egzozdan gelıyo olabılırmı bendede bu tarz bı sorun olmustu dıkkatlı dınlemek lazım
ilk video da ses normal gelmişti ama ikinci de sanki bir şakırtı var gibi. bu şakırtı da büyük bir ihtimal sübaplardan geliyor. iyi bir ayarla bir sorunu kalmaz.
soğukken ve jikle kapalıyken rölanti ayarı iyi olan her motosiklet kendiliğinden stop eder. bu anormal bir durum değildir. ha stop etmemesi için rölantiyi yükseltebilirsiniz ama bu da ekstradan yakıt sarfiyatına sebep olur. kaldı ki normal haliyle de motor ısındıktan sonrada bir sorun yaşamazsınız.
kısacası adam gibi bir serviste sübaplara baktır başka bir sorunu olduğunu sanmıyorum.
Grenajları parça parça toplamak istiyorum,yardımcı olabilir misiniz?
Nereden alayım ?
Dostum kafanda çok büyütme bence git bi ayar yaptır bin, esnaflık bitmiş herkes ne kadar fazla iş yapıp para alırımın peşinde.
Krank yada piston vuruyor, 200-300 tl civarı bi masrafı var. (Honda hayat onda !)
Arkadaşlar ebay'den radyatör alıcam da acaba gümrükten geçer mi ?
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-A...77360e&vxp=mtr
subaplar vuruyor. motor kaç km de? ilk aldığında varmıydı? aldığında yoksa hiç yokuş aşağı bir yerden inerken tapa gaz motoru sıkıştırdınmı?
motoru kazalı aldım ben abi, sayaç filan yok bilemiyorum onu
cbr125'in yağını suyunu aksatmadığın sürece motorunu öldüremezsin. su soğutmalı 125'lik motor. kronik problem olarak gösterebileceğin tek şey egzantrik zinciri kendini erken bırakır diğer motorlara göre, bu da motor rölantide çalışırken hafif bir çınlama sesi yapar. ses dışında bir sakıncası yoktur.
bence motorunda kafayı takacak bir şey yok. kaç kilometrede bilmiyorum ama çin malı motorlara bakım yapan yerlere motoru söktürme.
iyi bir usta bulmadan motoru elletme ve kilometresi gelmemişse sübap ayarı falan yaptırma.
cbr125'te yağ filitresi olmadığından sadece yağı boşaltıp yeni yağ ekleyerek yola devam edebilirsin, 1 litre yağ alır.
10bin'de bir bujiyi değiştirirsin hava filitresi temizlenir ya da duruma göre değiştirilir. öyle ahım şahım bakım gerektiren bir motor değildir.
ilk videoda isteksiz çalışmasının sebebi motorun soğuk olması, belki yakıt hava ayarı yapılması gerekebilir bir de bulabiliyorsan orijinal egzostunu geri taktırmanı öneririm.
3. viteste 90km hız yapabiliyor olması lazım hatırladığım kadarıyla motorun performansı nasıl?
Motoru aldım ama iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum
Karbüratör delindi hiç kullanmak istemiyorum şu an, soğudum resmen yaa baya uğraştıracak beni
Bir de birinci viteste debriyajı çekip marşa bastığımda motor kaçıyo hafiften ?
seni motordan soğutur bu meret parça halinde sat gitsin
Biraz uzak kalıp para biriktireyim en iyisi, kış geçince yaptırır binerim :/
bi dahaki sefere büyük sözü dinlersin artık
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)