Motosiklet Muaynesinde Topcase Mevzusu?
Reklamlar
-
Sayın arkadaşlar.
Motorumu muayneye götüreceğim,
Fakat TuvTurk'te yaptıgım inceleme sonucu Topcase ve Hardcase'lerin boyutları ciddi bir şekilde değişmediği sürece boyutlar sorun yaratmamaktadır diye bi ibare var.
Aynen kopyalıyorum ;
''Motorsikletlerin bir kısmına sepet dediğimiz yan tarafa oturma aksesuarı takılmaktadır; bu istihap haddini, taşıyabileceği kişi sayısını ve aracın genişliğini değiştirdiği için proje gerektirmektedir. Genişlik, yükseklik ciddi bir şekilde değişmediği sürece boyutlar sorun yaratmamaktadır.''
Şimdi sorum şu ;
Burada belirtilen boyuttan tan kasıt nedir? (TuvTurk'e attığım mail sonucu hala geri dönüş yapılmadı, ve süre daralıyor..)
Ben 46 LT topcase kullanıyorum,
Topcasenin üzerinde Led stop ve sinyal düzenegi olmasa Topcaseyi söker muayneye götürürüm,
Ama led düzenegi yüzünden sökmek istemiyorum açıkçası.
Son zamanlarda Motorunu muayneye götürüp, bu sorunu yaşayanlar varmı?
Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.
Saygilar.
Reklamlar
-
Sanirim bunda olcu muayene yapanin insafi. Ben f650gsnin orjinal cantasi ile girdim (sanirim 33lt) sorun olmadi.
-
-
litresini filan bilmem ama benim motorda arka çanta var 10/10/2014 cuma günü vizeye gittim.çantaya hafif kusur yazmış ayrıca bir hafif kusurda çanta şasinin boyutları dışına taşıyor diye yazmış üçüncü olarakta kıs far yönü ayarsız yazmış. sonuç olarak vizemi yaptılar.
-
hgdr adlı üyeden alıntı
litresini filan bilmem ama benim motorda arka çanta var 10/10/2014 cuma günü vizeye gittim.çantaya hafif kusur yazmış ayrıca bir hafif kusurda çanta şasinin boyutları dışına taşıyor diye yazmış üçüncü olarakta kıs far yönü ayarsız yazmış. sonuç olarak vizemi yaptılar.
Çantanızın marka ve modelini söyler misiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------
Bi dakkaaa
Arkadaşlar, bu TuvTurk ''oturma aksesuarı sepet'' derken, şundanmı bahsediyor yoksa?
Karayolları taşıma mevzuatıyla ilgili araştırma yaptım,
Topcasenin Hafif kusur olduğu yönünde bilgi edindim,
Buyrun Link ; http://www.kamusalbilgi.com/trafik/1...r-tablosu.html
Şimdi TuvTurk'un belirttiği ''oturma aksesuarı sepet'' derken, birazda mantık yürütünce aklıma resmini eklediğim şekil geldi.
Yanılıyor olabilirmiyim?
-
Çantayı söküp girilse yanlış mı?Muayeneden sonra tekrar takılmaz mı bu çantalar bilmediğim için soruyorum.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
A.Volkan adlı üyeden alıntı
Çantayı söküp girilse yanlış mı?Muayeneden sonra tekrar takılmaz mı bu çantalar bilmediğim için soruyorum.
Sökülüp takılabilir tabiki.
Ama benim çantamda Led stop + sinyal ve dörtlü ikaz düzenegi oldugu için sökmeye gözüm yemiyor.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
sinan bey sepet den kasıt anladıgınız gibi
-
Benim topracemdede led stop ve sinyal düzeneği var
Ben bu sorunu bir ucu dişi bir ucu erkek usb kablo ile çözdüm
Bir ucu dişi bir ucuda erkek olan usb uzatma kablosu alın,bunlar 4 kabloludur (umarım işinizi görür)
Ortadan kesip dişinin bir ucuna motordan gelen kabloları,topraceden gelen kablolarıda erkek olen usb ye bağlayın
İstediğiniz zaman çikar tak yapabilirsiniz
-
Motosiklet, Motorlu Bisiklet
Motosiklet siperliği: uygun monte edilmemiş,motosiklet için onaylanmamış,hasarlı,yırtılmış,göçükler var,kenar koruyucusu yok,uygun değil
Hafif Kusur
Tutamak(lar): yok,hasarlı,eksik,sayısı yeterli değil,uygun monte edilmemiş Hafif Kusur
Eşya taşıma/çantalar: onaysız monte edilmiş,üst çanta (Top-Case) takılmış,motosiklet şasesinin dışına taşıyor,hasarlı,motosiklet tipine uygun değil,onaysız, plaka/lamba kapanmış,keskin kenarlı Hafif Kusur
Motosiklet ayağı: uygun monte edilmemiş,kendiliğinden geri kapanmıyor,sürüş pozisyonunda emniyetsiz,hasarlı,2.Yay yok,onaysız,Yan dayama ayağı çok kısa
Hafif Kusur
Sele:uygun monte edilmemiş,onaysız,Sele montajı için motosiklet uygun değil,onaysız sele tipi,hasarlı Hafif Kusur
-
sinanaksu adlı üyeden alıntı
Çantanızın marka ve modelini söyler misiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------
Bi dakkaaa
Arkadaşlar, bu TuvTurk ''oturma aksesuarı sepet'' derken, şundanmı bahsediyor yoksa?
http://cancilar.com/images/sepetlimotor2.jpg
Karayolları taşıma mevzuatıyla ilgili araştırma yaptım,
Topcasenin Hafif kusur olduğu yönünde bilgi edindim,
Buyrun Link ;
http://www.kamusalbilgi.com/trafik/1...r-tablosu.html
Şimdi TuvTurk'un belirttiği ''oturma aksesuarı sepet'' derken, birazda mantık yürütünce aklıma resmini eklediğim şekil geldi.
Yanılıyor olabilirmiyim?
çantanın resmi avatarımda var kısmende olsa gözüküyor markası maxem
-
benim kappa ile geçtim. sıkıntı çıkarmadılar. stadın oradaki muayene istasyonunda girdim kontrole .
-
Yaptığınız yorumlara ve deneyimlerinize bakılırsa,
Tuvturk'un ''oturma aksesuarı sepet'' diye bahsettiği Topcase ve Hardcase'den ziyade, yukarıda resmini paylaştıgım yan taşıyıcı olsa gerek.
''Oturma aksesuarı'' denildigi zaman bunu yandaki yolcu taşıyıcıyla bağdaştırabilirim de, işin içine ''sepet'' ibaresi girince Topcase üzerinde yogunlaştım.
Ama anlaşılıyor ki Topcase'i sıkıntı etmiyorlar.
Topcaseyi sökmeden muayneye gireceğim.
Eğer Ağır kusur olarak kalırsam 1 ay içinde zaten muayne tekrarı hakkım var.
Konuyla ilgili sizleri bilgilendiririm.
Hepinize teşekkürler
-
Muayneye bugün girdim,
46 LT'lik Topcase hafif kusur olarak muayneden geçmiştir.
-
Bu hafif kusur olayını da anlamış değilim. Bizim 10 senelik bir otomobilimiz var, arabayı aldığımızdan beri hep yetkili servisinde bakımları yapıldı. Bu geçen 10 yılda kaç defa girdik muayeneye hatırlamıyorum, 4 ya da 5 olması lazım. Her muayenede sis farı ayarları hatalı olarak "hafif kusurlu" çıktık.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)