Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Lastik vs. Kask

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CF250Nk
    Merhaba;

Oncelikle herkese iyi bayramlar. Aklima takilan bi konu hakkinda sizlerle fikir alisverisi yapmak istiyorum. Malum onumuz kis ve ben her ne kadar motoru kisin da kullanacagim desem de hava sartlarinin el vermedigi kosullar olacak. Kisa bir sure icinde elime 1000 tl kadar bir para gececek. Bu parayla motorumda halen kullanmakta oldugum fabrika cikisi lastiklerimi mi degistirmemi onerirsiniz yoksa kullanmakta oldugum Gibi marka kaskimi mi? Bir yanim hazir Anes'te indirim varken kaskini degistir diyor, bir yanim da yine bi arabaya yapismak istemiyorsan once lastiklerini degistir diyor.

Konu hakkinda sizin gorusleriniz nelerdir?

Simdiden herkese tesekkurler, iyi bayramlar, kazasiz yolculuklar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Bende kışın motor kullanacaklardanım,mutlaka lastik değiştirmek şart mıdır bilmiyorum ama genelde söylemler fabrika çıkışlı lastiklerin yaz günü,normal bir günde dahi tutmayacağına dair olurken, kışın şartları düşündüğümüzde benim kendime verdiğim cevabım değiştirmek gerek oluyor.Şu an ki lastikleriniz nasıl, tutuşu nasıldır bilemiyorum ancak mutlaka sizin motorunuzdan kullanan,cevap verecek üyedaşlar çıkacaktır.

Kaskınızdan memnun değil misiniz ? Güveninirliği sizi endişeye mi sokuyor ? Şu durumda, kaskınızdan memnunsanız,sadece değiştirmek istediğiniz için değiştirmeyi düşünüyorsanız ben tabiki de lastiklerinizi değiştirin derdim.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Hondanin egitimine gidin, kar dusmedigi surece yagis olsada egitim veriliyor orada... Islak zeminde egitim alin sonra duruma bakin..Bende de cbr var herkes korkuttu fabrika cikis lastikleri kayar diye, egitime korkarak gittim ama sonucta o motor bir yatti bir yatti donuslerde bu sayede limitleride ogrenmis oldum...honda dunya markasi kotu lastik koymaz iki tekere...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------

dikkat edersen lastigin yanina kadar iz var , yatis acisini hesap edebilirsin, kotu lastik olsaydi kayip gitmisti..

Motosikleti
    F850 Gs
    Aynen,herkes bakiyor lastiklere naylon kayar dikkat et, soyle boyle.. Nedense iki teker kullanan herkes usta kayinca ya tekerden,teker iyi degil ya da lastikler daha soguk oluyor .

Motosikleti
    CF250Nk
    Peki lastik olarak ne onerirsiniz? Corsa mi, rosso ii mi? Aralarinda nd fark var?

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    rosso 2 yi nasil isitacaksin 250 lik motorla?

Diablo rosso 2 taktıktan sonra aradaki farkı anlayacaksın kardeşim. Yaz mevsimi de geçti irc lastiklerden kurtulmanını öneririm öncelikle

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Nylon lastik normal durumlarda pek fazla kaymaz ama gün gelir devran döner virajlarda şurda burda zor durumlrda lazım olur kayar gidersin belki kamyonun altına girer belki virajda bariyerleri aşıp bi yerlerede uçabilirsin Niyemi 1.000 km Nylon lastik 9.000 km dirde Mişlen kullanıyorum kazın ayağı gerçekden öyle değil yumuşak hamur çok çabuk ısınır vs vs .

mucoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hondanin egitimine gidin, kar dusmedigi surece yagis olsada egitim veriliyor orada... Islak zeminde egitim alin sonra duruma bakin..Bende de cbr var herkes korkuttu fabrika cikis lastikleri kayar diye, egitime korkarak gittim ama sonucta o motor bir yatti bir yatti donuslerde bu sayede limitleride ogrenmis oldum...honda dunya markasi kotu lastik koymaz iki tekere...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------

http://i59.tinypic.com/qnr3a1.jpg

dikkat edersen lastigin yanina kadar iz var , yatis acisini hesap edebilirsin, kotu lastik olsaydi kayip gitmisti..
    Honda'nın eğitim pistindeki asfaltı bulabileceğin bir yol olsaydı haklı olabilirdin. Eğitimde yatırdığın kadar yolda da yatırmaya kalkarsan asfaltla kanka olursun dikkat et.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Honda'nın üzerindeki lastıklar IRC Sizin lastikler Naylon kayacağının garantisi var

Lastik Şart

Motosikleti
    CF250Nk
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rosso 2 yi nasil isitacaksin 250 lik motorla?
    Nasil isitacaksin derken?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

Bir de nereden en ucuz halledebilirim bu lastik isini?

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı mucoist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda'nın eğitim pistindeki asfaltı bulabileceğin bir yol olsaydı haklı olabilirdin. Eğitimde yatırdığın kadar yolda da yatırmaya kalkarsan asfaltla kanka olursun dikkat et.
    Egitimi Honda dan almadim ..

Motosikleti
    CF250Nk
    Nereden alabilirim ucuza lastik?

Tech_N9ne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 848 Evo SE Ninja 300 SE
    Motolastik ten aldım diablo rosso 2 2 hafta önce uretilmiş ayrıca. Oldukça memnun um şiddetle tavsiye ederim bu arada 250 lik motorla nasıl ısıtacaksın konusuna gelirsek 30 40 km yol gittikten sonra zaten lastik max ısıya çıkmış oluyor.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaskin Giviyse iyidir. Lastikse her yerde Diablo Rosso konusu acilir ama bence abartilan bir lastik. Pirelli super lastikler uretir ama kisa omurludur. Fazla yumusak hamurlu ve 7000 kmde bir degistirmen gerekir. Fiyat/performans orani esdeger olsa da 10-12000 goturen bir Metzeller oneririm.

Sahsen dunya uzerinde Metzellerdan sikayet eden duymadim. Fiyati haricinde

Motosikleti
    CF250Nk
    Peki diablo rosso ii mi yoksa metzeler'in sitesinde cbr'a onerdigi lasertec lastigi mi? Hangisi daha iyidir?

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Dostum 1000 lirayı az geçen bir maliyetle hem lastiklerini Michelin yapıp hem de yeterli güvenliğe sahip bir kask alabilirsin. Niye sadece birini alasın?

Motosikleti
    CF250Nk
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum 1000 lirayı az geçen bir maliyetle hem lastiklerini Michelin yapıp hem de yeterli güvenliğe sahip bir kask alabilirsin. Niye sadece birini alasın?
    Michelin city grip mi?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)