artçı kask takmazsa ceza yiyor muyuz?
Reklamlar
-
motorla okula gidip geliyorum. bazen evi bana yakın arkadaşlar bırakıver diyor. bu durumda çevirme olsa ceza yiyecek miyim? aksi takdirde sürekli bi kask mı taşımam gerekecek? kimin ne zaman bineceği belli olmuyor çünkü.
Reklamlar
-
evet cezayı keser polis memuru...artçı veya şöför fark etmez...
-
Sevgili arkadaşım arkandaki kişi kask takmadığı için ölürse ölümlü trafik kazasına karışmış biri olarak sen sorumlu tutulursun bunu biliyor muydun? Arkadaşının ölümüne sebebiyet veren bir kişi olarak da vicdanının rahat olabileceğini hiç sanmıyorum.
Sen iyisimi kasksız kimseyi alma sebep olarak da onları sevdiğini söyle kendilerine
-
Çorum İl Temsilcisi
-
artci almama sebebim çok güzel bahane
-
soru edit: ardçı kask takmasa kafası patlar mı?
-
arkana kimseyi alma, ben şahsen bu sorunu çözmek için artçı selesini söktüm
-
Artçında kask olmadığı zaman en büyük sorunun ve endişe kaynağın polisin ceza yazmasıysa, ki görüyorum öyle, sen hemen o motoru sat. Ortalarda motorcuyum diye de dolaşma..!
-
böyle artçı olursa alma sakın
ama böyle ART çı bulursan ne kadar koruma ekipmanı varsa al
-
tt768 adlı üyeden alıntı
Artçında kask olmadığı zaman en büyük sorunun ve endişe kaynağın polisin ceza yazmasıysa, ki görüyorum öyle, sen hemen o motoru sat. Ortalarda motorcuyum diye de dolaşma..!
artçı dediğim adamlar 25-30 yaşlarında. o yaştaki adam hayatını umursamıyorsa ben hiç umursamam. uyarımı yaparım, yine de binerse ne diyeyim? annesi değilim babası değilim.
-
tt768 adlı üyeden alıntı
bu iletiye verdiğin cevapla, tt768 arkadaşın söylediğini bir de ben söylüyorum sana. +1
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
telike adlı üyeden alıntı
bu iletiye verdiğin cevapla, tt768 arkadaşın söylediğini bir de ben söylüyorum sana. +1
hocam ben 10.000km civarı araba kullandım. kimseye zorla emniyet kemeri taktırmadım, takmayanı arabaya almamazlık da yapmadım. tüm dikkatimi verip arabamı kullandım, yani üzerime düşeni yaptım. herkes kendi davranışından mesuldür. ben arabadan motora geçen biri olarak bu zihniyetteyim. zaten arabada başka türlüsü de zor. hayatımda görmedim 'emniyet kemeri takmayanı arabaya almam' diyeni. bazen 6 kişi biniliyor arabaya ama 5 tane kemer var mesela? hülasa, burada artçı için kaskı dayatanların araba kullanmadığını, kullandıysa da aynı hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. ikiyüzlülüğe gerek yok, bendeki motor 70'i geçmeyen 100cc cub. gittiğim maksimum mesafe 5km şehiriçi. ama en dandik araba bile 140-150 yapar. araba daha tehlikeli. her arabaya oturduğunda emniyet kemerini takmayan, her şehirlerarası otobüs yolculuğunda kemerini yine takmayan, bisiklete kasksız binen, biraz abartı olacak ama evinde topraklama hattı bulunmayan insanlar gelip bana yetişkin başka birinin kendi başına aldığı ufak bir riskten dolayı 'motorcuyum deme' demesin lütfen.
saygılar sevgiler.
-
kordinaryus adlı üyeden alıntı
hocam ben 10.000km civarı araba kullandım. kimseye zorla emniyet kemeri taktırmadım, takmayanı arabaya almamazlık da yapmadım. tüm dikkatimi verip arabamı kullandım, yani üzerime düşeni yaptım. herkes kendi davranışından mesuldür. ben arabadan motora geçen biri olarak bu zihniyetteyim. zaten arabada başka türlüsü de zor. hayatımda görmedim 'emniyet kemeri takmayanı arabaya almam' diyeni. bazen 6 kişi biniliyor arabaya ama 5 tane kemer var mesela? hülasa, burada artçı için kaskı dayatanların araba kullanmadığını, kullandıysa da aynı hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. ikiyüzlülüğe gerek yok, bendeki motor 70'i geçmeyen 100cc cub. gittiğim maksimum mesafe 5km şehiriçi. ama en dandik araba bile 140-150 yapar. araba daha tehlikeli. her arabaya oturduğunda emniyet kemerini takmayan, her şehirlerarası otobüs yolculuğunda kemerini yine takmayan, bisiklete kasksız binen, biraz abartı olacak ama evinde topraklama hattı bulunmayan insanlar gelip bana yetişkin başka birinin kendi başına aldığı ufak bir riskten dolayı 'motorcuyum deme' demesin lütfen.
saygılar sevgiler.
Çok merak ettim bu yazıyı okuyup, beğen butonuna tıklayan arkadaşlar neyi beğendi?
Milletin evinde topraklama hat yok, otomobilde emniyet kemeri takmazlar kalkıp sana artçına kask taktır diyorlar. Sen onlara aldırma kardeşim zaten motorun 70 yapıyormuş, o hızlarda kaska gerek yok,ölmez kimse mi diyorlar
-
saygılar sevgiler.
Sevgili apaci arkadasim. Arabada yolcu kemer takmazsa cezayi sen yersin. Yolcu degil. Motorda kask takamzsa yine cezayi sen yersin yolcu degil.
30 km/h nin uzerinde her zaman olum riski var bunu bil! 70 km cok yuksek bir rakam motorda emin ol!
-
buradaki uygulamalarda yazmıyorlar cunku daha kask takma bılıncını oturtamadılar Marmaris'te.kurallar da bu zorunlu olmalı da zaten.sana bir tavsiyem motorunda bır kep görünümlü kask bulundur artçıya verirsin hiç değilse hukukı boyutlardan korur :D kendi önlemini alda 5-10 dk'lık artçıya bunu anlatamazsın
-
Ya bırakın ne hali varsa görsün birde adam yerine koyup laf anlatıyorsunuz. böylelerinin başına kötü bir şey gelmeden akıllanmazlar ne uğraşıyorsunuz, arkasına binen de aynı zihniyette nede olsa, ölüm fıtratında var bu işin..
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
-
saygılar sevgiler.
hakkaten var ya şimdi motorcuyum deme sat o motoru kardeşim. aynen aynen haklısın he.
sat sat boşver
motor şeytan işi
iki teker güven olmaz
1000lik öldürür 600lük öldürmez
iki teker şeytan işi şeytan
sat araba al
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
-
ben anlamadım yahu. ben zaten kasksız çıkmam. artçı için sordum o soruyu. arkama kasksız binmek isteyene binme demem, aynen arabada emniyet kemerini takmayana 'in' demediğim gibi. belediye otobüslerinde neden emniyet kemeri yok diye sorgulamıyorsunuz ama? olsa bile her oturduğunuzda takıyor musunuz? her arabaya bindiğinizde kemer takıyor musunuz? motoru ben kullandığım için arkama kasksız artçı almamalıyım diyorsunuz ama aynı motor benzer kaza durumunda yayalara çarpıp da öldürebilir! o zaman yayalara da kask taktırın hadi? veya komple motora arabaya binmeyelim, her yere ray döşesinler trenle gidelim. mantığa bak!
-
kaza anında arkanda yolculuk eden adamın canına kast edeceksen sürme diyebiliriz. ayrıca her arabaya bindiğimde ister yolcu ister sürücü koltuğunda oturayım kemer takarım. bu alışkanlıktır. kemeri arkadan bağlayanlardan mısınız?
-
telike adlı üyeden alıntı
kaza anında arkanda yolculuk eden adamın canına kast edeceksen sürme diyebiliriz. ayrıca her arabaya bindiğimde ister yolcu ister sürücü koltuğunda oturayım kemer takarım. bu alışkanlıktır. kemeri arkadan bağlayanlardan mısınız?
trafikteki her unsur ötekileri tehdit eder. kimse adam öldürmeye çıkmıyor trafiğe. ama her gün birileri ölüyor. bu riski göze alamayan trafiğe çıkmasın zaten. ben de bakkala bile gitsem arabadaysam kemeri, motordaysam kaskımı takarım. ama 30 yaşındaki insanlara da zorla kemer taktırmam. dediğim gibi bana göre herkes kendi hareketinden mesuldür.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)