Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

artçı kask takmazsa ceza yiyor muyuz?

REKLAM ALANI
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı kordinaryus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ben 10.000km civarı araba kullandım. kimseye zorla emniyet kemeri taktırmadım, takmayanı arabaya almamazlık da yapmadım. tüm dikkatimi verip arabamı kullandım, yani üzerime düşeni yaptım. herkes kendi davranışından mesuldür. ben arabadan motora geçen biri olarak bu zihniyetteyim. zaten arabada başka türlüsü de zor. hayatımda görmedim 'emniyet kemeri takmayanı arabaya almam' diyeni. bazen 6 kişi biniliyor arabaya ama 5 tane kemer var mesela? hülasa, burada artçı için kaskı dayatanların araba kullanmadığını, kullandıysa da aynı hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. ikiyüzlülüğe gerek yok, bendeki motor 70'i geçmeyen 100cc cub. gittiğim maksimum mesafe 5km şehiriçi. ama en dandik araba bile 140-150 yapar. araba daha tehlikeli. her arabaya oturduğunda emniyet kemerini takmayan, her şehirlerarası otobüs yolculuğunda kemerini yine takmayan, bisiklete kasksız binen, biraz abartı olacak ama evinde topraklama hattı bulunmayan insanlar gelip bana yetişkin başka birinin kendi başına aldığı ufak bir riskten dolayı 'motorcuyum deme' demesin lütfen.

saygılar sevgiler.
    işte bunlar hep yanlış düşünceler...
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tt768 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Alıntı kordinaryus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ben 10.000km civarı araba kullandım. kimseye zorla emniyet kemeri taktırmadım, takmayanı arabaya almamazlık da yapmadım. tüm dikkatimi verip arabamı kullandım, yani üzerime düşeni yaptım. herkes kendi davranışından mesuldür. ben arabadan motora geçen biri olarak bu zihniyetteyim. zaten arabada başka türlüsü de zor. hayatımda görmedim 'emniyet kemeri takmayanı arabaya almam' diyeni. bazen 6 kişi biniliyor arabaya ama 5 tane kemer var mesela? hülasa, burada artçı için kaskı dayatanların araba kullanmadığını, kullandıysa da aynı hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. ikiyüzlülüğe gerek yok, bendeki motor 70'i geçmeyen 100cc cub. gittiğim maksimum mesafe 5km şehiriçi. ama en dandik araba bile 140-150 yapar. araba daha tehlikeli. her arabaya oturduğunda emniyet kemerini takmayan, her şehirlerarası otobüs yolculuğunda kemerini yine takmayan, bisiklete kasksız binen, biraz abartı olacak ama evinde topraklama hattı bulunmayan insanlar gelip bana yetişkin başka birinin kendi başına aldığı ufak bir riskten dolayı 'motorcuyum deme' demesin lütfen.

saygılar sevgiler.
    Sen hiç öldün mü? Ölüm riskini ufak bir risk olarak tanımlaman bana biraz enteresan geldi de. Sen motorcu değilsin sevgili kardeşim. bu zihniyetle sen ne yazık ki apaçisin.

Fikirlerimi söyleyerek seni kırmaya, üzmeye ya da kızdırmaya çalışmıyorum. Lütfen apaçi olma. Motorcu ol.
    telike bunu beğendi.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Evine dön kardes,
    Bu iş seni aşar..

Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    @telike ve @phadrel

ben kimse ölürse ölsün demiyorum. diyorum ki 'herkes kendi hareketinden mesüldür.' arkama yanıma oturanlar çocuk değil. evet, direksiyonda ben varken benden kaynaklanan bir hatada yanımdakinin suçu yok, ama aynı durumda kullandığım araba veya motor bir yayanın da ölümüne sebep olabilir. madem bu kadar tedbirlisiniz, yayalara da kask taktırmadan sokağa çıkarmayın o zaman? söylediğinizin arkasında durun hadi. yayalar da risk altında. onları da koruyun kollayın. veya dediğim gibi komple motoru arabayı bırakıp trenle gidelim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------

Alıntı tt768 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen hiç öldün mü? Ölüm riskini ufak bir risk olarak tanımlaman bana biraz enteresan geldi de. Sen motorcu değilsin sevgili kardeşim. bu zihniyetle sen ne yazık ki apaçisin.

Fikirlerimi söyleyerek seni kırmaya, üzmeye ya da kızdırmaya çalışmıyorum. Lütfen apaçi olma. Motorcu ol.
    bahsettiğim ölüm riski değil, şudur, bu güne kadar yeryüzünde oluşan motosikletin karıştığı tüm kazaları(sürtme devrilme dahil) toplarız. bunların arasından kasksız artçının öldüğü, kasklı sürücünün zararsız atlattığı kazaları ayırırız. ikinci rakamı ilkine böldüğümüzde oluşan kesrin yüzdesi bahsettiğim riski verir. tahmin edin artık binde 1 mi, onbinde 1 mi?

ayrıca bu riski alan ben değilim, kask olmadığı halde uyardığım halde arkama binen 20-30 yaşlarındaki artçı. başka birinin aldığı bu risk için bana 'motorcu değilsin' diyenleri anlamadım, anlayamadım.

Motosikleti
    suzuki intruder m800
    Tren iyidir bence,sen trene devam.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)