Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlkokul Mezunları Daha Çok Kaza Yapıyor

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial mct 250 2006 mondial mc honda 125 titan
    ilkokulla liseyle alakası yok ben ilkokul mezunuyum bir kere kazaya bulaşmadım elhamdulillah 25 sene küsürde araba kullanıcısıyım motor sevgisi daha sonra başladı bunun okulu tecrübe dikkat soğuk kanlılık alkol kullanmamak ne ünüversiteli vatandaşlar var alkol alıp kaza yapan hem kandini hem başkasına zarar veren bir şeyi yazarken iyi düşünmek lazım bir kitabı okurken düşünmeden okursan ahmak olur çıkar insan bir şeyler yazarken düşünelim kardeşler.ne demiş atalarımız bin düşün bir yap.ALLAHA emanet ol kardeşim.
    mesut hoca bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    ben üniversite bitirmiş ne cahiller gördüm,insanın önce kendisine saygısı olacak'ki ,sonra başkasından saygı bekleyecek!trafik dikkat ister,tecrübe ister,birbirine saygı ister, Ben 16 yıldır yollardayım, hem motosikletimle, hemde aracımla, bugüne kadar ortalama yılda 15000 km yol yapsam 16 yılda 240.000 km yapar ,ve ben ilkokul bitirmiş biri olarak hiç bir kazaya bulaşmadım ve iki tane park cezam var,hepsi bu! ALLAH hiç kimseye kaza bela göstermesin saygılar.
    İlker41 bunu beğendi.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ilkokul mezunlari alinmis. Okuz olmadigin konusunda guvenin tamsa ne diye alinirsin kardesim?

Universite mezunu serefsiz ayi da cok, babam gibi ortaokul mezunu efsanevi sofor de cok. Egitime gore genellemek goreceli olsa da bir gercek var ki eger aile ya da okul egitimin yetersizse senle ugrasilmaz.
    Shrieker bunu beğendi.

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konudaki tespit doğru bir tespit olsada forumdaki ilkokul mezunu arkadaşların alınacağı bir durum yok aslında..
    Şuan bu konuyu bu forumda okuyup alınabiliyorsanız,cevap yazabiliyorsanız,burada paylaşıma açıksanız zaten o ilkokul mezunları içerisinde değilsiniz demektir..

mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ilkokul mezunlari alinmis. Okuz olmadigin konusunda guvenin tamsa ne diye alinirsin kardesim?

Universite mezunu serefsiz ayi da cok, babam gibi ortaokul mezunu efsanevi sofor de cok. Egitime gore genellemek goreceli olsa da bir gercek var ki eger aile ya da okul egitimin yetersizse senle ugrasilmaz.
    eğer siz üniversiteli bir kişilikseniz, ne kadar okumuş biri olduğunuz yazınızdan belli oluyor,üslubunuz hoş değil,saygılar.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

eraksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok.
    Benim bacanak ilk okul mezunu, bayram günü muhabbet sohbet konu motora döndü. Kaza riski felan konuşuyoruz dedim dikkatli olman lazım. Gerek yok yav dedi nie dedim, ben kaza yapmam ki dedi. Ehliyeti aldığımdan beri adam gibi kazam yok dedi. Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum her yıl bir iki kazam var ufak büyük eee şimdi ne oldu. Sürücülük okul işi değil kabiliyet/dikkat/koordinasyon işidir. Saçma bir istatistik olmuş.

Eğitim şart ona lafımız yok keşke herkes üniversite bitirse, ama bitiremeyenleri de küçümsememek lazım. İlk okul mezunlarının çoğu imkansızlık yüzünden okuyamamış kişilerdir.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Her ne kadar kısmen doğru olduğuna katılsam da.Kısmen de yanlış olduğunu düşünüyorum.Çünkü 1. ve en önemli mesele yetiştiğin çevre ve ailendeki terbiyedir.Çevresi veyahut ailesi bozuk olan isterse doktora yapmış birisi olsun.Bu neticeyi değiştirmez.

Bana kalırsa çocuklara ufaklıktan başlamak üzere trafiğe kapalı alanda araç sürmeyi öğretmek gerekiyor.Tabii bunu öğretirken de küçük tüyolarla trafikteki adabı usulü neye göre nasıl davranması gerektiğini küçük yaşta aşılamak gerekiyor.Önemli olan çok iyi mükemmel şöför olması değilde iyi insan olması gerektiğini anlatmak gerekiyor.Yoksa ünv mezunu ilkokul mezunu farketmiyor öküz heryerde öküz heryerde karşılaşıyoruz...

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    istatistik bilimine kafa tutan Türkler var, hoş.

adı üstünde istatistik. her genellemenin bir istisnası her istisnanın da bir müstesnası vardır. dolayısıyla kesin sonuç hiç bir zaman verilmez; olasılık hesaplanır. sigortacılar da bu hesapları kullanıyorlar; kimse onlara saçmalamayın demiyor.

eğitimsiz insan ilkokul mezunu demek değildir sadece okula daha az gitmemiştir. o okulda ya da hayatta kendisine verileni ne kadar aldığını da maalesef diploma göstermiyor.
    braveguy ve flea bunu beğendiler.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Bence bu iş çocuğun okulda aldığı müfredat eğitimiyle alakalı değil. Bunu böyle düşünüp kimse kendisini üzmesin. Bence esas mevzu sosyalleşebilmek ve zor hayata ne kadar erken ya da geç başlanıldığı ve bunun bir çocuğu nasıl etkilediği ile ilgili. Şimdi çocuğun ilkokuldan sonra okuyamamasının sebepleri her neyse işte kaza oranını artıran şey de bu. Yoksa okul diploması değil mevzu. Lise-üniversite mezunları doğal olarak yıllarca yaşıtları ile beraber görece daha kolay şekilde yaşıyorlar, sosyalleşiyorlar. Ama ilkokul mezunu olmak ve ötesini okuyamamak demek maddi yetersizlikten dolayı çalışmak zorunda olmak olabilir, aklımıza gelmeyen başka başka zor durumlar içinde kalındığı anlamına gelebilir.

Bu tür durumlar içinde kalan çocuğun psikolojisi diğer çocuklara göre bozulmaya elbette daha yatkındır. Hayata, hayatın zorluğuna bu derece erken başlamış insan elbette agresyon sahibi olacaktır. Önceleri yolda "ne baktın" kavgasına, sonra trafikte makaslar, aşırı hızlara bu şekilde gider (daha rahat şartlarda yaşayıp gene de aynı davranışı sergileyenler ise gerçek psikopat bence). Öte yandan istisna olanlar da, bu zor durumdan mental sağlığını en iyi şekilde koruyarak çıkmayı başarmış kişilerdir. Bu tarz istisna olan arkadaşlarımızdan burada olanlar varsa, bu araştırma sonuçlarına üzülecekleri ya da alınacakları yerde kendilerini ne kadar iyi yetiştirdiklerini düşünüp övünsünler bence.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arastirmanin bir mantigi yok.
    Mevcut butun toplumun %kaci ilkokullu oldugu bilgisi verilmemis ki.

Eger toplumun %43 u ilkokul mezunuysa , ilkokul mezunu olmanin trafik kazasina etkisi yok demektir.

Memleketimde arastirma bile almis basini gitmis heyt beee
    askerlik yaptıysanız bu oranı basitçe kurabilirsiniz.
    uzun dönem/kısa dönem oranı aşağı yukarı bu rasyoyu verir size.

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı dental_land adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yerinde tespit .

İnsanın cehaleti konusunda cahil olması daha kötüdür.
    Saint Jerome
    bilmediğimi biliyorum <-> ben

tragedie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125
    istatistiklere bakılırsa millet boş buldugu anda konuya mesaj yazanlara sen cahilsin sana giydirelim sonucu çıkıyor.yazanların profilinde ne mezunu olduğu belirtilmemiş. yok ben yinede üniyi bitirdim giydiricemse muhabbet ona bişi diyemeyiz

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Kazaları önlemek için trafik cezaları çok daha sert olmalıdır, örneğin kırmızı ışıkta geçmenin cezası 10,000lira olmalıdır, anlıyorsunuz değilmi, o zaman bakalım trafik magandalığı kalıyormu herkez kuzu gibi olur kaza filan olmaz kolay kolay.Bir anda cahillik biter herkez trafik kuralları konusunda tez hazırlayıp doktora yapar

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    askerlik yaptıysanız bu oranı basitçe kurabilirsiniz.
    uzun dönem/kısa dönem oranı aşağı yukarı bu rasyoyu verir size.
    yok henüz yapmadım.
    http://www.akademikpersonel.org/anas...a-turkiye.html
    bu linkteki verilere göre ilkokul mezunu oranı %21 miş.

bu durumda ilkokul mezunları 2 kat daha fazla kaza yapmış diyebiliriz. tabiki yaklaşık olarak.

ehliyet alanlar içindeki ilkokul mezunları istatistiği olsa daha kesin olabilirdi.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    İstatistik sonucu eğer hoşumuza gitmiyorsa beğenmiyoruz. "Sonuç yanlış abi benim bi amcam var anaokulu mezunu tek bir kazaya bile karışmamış " Pozitif bilime yaklaşımımız, bize uyup uymama noktasına kadar...
    Geçenlerde Einstein (Aynştayn) hakkında bir youtube videosunun altına yazılanları okudum ve ümidimi tamamen kaybettim. Yorumların en eğlencelilerinden biri şöyleydi: Bu adam zeki falan değil, zeki olsaydı İslamı seçerdi. O bulmasaydı da ampulü başka biri bulurdu. Ve bu yoruma destekler çığ gibi

Ah be memlekette rezillik diz boyu, eğitim yerlerde, kitap okuyan yok, trafik kazalarında tek rakibimiz Hindistan ama herkes süper sürücü, politikada kül yutmaz, ekonomiden anlar, her şey hakkında fikir sahibidir.

Madem bu kadar süperiz, o zaman neden bu haldeyiz diye sormaz mı insan kendine?? Bence sormaz
    byanmaz ve MD.Murat bunu beğendiler.

berkaye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX
    Üniversite okuyan adamda ilkokul mezunu

tragedie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125
    Ben ilk okul mezunu değilim. sadece istatistiğin gerçeği yansıtmadığı söyledim. halk olarak yerlerdeyiz. ben kaza yapmadım. yok ben üni bitirdim. ben kurallara uyarım gibisinden bahaneler ile kendinizi kandırmanıza gerek yok. bir norveç değiliz yani toplum olarak değer yargılarımız. karşıdaki insanlara saygımız vs vs yerlerdeyiz.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)