Şimdi kardeşim umarım yanlış anlamazsın. Çünkü sen z800 ya da civarında bir makine istiyorsun, ama ben sana asla onu tavsiye etmeyeceğim
Gel önce ekonomiye girelim, aile desteği önemli maddi ve manevi yanında olması çok güzel, senin hayrına. Ama bu desteklerle bile durum 24 yaşından 30-35 yaşına kadar aynı makineyi kullanmanı gerektiriyor. Çünkü doğal olarak yapman gereken başka masraflar var. O zaman zaten böyle 4 silindirli, yüksek devirli aletlerden uzak durmalısın. Bu araçların başa bela açmadan kullanım ömürlerinin (yüksek devirden dolayı) o kadar uzun olması zor. Madem öyle, ben sana yıl geçtikçe yaşlanmayacak, ağır devirli cruiser bakmanı öneririm. Ben 35 yaşındayım, senin hayatını düzene koymak için yapman gereken bir çok masrafı harcamayı halihazırda yaptım, durumum şükür şu an iyi. Ben de 10 yıllık dragstar kullanıyorum. İstesem HD Breakout alırım, yok hız yapayım dersem R1 alırım, Hayabusa alırım ama sonra beni nasıl zorlayacağını biliyorum.
Tekniğe gelirsek, şehir içinde kullanıcaksın. 4 silindirli kalın araçlar bunlar, aralara zor girer. Bu alet devir yapmak, gitmek ister sıkışık trafikte ısınır zorlanır, ömrü daha da düşer. Tarzından ve yüksek gücünden dolayı riski de daha fazla. Ne kadar hız yaptığını hissetmeyeceksin, o sesi duydukça basasın gelecek. Hem risk, hem aşırı yakıt tüketimi. Gel sen, al bi güzelinden cruiser madem. 300 de bir zincir yağladım derdin olmasın. Kütür kütür keyfinle git. Eşini arkana aldığında kızcağız da şöyle rahat rahat sırtını dayayabilsin (şimdi artçın kız arkadaştan eşliğe terfi etti ondan diyorum rahat olsun diye
).
Ekonomik ve kullanım şekli bakarsak böyle. Ama keyif tabii herkeste başka olur. Sen diyosan ki ben arkadaş anca 4 silindirli nakedla alabilicem bu keyfi diye. O zaman diyecek şey yok
Her şekilde umarım senin için en hayırlısı olur.