Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kawasaki ninja 300r ile başlayabilir miyim?

REKLAM ALANI
    braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı Kerberus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar. forumu 1 yıla yakındır takip ediyordum fakat dün kayıt olmaya ve aklımdakileri size sormaya karar verdim.

2 senedir altın elbiseli adam ve sizlerin yazdığı, anlattıklarıyla içimde büyük bir motosiklet tutkusu oluştu. Bir çok şeyi daha motosiklete dokunmadan sizlerin sayesinde öğrendim fakat şu an 17 yaşımdayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Anlayacağınız işler cidddileşmeye başladı.

Küçük cc den ve bir çok eğitim alarak başlamam gerektiğini vs. bir çok küçük temel bilgiyi biliyorum. Fakat aynı zamanda bu işi zevk alarak yapmak için içime sinen bir motosiklet almak çok daha mantıklı geliyor. Bu yüzden aklımda kawasaki ninja 300 ile başlamak var. Evet fazla güçlü biliyorum, evet yeni başlayan için biraz zor bunu da biliyorum fakat her türlü zorluğa hazırım. Fakat şöyle de bir şey var, daha önceleri aklımda yzf r125 vardı. Belki başlamak için daha uygun ancak motosiklet gerçekten çok yavaş. Tabii aklımda sokakta gazlarım akılları alırım usta gibi bir fikir yok fakat r125 in de 120 km/h yapabilmek için canını almak gerekiyor. Bu arada boyum 1.89(hala uzuyorum yani değişken) kilom da 94.

Umarım aklınızda yine bir apaçi, bunun da helvasını yeriz tarzında bir kişilik oluşturmamışımdır. Son derece dikkatli ve temkinli bir insanım. Asla başkalarının ve kendimin hayatını tehlikeye atacak hareketleri bile bile yapmam.(Bu arada bu son hız hayallerimi pistte yapmak gibi bir düşüncem var. sokaklarda o kadar yüksek hızlara çıkacağımı pek düşünmüyorum).

Malatya sokaklarında binlerce km bisiklet tecrübem var. Bu yüzden trafiği okumakta, karşıdan gelenin neler yapabileceğini düşünmekte çok fazla zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Bisiskletle uzun yol da yaptım(gidiş geliş 100 km kadar) saatte 90 km hıza çıkmışlığım da vardı yani ne kadar önemli olur bilmiyorum fakat bisiklet konusunda biraz tecrübem var.

Ekipman konusunda da bütçemi yüksek tutuyorum. Arai, bell tarzı yüksek kaliteli kask, dainese, alpinestar gibi markalarla bütün ekipmanımı tamamlamayı düşünüyorum. Asla da eksik ekipmanla motosiklet kullanmam, korkarım.

Sizce kawasaki ninja 300 ile başlayabilir miyim? Ne kadar zorluk yaşarım, bunları eğitimlerle aşabilir miyim?

Cevap veren ve buraya kadar okuyan herkese çok teşekkürler. Tecrübeli arkadaşlara da bizim gibi acemileri aydınlattığı için ayrıca teşekkürler.

dilimde en ufak bir hata olduysa affola. bu forumdaki çoğu kişi benim abim ablam yaşındadır
    benim ninja 300üm var, daha önce 5yıllık bir vespa tecrübem vardı, satınca ara verdim (ara dediğime bakmayın yaklaşık 10 yıl geçti üzerinden )
    ardından bu yıl mart ayında ninja 300 aldım çok memnunum.

öncelikle honda güvenli sürüş 2ye katıldım, mutlaka katılmanızı öneririm.
    pahalı, istanbul dışındayım gibi bahanmelerinin ardına sığınmayın mutlaka katılın.

ninja 300e gelince amerikada başlangıç motoru hatta kız motoru gözüyle bakılan bir motor.
    çok rahat başlangıç motoru olur ama önemli olan kimin kullandığı.
    40 yaşında olsanız 600lük motorla da başlayabilirsiniz diyebilirim, kendinizi dizginlemeyi biliyorsunuz, fakat siz ergenliği henüz bitirmiş (belki de devam eden) bir bireysiniz.
    her ne kadar hız yapmam kendimi kontrol ederim deseniz de hepimiz o yollardan geçtik öyle olmuyor.
    dolayısıyla sadece yaşınız itibariyle güçsüz ve yavaş bir motorla en az 3000km tecrübe edinin (altın elbiseli adamın deyimiyle ölmeyin) ondan sonra zaten kendi seçiminizi yapabilirsiniz.
    biliyorum duymak istediğiniz cevap değil ama naçizane önerim bu yöndedir.

not: hyosunga falan bulaşmayın derim.
    porsuk80 ve apisto bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Alıntı 07mehmet07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatında motor kullanmamış birisine 0-100'ü 5 saniye son hızı 195 km/s olan bir motoru gönül rahatlıyla al demek pek gönül rahatlığıyla söylenecek bir cümle olmadığı için söylememiş olabilirmiyiz ninja 300 rahatlıkla bir geçiş motoru olur ama asla başlangıç motoru olamaz can yakar, herşeyi geçtim tek başına parça fiyatları bile adamın canına ot tıkar, şöyleki sadece sticker seti işçilikle beraber 2.500 tl civarı tutuyor, bak sadece sticker fiyatı grenaj falan değil, egsoz koruma demirleri (o egsozun üstündeki parlak demirler yokmu işte onlar ) takımı 875 tl işçilik hariç, artık parçaya girdimi gerisini sen düşün... Alma kardeşim alma cbr'la vitesli motor kullanmayı iyi kötü öğren 6 ay sonra al[COLOR="Silver"]
    cbr 250r al deniyorda ninja 300 neden super sport gibi yansıtılıyor? aradaki 10 beygir fark yüzünden mi? Yapmayın allah aşına.

hızlanması 5 saniye olabilir motosiklet bu. 125 cc lik motorlar bile belli bir km ye kadar standart arabalardan daha iyi ivmeye sahiptir.

arkadaş belliki gayet aklı başında ve bu işin bilincinde olan birisi yazdıklarından anlaşılan. maddi olarak sıkıntısı da yoksa ninja 300 gibi kaliteli ve yakışıklı bir motorla başlamasının hiçbir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.

Hatta şunu da eklemekte fayda var. Arkadaşıma yamaha mt-125 aldık öğrenmesi için. Keşke daha güçlü bir motor alsaymışız. Çoğu zaman trafik akış hızının altında kaldığımızdan dolayı tehlike yaşıyoruz o da ben de. Motosiklette güç bazen hayat kurtarır. ninja 300 cbr 250 gibi motorlar gerektiğinde kaçacak kadar güçlü ama algı sınırlarını zorlamayacak seviyede hızlara sahipler.

Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim ninja 300üm var, daha önce 5yıllık bir vespa tecrübem vardı, satınca ara verdim (ara dediğime bakmayın yaklaşık 10 yıl geçti üzerinden )
    ardından bu yıl mart ayında ninja 300 aldım çok memnunum.

öncelikle honda güvenli sürüş 2ye katıldım, mutlaka katılmanızı öneririm.
    pahalı, istanbul dışındayım gibi bahanmelerinin ardına sığınmayın mutlaka katılın.

ninja 300e gelince amerikada başlangıç motoru hatta kız motoru gözüyle bakılan bir motor.
    çok rahat başlangıç motoru olur ama önemli olan kimin kullandığı.
    40 yaşında olsanız 600lük motorla da başlayabilirsiniz diyebilirim, kendinizi dizginlemeyi biliyorsunuz, fakat siz ergenliği henüz bitirmiş (belki de devam eden) bir bireysiniz.
    her ne kadar hız yapmam kendimi kontrol ederim deseniz de hepimiz o yollardan geçtik öyle olmuyor.
    dolayısıyla sadece yaşınız itibariyle güçsüz ve yavaş bir motorla en az 3000km tecrübe edinin (altın elbiseli adamın deyimiyle ölmeyin) ondan sonra zaten kendi seçiminizi yapabilirsiniz.
    biliyorum duymak istediğiniz cevap değil ama naçizane önerim bu yöndedir.

not: hyosunga falan bulaşmayın derim.
    Onceki mesajimda yazdim hocam zaten hyo da bir kalitesizlik seziyorum. O yuzden cbr 250 ye yonelebilirim.

Evet yurtdisi forumlarinda hep tam bir baslangic motoru iste cok guzel mukemmel diye bahsedilmis. Turkiyede ise pek kimse onermiyor baslangic icin. Bence de daha guvenli.

Yine onceki mesajlarimda yazdim. Hondanin egitimlerine ve mumkun olursa california superbike school a gitmeyi istiyorum. Bahanem yok kesinlikle egitimlere katilacagim. Bu arada fiyatlari nasil bilgilendirirseniz sevinirim.

Ninja300 kullanicisi olarak bilgi ve deneyimlerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

Alıntı porsuk80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbr 250r al deniyorda ninja 300 neden super sport gibi yansıtılıyor? aradaki 10 beygir fark yüzünden mi? Yapmayın allah aşına.

hızlanması 5 saniye olabilir motosiklet bu. 125 cc lik motorlar bile belli bir km ye kadar standart arabalardan daha iyi ivmeye sahiptir.

arkadaş belliki gayet aklı başında ve bu işin bilincinde olan birisi yazdıklarından anlaşılan. maddi olarak sıkıntısı da yoksa ninja 300 gibi kaliteli ve yakışıklı bir motorla başlamasının hiçbir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.

Hatta şunu da eklemekte fayda var. Arkadaşıma yamaha mt-125 aldık öğrenmesi için. Keşke daha güçlü bir motor alsaymışız. Çoğu zaman trafik akış hızının altında kaldığımızdan dolayı tehlike yaşıyoruz o da ben de. Motosiklette güç bazen hayat kurtarır. ninja 300 cbr 250 gibi motorlar gerektiğinde kaçacak kadar güçlü ama algı sınırlarını zorlamayacak seviyede hızlara sahipler.
    Zaten bu yuzden aklimdan 125likleri tamamen cikardim. Hem gercekten fazla gucsuzler hem de benim cüssemle nasil dururum uzerinde :D

Ninja 300 u hem kalite hem sekil hem de performans acisindan begendigim icin oyle istedim baslangic icin. Ama gerekirse egitimlerden sonra daha dusuk bir motosikletle de baslayabilirim. Yanitiniz icin cok tesekkurler.

Yorum yapan herkes gerekenleri yazmış. Sürati atikligi ve bu gücü kontrol edebilme becerisini bir yana koyalım, diyelim bu sizin için sorun değil hallediyorsunuz.
    Ben sadece naçizane şu hatırlatmayı yapmak isterim; Ninja 300 ile yapacağınız en ufak kaza size 1000 tl den başlar. En küçük ve önemsiz gördüğünüz parçaları dahi CBR250R a göre epey pahalıdır. Mesela KTM nin de durumu aynı ben de Duke390 almayı düşünürken maceraya atlayamadim bütçemiz genislerse bir gün belki dedim, erteledim. (Yaklaşık 7 yıllık tecrübem var).

Diyeceğim o ki yan yatma hafif çarpa oraya buraya surtme gibi sakat durumlar yasarsaniz babanızın kapısını calmaniz gerekebilir yine.

Alıntı weatherman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorum yapan herkes gerekenleri yazmış. Sürati atikligi ve bu gücü kontrol edebilme becerisini bir yana koyalım, diyelim bu sizin için sorun değil hallediyorsunuz.
    Ben sadece naçizane şu hatırlatmayı yapmak isterim; Ninja 300 ile yapacağınız en ufak kaza size 1000 tl den başlar. En küçük ve önemsiz gördüğünüz parçaları dahi CBR250R a göre epey pahalıdır. Mesela KTM nin de durumu aynı ben de Duke390 almayı düşünürken maceraya atlayamadim bütçemiz genislerse bir gün belki dedim, erteledim. (Yaklaşık 7 yıllık tecrübem var).

Diyeceğim o ki yan yatma hafif çarpa oraya buraya surtme gibi sakat durumlar yasarsaniz babanızın kapısını calmaniz gerekebilir yine.
    Koruma takozu, koruma demiri tarzi seyler kullanmayi düşünüyorum. Belki cok degil ama bi kisim hasardan kurtarir herhalde. Ayrica boyuma ve kiloma motosiklete hakimiyet konusunda guveniyorum tabii dusmem ben demiyorum kesinlikle dusecegim. Ama dusmeden once daha az maddi yukun altina girmek icin elimden geleni dusmeden once yapacagim.

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayvanatın teki kamyoneti önüne kırdığında 125 liğin faydasını fazlasıyla göreceksin emin ol.
    Fren yapmayi bilmeyen 50cc ile de kamyone gomebilir, volvo s60 la da. O yuzden eğitim almayi dusunuyorum. Tabii acemide 125lik daha rahat olur fakat egitim aldiktan sonra cok da buyuk bir fark olmaz diye dusunuyorum.
    17 yaşında, sıfır yol ve trafik tecrübesi, nereden geliyor bu özgüven anlamıyorum ben. Yanlış anlama tepkim sana değil güzel kardeşim, sana 17 yaşında 170 km/h hız yapan bir motoru rahat rahat başlayabilirsin diyenlerde. Kayıtlara bakıp tam sayıyı bulursun, 100 km/h ile giderken duruş mesafen 40-50metre arasında bir şeydir yaklaşık o motorla, yani burada sana yukarıdaki gibi tavsiye veren arkadaşları terslemek yerine "tabii ya atıp tutuyorlar, başla başla" tarzında konuşan "ustaları" dinlemek sana çok şey kaybettirir. Biz pek çok abi ve kardeşimizi kaybettik, sitemim ondan, yazık oldu deniyor sonra. Ben sana sadece yaşından dolayı bile bir-iki sene scooter, hadi en en en en fazla 125cc commuter önerirdim. Heyecanından dinlemeyeceksin biliyorum, sana da yazık olmaz inşallah.
    07mehmet07 bunu beğendi.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr

Yukarıdaki mesajlarımı okursanız olaya sadece 50 cc olarak bakılmaması gerektiğini yazdım, cbr'ın 0-100'ü 8.8 saniyedir ninjanın 5 saniyedir, cbr'la kırmızıda dururken debriyaj ve gazla istediğin kadar oyna gidonu çekmeden kolay kolay tek tekere kalkmaz ama ninjanın gaz kolunu biraz fazla aç ya da debriyajı biraz sert bırak anında tek tekere kalkar bizzat kendim yaşadım, böyle bir durumla hayatında motor kullanmamış birisi nasıl başeder ? hadi onu da geçtim kawasakinin parça fiyatları hondayı üçe katlıyor üstteki mesajda da en basit parçaların fiyatlarını yazdım sen yan yattığın zaman koruma takozu greneajın kırılmasını önler ama çizilmeyi ve kuyruğun kırılmasını önleyemez bu bile 2-3000tl masraf çıkmasına yeterde artar bile, ben hala fikrimde ısrarcıyım hayatında motor kullanmamış birine eğitim aldırmadan ninja 300 al demek bence pek akıl kârı değil, ama en iyi ihtimal daha sakin olan bir 125'lik veya 250'lik alıp 6 ay kadar alışıp motor kullanmayı refleks haline getirdikten sonra almak çok daha mantıklı ve doğru bir hareket olur.

Alıntı Darkin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 yaşında, sıfır yol ve trafik tecrübesi, nereden geliyor bu özgüven anlamıyorum ben. Yanlış anlama tepkim sana değil güzel kardeşim, sana 17 yaşında 170 km/h hız yapan bir motoru rahat rahat başlayabilirsin diyenlerde. Kayıtlara bakıp tam sayıyı bulursun, 100 km/h ile giderken duruş mesafen 40-50metre arasında bir şeydir yaklaşık o motorla, yani burada sana yukarıdaki gibi tavsiye veren arkadaşları terslemek yerine "tabii ya atıp tutuyorlar, başla başla" tarzında konuşan "ustaları" dinlemek sana çok şey kaybettirir. Biz pek çok abi ve kardeşimizi kaybettik, sitemim ondan, yazık oldu deniyor sonra. Ben sana sadece yaşından dolayı bile bir-iki sene scooter, hadi en en en en fazla 125cc commuter önerirdim. Heyecanından dinlemeyeceksin biliyorum, sana da yazık olmaz inşallah.
    Darilmaca gucenmece yok hocam. Ben buraya gelip apaci gibi sordum 300luk ss ile baslayabilir miyim diye. Butun yorumlara da acigim.

Benim 300lugu secmemin sebebi 125ligin cok yavas kalmasi degil. Ortalama sayilabilecek hizlara cikabilmesi icin canini almak gerekiyor sadece bu sorun. 300lukle daha rahat ederim diye dusundum. 120 ile gitmek icin de 125lik bi yzf yi yiyip bitirmek istemem.

125cc commuterler de 130-140 gibi hizlara cikabiliyor. Bunlar da gayet olumcul. Yeni baslayan icin daha rahat olur fakat ninja 300u frenleri amortisorleri tekerlekleri daha toleransli davranabilir gibime geliyor. Bu arada boyutlarimdan dolayi da naked ya da ruzgari direk aldigimiz motosiklet tiplerini uygun olmayacagini dusunuyorum.

Egitim aldiktan sonra da ybr cbf ye cok rahat hakim olabirim.

Motosikleti
    Honda CBR 250r
    Arkadaşlar motor konusunda akıl verebilecek kadar tecrübeli değilim. Benden kat kat tecrübeli insanlar varken akıl vermem çok doğru olmayacaktır.
    Ancak, şu "yurtdışında başlangıç motoru olacak önerilen" kısmına yorum yapabilecek kadar yurt dışında (almanya, isviçre, avusturya) araba ve motor kullandım.
    Şimdi yurt dışında bize kıyasla trafik yok, asfalt mükemmel, ve motora saygı var. Belli saatlerden sonra yola çıkın adres soracak insana rastlamazsınız, şehir merkezi değil ise, hızlansanız çarpacak taşıt yok yola fırlayan sokak hayvanı yok, durduk yere sola sağa makas atan doblocular, şahinciler, taksiciler yok. Kırmızı ışıkta süpriz yok, yola sepilen kum/mıcır yok, foşur foşur sulanan asfal yok.
    Yani özetle yapmanız gereken motor kullanırken sadece motor kullanmaya konsantre olmanız gerekiyor. Ancak bizde malumunuz trafik sürpriz dolu, burda araç kullandıktan sonra yurtdışı inanın çocuk oyuncağı. Gerçekten bizim trafikte pişen sürücü için yurtdışında abartmıyorum gözü kapalı sürersiniz.

Anlatmak istediğimi sanırım açıklayabildim, yurtdışı için verilen örnekleri aynı şekilde kabul etmemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
    porsuk80 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Parça fiyatları konusunda zaten katılıyorum. Kawasaki daha pahalıdır Hondadan.

Bu arada hızlanma süresi 5 saniye bana çok iyimser geldi. Biraz araştırdım. Honda cbr 250 nin her yerde hızlanma süresi aynı verileri içeriyor.

Honda CBR250R 0-60 mph 8.5 sec. 60 mph=97 km dersek 100km'ye 8.8 saniyede gelmesi mantıklı

Fakat ninja 300 hakkında her yerde farklı veriler var. Benim bulabildiklerim 6,3 ile 6,6 saniye arası veriler. Sadece 1 sitede en düşük 5,5 saniyede 60 mile(97 km) ulaştığını yazmışlar. Yine aynı mantıkla 100 km hıza 5,8 saniyede ulaşacaktır. Ama dediğim gibi ninjalar ort. 6 saniye civarında 100 km ye ulaşıyor topladığım verilere bakarsak.

Her neyse yine de cbr 250r dan çok daha performansı yüksek bir motor eyvallah.

Asıl söylemek istediğim konu ise yukarda bir arkadaşımız değinmiş ben motor alacak arkadaşın 17 yaşında olduğunu hesaba katmamışım. Bu durumda cbr 250 bile önermem. Motosiklet kullanırken hayatta kalmamızı sağlayan en önemli noktalardan birisi trafik bilgisidir. Daha sonra trafikte hayatta kalmak için otomatikleşmiş motosiklet kullanma becerilerimiz devreye girer. Trafik bilgimiz yeterli değilse beceriler orada tek başına bizi hayatta tutmaya yeterli değildir.

Benim önerim scooter ile başlayıp öncelikle trafikteki belalarla yüz yüze gelmen. Vitesi debriyajı ön fren arka fren konularını düşünmeden. Sonra vitesli bir motora geçmeni öneririm.

Alıntı apisto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motor konusunda akıl verebilecek kadar tecrübeli değilim. Benden kat kat tecrübeli insanlar varken akıl vermem çok doğru olmayacaktır.
    Ancak, şu "yurtdışında başlangıç motoru olacak önerilen" kısmına yorum yapabilecek kadar yurt dışında (almanya, isviçre, avusturya) araba ve motor kullandım.
    Şimdi yurt dışında bize kıyasla trafik yok, asfalt mükemmel, ve motora saygı var. Belli saatlerden sonra yola çıkın adres soracak insana rastlamazsınız, şehir merkezi değil ise, hızlansanız çarpacak taşıt yok yola fırlayan sokak hayvanı yok, durduk yere sola sağa makas atan doblocular, şahinciler, taksiciler yok. Kırmızı ışıkta süpriz yok, yola sepilen kum/mıcır yok, foşur foşur sulanan asfal yok.
    Yani özetle yapmanız gereken motor kullanırken sadece motor kullanmaya konsantre olmanız gerekiyor. Ancak bizde malumunuz trafik sürpriz dolu, burda araç kullandıktan sonra yurtdışı inanın çocuk oyuncağı. Gerçekten bizim trafikte pişen sürücü için yurtdışında abartmıyorum gözü kapalı sürersiniz.

Anlatmak istediğimi sanırım açıklayabildim, yurtdışı için verilen örnekleri aynı şekilde kabul etmemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Youtube da ben de cok goruyorum. Koskoca yollar saygili insalar vs. Tabii ki 300 luk bile kolayca ogrenilebilecek yollar.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Parça fiyatları konusunda zaten katılıyorum. Kawasaki daha pahalıdır Hondadan.

Bu arada hızlanma süresi 5 saniye bana çok iyimser geldi. Biraz araştırdım. Honda cbr 250 nin her yerde hızlanma süresi aynı verileri içeriyor.

Honda CBR250R 0-60 mph 8.5 sec. 60 mph=97 km dersek 100km'ye 8.8 saniyede gelmesi mantıklı

Fakat ninja 300 hakkında her yerde farklı veriler var. Benim bulabildiklerim 6,3 ile 6,6 saniye arası veriler. Sadece 1 sitede en düşük 5,5 saniyede 60 mile(97 km) ulaştığını yazmışlar. Yine aynı mantıkla 100 km hıza 5,8 saniyede ulaşacaktır. Ama dediğim gibi ninjalar ort. 6 saniye civarında 100 km ye ulaşıyor topladığım verilere bakarsak.

Her neyse yine de cbr 250r dan çok daha performansı yüksek bir motor eyvallah.

Asıl söylemek istediğim konu ise yukarda bir arkadaşımız değinmiş ben motor alacak arkadaşın 17 yaşında olduğunu hesaba katmamışım. Bu durumda cbr 250 bile önermem. Motosiklet kullanırken hayatta kalmamızı sağlayan en önemli noktalardan birisi trafik bilgisidir. Daha sonra trafikte hayatta kalmak için otomatikleşmiş motosiklet kullanma becerilerimiz devreye girer. Trafik bilgimiz yeterli değilse beceriler orada tek başına bizi hayatta tutmaya yeterli değildir.

Benim önerim scooter ile başlayıp öncelikle trafikteki belalarla yüz yüze gelmen. Vitesi debriyajı ön fren arka fren konularını düşünmeden. Sonra vitesli bir motora geçmeni öneririm.
    Bulduğum ilk video 5,01 sn. belki egsoz ve hava filtresi ile daha azını bile yapan vardır araştırmak lazım, bu arada video yüklemiyo aşağıdaki gibi çıkıyo mecbur link ekledim

http://www.youtube.com/watch?v=iwUfqVTGMqE" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

http://www.youtube.com/watch?v=iwUfqVTGMqE

black-man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS 125 Jupiter
    Öncelikle güvenli sürüş eğitimlerine katılmalısın (Hoş ben katılmadım ) 9 yılda ortalama 20000 km yapmışımdır bunun 6000 km si cbr 250 ile yaptım diğerleri 125 cc scooter ve xt 125 ile yapmışımdır. 3 motorlada kaza yaptım Allaha şükür sakat vs kalmadım ama hala kazanın izlerini taşımaktayım. Cbr 250 sana ilk başta fazla bile gelebilir şubata kadar sen eğitimlere katıl deneyim kazan şubatta fuar varmış oradan uygun fiyata 0 km 250 cc alabilirsin veya 2. El al çizilirse için cız etmez. Bu arada motoru kullanmak için ehliyetini almalısın cezası 1500 tl sanırım sonra hangi modeli alacağına karar verip motorla uyumlu korumaları aldıktan sonra kontağı açarsın. Ama şuanda motora fazla kafa yormayıp sınavlarına çalışmalısın.

Alıntı black-man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle güvenli sürüş eğitimlerine katılmalısın (Hoş ben katılmadım ) 9 yılda ortalama 20000 km yapmışımdır bunun 6000 km si cbr 250 ile yaptım diğerleri 125 cc scooter ve xt 125 ile yapmışımdır. 3 motorlada kaza yaptım Allaha şükür sakat vs kalmadım ama hala kazanın izlerini taşımaktayım. Cbr 250 sana ilk başta fazla bile gelebilir şubata kadar sen eğitimlere katıl deneyim kazan şubatta fuar varmış oradan uygun fiyata 0 km 250 cc alabilirsin veya 2. El al çizilirse için cız etmez. Bu arada motoru kullanmak için ehliyetini almalısın cezası 1500 tl sanırım sonra hangi modeli alacağına karar verip motorla uyumlu korumaları aldıktan sonra kontağı açarsın. Ama şuanda motora fazla kafa yormayıp sınavlarına çalışmalısın.
    Biraz kendim pratiklesip ehliyet aldiktan sonra gs2 ye katilmayi dusunuyorum. Belki pesinden gs3 de olur. Bir de california superbike school a gitmeyi cok istiyorum. Denk getirebilirsem cok iyi olur.

Ehliyetsiz ve ekipmansiz binmek aklimin ucundan bile geçmiyor.

Su an oyle zaten okul dersane ev arasinda donup duruyorum. Aslinda derslerim de iyi, iyi bir ogrenciyim fakat sinavin sonrasinda gorecegiz. Cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.

zulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR250
    Biraz kendim pratiklesip ehliyet aldiktan sonra gs2 ye katilmayi dusunuyorum. Belki pesinden gs3 de olur. Bir de california superbike school a gitmeyi cok istiyorum. Denk getirebilirsem cok iyi olur.

Ehliyetsiz ve ekipmansiz binmek aklimin ucundan bile geçmiyor.

Su an oyle zaten okul dersane ev arasinda donup duruyorum. Aslinda derslerim de iyi, iyi bir ogrenciyim fakat sinavin sonrasinda gorecegiz. Cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.
    Değerli kardeşim , aklındakileri burdan danışman seni 1-0 önde başlatıyor , ama maç 90 dk unutma , Basamakları tek tek çık ki , sendeleyip en aşağı düşme..maçı yarıda bırakmak zorunda kalma.. diyeceğim şu: yolda , tvde , videolarda gördüğün o büyük , teknoloji harikası mükemmel aletlere hepimiz gibi sende iç geçirip bakıyorsundur , binmek istiyorsundur , o zaman hayatta kal , tecrübelen , senin için bisikletten farkı kalmasın.. Şöyle örneklendireyim : Direk CBR250 ile başladım lakin çocukluktan beri pederin mobiletini , scooterini felan kullannmamış olsaydım başıma hiç iyi şeyler gelmezdi eminim.. Nacizane tavsiyem , sürçü lisan ettiysem offola , kal sağlıcakla...

Alıntı zulu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli kardeşim , aklındakileri burdan danışman seni 1-0 önde başlatıyor , ama maç 90 dk unutma , Basamakları tek tek çık ki , sendeleyip en aşağı düşme..maçı yarıda bırakmak zorunda kalma.. diyeceğim şu: yolda , tvde , videolarda gördüğün o büyük , teknoloji harikası mükemmel aletlere hepimiz gibi sende iç geçirip bakıyorsundur , binmek istiyorsundur , o zaman hayatta kal , tecrübelen , senin için bisikletten farkı kalmasın.. Şöyle örneklendireyim : Direk CBR250 ile başladım lakin çocukluktan beri pederin mobiletini , scooterini felan kullannmamış olsaydım başıma hiç iyi şeyler gelmezdi eminim.. Nacizane tavsiyem , sürçü lisan ettiysem offola , kal sağlıcakla...
    Tecrubelerinizi yazdiginiz icin cok saolun. Su anda ninja gibi guclu bir motordan vazgectim gibi. Egitimlerimi ve ehliyetimi aldiktan sonra karar verecegim.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    125 cc ile başladım iyi ki de öyle yapmışım. Ardından 200ccye geçtim. İyi ki de öyle yapmışım. Şu an ninjadayım. Çok rahat kullanabiliyorum. Bu şekilde gitmeni tavsiye ederim. 125de geçirdiğim ufak kazaları 300de geçirseydim benim için kotu olabilirdi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Alıntı 07mehmet07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bulduğum ilk video 5,01 sn. belki egsoz ve hava filtresi ile daha azını bile yapan vardır araştırmak lazım, bu arada video yüklemiyo aşağıdaki gibi çıkıyo mecbur link ekledim

[video]http://www.youtube.com/watch?v=iwUfqVTGMqE[/url]

http://www.youtube.com/watch?v=iwUfqVTGMqE
    Dostum bunu neyle ölçmüş videoyu çeken kol saati ile mi yoksa videodaki saniyeleri birbirinden çıkararak mı? Saliseleri stop watch ile mi belirlemiş? Kadrandaki ortalama %6 sapmayı nasıl eklemiş

Neyse kalıbına göre hızlı motor kabul ediyoruz Ama kalkıp 300cc 2 silindirli 39 beygir motora da kalıbından büyük kimlikler yükleme. Muhabbet az daha uzasa 4 silindirli 600lükler kadar gider aslındaya varacak. Cbr 600rr bile 3 saniyeye yakın sürede çıkıyor 100 km hıza. Eksoz filtreyle 4 saniyede 100e çıkara kadar indin 600rr ile arasında 100 beygire yakın fark var naptın sen 4 saniyeler falan yok artık

Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 cc ile başladım iyi ki de öyle yapmışım. Ardından 200ccye geçtim. İyi ki de öyle yapmışım. Şu an ninjadayım. Çok rahat kullanabiliyorum. Bu şekilde gitmeni tavsiye ederim. 125de geçirdiğim ufak kazaları 300de geçirseydim benim için kotu olabilirdi
    Deneyimlerinizi paylastiginiz icin cok saolun cok yararli oluyorlar. Egitimlerde 150liklere alistiktan sonra 250liklerle baslayabilirim diye dusunuyorum. Ama belki de bu gorusum degisir.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)