Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Kawasaki ninja 300r ile başlayabilir miyim?

REKLAM ALANI

merhabalar. forumu 1 yıla yakındır takip ediyordum fakat dün kayıt olmaya ve aklımdakileri size sormaya karar verdim.

2 senedir altın elbiseli adam ve sizlerin yazdığı, anlattıklarıyla içimde büyük bir motosiklet tutkusu oluştu. Bir çok şeyi daha motosiklete dokunmadan sizlerin sayesinde öğrendim fakat şu an 17 yaşımdayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Anlayacağınız işler cidddileşmeye başladı.

Küçük cc den ve bir çok eğitim alarak başlamam gerektiğini vs. bir çok küçük temel bilgiyi biliyorum. Fakat aynı zamanda bu işi zevk alarak yapmak için içime sinen bir motosiklet almak çok daha mantıklı geliyor. Bu yüzden aklımda kawasaki ninja 300 ile başlamak var. Evet fazla güçlü biliyorum, evet yeni başlayan için biraz zor bunu da biliyorum fakat her türlü zorluğa hazırım. Fakat şöyle de bir şey var, daha önceleri aklımda yzf r125 vardı. Belki başlamak için daha uygun ancak motosiklet gerçekten çok yavaş. Tabii aklımda sokakta gazlarım akılları alırım usta gibi bir fikir yok fakat r125 in de 120 km/h yapabilmek için canını almak gerekiyor. Bu arada boyum 1.89(hala uzuyorum yani değişken) kilom da 94.

Umarım aklınızda yine bir apaçi, bunun da helvasını yeriz tarzında bir kişilik oluşturmamışımdır. Son derece dikkatli ve temkinli bir insanım. Asla başkalarının ve kendimin hayatını tehlikeye atacak hareketleri bile bile yapmam.(Bu arada bu son hız hayallerimi pistte yapmak gibi bir düşüncem var. sokaklarda o kadar yüksek hızlara çıkacağımı pek düşünmüyorum).

Malatya sokaklarında binlerce km bisiklet tecrübem var. Bu yüzden trafiği okumakta, karşıdan gelenin neler yapabileceğini düşünmekte çok fazla zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Bisiskletle uzun yol da yaptım(gidiş geliş 100 km kadar) saatte 90 km hıza çıkmışlığım da vardı yani ne kadar önemli olur bilmiyorum fakat bisiklet konusunda biraz tecrübem var.

Ekipman konusunda da bütçemi yüksek tutuyorum. Arai, bell tarzı yüksek kaliteli kask, dainese, alpinestar gibi markalarla bütün ekipmanımı tamamlamayı düşünüyorum. Asla da eksik ekipmanla motosiklet kullanmam, korkarım.

Sizce kawasaki ninja 300 ile başlayabilir miyim? Ne kadar zorluk yaşarım, bunları eğitimlerle aşabilir miyim?

Cevap veren ve buraya kadar okuyan herkese çok teşekkürler. Tecrübeli arkadaşlara da bizim gibi acemileri aydınlattığı için ayrıca teşekkürler.

dilimde en ufak bir hata olduysa affola. bu forumdaki çoğu kişi benim abim ablam yaşındadır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ulassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    istersen hayabusa ile de baslayabilirsin. fakat baslangic ile bitis arasi mesafe baya kisalir.umarim anlayabilmisimdir. bisiklet ile motosiklet farklidir. bunuda belirtmekte fayda var. 4 tekerli bir bisiklet olsa araba da

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:38 ----------

surersin o zaman

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    ne ile başlayıp başlayamayacağına buradaki yorumlar değil eğitimden sonra kendin karar verebilirsin. Eğitim almadan şunla başlarım bu az gidiyo beni kesmez tarzı yorumlar gerçekten hiçbir fikrin olmadığı anlamına gelir. Bisikleti unut bisiklet kullanmış olman hiçbirşey ifade etmez. Burda motorlu bir taşıta hükmetmek ve trafikte karşına çıkabilecek tehlikelerden korunmak esastır. Bunu da tecrübe etmeden video izleyerek öğrenemezsin. Motosiklet seçimi yapman gereken en son seçim. Önce eğitim sonra ehliyet sonra baktın gözün kesiyor ekipman seçersin en sona da motosiklet almak kalır. Bu aşamaya geldiğinde zaten şunu mu alsam bunu mu alsam diye fazla sorgulamazsın.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Kendimi bildim bile bisiklet sürerim düşük cc ile başladım eğitimsiz motora tam hakim olmam nerde ne yapacağımı bilinç altıma yazmam bazı şeyleri ezbere yapma sürem zamanla oturmaya başladı şu an 10.000 km oldu daha öğrenmediğim çok şey var düşük cc alıp limitlerine kadar kullanmak kontrayı virajı bakışların ne kadar önemli olduğunu öğrenmek hafif bir aletle daha kolay şimdi cbr 250 düşünüyorum 250 cc ile başlanır yavaş yavaş öğrenirim ayağı çabuk geçer limitlerine kadar kullanmak istersin korka korka virajlara girmeler bakışı kaçırmalar karşı şeritten çıkmalar yolun dışına çıkmalar bu gibi durumlar olur 300 cc de motora tam hakim olma süren baya uzayacaktır belki 20.00 belki 30.000 km senmi onu sürüyon yoksa omu seni sürüyor belli olmaz Eğitim alıp ninja 300 ile başlıyacam diyorsan ninja 300 belki olabilir

ulassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    surersin o zaman

Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar
    Arkadaşın dediği gibi başlayabilirsin,neden olmasın.Ama 300 cc ile başlamamalısın.Yazılarından (özür dilerim) ama apaçilik değil delilik yapacağın belli.Yaş itibari ile normal.Ben o yaşlarda motosiklet ile ilgilenseydim.Bende kesin öyle düşünürdüm.Yanlış tarafı dediğin kadar araştırma vs. Yapmış olssn bu soruyu sormaman gerekir idi.Bana kızabilirsin/siniz.Size olur olur sür birşey olmaz diyip te vebalini almak istemem.Birde şu şekilde bakın olaya bu yaştab 300 cc 2 sene sonra 600 cc 5 sene sonra 1000 cc 3 sene sonra hayabusa 5 sene sonra y2k tabi birşey olmaz ise.Peki sonra en büyük bende bak benimki kocaman mı diyeceksiniz.Siz o bindiğiniz herhangi bir motoru limitleri kadar süremedikten sonra,sadece büyük diye zevk içinde değilde korku ve gereksiz riskler ile sürdükten sonra ne anlamı var ki.
    Bilg.
    Sayg.

atgatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gayet iyi motor baslamak icin. ama eğitim ve bilgilenmek şart.
    cbr500r a da bakabilirsin, fiyatlar yakin ve seni daha uzun sure sıkmadan goturur.
    iyi şanslar.

doraemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 SE 2014, Honda CB125E 2012
    Ninja 300 yurtdışı karşılaştırmalarında Honda CBR500 ile karşılaştırılan bir motor.
    Motora başlarken düşünülen "ilk zamanlar basmam, temkinli giderim, alışana kadar" mantığı çok yanlış bir mantık. Altında olan motorun tüm gücünü sonuna kadar kullanırsın çok kısa alışma süresi sonrasında.
    Ayrıca kullandığın motosikletin tüm gücünü uzun süre kullanabileceğin bir motor olması, yeteneklerini geliştirir.
    Hiç araba/motor yarışı oynamamış biri oyunlarda bile güçlü araçları kontrol edemiyor. Hatta bu yüzden NFS serisinde arabalar yavaş yavaş güçlenir. Çoğu yarış oyununda da bu böyledir.
    Ninja 300 çok çabuk insanlıktan ve yoldan çıkabileceğin bir motosiklet.
    125cc ile başlamak daha iyi bir sürücü olmak için çok doğru bir başlangıç, şekil dersen YZF125 de KTM RC125 de gayet şekil aletler. Kesmiyorsa 200-250 cc lere bakıver. Zaten acele etmenin de bir mantığı yok, yaşın genç, daha kimbilir neler gelecek bu segmente.
    YZF125, KTM in yeni 125-200 RC serisi, Ninja 250, Yamaha R25 ya da CBR250 nin üzerine çıkmaman senin yararına.
    fish does not think, cause fish knows everything

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Yas 17, bisiklet tecrubesi, ninja 300 ile baslama, 120 ye zor cikma... simdi burdan ne desek zor , kursa yazil bir ybr 125 e otur kullan (en az 4 saat kapali alanda dusuk hizlarda manevra calismalarindan sonunda) gel burda tartisalim 300 luk 500 vs..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Anladığım kadarı ile spor motor istiyorsun. 125 lik ler kısa süre sonra kesmez seni. bence direk 250 ile başla gayet uygun başlangıç motorudur.
    CBR 250 al kesinlikle, alırlen ucuz, vergisi düşük, yakıtı az, ikinci eli çok rahat, servisi sorunsuz bir motor, en az 2 yıl binersin rahatça. istediğini zamanda elinden rahatçada çıkar.

Ninja 300 vergisi yüksek, alırken pahalı, satarken zorlancagın bir makina, ayrıca çok yakar ve güçlüdür, başlangıç için çokta uygun değildir.

hiç o mu bu mu deme git bir cbr250 al bak keyfine.
    kesinlikle pişman olmazsın. Hatta durumun varsa ikinci ellere bakma bile git 0 al.

Motosikleti
    Hornet 650
    Başlarsın.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı doraemon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninja 300 yurtdışı karşılaştırmalarında Honda CBR500 ile karşılaştırılan bir motor.
    Motora başlarken düşünülen "ilk zamanlar basmam, temkinli giderim, alışana kadar" mantığı çok yanlış bir mantık. Altında olan motorun tüm gücünü sonuna kadar kullanırsın çok kısa alışma süresi sonrasında.
    Ayrıca kullandığın motosikletin tüm gücünü uzun süre kullanabileceğin bir motor olması, yeteneklerini geliştirir.
    Hiç araba/motor yarışı oynamamış biri oyunlarda bile güçlü araçları kontrol edemiyor. Hatta bu yüzden NFS serisinde arabalar yavaş yavaş güçlenir. Çoğu yarış oyununda da bu böyledir.
    Ninja 300 çok çabuk insanlıktan ve yoldan çıkabileceğin bir motosiklet.
    125cc ile başlamak daha iyi bir sürücü olmak için çok doğru bir başlangıç, şekil dersen YZF125 de KTM RC125 de gayet şekil aletler. Kesmiyorsa 200-250 cc lere bakıver. Zaten acele etmenin de bir mantığı yok, yaşın genç, daha kimbilir neler gelecek bu segmente.
    YZF125, KTM in yeni 125-200 RC serisi, Ninja 250, Yamaha R25 ya da CBR250 nin üzerine çıkmaman senin yararına.
    R25 zaten 36 seygr bi makine keza ninja 250 32 hp yani 300 ile çok bi fark yok ki bunların arasında.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...

Alıntı Survivalsyk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar
    Arkadaşın dediği gibi başlayabilirsin,neden olmasın.Ama 300 cc ile başlamamalısın.Yazılarından (özür dilerim) ama apaçilik değil delilik yapacağın belli.Yaş itibari ile normal.Ben o yaşlarda motosiklet ile ilgilenseydim.Bende kesin öyle düşünürdüm.Yanlış tarafı dediğin kadar araştırma vs. Yapmış olssn bu soruyu sormaman gerekir idi.Bana kızabilirsin/siniz.Size olur olur sür birşey olmaz diyip te vebalini almak istemem.Birde şu şekilde bakın olaya bu yaştab 300 cc 2 sene sonra 600 cc 5 sene sonra 1000 cc 3 sene sonra hayabusa 5 sene sonra y2k tabi birşey olmaz ise.Peki sonra en büyük bende bak benimki kocaman mı diyeceksiniz.Siz o bindiğiniz herhangi bir motoru limitleri kadar süremedikten sonra,sadece büyük diye zevk içinde değilde korku ve gereksiz riskler ile sürdükten sonra ne anlamı var ki.
    Bilg.
    Sayg.
    Dedikleriniz gayet mantikli. Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. Ama sunu soylemek isterim ki ornegin 120 dusuk bir hiz degil. Gayet tehlikeli ve olumcul fakat bu hizi her yerde yapma gibi bir istegim yok. Ancak uzun yolda sehirlerarasi olursa ancak.

Bahsettiginiz deliliklerde de gayet haklisiniz fakat bu hevesimi egitimden sonra pistte yapmak amacim. Yoksa bunlari yapacak kadar delirmedim yolda.

Aslinda 300lukle baslamakdaki bir sebebim de motoru sonra buyutemeyecegim. Siz de hak verirsiniz ki ailem bu konuda o kadar da ayni tarafta degiller. Bir seferde 25 bin tl olsa bile verebilirler ancak ben 1 sene sonra babama yeni motosiklet dedigim zaman corap mi bu demesi yuksek ihtimal.

Bu arada diger cevap veren herkese de cok tesekkurler. Sizler sayesinde bu is daha keyifli oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------

Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yas 17, bisiklet tecrubesi, ninja 300 ile baslama, 120 ye zor cikma... simdi burdan ne desek zor , kursa yazil bir ybr 125 e otur kullan (en az 4 saat kapali alanda dusuk hizlarda manevra calismalarindan sonunda) gel burda tartisalim 300 luk 500 vs..
    Dedikleriniz icin cok saolun fakat tecrube sayilmaz diye yazmadim. Adi sani belli olmayan cinli bi scooterla 70 km ye yakin bir hafta icinde slalomdur virajlardir vs. Seyler denedim. Gaz tepkisine alistiktan sonra gayet kolay geldi. Bu arada bisikleti de motosikletmis gibi kullaniyordum yani trafigin icindeydim. Cevabiniz icin de tekrar cok tesekkurler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarı ile spor motor istiyorsun. 125 lik ler kısa süre sonra kesmez seni. bence direk 250 ile başla gayet uygun başlangıç motorudur.
    CBR 250 al kesinlikle, alırlen ucuz, vergisi düşük, yakıtı az, ikinci eli çok rahat, servisi sorunsuz bir motor, en az 2 yıl binersin rahatça. istediğini zamanda elinden rahatçada çıkar.

Ninja 300 vergisi yüksek, alırken pahalı, satarken zorlancagın bir makina, ayrıca çok yakar ve güçlüdür, başlangıç için çokta uygun değildir.

hiç o mu bu mu deme git bir cbr250 al bak keyfine.
    kesinlikle pişman olmazsın. Hatta durumun varsa ikinci ellere bakma bile git 0 al.
    Vergisi ve fiyati sorun teskil etmiyor. Babam bana aslinda araba almak istiyordu. Ondan sonra bu fiyatlardan bahsedince ekipmanlarimi en ust kalite almayi tercih ettim.

Aslinda biraz sekilciyim bunu kabul ediyorum. Fakat soyle dusnuyorum hem daha uzun sure kullanabulirim hem de aralarinda ne kadar buyuk bir fark olabilir ki ninja 300 ile?

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Kawasaki Ninja 300 kullanmaya başlayalı 4 gün oldu. Öncesinde 250cc maxi scooter kullanıyordum. Bu kısa sürede farkettiğim en önemli şey;

Ninja 300 size süratli gittiğinizi hissetirmiyor. Özellikle yol boş olduğunda biraz gazladım. 90 KM/s ile falan gidiyorumdur heralde diye düşünüyordum. Sonra gözüm dijital ekrana kaydığında 120 KM/s ile gittiğimi farkettim. Daha önce 250cc ile en yüksek süratim 130 KM/s idi ve o motor bana sürat yaptığımı farkettiriyordu.

Velhasılkelam elinizin altında fazla güçlü bir motor varken, yüksek süratlere çıkabiliyorsunuz. Bu da hata yaparsanız telafi etme şansınızın düşük olması demek. Bu yüzden önce düşük cc ile başlamanız öneriliyor.

Belki Honda CBR 250'lik modellere bakabilirsiniz. Tasarım olarak Repsol'ler de güzel bence.
    Bir çok yere yazdığınız mesajlardan farkettiğim kadarıyla siz kafaya ninja 300 almayı koymuşsunuz. Sadece buradakilerden onay almaya çalışıyorsunuz. Burada yazdıklarımızın fazla bir etkisi olmayacağını hissediyorum. O yüzden önce lütfen Yamaha, Honda gibi firmaların güvenli sürüş eğitimlerine katılın.

Alıntı ibooo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kawasaki Ninja 300 kullanmaya başlayalı 4 gün oldu. Öncesinde 250cc maxi scooter kullanıyordum. Bu kısa sürede farkettiğim en önemli şey;

Ninja 300 size süratli gittiğinizi hissetirmiyor. Özellikle yol boş olduğunda biraz gazladım. 90 KM/s ile falan gidiyorumdur heralde diye düşünüyordum. Sonra gözüm dijital ekrana kaydığında 120 KM/s ile gittiğimi farkettim. Daha önce 250cc ile en yüksek süratim 130 KM/s idi ve o motor bana sürat yaptığımı farkettiriyordu.

Velhasılkelam elinizin altında fazla güçlü bir motor varken, yüksek süratlere çıkabiliyorsunuz. Bu da hata yaparsanız telafi etme şansınızın düşük olması demek. Bu yüzden önce düşük cc ile başlamanız öneriliyor.

Belki Honda CBR 250'lik modellere bakabilirsiniz. Tasarım olarak Repsol'ler de güzel bence.
    Bir çok yere yazdığınız mesajlardan farkettiğim kadarıyla siz kafaya ninja 300 almayı koymuşsunuz. Sadece buradakilerden onay almaya çalışıyorsunuz. Burada yazdıklarımızın fazla bir etkisi olmayacağını hissediyorum. O yüzden önce lütfen Yamaha, Honda gibi firmaların güvenli sürüş eğitimlerine katılın.
    Aklimda 2014 model cbr250 ler de var. Aklim ninjaya yakin fakat tabii ki kararimi degistirebilirim. Uzun suredir de forumu takip ediyordum. Kayit olunca bir anda her yere yazdim.

Ss oldugu icin hizi size hissetmiyordur diye dusunuyorum. Bu arada eger gosterge konusunda kuskunuz varsa akilli telefonunuza gps uzerinden hizinizi tespit eden programlardan yukleyip hiziniza bakmanizi oneririm.

Bahsettiginiz kisileri uzun suredir forumda dolastiginiz icin cok goruyorum. Adam aklina koymus r6 cbr600rr burada tatmin etmeye calisiyor kararini. Ben sadece beni daha uzun sure ve daha rahat goturur umuduyla ninja300 e bakiyorum. Yoksa cbr250 de gayet iyi ama diyelim ki artik sinirlarina geldim. Ogrenci oldugumdan babamdan yardim gerekecek ve bu da zor olacak acikcasi. O yuzden belki daha uzun sure tanimaya sure harcayacagimdan ninja 300e yoneldim. Bu arada repsolu guzel ama hrc leri daha cok hosuma gidiyor yani 2014 cbr250r alacak olsam kesinlikle hrc alirim.

Kendimi sizin de bahsettiginiz apacilerin durumuna getirmek istemiyorum o yuzden cok yere yazip sormak, tecrubesi daha cok olanlardan fikirlerini almak istiyorum. Size de cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    hayvanatın teki kamyoneti önüne kırdığında 125 liğin faydasını fazlasıyla göreceksin emin ol.

Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayvanatın teki kamyoneti önüne kırdığında 125 liğin faydasını fazlasıyla göreceksin emin ol.
    Fren yapmayi bilmeyen 50cc ile de kamyone gomebilir, volvo s60 la da. O yuzden eğitim almayi dusunuyorum. Tabii acemide 125lik daha rahat olur fakat egitim aldiktan sonra cok da buyuk bir fark olmaz diye dusunuyorum.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Ninja 300'ü daha yeni sattım, herkeze söylüyorum bu motor belki de piyasada binebileceğiniz en keyifli motordur, bundan önce de cbr 250 satmıştım o da fena değildir ama sana aralarındaki en bariz farkı söyleyeyim cbr250'nin 0-100'ü 8.8 saniye, ninjanın 0-100'ü 5 sn... yani olayı sadece 50 cc olarak değerlendirme, bahsettiğin motor yukarıda bir arkadaşında dediği gibi cbr 500'le kıyaslanan bir motor 195 km hıza çıkabiliyor, sen şimdi bana ben basmam etmem deme, Adriana Lima'yla aynı yatakta yatacaksın ve ben bişey yapmam diyeceksin öylemi ???? inan bana Adriana ile bişey yapmayan çıkar ama motora sevdalı olupta basmayan çıkmaz, sana garanti veriyorum 1 ay sonra ş.içinde hız denemelerine başlarsın, zapdetmesi 250cc'lere göre daha zor bir motordur, bisiklet tecrübesini falan geç senin bisikletle yaptığın son hızı ninja 1. vitesle 2'ye katlıyor bu da dikkatininde ve trafiği okuma düzeyininde o derece de artması demek anlamına geliyor ki bunlar da zamanla olan şeylerdir, iyi kötü vitesli motor kullanmış olsan düşünme al derim ama senin bırak viteslisini, motor tecrüben bile yok, bana sorarsan sen git 2.el bi cbr 125 ya da 250 al 6ay - 1 sene bin ondan sonra ninja 300 al, yukarı da okudum babam almaz deme, baştan pazarlığını yap işin tehlikesini anlat istediğim motoru hemen alırsam düşebilirim yazık olur biraz küçükte alışayım ondan sonra istediğimi alalım de, hem ne kadar bilinçli olduğunu görürler gözleri arkada kalmaz, olmadı ninja 300'ün parasını al git bir tane cbr125 veya 250 al üstünü harcama sakla yaza ninja 300 alırsın hem yeni renkleride geliyor... satma konusunu da dert etme ben 15 gün içinde arayan tahmini 45. kişiye falan sattım yeter ki fiyatı uygun tut abartma
    cece89 ve efizikci bunu beğendiler.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Eğer trafik tecruben olsaydi ve bunun beraberinde temel düzeyde eğitim alsaydin olumlu yönde tavsiye verebilirim fakat tavsiyem gt250r veya cbr250 tarzi performansta öldürmeyen dusurunce altindan rahat kalkabilecegin daha makbul motosikletlerdir. Biraz alisinca satip alirsin ninja300u. Hyo iridir üzerinde siritmazsin.

Alıntı 07mehmet07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninja 300'ü daha yeni sattım, herkeze söylüyorum bu motor belki de piyasada binebileceğiniz en keyifli motordur, bundan önce de cbr 250 satmıştım o da fena değildir ama sana aralarındaki en bariz farkı söyleyeyim cbr250'nin 0-100'ü 8.8 saniye, ninjanın 0-100'ü 5 sn... yani olayı sadece 50 cc olarak değerlendirme, bahsettiğin motor yukarıda bir arkadaşında dediği gibi cbr 500'le kıyaslanan bir motor 195 km hıza çıkabiliyor, sen şimdi bana ben basmam etmem deme, Adriana Lima'yla aynı yatakta yatacaksın ve ben bişey yapmam diyeceksin öylemi ???? inan bana Adriana ile bişey yapmayan çıkar ama motora sevdalı olupta basmayan çıkmaz, sana garanti veriyorum 1 ay sonra ş.içinde hız denemelerine başlarsın, zapdetmesi 250cc'lere göre daha zor bir motordur, bisiklet tecrübesini falan geç senin bisikletle yaptığın son hızı ninja 1. vitesle 2'ye katlıyor bu da dikkatininde ve trafiği okuma düzeyininde o derece de artması demek anlamına geliyor ki bunlar da zamanla olan şeylerdir, iyi kötü vitesli motor kullanmış olsan düşünme al derim ama senin bırak viteslisini, motor tecrüben bile yok, bana sorarsan sen git 2.el bi cbr 125 ya da 250 al 6ay - 1 sene bin ondan sonra ninja 300 al, yukarı da okudum babam almaz deme, baştan pazarlığını yap işin tehlikesini anlat istediğim motoru hemen alırsam düşebilirim yazık olur biraz küçükte alışayım ondan sonra istediğimi alalım de, hem ne kadar bilinçli olduğunu görürler gözleri arkada kalmaz, olmadı ninja 300'ün parasını al git bir tane cbr125 veya 250 al üstünü harcama sakla yaza ninja 300 alırsın hem yeni renkleride geliyor... satma konusunu da dert etme ben 15 gün içinde arayan tahmini 45. kişiye falan sattım yeter ki fiyatı uygun tut abartma
    Tecrubelerinizi anlattiginiz icin cok tesekkur ederim. Aslinda buradaki yorumlardan sonra 2.el 2014 3renk bir cbr250 olabilir. Aklimda hala ninja var fakat bunu daha sonra egitimlerden sonra da karar veririm. Motosiklete olan bakisim nasil degisecegi belli degil o yuzden biraz kullandiktan sonra karar veririm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------

Alıntı kadango adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer trafik tecruben olsaydi ve bunun beraberinde temel düzeyde eğitim alsaydin olumlu yönde tavsiye verebilirim fakat tavsiyem gt250r veya cbr250 tarzi performansta öldürmeyen dusurunce altindan rahat kalkabilecegin daha makbul motosikletlerdir. Biraz alisinca satip alirsin ninja300u. Hyo iridir üzerinde siritmazsin.
    Motosiklete binecegim zaman oncelikle kesin egitim alacagim. Asla binmem egitim almadan. Egitim alirken de karar verecegim buyuk ihtimalle. Cbr250 ya da hyo da olabilir.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)