan yağı rögara boşaltıyordum. Hem çevreci diye geçinip hem de yağı rögara boşaltmaya bu sefer içim elvermedi. Beklediğimden fazla çıktığı için bir kısmı toprağa döküldü ama elimde yarın litre, pet şişede atık yağ var.
TAKSİM civarında bunu nereye atabilirim ?
19 Eylül de yazdigim kisim;
atik motor yaglarinin (bitkisel yag degil) cevreye verdigi zararlar,
kirlettigi su, toprak miktari,
cevreye atilmamasi, lavabodan dokulmemesi, cevre bakanliginin bununla ilgili calismalari, cezalari, yonetmelikleri vs...vs.... ile ilgil internette yuzlerce yazi, calisma var.
ancaaak …!!!
her zamanki gibi memlekette kanun, yonetmelik, yazi, kagit uzerinde calisma eksikligi degil,
pratik, uygulama eksikligi var…
simdi benim elimde atik motor yagi var…
benim bunu naabcami soyleyen bi Allah’in kulu yok...
ben ne yaptim;
daha sonra bu atik yagi aldim
bi kaba koydum
zinciri spreyle temizledikten sonra bu yag ile yagliyorum
motorum YBR125
cok saglikli mi? bilmiyorum...
ancak boyece kullaniyorum ve de memnunum...
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Zincirine sür , bedava zincir yağın olmuş olur bol bol .
-
Belediyenin alması lazım, hatta ayçiçek yağı falan hediye ediyorlardı. Biodizel üreten her kişi ve kurumlar görüşebilirsin. Bazıları yasal, bazıları illegal çalışıyor EPDK'nın izni olmadan üretilemediği için. Hangilerine vereceğin senin kişisel tercihin...
-
bir bilgi paylaşıp gideyim ''1 lt atık yağ 800.000 lt suyu kirletir.''
-
ya zincirine sür ya da her okula falan koydular atık yağlar için. ayçiçek v.s. farkmaz
-
TEKNECI adlı üyeden alıntı
19 Eylül de yazdigim kisim;
atik motor yaglarinin (bitkisel yag degil) cevreye verdigi zararlar,
kirlettigi su, toprak miktari,
cevreye atilmamasi, lavabodan dokulmemesi, cevre bakanliginin bununla ilgili calismalari, cezalari, yonetmelikleri vs...vs.... ile ilgil internette yuzlerce yazi, calisma var.
ancaaak …!!!
her zamanki gibi memlekette kanun, yonetmelik, yazi, kagit uzerinde calisma eksikligi degil,
pratik, uygulama eksikligi var…
simdi benim elimde atik motor yagi var…
benim bunu naabcami soyleyen bi Allah’in kulu yok...
ben ne yaptim;
daha sonra bu atik yagi aldim
bi kaba koydum
zinciri spreyle temizledikten sonra bu yag ile yagliyorum
motorum YBR125
cok saglikli mi? bilmiyorum...
ancak boyece kullaniyorum ve de memnunum...
Güzel düşünmüşsünüz fakat bu devir daim daha ne kadar sürer,ayrıca zincir için 90 numara zincir yağı öneriyor honda
Motor yağı çok ince kalır
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Buradan atık yağı ne yapacağınız ile alakalı bilgi edinebilirisiniz .
-
motorla çıkmadan sürünce baya sağa sola heryer yağ oluyor .motorla gezdikten sonra zincirine sür en azından biraz kuruyo
-
izmirde bornova bayraklı taraflarında götürebileceğim bi yer var mı?
-
yağ değişimi yapan yerlere servislere veya benzin istasyonlarına verin sanırım atmaları yasak.
-
barkına verebilirsin o zincirini atık yağ ile temizliyomuş
-
En kesin yakın çözüm, inşaata beton taşıyan kamyonlar var, arkasında büyük silindirik dönen içinde betonu karıştıran döner yeri olan, bunlar çimento yapışmasın diye tam çıkış kısmına yağı kullanıyorlar yani çimento beton yapışmasın diye, bunlara verilebilir veya inşaat yapan yerde birine bırakabilirsiniz bu komyonları kullananlara veya çimento işi yapanlara ulaştırsınlar diye.
-
biraz sık yağlarsın zincirde kullanırsın
-
Yanık yağ ince olduğu için hem temizleme hem de sık aralıklarla kullanıldığında koruma özelliği vardır. onun için özellikle zincir, dişli, debriyaj, gaz kolu vs harekli parçaların yağlanmasında bire bir.
2 kutu zincir yağlama sipreyim var oring zincir için özel. Ama içime sinmedi pek kullanmıyorum. Atık yağa devam.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
rebel_punto adlı üyeden alıntı
Yanık yağ ince olduğu için hem temizleme hem de sık aralıklarla kullanıldığında koruma özelliği vardır. onun için özellikle zincir, dişli, debriyaj, gaz kolu vs harekli parçaların yağlanmasında bire bir.
2 kutu zincir yağlama sipreyim var oring zincir için özel. Ama içime sinmedi pek kullanmıyorum. Atık yağa devam.
gaz kolu yanık yağ ile yaglamak pisliğe davetiye çıkarmak gibi bir şey
-
Valla konu hakkinda bilgim yok ama duyarliliginizdan oturu hem tebrik ederim hem de tesekkur ederim malum etrafta bu bilincte insan sayisi cok az
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)