Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kawasaki ninja 300r ile başlayabilir miyim?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı Kerberus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren yapmayi bilmeyen 50cc ile de kamyone gomebilir, volvo s60 la da. O yuzden eğitim almayi dusunuyorum. Tabii acemide 125lik daha rahat olur fakat egitim aldiktan sonra cok da buyuk bir fark olmaz diye dusunuyorum.
    sana o yüzden diyorum işde 50cc motorla 50km hızla gittiğnde yaptığın kazayla 250 cc ninja gibi agresif bir motorla yaptığın kaza aynı olmucaktır eğer trafikde motor tecrüben yoksa 4 tekerlekli araçların nasıl davrandığını bilmiyorsan sağa sinyal verip sola dönenler boş yolda fren sıkanlar birden ana yola çıkanlar bunları iyice öğrenmen için yavaş giden motordan başlamalısın ama yinede para senin can senin istediğin motoru alabilirsin şahsen benim trilyonlarım olsa şuan 1000 cc motora binmem çünkü ben sınırlarımı biliyorum o motora binecek kadar tecrübem yok 120 km hızla motorla gittim bir araba aniden önüne kırsa o hızla düşsek Allah korusun arkadanda araba gelse feci olur ki ben şile yolunda kaza yaptım bir arkadaşla hafif atlattık adam bizi görmemiş direk arabayı üstümüze kırdı neyse sen umarım kaza yapmassın bende 250 cc motor arıyorum şuan ama 1 sene 125 lik motorla gezdim 10.000 km tecrübem var ama yinede öyle insanlar otomobil araç kullanıyorki tecrübede fayda vermiyor yılların motorcuları kazalar yapıyor ölüyorlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf r125
    merhabalar. forumu 1 yıla yakındır takip ediyordum fakat dün kayıt olmaya ve aklımdakileri size sormaya karar verdim.

2 senedir altın elbiseli adam ve sizlerin yazdığı, anlattıklarıyla içimde büyük bir motosiklet tutkusu oluştu. Bir çok şeyi daha motosiklete dokunmadan sizlerin sayesinde öğrendim fakat şu an 17 yaşımdayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Anlayacağınız işler cidddileşmeye başladı.

Küçük cc den ve bir çok eğitim alarak başlamam gerektiğini vs. bir çok küçük temel bilgiyi biliyorum. Fakat aynı zamanda bu işi zevk alarak yapmak için içime sinen bir motosiklet almak çok daha mantıklı geliyor. Bu yüzden aklımda kawasaki ninja 300 ile başlamak var. Evet fazla güçlü biliyorum, evet yeni başlayan için biraz zor bunu da biliyorum fakat her türlü zorluğa hazırım. Fakat şöyle de bir şey var, daha önceleri aklımda yzf r125 vardı. Belki başlamak için daha uygun ancak motosiklet gerçekten çok yavaş. Tabii aklımda sokakta gazlarım akılları alırım usta gibi bir fikir yok fakat r125 in de 120 km/h yapabilmek için canını almak gerekiyor. Bu arada boyum 1.89(hala uzuyorum yani değişken) kilom da 94.

Umarım aklınızda yine bir apaçi, bunun da helvasını yeriz tarzında bir kişilik oluşturmamışımdır. Son derece dikkatli ve temkinli bir insanım. Asla başkalarının ve kendimin hayatını tehlikeye atacak hareketleri bile bile yapmam.(Bu arada bu son hız hayallerimi pistte yapmak gibi bir düşüncem var. sokaklarda o kadar yüksek hızlara çıkacağımı pek düşünmüyorum).

Malatya sokaklarında binlerce km bisiklet tecrübem var. Bu yüzden trafiği okumakta, karşıdan gelenin neler yapabileceğini düşünmekte çok fazla zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Bisiskletle uzun yol da yaptım(gidiş geliş 100 km kadar) saatte 90 km hıza çıkmışlığım da vardı yani ne kadar önemli olur bilmiyorum fakat bisiklet konusunda biraz tecrübem var.

Ekipman konusunda da bütçemi yüksek tutuyorum. Arai, bell tarzı yüksek kaliteli kask, dainese, alpinestar gibi markalarla bütün ekipmanımı tamamlamayı düşünüyorum. Asla da eksik ekipmanla motosiklet kullanmam, korkarım.

Sizce kawasaki ninja 300 ile başlayabilir miyim? Ne kadar zorluk yaşarım, bunları eğitimlerle aşabilir miyim?

Cevap veren ve buraya kadar okuyan herkese çok teşekkürler. Tecrübeli arkadaşlara da bizim gibi acemileri aydınlattığı için ayrıca teşekkürler.

dilimde en ufak bir hata olduysa affola. bu forumdaki çoğu kişi benim abim ablam yaşındadır
    Ninja 250r düşün diyecem ama sende çocuk irisi bir insansın yine boy atarsın sen hyo'lara bak bence

Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana o yüzden diyorum işde 50cc motorla 50km hızla gittiğnde yaptığın kazayla 250 cc ninja gibi agresif bir motorla yaptığın kaza aynı olmucaktır eğer trafikde motor tecrüben yoksa 4 tekerlekli araçların nasıl davrandığını bilmiyorsan sağa sinyal verip sola dönenler boş yolda fren sıkanlar birden ana yola çıkanlar bunları iyice öğrenmen için yavaş giden motordan başlamalısın ama yinede para senin can senin istediğin motoru alabilirsin şahsen benim trilyonlarım olsa şuan 1000 cc motora binmem çünkü ben sınırlarımı biliyorum o motora binecek kadar tecrübem yok 120 km hızla motorla gittim bir araba aniden önüne kırsa o hızla düşsek Allah korusun arkadanda araba gelse feci olur ki ben şile yolunda kaza yaptım bir arkadaşla hafif atlattık adam bizi görmemiş direk arabayı üstümüze kırdı neyse sen umarım kaza yapmassın bende 250 cc motor arıyorum şuan ama 1 sene 125 lik motorla gezdim 10.000 km tecrübem var ama yinede öyle insanlar otomobil araç kullanıyorki tecrübede fayda vermiyor yılların motorcuları kazalar yapıyor ölüyorlar.
    Hic dusunmezdim ama aklimdaki fikir tamamen degisti neredeyse. Hyo ya da cbr bakacagim artik. Sonra degistiririm sorun yok. Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    hyo 2. el aman dikkat gaz kesici olmadigi icin motora hasar verebiliyormus acemiler..

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    2.ci el cbf alip koruma demirli olsun ama onunla trafik tecrubesi edinip egitimle 300 cc uygundur. Madem gonlunde ninja 300 var.
    Cbf i dusursende masrafi ninjaya gore az olur.
    Ninja 300 un parcalari 600 luk motorlar kadar pahali.
    Ayrica cbf peynir ekmek gibi satiliyor zararda etmessin. Acele etme ninja 300 kacmiyor orada seni bekliyor olucak. Seninki su misal ;
    İlkokula yeni yazilan cocugu 1.ci sinif deyilde direk ortaokuldan orta 1.ci siniftan baslamak gibi oluyor.once cbf ile cefayi cek ninja ilede sefasini surersin daha bir guvenle vede keyifle.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    yine atanlar tutanlar
    kawasaki ninja 300 ile gönül rahatlığı ile başlayabilirsin. başlarda trafiğe kapalı alanlarda bol bol düşük hızlarda çalış koruma ekipmanlarını üzerinden ayırma

alternatif olarak cbr 250 tavsiye derim. alırken de satarken de zorlanmazsın. bu alacağın motoru ort. 5000 km kullanıp satmak isteyeceksin unutma. 600lükler göz kırpmaya başlayacak ;)

bu arada kawasaki ninja 300 kalite olarak cbr 250 nin bir gömlek üstü olacaktır

hayırlı olsun şimdiden

Alıntı porsuk80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yine atanlar tutanlar
    kawasaki ninja 300 ile gönül rahatlığı ile başlayabilirsin. başlarda trafiğe kapalı alanlarda bol bol düşük hızlarda çalış koruma ekipmanlarını üzerinden ayırma

alternatif olarak cbr 250 tavsiye derim. alırken de satarken de zorlanmazsın. bu alacağın motoru ort. 5000 km kullanıp satmak isteyeceksin unutma. 600lükler göz kırpmaya başlayacak ;)

hayırlı olsun şimdiden
    Atan tutanlar demeyelim de hocam istatistik olmami istemeyen ve benim iyiligimi suradan bile olsa isteyen kisiler.

Aklimda su da var. Tamam hyo ile baslayabilirsin oluyor da kawa deyince herkes aman sakin diyor? Tamam daha guclu hayvani zaptetmesi daha zor da aralarinda buyuk de bir fark yok.

Su an egitimleri tamamladiktan sonra karar vermeyi daha uygun gordum kendime. Bakalim aklim hala ninjada mi olacak?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hyo 2. el aman dikkat gaz kesici olmadigi icin motora hasar verebiliyormus acemiler..
    Zaten alirsam 0 ya da 0a yakin alirim da esi modellerinde devir kesici olmadigini ve 200 yapmaya calisanlarin oldugunu biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Alıntı Yiğit_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninja 250r düşün diyecem ama sende çocuk irisi bir insansın yine boy atarsın sen hyo'lara bak bence
    Ninja 300 special kasasinda 250lik ninja gelse hic dusunmem. Ama emisyon degerlerinden dolayi gelmiyor galiba.

Saçmalama ne ninja 300'ü yukarılarda mesaj yazmış olan Mehmet arkadaşımdan aldım 2 hafta önce ninja 300 'ü ve çok fazla tecrübem olmamasına rağmen motorun vermiş olduğu güç ve güvenle 1 saat sonra gece yarısında kendimi yolda buldum hemde 1000 km sürecek bir yol.

Eşimle gitmeme rağmen 160 km hıza çıktığımda bir baktım kendimle konuşuyorum kendine gel olum ne yapıyorsun diyordum kendime.Böyle yaptığım içinde kendimi cezalandırarak (Mükafatlandırmakta oldu aslında ama neyse) afyonda bir termal otele gittim ve yoluma sabah devam ettim. ama 400 km yol yapmış oldum gece yarısı.

Binlerce km motosiklet tecrübem var sonrasında 5 yıl motosikleti bıraktım inanılmaz bir güç ve tork hissettim zaptedmekte zaman zaman zorlanıyorsun.
    Tepkileri farklı geliyor kesinlikle önermiyorum.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Alıntı porsuk80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yine atanlar tutanlar

hayırlı olsun şimdiden
    Hayatında motor kullanmamış birisine 0-100'ü 5 saniye son hızı 195 km/s olan bir motoru gönül rahatlıyla al demek pek gönül rahatlığıyla söylenecek bir cümle olmadığı için söylememiş olabilirmiyiz ninja 300 rahatlıkla bir geçiş motoru olur ama asla başlangıç motoru olamaz can yakar, herşeyi geçtim tek başına parça fiyatları bile adamın canına ot tıkar, şöyleki sadece sticker seti işçilikle beraber 2.500 tl civarı tutuyor, bak sadece sticker fiyatı grenaj falan değil, egsoz koruma demirleri (o egsozun üstündeki parlak demirler yokmu işte onlar ) takımı 875 tl işçilik hariç, artık parçaya girdimi gerisini sen düşün... Alma kardeşim alma cbr'la vitesli motor kullanmayı iyi kötü öğren 6 ay sonra al

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

Alıntı Djhaylaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saçmalama ne ninja 300'ü yukarılarda mesaj yazmış olan Mehmet arkadaşımdan aldım 2 hafta önce ninja 300 'ü ve çok fazla tecrübem olmamasına rağmen motorun vermiş olduğu güç ve güvenle 1 saat sonra gece yarısında kendimi yolda buldum hemde 1000 km sürecek bir yol.

Eşimle gitmeme rağmen 160 km hıza çıktığımda bir baktım kendimle konuşuyorum kendine gel olum ne yapıyorsun diyordum kendime.Böyle yaptığım içinde kendimi cezalandırarak (Mükafatlandırmakta oldu aslında ama neyse) afyonda bir termal otele gittim ve yoluma sabah devam ettim. ama 400 km yol yapmış oldum gece yarısı.

Binlerce km motosiklet tecrübem var sonrasında 5 yıl motosikleti bıraktım inanılmaz bir güç ve tork hissettim zaptedmekte zaman zaman zorlanıyorsun.
    Böttürgeç ne Benim motoru alırken senin iyi kötü bir motor tecrüben vardı sadece vitesli motorda tecrüben azdı o yüzden senin gibi biri olsa düşünme al 1 ay'a kalmaz alışırsın dicem ama adamın motor tecrübesi yok böyle bir adama nasıl başlangıç için ninja 300 al denir
    Darkin bunu beğendi.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Bak kardeşim sen kafana koymuşsun ninja'yı benim sana tavsiyem binliralik vitesli motor al en azından ikibin km yap eğitim de al sonra al ninja300ü yavaş yavaş kullan gerisi gelir zaten

Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak kardeşim sen kafana koymuşsun ninja'yı benim sana tavsiyem binliralik vitesli motor al en azından ikibin km yap eğitim de al sonra al ninja300ü yavaş yavaş kullan gerisi gelir zaten
    Aklimda yok hocam o kadar takili kalan bi apaci degilim bunu da sizlere anlatmak istedim. Su anda aklimda cbr250 ve hyo 250 var. Egitim aldiktan sonra da iyice dusunup karar vericem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------

Alıntı Djhaylaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Gercekten korktum su an ninjadan. Aklimda daha cok cbr 250 ve hyo 250 var. Onlardan once de iyice egitim alip motosiklet surmeyi refleks haline getirmeye calisicam.

Motosikleti
    2teker
    Cbr250veya hyo alcaksan ninja 300al ne farkeder
    braveguy bunu beğendi.

Cbr250veya hyo alcaksan ninja 300al ne farkeder
    Honda vs. Nin egitimlerine katildiktan sonra da rahat kullanabilecegimi dusunuyorum. Bence o kadar da dusuge gitmeye gerek yok.

Motosikleti
    2teker
    Honda vs. Nin egitimlerine katildiktan sonra da rahat kullanabilecegimi dusunuyorum. Bence o kadar da dusuge gitmeye gerek yok.
    Kafana göre babuş eğitim şart yalnız
    braveguy bunu beğendi.
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

Kafana göre babuş eğitim şart yalnız
    Egitim sart hayatta kalabilmek icin fakat malatyada oturuyorum ve buralarda simdiden egitim almaya baslamk isterim fakat maalesef egitim veren yok. Ne sirket ne de bireysel. O yuzden universite kazanmayi daha sonra istanbula bi haftaliga gitmem vs. Gerekiyor. Yani yolum daha uzun. Butun sorularima cevap verdiginiz icin saolun. Sizin gibiler sayesinde mantikli dusunebiliyorum ozellikle bu yaslarda gercekten insanin kani kayniyor :D

1-zevk ve renk tartışılmaz kimisi onu der, kimisi bunu al der kimse yani aslında burda herkes kendisine alıyormuş gibi söler
    2-benden sana tavsiye önce bir egitim al sonra konuyu ac önceligimiz sırada egitim var egitimi yaptın mı önce bir egitimi al bitsin sonra aldıgın sonuca göre devam edersin ( imkanın varsa honda'nın egitimine katılabilirsin
    3-forumda sıkca gördügüm bir konu birkac ay sonra ilerde daha büyük makineye geciceksin gecmek isticeksın diyenler dolu benin etrafımda 125 ve 250 cc lik manikanları senelerdir kullanan insan var eger herkes o görüşte olsaydı heryerde 600 lük 1000 lik makine görürdün bu tavsiyeleri verenler hız hastası sanıyorum
    dostum önce güzel bir egitim al egitimden sonra kendine sor bu soruyu benden sana tavsiye ne istediğini kendine sor cunkı dogru cevabı kendin bulucaksın simdi burda herkes deseki 300 al bişey olmaz yada abilerin 600 le başladım ben dese sen onların lafına gelip alırsın onun için doğru cevabı kendinde aramanı tavsiye ediyorum

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosiklete ilk motor olarak Yamaha MT-07 ile baslamis bir arkadasim var (egitimlerini aldi). Motor 695 cclik tork manyagi, psikopat bir alet.

Ne oldu?
    En ufak kazasinda 3000 lira masraf odedi.

Soylemek istedigim su. Basladigin motosiklet ve markasi ne kadar yuksek rakamlarda olursa, dusup carptigin zaman (sana hic bir sey olmadigini var sayarak) cikan maliyetler hayatini karartmasin. Cunku inan, duseceksin carpacaksin. Bunun ilk motosikletle olmama ihtimali yok gibidir.

O yuzden kucuk minik uyduruk motosikletle baslama onerileri sadece hayatta kalman icin degil ayni zamanda cebine de zararli olmamasi acisindan onemlidir. Kawasaki Ninja 300le baslamak ozellikler 20li yaslarindaysan seni hayati ya da maddi zarara ugratacak, kim ne derse desin.
    07mehmet07 bunu beğendi.

Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklete ilk motor olarak Yamaha MT-07 ile baslamis bir arkadasim var (egitimlerini aldi). Motor 695 cclik tork manyagi, psikopat bir alet.

Ne oldu?
    En ufak kazasinda 3000 lira masraf odedi.

Soylemek istedigim su. Basladigin motosiklet ve markasi ne kadar yuksek rakamlarda olursa, dusup carptigin zaman (sana hic bir sey olmadigini var sayarak) cikan maliyetler hayatini karartmasin. Cunku inan, duseceksin carpacaksin. Bunun ilk motosikletle olmama ihtimali yok gibidir.

O yuzden kucuk minik uyduruk motosikletle baslama onerileri sadece hayatta kalman icin degil ayni zamanda cebine de zararli olmamasi acisindan onemlidir. Kawasaki Ninja 300le baslamak ozellikler 20li yaslarindaysan seni hayati ya da maddi zarara ugratacak, kim ne derse desin.
    Dediklerinizde son derce haklisiniz ozellikle de maddiyat konusunda. Bu yuzden 2.el alirim ve koruma takozlari kullanirim. Bu tabii ki butun garenajlari korumayacaktir fakat yine de koruyacaktir. Bu yuzden hyo da dusunuyorum ama almisken ve butcem de yuksekken kaliteli bir makina almak istiyorum. Hyo bana cok tirtmis gibi geliyor.

Dusecegim konusunda da sizinle hemfikirim. Boyum uzun kilom fazla bisiklet dengem iyi ama illa ki duserim ya da yan yatiririm. Ama boyumun uzun olmasi buyuk avantaj saglayacaktir diye dusunuyorum.

Bu arada bu yazdiklarimdan sakin ninja alacagimi dusunmeyin. Egitimden sonra kararima gore hyo ya da cbr a yonelebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

Alıntı gassal89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-zevk ve renk tartışılmaz kimisi onu der, kimisi bunu al der kimse yani aslında burda herkes kendisine alıyormuş gibi söler
    2-benden sana tavsiye önce bir egitim al sonra konuyu ac önceligimiz sırada egitim var egitimi yaptın mı önce bir egitimi al bitsin sonra aldıgın sonuca göre devam edersin ( imkanın varsa honda'nın egitimine katılabilirsin
    3-forumda sıkca gördügüm bir konu birkac ay sonra ilerde daha büyük makineye geciceksin gecmek isticeksın diyenler dolu benin etrafımda 125 ve 250 cc lik manikanları senelerdir kullanan insan var eger herkes o görüşte olsaydı heryerde 600 lük 1000 lik makine görürdün bu tavsiyeleri verenler hız hastası sanıyorum
    dostum önce güzel bir egitim al egitimden sonra kendine sor bu soruyu benden sana tavsiye ne istediğini kendine sor cunkı dogru cevabı kendin bulucaksın simdi burda herkes deseki 300 al bişey olmaz yada abilerin 600 le başladım ben dese sen onların lafına gelip alırsın onun için doğru cevabı kendinde aramanı tavsiye ediyorum
    Tesekkur ederim yanitiniz icin. Aklimda hondanin egitimi ve california superbike school var (eger denk getirebilirsem gitmeyi cok istiyorum) bunlardan sonra da pismis hazir biri olurum herhalde.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dediklerinizde son derce haklisiniz ozellikle de maddiyat konusunda. Bu yuzden 2.el alirim ve koruma takozlari kullanirim. Bu tabii ki butun garenajlari korumayacaktir fakat yine de koruyacaktir. Bu yuzden hyo da dusunuyorum ama almisken ve butcem de yuksekken kaliteli bir makina almak istiyorum. Hyo bana cok tirtmis gibi geliyor.

Dusecegim konusunda da sizinle hemfikirim. Boyum uzun kilom fazla bisiklet dengem iyi ama illa ki duserim ya da yan yatiririm. Ama boyumun uzun olmasi buyuk avantaj saglayacaktir diye dusunuyorum.

Bu arada bu yazdiklarimdan sakin ninja alacagimi dusunmeyin. Egitimden sonra kararima gore hyo ya da cbr a yonelebilirim.
    SAKIN HYOSUNG ALMA! hele 2nci el ASLA ALMA!!! Abini dinle, harika motorlar kullanacaksin ama henuz degil.

Kesinlikle ciddi markasi olan bir motosikletle basla bence. Honda, Yamaha, Aprilia, bunlardan birini sec ama kesinlikle Hyosung alma cunku ogrenirken siklikla aniden durman gerekecek ve Hyosung durmaz, durmayacak.

15 senedir kullaniyor bu kardesin ve bu gune kadar en cok gordugu kazali motor hyosung gtr 250. En az 35 tane gordum. Sahiplerinin akibetini bilmem.

Benim sahsi fikrim, bekle 4-5 ay sonra subatta yamaha ve honda'nin yeni 250lik modelleri gelecek. Ne cok deliren, ne de 100u gorunce oksurmeye baslayan. Iyi gider, sollama yaparsin ayni zamanda ogrenirsin ama hatalarini kabul eder. Fuar zamanini bekle kararini ver derim.

Hatta ben olsam heyecanli adamimdir 21 yasimda hatirliyorum hemen 150lik scooter alip ikinci gecis motoru o zaman yeniydi kawasaki ninja 250r gormustum ona heveslendim. Kaderin cilvesi ya da sevgili kul bilinmez uyduruk 150lik scooterimla 30 bin km olana kadar ninjay 250ye gecme sansim olmadi. Bugun hayattaysam belki o yuzden hayattayim.

Apacilik hepimizde var, bunu sen de cikaricaksin ama dedigim gibi acele etme

Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SAKIN HYOSUNG ALMA! hele 2nci el ASLA ALMA!!! Abini dinle, harika motorlar kullanacaksin ama henuz degil.

Kesinlikle ciddi markasi olan bir motosikletle basla bence. Honda, Yamaha, Aprilia, bunlardan birini sec ama kesinlikle Hyosung alma cunku ogrenirken siklikla aniden durman gerekecek ve Hyosung durmaz, durmayacak.

15 senedir kullaniyor bu kardesin ve bu gune kadar en cok gordugu kazali motor hyosung gtr 250. En az 35 tane gordum. Sahiplerinin akibetini bilmem.

Benim sahsi fikrim, bekle 4-5 ay sonra subatta yamaha ve honda'nin yeni 250lik modelleri gelecek. Ne cok deliren, ne de 100u gorunce oksurmeye baslayan. Iyi gider, sollama yaparsin ayni zamanda ogrenirsin ama hatalarini kabul eder. Fuar zamanini bekle kararini ver derim.

Hatta ben olsam heyecanli adamimdir 21 yasimda hatirliyorum hemen 150lik scooter alip ikinci gecis motoru o zaman yeniydi kawasaki ninja 250r gormustum ona heveslendim. Kaderin cilvesi ya da sevgili kul bilinmez uyduruk 150lik scooterimla 30 bin km olana kadar ninjay 250ye gecme sansim olmadi. Bugun hayattaysam belki o yuzden hayattayim.

Apacilik hepimizde var, bunu sen de cikaricaksin ama dedigim gibi acele etme
    Zaten mesajimda da belirttim hyo cok tırtmış gibi geliyor. O gosterisiyle kasli yapisiyla onde cift diskinden kimsenin memnun olmamasiyla insanin icine kurt dusuruyor. Yeni 250lik lere de goz atarim. Ama her seye egitimden sonra karar veremeye karar verdim. Cunku herkes bekledigimden cok daha fazla guclu bir aletmis gbi bahsetti ninjadan. Egitim ne gosterirse artik.

Bu arada cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)