Danimarkadaki o köprünün ismi storebelttir fiyatıda 40 degil 31 eurodur ve uzunluguda 19,5 km redir.Normal bir işcinin 1 veya 2 saatlik saat ücretine denk gelir.Benzin fiyatlarıda 4 tl civarındadır.
Bide şunu haklı bulanlar yok mu, aklım hayalim almıyor nasıl bir kafa yaşadıklarını.
Yediğim yemekten, s*çtığım b*ka kadar vergi ödüyorum. Maaşımdan vergi ödüyorum. Aracıma vergi ödüyorum, yakıta vergi ödüyorum, sigaraya alkole vergi ödüyorum. Saymakla bitirecemeyeceğim kadar çok vergi ödüyorum. Ve benim bu vergilerimle yapılması gereken yol, yap işlet devret modeli ile yapıldığı için ben yine ücret ödüyorum. Devredildikten sonra da ödeyeceğim. Tıpkı 1. ve 2. köprüde olduğu gibi.
Ne yiyip içiyosanız söyleyin de biz de ondan içelim.
Bu arada mevcut dolar kuru ile 95 TL değil, 119,75 TL yapıyor geçiş ücreti
ve bir gün gelecek,hepiniz o köprüden geçeceksiniz ...
benzerleriyle kıyaslamak komik olmuş. Bizim o ülkelerle neyimiz benziyor acaba? maaşlarmı,gelir dağılımındaki adaletsizlikmi? yada her neyse...
02.01.2015 $/TL 2.35 | 1000TL ile 425,5$ satın alabilirken
02.01.2015 $/TL 2.91 | 1000TL ile 343,6$ satın alabiliyoruz.
Alım gücümüz döviz karşısında küçülüyor
Bir yılda nereye geldiğimizin döviz karşısındaki göstergesi.
Vergiler bu eksi yöndeki ivmelenmeyi kapatabilecek mi ki?
kimse vergi vermek istemiyorum demiyor. ben 250 kg geçmeyen ve en küçük bir otomobile kıyasla 1/3 ölçüsünde yer kaplayan bir taşıt kullanırken neden ücretli geçişleri onlar kadar ödüyorum diyor..ve evet benzine %66 vergi vermeyi herkes gibi bende istemiyorum..geçen bir hesap yaptım 7 yılda devlet kullandığım benzinden ortalama 20000 tl vergi almış.nasıl çok ekonomik değil mi ?
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
Alıntı yaparak devam ettim ikinci tarih 02.01.2016 olarak değiştirildi.
Eskihisar/topçularda saat aralığından emin değilim
Sabahın ilk saatleri 02:00-06:00 60TL değil 40TL diye arabalara hatırlıyorum
Motosiklet için bir indirim var mıdır hiç denk gelen oldu mu?
Sizce bu fiyat zaman politikası yeni yapılan köprüde olur mu? Olmalı mı?
скиталец
Motosiklet e indirimli 10₺ bi kere denk geldim
Sus ve ödemeye devam et.
%66 nın neyinden şikayet ediyorsun.
Devlet zorunlu ihtiyaçlardan az vergi alıyor zaten. Bak pırlantadan %0 vergi kesiyor. Ama bunun pırlanta ithalatının büyük bir kısmını ülkeye getiren firmanın sahibi ile hiç bir alakası kesinlikle yok.Hep paralel oyunları bunlar.
Ekmekten bile vergi alıyoruz ama pırlantadan almıyoruz. Ne yani sana mı soracağız pis avam seni
Siz lüks içinde yaşamak aracınızla bir yerden bir yere gitmek istiyorsunuz. Sonrada %66 vergiye kızıyorsunuz.Oturun oturduğunuz yerde.
Biz ne yapacağımızı size soracak değiliz. Biz ekonomistin daniskasıyız.
En iyisiniz biz biliriz. Biz iyi biliriz.
Sus ve ödemeye devam et.
Bu ülkede doğmak senin elinde olmayabilir, yaşayıp yaşamamak senin elinde. Hür irade ile istediğin ülkede yaşabilirsin, ne koşullatda ne kadar orası malum.
BUGÜN GEÇTİ, BEKLE YARINA GELİYORUM, YA NİCE YOLARA AŞACAK YADA KARA TOPRAK BAĞRINDA AŞTIĞIMIZ YOLLARI HATIRLATACAK.
üstad körfezi dolaş,yada vapura bin.milleti kaçak geçişe teşvik etmezsen daha güzel olur.ayrıca motosiklet arabayla bir olmaz.en fazla 3te biri olur
O değil de bu köprü bitince, geçene kadar ayıya yine ayı diyebiliyo muyuz ? Yoksa illa dayı mı diyiciiz?
Hergün yeni köprü yapıyorlar kafa karışıyor sonra.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Köprü geçişi ödemesi nasıl olucak?
Hgs ise herşekilde para yükleyip o şekilde geçmek lazım ,miktar yüksek 95tl,kartta o kadar para yoksa bu geçişin cezası 1000 küsür tl olur herhalde,
Sonra uğraş da derdini anlat müşteri hizmetlerine
Arkadaslar zannetmiyorum hepinizin hergün bu yolu kullandiginizi belki yılda bir kez karayolu gibi roro gibi alternatifleri de var gereksiz bir guruplasma oluştu kanımca
orda plakayı kapattırmazlar her gişede polis olacagına eminim 95 lira sonucta
95 TL verilir mi git 1 saat fazla sür.Hem gezmiş olursun hemde yakıttan tasarruf edersin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)