Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ankara'da dolandırıcılık vakası!!!!

REKLAM ALANI

Selamlar herkese, bugün başımdan geçen bir olayı sizlere anlatarak bir dolandırıcıyı fişleyeceğim.

Dolandırıcının adı soy adı : Levent Köremezli
    Yaşadığı yer: Ankara
    E Mail adresi: leventkoremezli@hotmail.com
    Sattığı Motosiklet: Aprilia RXV 450
    Motosiklet Modeli vs: 2010 Model, ~3000km.
    Sahibinden İlanı: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81638701/detay

Olay:

Yaklaşık bir hafta önce yukarda bilgileri verdiğim şahıs motosiklet ilanı açtı. İlan fotoğrafları ters ve düzgün olmadığı için mail yoluyla fotoğraf talep ettim kendisinden. Ertesi gün ne zaman çekildiği şaibeli birkaç fotoğraf gönderdi. Ciddi müşteri olduğumu motosikleti almak istediğimi belirttim ve motosiklet hakkında detaylı bilgi istedim.

Motosikletin hiçbir sorununun olmadığını, plakasının olduğunu, sinyallerin aynaların plakalığın mevcut olduğunu ve istenirde bunları takıp satacağını söyledi. Motor kısmı ile ilgili soğuk çalıştırmada birkaç kez stop ettirilirse buji ıslattığını bunun haricinde hiçbir sorunun olmadığını, satın aldıkan sonra hiçbir masrafının olmadığını belirtti. Son olarka motosikletin uzun süredir vizesinin yapılmadığını, yaptıracak parasının olmadığını, peşinat olarak 500 tl gönderirsem vizesini yaptırıp satışa hazır hale getireceğini söyledi. Gösterdiği referanslar ve benim gereksiz insaniyetim sonucunda peşinat olarka 500 tl gönderdim kendisine. Motosikleti beğenmediğim taktirde 500 tl yi geri vereceğini, hatta kusuru çıkarsa yol paramı da ödeyeceğini söyledi.

Bugün Konya'dan çıkıp Ankara Göl başına motoru almaya gittik 2 kişi. Sözleştiğimi vakitte gelmedi, biraz beklettikten sonra motosiklet römork üzerine yüklemiş şekilde gözüktü henüz dolandırıcı olduğunu bilmediğimiz şahıs. Uzatmayayım,

Hiçbir sorunu olmadığını söylediği motorun,

Yağ filtresi kapağından yağ kaçırması var. (karter korumanın içi yağ dolmuş)
    Benzin hortumu kopmuş yada delinmiş, yerine petrollerde bulunan hava hortumu takılmış.
    Debriyaj teli motor bloğuna dokunduğu için yanmış.
    Arka süspansiyonu tutan kollar motorun yüksekliğini düşürmek için kesilip, parça ekleyip kaynatarak oynanmış,
    Motosikletin şasesi yamuk, ön ve arka teker aynı hizada değil,
    Plastiğin bir noktasında kırık var,
    Ezik olduğunu söylediği fmf egzoz kırık, çatlak ve boş bir boru,
    Birçok noktası küflenmiş.
    Göstergesindeki boş (N) ışığı yanmıyor.
    Motosikletin direksiyon kilit anahtarı yok.
    Orjinal stiker olduğunu söylemesine rağmen yok,
    Aynaların var olduğunu söylemesine rağmen yok,
    Arka sinyallerin var olduğunu söylemesine rağmen yok,
    Plakalığın var olduğunu söylemesine rağmen yok,
    Motor çalışırken içinden sürtünmeye benzeyen bir ses geliyor,
    Yan ayaklık somunu düşmüş, yayı sünmüş, kapanmıyor, düzgün çalışmıyor.
    Koltuk döşemesi yırtık,
    Motor bloğundan nereye ait olduğu belli olmayan bir sürü switch ve kablo sarkıyor,
    ve fotoğraflarda gözükmeyen, dolandırıcının hiç bahsetmediği bir sürü kusur.

Sonuca gelirsek, motoru almak istemediğimizi söyleyince, aldığı peşinatı vermeyeceğini söyledi. Tatlı dille yaptığının yanlış olduğnu söylememize rağmen öyleyece gitmeye kalktı. Peşinatın yarısını verip geri kalanı bize ceza olarak vermeyeceğini, verdiği yarımıda bir hakkı varmış gibi helal etmeyeceğini söyledi. Bu noktada benim 1.5 saattir zorladığı sabrım taştı ve üzerine yürüdüm, dayak yiyeceğini anlayınca polisi arayacağını söyledi. Bende sen zahmet etme ben hemen arıyorum dedim ve aradım. Arabasının plakasını verdim, bilgileri konumu aktardım. Bir ekip arabasının hemen yola çıktığını öğrenince paranın tamamını verdi.

Bitirirken benim zararım önceden göze aldığım 100 liralık yol masrafım oldu. Lütfen bu motora müşteri olmayın, motosiklet her an su koyacağı için römork üzerinde taşınıyor... Bu şeref yoksunu insancığa kapora peşinat vs vermeyin. Bedava alınacak bir motor bile değil...
    Son olarak bana gönderdiği fotoğrafları ekliyorum.

Herkese iyi günler.

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_1004341_zps11dc2b44.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_100356_zps343d82bb.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_100335_zpse83efe84.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_100242_zps81cdc8b8.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_100218_zpsb9847ec5.jpg

http://i1105.photobucket.com/albums/h354/Sodurlu88/20141003_100146_zps23942e77.jpg

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Geçmiş olsun
    sodurlu88 bunu beğendi.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Tüm alışverişlerde ilk kriterim ilanın kalitesidir. Kalitesiz ilanla ilgilenmem.
    Fotosu ters ilan baştan elenir benim gözümde.

Geçmiş olsun.

flush royale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Yzf R125 Anodized Red
    Öncelikle geçmiş olsun. Yazıyı okurken 500 TL'yi bir an için kaptırdığını düşünmekle beraber tam üzülecekken geri aldığını okudum. Sanırım bu işin tek sevindirici yanı bu olmuş. Satıcı ne kadar referans gösterirse göstersin sizin en başında yapmanız gereken motoru canlı kanlı görmek ve ona göre hareket etmekti. Zararın neresinden dönerseniz kar. Tekrardan geçmiş olsun.
    sodurlu88 bunu beğendi.
    Kakono hakiri sokomoyu tokaji.

Teşekkürler arkadaşlar iyi temennileriniz için. Bu benim alacağım 8. motordu... Bugün birşeyler daha öğrenmemiz gerekiyormuş 100 lira harcayarak... Öğrendik...

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Gecmis olsun. Sahibinden.com sitesine de bu konuyla ilgili sikayetinizi aktarmadiysaniz, aktarmanizda fayda var.
    sodurlu88 bunu beğendi.

Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    yarım gününüzü ayırıp motoru görüp sonra vizeye gitme kararı verseydiniz keşke.neyse geçmiş olsun,buna da şükür
    sodurlu88 bunu beğendi.

Sahibinden com'a şikayetde bulundum. Çalışan biri olunca sınırlı iznim var ve mesai saatleri içinde hava kararmadan motoru alıp gelmem gerekiyordu. O yüzden vizesi yapılmadan 1 gün içinde işlemleri bitirmek çok mümkün gözükmüyordu. Bugün almadığım halde sabah 6 da yola çıkıp akşam 4 e ancak gelebildim eve.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yazmıyorum uyarı alacağız yoksa sana da geçmiş olsun kendimize ders çıkaralım
    sodurlu88 bunu beğendi.

Mr.[T] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX 150-pulsar 200NS-Yamaha NMAX
    sahibinden e bende şikayette bulunmuştum bikere 15 gün sonra döndüler

zizulander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu aralar mecburen otomobil
    Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkürler.
    sodurlu88 bunu beğendi.
    Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Geçmiş olsun,böyle bir olayda başıma geldi,2012 ramazan bayramın 1. günü, cuma namazı çıkışı,araba almaya gideceğim herşey konuşuldu çok güzel,hatasız sorunsuz,öğleden sonra buluşacaz,Sözde ehli bütün müslüman,tam bir nalet herifmiş,aracı bir arkadaşına verdi araba geldi,Dakka 1 Frenlerde anormal ses yapıyor tutmuyor,Km düşürülmüş 115000 yazıyor,serviste 295000 çıktı,komple boya,motor yağ yakıyor.kan beynime sıçradı ama küfürün bir bin para,plaka,
    motor numarası,şase numarası,yetkili servisteki expertiz kaşeli,bir bir fotoğrafını çektim,sahinden com yeniden ilan verdim,gelen tebrik mesajları
    telefonlar beni keyiflendir,aracın sahibi aramadı,arasaydı,verdiği parayı bir güzel içip ilana tekrar koyacaktım.
    Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum.
    Geçmiş olsun
    sodurlu88 bunu beğendi.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Bu tür ilanların ve şahısların ifşa edilmesi çok doğru bence.

Hatta bu tür konular için ayrı bir yer bile açılmalı.
    Böyle dolancıdırıcı şahıs ve firmalar oralarda ifşa edilmeli.

Geçmiş olsun.
    sodurlu88 ve viper17 bunu beğendiler.

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm alışverişlerde ilk kriterim ilanın kalitesidir. Kalitesiz ilanla ilgilenmem.
    Fotosu ters ilan baştan elenir benim gözümde.

Geçmiş olsun.
    Üstat ters ilan neden eleniyor anlamadım.Biraz açar mısın ?Bilgili birisine benziyorsun.Bende mesela plakası kapatılan motorlara bakmıyorum.Bu gibi başka kriterler var mı tespit ettiğiniz paylaşır mısınız?
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Konuyu açma amacım bu tür konularda daha dikkatli olunulması zaten, binbir zorlukla para kazanıyor insanlar, hayalini uzun süredir hayalini kurduğu birşeyi alma heyecanını içindeyken yukarda anlattığım gibi insanlarla karşılaşmak kötü.

1 Hafta önce bende motorumu sattım, kendimi övmek için söylemiyorum, 6 saatlik yoldan geldi adam motoru görmek için... Gittim arabamla otogardan aldım, karnı açmı susuz mu sordum. Adam gelmeden öncede motoru a'dan z'ye anlattım, söylediğimin dışında bir kusuru çıkarsa tüm masrafların bana ait dedim. Geldi beğendi aldı motoru.

Güncelleme: Bahsi geçen şahıs bana nasıl dolandırıcı dersiniz diye mesaj atıyor şuanda. Böyle bişey yapan biri için siz ne dersiniz ??

Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    haojue 135S
    Şikayette bulundum. sahibinden.com a
    geçmiş olsun ,
    sodurlu88 bunu beğendi.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstat ters ilan neden eleniyor anlamadım.Biraz açar mısın ?Bilgili birisine benziyorsun.Bende mesela plakası kapatılan motorlara bakmıyorum.Bu gibi başka kriterler var mı tespit ettiğiniz paylaşır mısınız?
    Adam ilanı ile ılgılenmemıs. Dönüp bakmamıs, kontrol etmemiş.
    Yada daha kötüsü görüp de umursamamıs.
    Ilanıyla ilgilenmeyen adam motoruyla ılgılenmez. Satmak istemiyordur yada satılacagına inanmıyordur.
    Balık avına çıkmıştır. Satılırsa satılır diyenler varya. O olmaz işte.

Plaka kapatanlar benım ıcın de elenır.
    Arabasının paketini bilmeyenler veya bilerek yanlış yazanların Ilanıyla da ılgılenmem.
    Full artı full yazanlar ise sadece komedıdır benim gözümde. Full yazma. Ne varsa onu yaz.
    Bır de ustanızla gelin hikayesi var ki gıc anlamadım.
    Bu kadar araba aldım sattım ustamı yanıma alayım beraber gidip araba alalım boykebır şerefe nail olamadım. Ustamın işi eşi yok mu benim peşimde gezınecek bu neyin kafası.
    A.Volkan bunu beğendi.

ayip

Oncelikle boyle adice karalama yapan arkadaslarin burda olmasi uzucu adim levent koremezli tel 05469637151 ne hakla alamadigi bir motara bunlari yazar ve dolandiri de benim kim oldugumu bilmeden yarin sabah savciliga suc duyurisda buluncam ve avukatimla elimden gelini yapicam madem dolandirildi sikayet etsin savciliga kaporasinida vermicektim ama biz insaniz gelelim makineye ankara raider aptullah ustaya sorun o anlatsin boylemi tekrar kiniyorum boyle birini

caneroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız

Sizde bana hakaretmi ediyorsunuz ne oldunu bilmeyen birisini yazisi uzerine sodurlu 88 bunuda vercem savciliga ayri bir dosyada tabi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------

Caneroz neyi ucuz atlasmis daha beni karalak ney onude o evre var cok ugrasicam cok

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)