Commuter ile 10.000 Km Gezi. Siz en iyisi konuyu okuyun.
Reklamlar
-
Herkese selamlar, çoktandır foruma bakamıyordum bi girip fikir alıyım dedim. Neyse, Rusya ve Belarus'u dolaşmak istiyorum, aslında birkaç gün öncesine kadar sadece Kafkasları dolaşıp, oradan Azerbaycan'ı gezmek gibi planım vardı ama öylece bi an da gelen bi istekle bütçe arttırıp gezdim mi tam gezeyim dedim kendi kendime. Araştırmalara hazırlıklara şimdiden başladım. Aslında motorum var ama o kadar uzun mesafede güven vermiyor açıkçası bu nedenden dolayı 0 km 150 cc bi motor almaya karar verdim, fuardan sonra bi motor alıcam, niye fuardan sonra derseniz; parayı ancak o zamana kadar denkleştirebilirim yani, ekipman, çanta vs. Hepsini bi anda alıcam. Ama hangi motora binicem asıl kafa karıştıran mesele bu, aklım da 3 model var; (Kavga çıkmaz umarım)
-Honda CBF 150 (Çok rahat az yakan ve kolay eşya yüklendiği söyleniyor)
-TVS Apache Hyper edge (Yeni kasalar çok iyi titreşim yok çok iyi gidiyor diyorlar)
-Hero thriller (Bunu niye yazdım bilmiyorum)
Veee evet sorum bu siz olsanız hangisini alırdınız? Eklemem Gerekenler; Aklımda YBR vardı onu eledim,01 Haziran 2015 Tarihinde bi aksaklık olmazsa gazlıycam . Hatalı karışık yazdıysam affedin düzgün başlıkta bulamadım.
Saygılar sevgiler
Reklamlar
-
-
Eyvallah hocam. bi an önce karar verip, yol için diğer planları yapmak istiyorum. Bazı cbfler yağ yakıyor diyorlar bazilarida benim motorum yakmıyor diyor neyse çokta önemli degil ekleyip devam ederim. Cbf 1000 ile gezen abiyle konuştum büyük motor gereksiz dedi, bir daha ki gezileri commuter'la yapıcakmış. Hız çokta önemli değil yani sonuçta commuter bu ne kadar gidicek sanki, macera olsun. Hani diyorum ki bi fikir alayım, kusura bakmayin ben 7.500 km Cub, 20.000 kadar honda cgl125 kullandım. Diger motor hakkinda hic bir fikrim yok. Suan Cub'ım var. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Amacım böyle gezileri enerjim ve zamanim varken yapmak, gençlik anısı olsun.
-
Yarı yolda geri dönersin 150 cc ile o kadar km yol gidilirmi Ybr ile dünya turu yapanlar var diyenler olacaktır sen diyenlere bakma 250 cc bile az gelir
-
yapılır aslında ama tek başına böyle birşeye kalkışma bence en azından 2 motor olun ki yolda yardımlaşırsınız.
-
10.000 km ise en konforlusunu seçmelisin. 150cc sınıfında benim bildiğim sürdüğüm Cbf'den ötesi yok. Hız olarak da stabil 80-90 giderseniz bir sorun açmaz, seyrede seyrede gidersiniz. Dümdüz çevresinde hiçbirşey olmayan platolardan geçerken biraz sıkılırsınız, hız ararsınız. Gerisinde her türlü yeterli gelir. Ayrıyetten Cbf'a her türlü aksesuar mevcut, bu da ayrı bir güzellik.
-
Bence Kawasaki KLE500 gibi bir şey lazım sana.
-
CBF al, yanına teker ve zincir sıkıntılarını giderebileceğin alet edevat aldın mıydı arkana bakma.
Cebinde VISA'n varsa, dayandığı yere kadar gidersin, olmadı bir kamyon arkadasında geri dönersin vatana
-
bencede cbf senin işini görücektir arıza veren bir motor değil sonuçta.. of be maceraya bak
-
CBF diyorum kesninlikle ve 150 cc ile ciddi bir macera olacaga benziyor.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ...
Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
-
Yeni kasa tvs apache sahibiyim titreşim yok diyeni getir nasıl bi kafası var beraber gözlemleyelim. 12.000 devir saati var motorun 10 da redline a düşüyor 8 den sonra sanki blendır kullanıyor gibisin titreşimden direksiyonu tutabilene aşk olsun.
-
ikinci el al 250 al. en az
-
mephamd adlı üyeden alıntı
CBF250 OLABİLİR,
-
mephamd adlı üyeden alıntı
Bence de ikinci el bir 250 cc daha iyi olur. Düzlüklerde çok sıkılırsın, en azından 130-140'la rahat gazlayan birşey olmalı. Tabi bu benim fikrim.
-
Bi yol arkadaşı buldum kendime, buyuk ihtimal 2 kisi olucaz. Yanlış anlaşılmasın ben motor kalite kıyas yapıp diğer sahipleri kızdırmak istemem bilgim yok diye konu açtım. 250 cc alırsam gezmeye param kalmaz, 6000 tl nerede 10.000-14.000 lira nerede. 2.el bile çok pahalı benim için. Beni üzmesin yeter. Şimdilik bütün oylar CBF çıktı, konunun ucu açıktır bilenler, kamp konaklama gibi konularda da bilgilendirirse sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.
-
Bu 3 seçenek arasında kesinlikle CBF 150
-
Motora kaç tl geziye kaç tl ayırdın ?
-
Ybr'yi neden elediniz ?
http://www.re-moto.com/
sonuçta söylediğinizi yapmış bir motor.
-
CBF250 6000 bin e 5 bin e taş gibisini bulabilirsin + motoru sıfır alıp rodajını uzun yolda mı yapacaksın.
Yoksa rodajdan sonra mı yola çıkacaksın sıfır alacaksan Çok önemli ilerisi için rodaj
-
250 alsın diyen arkadaşlar bu tür bir seyahatta güçlü bir motor değil arıza vermeyecek, verse bile kolayca halledilebilecek bir motor lazım.. sonuçta adam yunanistana değil rusyaya gidiyor kle 500 ün yada cbf250 nin parçaınımı arasında orda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)